Je dobrá voľba študovať sociálnu prácu?
Baby, kamoska chce ist na socialnu pracu na sv.Alzbetu. Ja na tejto skole studujem, ale iny odbor a odhovaram ju (ja s tym idem seknut). Myslite, ze na nieco tuto skolu vyuzije, ak nepracuje v odbore? Ak by aj chcela pracovat myslite, ze je realna moznost zamestnania sa? Dik za nazory.
ahoj,suhlasim,dnes,ked niekde pracujes a zrazu treba mat VS tak stovky ludi si v poslednej dobe ,,musia" urobit vysku a vsetci su socialni-zbytocne,najjednoduchsia volba,mam kopu kamaratok,ktore maju socialnu a nikde ich nepotrebuju 😖
suhlasim s predoslymi, jednoznacne NIE, a ani kvoli titulu by som tam nesla 😖
je pravda, že štúdium tohto odboru nie je náročný. Ale ja to vidím ako veľkú chybu! Je za tým biznis, prachy... ako koniec koncov za všetkým. Je ľahké dostať na tento odbor dostatok študentov. Motivácie sú rôzne, ale jedna z najväčších je už spomínaný ľahko dosiahnuteľný titul. Ja k tomu dodám už len toľko, že je to smutné. Potrebujeme tu kvalitných sociálnych pracovníkov a kvalita sa buduje najmä praxou...
Ešte poznámka k uplatneniu: Pozrite koľko zamestnancov Úradov práce, sociálnych vecí a rodiny má pred menom Ing.
môj názor na tento odbor je taký, že ho skončí každý d.bil..... je to titul zadarmo....
Tak sa to ubralo úplne zlým smerom, lebo kvalitný sociálny pracovníci aj tak chýbajú a mizivé percento po skončení toto robí, však lebo tam nič nezarobí.
ja zas aj chápem , že si aj staršie ročníky dorábajú túto školu kôli titlulu, pretože zas taká doba, titul majú všetci, a pred 20-3 rokmi ti stačila dobrá stredná škola.Je to choré, ale je to tak je to o peniazoch všetko.
Mne tam študovali 2 kamošky, jedna robí sestričku na ambulancii, aj to lepšie ukáže ked tam má sestrička titul, je jej to nanič, dalšia je na materskej, tiež je sestrička.
Ako uplatnenie s touto školou pre absolventov je nulové, možno taký čo už majú flek si trochu rozšíria vedomosti, ale to hádam nepotrebujú kôli tomu navštevovať túto vŠ.
jasné, je to výborná voľba pre štúdium, ak chcete zvýšiť počet nezamestnaných v tomto štáte...len smelo do toho :D
Moja kamoska studovala dialkovo soc.pracu kvoli titulu - zvysili jej plat - je administrativna pracovnicka v statnom sektore (skolstvo) - nahadzuje udaje do PC, ovlada kopirku a vari kavu 🙂 Ale cokolvek z odboru sa jej opytam - nula budov, az je to mne trapne, ale ona si z toho robi srandu, smutne 😖
mam 30 znamych a a vsetci studuju socialnu pracu. je to taky lukrativny odbor?
Dve kámošky túto školu študovali a nadávali kade chodili - chceli kvôli Bc alebo Mgr. , ale dokonca sa hovorí, že sa tituly zo sociálnej práce vôbec nebudú brať do úvahy, takže podľa mňa totálna zbytočnosť 🙄
ja som skoncila socialnu pedagogiku a hned po skole - teda este tesne pred jej skoncenim som si nasla pracu v statnej sprave v oblasti pestunskej starosltivosti 🙂 plat priemerny, pracovny cas vyborny, praca zaujimava. Ale....chcem vidiet mamicky s 2-3 detmi ako TOP manazerky 😀 jednoducho pre mna je priorita moja rodina a zladit starosltivost o deti popri praci na nejako ozaj lukrativnom poste sa podla neda o to viac, ked mas muza pocas dna v praci 🙂
Takze pre mna je praca v statnej sprave pomerne lukrativna sa priznam - zaujima ma najma kuratela, praca s rodinou. Mozes zostat s dietatom doma, ked je chore, stihas ist pre neho do skolky v normalnom case atd. 🙂
A mam tiez kopec kamosiek, ktore skoncili ekonomicku fakultu a su tiez nezamestnane, pretoze aj ekonomov je ako nasratych 🙄
Nie
ak chce pracovat v odbore socialna praca, tak by som volila UK a nie Sv.Alzbetu. ak chce titul, volila by som Sv.Alzbetu. Ja sama mam UK socialnu pracu... zacala som studovat ako 32 rocna a skola mi dala velmi vela za prve tri roky. Moje prezite skusenosti v sucinnosti so studiom mi dali vela. posledne dva roky boli skor natahovanie casu. ale dalo sa to vydrzat. pracujem v odbore, dobrolnicky. vyuzivam poznatky z tejto skoly, urcite som sa nieco nove dozvedela... nech sa dobre rozhodne 🙂
Ja som toto študovať chcela, keďže mám na SŠ odbor sociálno-výchovný pracovník...ale viem, že šanca uplatniť sa v odbore je mizivá, takže kašlem na to :(( je mi to ľúto, lebo keď vidím situáciu na soc.odbore v susednom meste a hlavne prístup personálu, je mi do plaču. ak sa náhodou človek aj zamestná, za tú almužnu sa na to časom vykase...možno mladá žena s víziou zotrvá, ale matka, ktorá má už rodinu, bude hľadať lepšie platené miesto, kde nikomu nepomôže svojou prácou a ani ju to nebude napĺňať :((
Ja som študovala na prešovskej univerzite na FF odbor sociálna práca ale rozhodne nie pre titul ale preto, že som si naivne predstavovala ako budem pomáhať ľuďom a robiť to, čo ma baví. ale realita je však iná. je to síce krásna práca, ktorá človeka naplna ale je mizerne ohodnotená, pracovať v tejto oblasti môže len žena, ktorej manžel má dobrý plat, lebo fakt je to minimálna mzda a robíte prácu, ktorú môže robiť osoba so SŠ. ak chcete robiť napríklad mediáciu alebo psychoterapiu, musíte si robiť dalšie kvalifikácie, ktoré si ako inak sami platíte. proste absolvent sociálnej práce je niečo ako ked skončíte gympel. Viete plno teórie zo všetkého trošku ale nič poriadne. ak by som si ešte raz mala zvoliť odbor pojdem cestou pedagogiky a nie sociálnej práce.
Je smiesne kolko ludi studuje kvoli titulu... velmi najivne v dnesnej dobe...ale aj robotnikov treba 😉
@mirkakab nechcem sa ta dotknut, ale v tom pripade ti bolo zbytocne studovat vysoku skolu a tu nejde o to, zeby si sa nevedela uplatnit, ale o to, ze asi tvoj muz je tvrdy karierista... ktory si buduje karieru od rana do vecera, kym ty vysokoskolsky vzdelana zena ides dolu vodou... a skoncis mozno pri praci, na ktoru ti staci s kludom nejaka stredna skola.. no skoda... ale na deti sa urcite nevyhovaraj, je vela uspesnych zien. Ke clovek sa chce realizovat, tak sa realizuje.
ja mam skoncenu soc.pracu- ak si ochotna mat plat 300 € co asi nie, tak neodporucam, mna na jednej strasne studium bavilo, zaujimavy ale zial nezaplateny odbor 😒
mozno tato skola nema dobru povest na Slovensku,ale v takom UK ci v Irsku by ste s titulom socialneho pracovnika ( a stacilo by to aj zo sv.alzbety ) mali celkom slusny plat. A co je naplnou prace?Praca je velmi jednoducha a nenarocna.....nicit slusnym rodinam zivot.
Mam tuto skolu a priznavam to len preto, ze ratam s urcitou anonymitou. Inak sa to hanbim aj povedat nahlas - taku zlu povest aktualne tento odbor ma. Pred 13-timi rokmi to bol hit, skoda,že to takto dopadlo... Ja som už pocas studia musela začat studovat nieco uplne ine, aby som sa uzivila...
Vážená alexandramaria, radi by sme reagovali na váš vyššie uvedený príspevok. Počet študentov, ktorí absolvovali sociálnu prácu je primeraný k iným humanitným odborom,. To, že to niekto študuje kvôli titulu neznamená, že sociálna práca je niečo menej. Aj na iných odboroch sú študenti, ktorí to študujú len kvôli titulu. Čo sa týka rozsahu štúdijných materiálov, je to závislé od predmetu a od vyučujúceho....z vlastných skúseností vám môžeme dosvedčiť, že 3 strany sme sa nikdy neučili. Taktiež , sa nedá hodnotiť úroveň profesie a štúdia, len na základe subjektívnej reakcie jednotlivcov v daných inštitúciách.
Sama mám vyštudovanú soc. prácu ale na UMB v BB, nikdy nebudem ľutovať, že som študovala soc. prácu na verejne VŠ, v súčasnosti je toľko VŠ, ktoré produkujú soc. pracovníkov na bežiacom práce a hlavne by som nešla na súkromnú VŠ. Keď som si hľadala prácu v tomto odbore, vo veľkej miere zavážila škola. Dávali prednosť verejným VŠ
myslím si,že tvrdenie,že sociálna práca je zbytočný odbor je veľmi smutné,je to nádherná práca pomáhať iným ato,že to niektorí zneužívajú je trocha o inom, študovať pre titul 5 rokov dokážu len karieristi,študovať pre to aby sme mali prácu,ktorá nás baví je tiež o inom,poznám ľudí,ktorí skončili právo a robia niečo iné,lebo sa nemôžu uplatniť,to nie je o tom,že má niekto vyštudovanú soc.prácu ale o tom,že na Slovensku je problém so zamestnanosťou,opovrhovať soc.prácou môže len ten,komu nezáleží na iných,viete si predstaviť roinu,ktorá každý den počíta ,či si môže kúpiť len chlieb alebo aj maslo,ktorá nemá ani kúpelnu,v ktorej by sa okúpala a nikto im nepomôže pretože sociálny systém je niekde v plienkach,asi neviete ked mate všetkého dostatok,na Slovensku je soc. práca zbytočná a v iných krajinách je na prvom mieste,ako môžte porovnávať soc.prácu s matematikou alebo právom,tu ide o pomoc človeku,teda živému tvoru,ide tu o lásku,ide tu hlavne oto,že nám na iekom záleží,no môže byť niečo viac?
obor bez perspektivy podla mna. ale ked ta bude naplnat, preco nie?
Mňa by zaujímalo koľko ľudí tu má vôbec skončenú vysokú školu, že si dovolia hodnotiť študentov sociálnej práce, nie všetci to nerobia kvôli titulu, ale robia to preto aby ľudom pomáhali a pritom ich od toho neodrádza ani ich úbohý plat. V dnešnej dobe už zamestnávatelia dozerajú na to kde ste titul získali a keď máte titul z iného odboru a nie z toho v akom pracuje tak Vám to v ničom nepomôže...iba ak k dobrému pocitu (pokiaľ zabudnete koľko peňazí ste vrazili za školné, koľko dní dovolenky ste obetovali a stálo Vás to veľa driny a nervov) . Poznám ľudí ktorí sociálnu prácu študovali a študujú, žiadny z nich nedostáva skúšky zadarmo. A asi Vás sklamem ale škola vôbec nie je jednoduchá a už vôbec nie lacná.Zamestnať sa ako sociálny pracovník nie také ľahké, ale človek musí zdvihnúť zadok a obehať všetky úrady a zariadenia.
popisalo sa tu uz vselico.......ja sa priklanam k nazoru, ze absolventov socialnej prace su plne urady prace 😒 Faktom je, ze je to jeden z najjednoduchsich sposobov ako ziskat vysokoskolske vzdelanie. Netvrdim ze preto netreba nic urobit - ani ze to je zadarmo.........ale je to podstatne lahsie ako ine vysoke skoly. Problem nastava po skonceni studia - ked maju absolventi nerealne ocakavania a zistuju, ze sa na trhu prace neuplatnia. Pretoze take vzdelanie im je platne akurat tak v statnej sprave prip. samosprave - aj to nie na hocijakej pozicii. Ak si vsak niekto mysli, ze sa stane top-manazerom alebo riaditelom velkej firmy, krute sa myli. Bude rad, ak sa vobec v nejakej tej firme zamestna..... Z mojej skusenosti (velka medzinarodna firma) poviem uprimne - take zivotopisy "hadzeme rovno do smetiaka". Takze ak chce kamaratka iba lahsou cestou prist k titulu, je to strata casu a penazi - k nicomu jej to v zivote nebude. Ak to chce z presvedcenia ze chce taku pracu robit a ma dostatocne konexie na to aby sa nasledne dokazala v tej sfere zamestnat, nech sa paci...
NIE
Zaujimava oblast-tu som chcela aj ja, ale tazko sa uplatnis, a ked uz, malo ohodnotene financne....takze skor nie!
realita je taka ze dnes ma problem zamestnat sa ktokolvek a ani titul a titul nie je rovnaky ak nepracuje v obre uz teraz je velmi pravdepodobne ze ani nikdy nebude a titul jej len stazi zamestnat sa aspon tak poznam zopar ludi v okoli 😒 radsej nech skusi nieco co ju posunie v jej doterasom smere
No a ja mam tiez skusenost...robim vo firme okolo polnohospodarstva, robim tu uz dlhe roky ako uctovnicka...plat mam taky aky mam ...dost obstojny, pred dvomi rokmi k nam prisla nova kolegyna a robila si dialkovo socialnu pracu, plat jej dali taky ako mne. Minuly rok skoncila skolu a akonahle dostala titul, tak si zapytala od sefa plat o 200 € vyssi ako mala!!!! Chapte! V polnohospodarskom podniku!!! Tu je fakt treba niekto s takymto vzdelanim!!! A pritom vsetko sme ju zaucali...nerobila ani 1/3 veci ako ja...ziadna zodpovednost. Ale jednoducho ona ma vysokoskolsky titul a predsa nebude zarabat ako obycajna uctovnicka. A ked jej nebolo vyhovene tak hrdo dala vypoved! A robi casnicku v bare 😀 😀 😀
dnes si mnohi robia vysku len kvoli titulu a mnohi zamestnavatelia sa uz preto na to pozeraju s despektom...podla mna je hovadina 5 rokov studovat nieco, co nemienis nasledne robit, teda Tvoja kamoska.
Ucila som pred materskou na vyske, sukromnej, a musim povedat, z roka na rok ide uroven studentov strasne dolu, su cim dalej tym hlupejsi, ale fakt bez urazky, nechapu a nedokazu prerozpravat ani kratky pisany text, ale hlavne ze rodicia budu spokojny ze dietko ma titul, a rozsiri rady nezamestnanych a nezamestnatelnych vysokoskolakov....

ja si myslim ze studovat sa vzdy oplati....nikdy nevies aku sancu ti zivot prinesie 🙂