icon

Je cvičenie jogy pre veriacich hriech?

3. aug 2024

Ahoj,
Otázka pre veriace
Som po 3 deťoch boli ma chrbát mám 33 rokov. Som veriaca na fyzioterapii mi bola odporúčaná jóga. Bola som tam bolo to skvele. Akože waw chrbat lepsi, pocit skvelý, relax. No počula som že jóga a kresťanstvo sa vylučuje že si pustíš do života niečo zle, okultizmus a bla bla.
Na joge neboli žiadne hindi sošky ani nič take, Mandala na stene bola.
Vie niekto objektívne povedať či je to hriech alebo niečo zle? Mám pred tým rešpekt. Na druhej strane keď to neuznávam ako božstvo a beriem len ako cvičenie a oddych, čo na tom môže byt zle. Nechcem sa zameriavať na tu duchovnu časť, neviem k tomu dohľadať kiahne žiadne odporúčania.

Dakujem

wolf_
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
3. aug 2024

Cvičím jogu s prestávkami (covid) 5rokov. Čo sa týka viery, ani farári sa nezhodnú.

simona20201309
3. aug 2024

@maranco to co je za priblbly príklad. Kľudne nech kyve každé ráno susede keď ju stretne na balkóne. Prečo nie?

simona20201309
3. aug 2024

@tilonka prečo duchovny demonsky? Prečo si spajas tieto dve slová?????

tilonka
3. aug 2024

@viestta v suvislosti s jogou si chcela napisat hinduizmus, nie budhizmus, alebo?

simona20201309
3. aug 2024

@ckocka to fakt??? Mačací chrbát je vlastne hriech?
To už je extrém.
Tak ostanme sedieť doma na zadku a modlíme sa. Tak ako to robili naše babičky 👌
Len to bolo správne.
Plavanie nie je hriech??? Roztahujem v tej vode nohy ako žaba. Nevojde do mňa nejaký démon?

tilonka
3. aug 2024

@simona20201309 lebo duchovny neznamena automaticky demonsky..

viestta
3. aug 2024

@tilonka ano, a kde su ti demoni?

mondolina
3. aug 2024

🤣🤣🙏 ešteže nie som veriaca....to fakt ani jóga? 🙏

simona20201309
3. aug 2024

@tilonka ved práve! Tak prečo musí byť joga hneď demonska? Ak pochádza z náboženstva? Len preto ze veria v iného boha? Oni nie sú démoni. Tiež veria v Boha (ci bohov)

lavender94
3. aug 2024

@viestta úplne ma teraz napadlo take to- “a je tu ten démon s nami, teraz v tejto miestnosti?” 😂😂😂

tilonka
3. aug 2024

@viestta @simona20201309
Clovek nie je vystaveny plne vidiet a komunikovat s duchovnym svet, vratane demonov. Za urcitych podmienok, okolnosti je to ale cloveku mozne, tiez nie ale uplne, je to proces alebo urcita okolnost. Joga je jeden z prostriedkov, ako cloveka uci urcitym cinnostiam, praktikam, skrze ktore sa otvara demonskemu svetu. Podobne vestice, otvoria sa vesteckemu duchu skze urcite konanie, vie tak komunikovat skrze demonske bytosti, ktore poznaju zivot daneho cloveka a vedia tak odhalit vestici udalosti zo zivota cloveka.
Miera otvorenia je individualna, zalezi to od roznych veci.

tetapetra
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
3. aug 2024

@tilonka prepáč, nepostrehla som, ale ty patríš pod ktoré naboženstvo, resp. pod ktorú cirkev?

ivka225
3. aug 2024

@tilonka A teraz skús to isté po slovensky 🙂

minenkak
3. aug 2024

@tilonka ja sa chcem opýtať a strečing toto tiež robí čo yoga?Lebo je teraz musím dosť cvičiť a uvoľňovať svaly

tilonka
3. aug 2024

@gab1sol krestanstvo

viestta
3. aug 2024

@tilonka prosim ta, aki demoni z jogy? Este raz vymenuj, ktori, ked jej podstata je z filozofie, ktora na demonov neveri. Demoni su len pre tych co v nich veria. A teda teba napadli celkom malicko, ale zato presne. Demon zaslepenosti ta ma v moci celu a kompletne a co este ti ostatni?

13uzivatelka11
3. aug 2024

@minenkak vela cvikov na strečing pochádza z jogy... Len to stále tu niekto v diskusii nechápe a ide si svoje dookola

gab1sol
3. aug 2024

@tilonka fuuuu, kresťanstvo učí o iných svetoch? Demonských? A sú ľudia, ktorým sa ten svet otvára? Ešte raz - ak veríš v Boha, nemôžeš veriť na veštice ergo nemôžeš veriť, že sa im nejaký demonský svet otvára. A opäť sme pri tom - ak veríš, že veštice naozaj majú duchovný prístup do iných svetov, tak potom tvoja viera v Boha je veľmi slabá.
Zasievaš tu strach a démonizuješ veci, ktoré vo svojej podstate nič neznamenajú. A pritom Boh má byť milosrdný, milostivý a hovorí “miluj svojho bližného ako seba samého”. A nešíri strach a obavy. Máme konať dobro a nie šíriť strach.

minenkak
3. aug 2024

@13uzivatelka11 veď ja viem u nás sa to vola strečing a len to ignorujú mi na to odpovedať.Kedysi na základnej sme cvičili strečing teraz sa cvičí yoga

taktotedanie
3. aug 2024

Tak modlitba ti stuhnute svaly neuvolni..
Nevkladaj do toho duchovne zacvic si a bud v pohode, neber to prilis vazne, ja poznam aj knaza co siel s manzelkou na IVF a bol to riesit s nadriadenymi a pokial dodrzali urcite odporucania bolo im to povolene takze taka hodina jogy je uplne v poriadku

bejbypd
3. aug 2024

Osobne si myslím ,že všetko v čo ľudia veria je pre tých ,čo veria.
Takže aj kresťania by konečne mali prijať fakt ,že oni nie su jediní správni na tomto svete ,nech sa riadia svojou vierou doma.
Takže prosím už si uvedomte ,že svet nestojí na Vás ani na moslimoch / muslimoch ,ani na neviem kom ...a žite podľa seba ,chcem cvičiť jogu ,cvičím jogu a ako Boh tak aj diabol sa na mne smeje ,lebo niekedy vyzerám pri cvičení divne😅hotovo

tilonka
3. aug 2024

@minenkak neviem ti povedat, neskumala som to zatial

tilonka
3. aug 2024

@gab1sol nechcem ta urazit, ale naozaj mas v tom totalny chaos

tilonka
3. aug 2024

@gab1sol praveze tym ze Boh je dobry, tak varuje ludi, pred cim sa maju chranit a neotvarat zlemu

tilonka
3. aug 2024

@bejbypd cvic si ked chces, to ale neznamena ze nemozem povedat ako to naozaj je, lebo tebe sa to nepaci

tilonka
3. aug 2024

@viestta nie demoni z jogy, ale demoni, ktori skrze jogu mozu posobit. Joga je len prostriedok. Demoni su duchovne bytosti a ano existuju

viestta
3. aug 2024

@tilonka po tom co som teba precitala zacinam verit, ze existuju. Jeden z nich si ty aj so svojim bigotnym pristupom.

wolf_
Autor odpoveď zmazal