Je darček pre dieťa z domova dobrý nápad?
Oproti nam je detsky domov a je tam taky chlapec, cca 8-10 rocny, ktoreho stretavam ,ked ideme do skoly. Ma take roztrhane tenisky a je slusny, pekne zdravi a je taky sympatický. Chcela by som mu kupit nejake topánky a nieco, je to dobry napad? Myslíte,ze bude rad?
Len som myslela teda asi anonymne. Neviem, ci je to dobry napad.
Tie male deti este casto veria na Jeziska, kludne anonymne odovzdaj, bude rad...
@katka533 podla mna krasne gesto urcite sa potesi ♥️
Ahoj, kľudne sa opýtaj vychovávateliek. Keď ich osobne nestretas, zavolaj do domova na sociálne, budú radi, zistia ti aj meno aj veľkosť topánok a môžeš im to potom odovzdať.
@la_dolce_vita do skrinky by som mu to dala posledný den v škole ma napadlo. Chodi do rovnakej skoly ako syn
Bývajú zbierky darčekov pre deti do detského domova, niektoré domovy aj dajú na internet zoznam veci, čo by si ktoré dieťa želalo (mnohokrát to je ruksak, peračník a pod, také potrebné veci).
Skús pozriet stránku daného domova a ak nemajú na webe nič napísané, kontaktovala by som domov/priamo vychovavatelku a predpokladám, že Ti zistí meno a veľkosť topánok. Aby sa náhodou nestalo, že mu kúpiš niečo úplne super, ale bude mu to malé... Je to krásne gesto 💙
To je krásny nápad. Je super sledovať, že ešte existujú ľudia s dobrým srdcom v dnešnej dobe.
ja by som sa tiež spýtala vychovávateliek v domove, či môžeš. kľudne mu ich daj do skrinky a napíš odkaz že sú pre neho od Ježiška.
len tak som sa zamyslela že - prečo chcú všetci len bábätká z DD ? prečo nedajú lásku aj takýmto väčším? Ja by som si vzala aj 10 detí keby mám také finančné možnosti . Podľa mňa sú všetky deti v domovoch pokorné a vďačné za všetko , určite by boli skvelé deti .. 😢
@puertorico nemám vlastnú skúsenosť,ale myslím, že chcú bábatká preto,lebo s malým si vytvoríš silnejšiu väzbu,väčšie už majú nejaké zvyky a toho sa adoptívny rodičia boja a tiež preto,že pri takom malom dieťatku nemusíš okoliu hneď vysvetlovať,že je adoptovaný. Keď do rodiny pribudne 8-10r dieťa,tak sú zvedavé otázky zovšadiaľ.
Tak dievčata zistovala som a povie mi vratnicka, ona ich pozna a aj mu to da potom do skrinky. Ze tam ma aj bratov v tom domove, ale on stale sam chodi .
Krásne gesto, do krabice od topánok by som mu napísala aj venovanie (či už anonymne že od Ježiška alebo normálne by som napísala od koho to má a napísala k tomu pár pekných slov).
@katka533 Krásne gesto. Chlapec sa určite veľmi poteší. Ja osobne by som išla normálne za riaditeľkou D.d. , prípadne chlapcovou vychovavateľkou sa poradiť o veľkosti topánok a informovať ich, že mu ich chceš kúpiť. Keď budeš vedieť číslo topánok, môžeš mu ich ísť odovzdať aj sama do domova. Či prečo to chceš robiť anonymne?
@katka533 Keby to chcem riesit anonymne, tak jedine tým spôsobom, že by som ich odovzdala chlapcovej vychovavatelke, povedala meno pre koho sú a že nechcem aby vedel že od koho sú. Do skrinky a podobne veci sú podľa mňa není dobrý nápad, lebo ako už bolo spomenuté chlapec vie že také nemal, môže sa báť si ich vziať že si budú myslieť ze ich ukradol a bude mať len zbytočne výsluchy a problémy. Ver mi, píšem z vlastnej skúsenosti. Normálne sa informuj , keď len telefonicky ohľadom chlapca u pani riaditeľky a prines mu ich sama aj s čokoládou. Bude sa hrozne tešiť. Je to od teba ozaj krásne. Teším sa , že stále existujú dobrý ľudia ❤. Prajem Vám, nech sa Vám to dobro vráti v čo najkrajšej podobe. Všetko dobre.
@katka533 Dobre ste spravili že ste ich o tom informovali. Už ako mu ich zanesiete je na Vás . To je už jedno či priamo jemu alebo podáte len vychovávatelke nech mu ich odovzda ale hlavne že o tom vedia , lebo by mal z toho len problémy že z kade to má..a keď by povedal že od Ježiška a prišiel s novými teniskami zo školy..no hotový problém z toho..už by ti domov riešil ak nie aj do školy volal. Takto je to super postup.
Jej krásne gesto určite sa podľa mňa poteší .Niečo do snehu aby mu nemrzli nohy. Teple niečo.

Je to pekne od teba, urcite sa potesi.. len ako to urobit?