Je cvičenie jogy pre veriacich hriech?
Ahoj,
Otázka pre veriace
Som po 3 deťoch boli ma chrbát mám 33 rokov. Som veriaca na fyzioterapii mi bola odporúčaná jóga. Bola som tam bolo to skvele. Akože waw chrbat lepsi, pocit skvelý, relax. No počula som že jóga a kresťanstvo sa vylučuje že si pustíš do života niečo zle, okultizmus a bla bla.
Na joge neboli žiadne hindi sošky ani nič take, Mandala na stene bola.
Vie niekto objektívne povedať či je to hriech alebo niečo zle? Mám pred tým rešpekt. Na druhej strane keď to neuznávam ako božstvo a beriem len ako cvičenie a oddych, čo na tom môže byt zle. Nechcem sa zameriavať na tu duchovnu časť, neviem k tomu dohľadať kiahne žiadne odporúčania.
Dakujem
@tilonka ty srandujes nie? 🤣 už sme ti to tu asi 10x napísali ze su to tie isté cviky..
@wolf_ dúfam, že z toho obrázku neprešlo nepreskoci dáky démon na mňa 😀
Ja si idem pre pukance 😀😀😀
Inak ja ako veriaci clovek toto absolutne neriesim ze ktore cvixenie je "zasvacovanie" akemu Bohu.
@lavender94 ono vies a to si vsimam aj ja ze vlastne krestanstvo je o strachu lebo bojis sa pekla ak nadavas, bojis sa ked mas sex pred svadbou, bojis sa ked pozeras HP lebo su tam nejake satanisticke ci ake zaklinadla 🫣 uz som pocula aj take ze tetovanie vadi 🫣🫣🫣 mne keby joga pomahala na nejaky problem a mala by som sa vdaka nej zbavit aspon trochu bolesti tak ju budem cvicit aj za cenu ze pojdem do pekla. Aj ked nevieme ako to naozaj je ... 😀
@minenkak ty si pozri video, ktore som tu uz davala, tam je argumentov viac nez dost, s ktorymi sa stotoznujem, odporucam
@wolf_ tu sviecku sme robievali este v skole 😀🫣
@janulik2008 na gymnastike sme na rozcvicke robili vsetky tieto cviky, ani v pate som nemala, ze je za tym demon... Dokonca aj v kupeloch na skupinovom cviceni. A ako dobre mi to robilo na moj bolavy chrbat. Ta ulava asi bola diabolsky plan, ktory mi potom dovolil skackat s dedkami na vecernej diskoteke
@tilonka tak začni hlbšie skúmať, pred tým, ako začneš šíriť bludy. Že jóga vyšla z náboženstva a je s ním neoodeliteľne spätá? Najstarším súčasným náboženstvom je hinduizmus, ktorého počiatky sa kladú cca do r. 1500 p. n. l. Preukázateľné praktikovanie jógy je viac ako 5000 rokov nazad a pravdepodobne je oveľa staršia. Jej cvičebné systémy sú také prepracované a rozsiahle, že z nich vychádzajú všetky ostatné-strečing, pilates, čokoľvek. Čiže nie nejaké nábožensvá vytvorili jógu, oni z nej jedine môžu čerpať. To bude nejak tak, ako s Vianocami. Keď nevedeli ľudí prinútiť prestať svätiť zimný slnovrat, tak tam kresťanstvo napchalo oslavu narodenia svojho proroka, aj keď sa narodil úplne v inom termíne.
Ja som si to video teda pozrela. Odporúčam. V stručnosti: žena má od detstva potrebu spoznávať duchovný svet, počuje hlasy, má pocit že jej domov nie je u rodičov ale niekde inde, v tom spoznávaní lieta od čerta k diablu, od kariet k vešteniu, anjelom, minerálom, horoskopom, aj do Indie na jógu. Urobí si nejaké obskurné diplomy v New age college či ako sa to volá a chce byť duchovnou sprievodkyňou. Ale furt to nie je ono, tak začne užívať halucinogénne huby, a čuduj sa svete, začne jej z toho regulérne preskakovať. Ona ale vie že je to dielo démonov ktorých si do života vpustila tým že sa zaoberala tým čím sa zaoberala, a naša tilonka má nepriestrelný argument prečo vás všetkých jóga privedie do pekla.
Za mňa rada...keď s niečím nie si stotožnená,pochybuješ,hľadaj iné cesty,iné cvičenie.😊

@tilonka a vieš ,že to je to isté,strečing a yoga