Je dobrá voľba študovať sociálnu prácu?
Baby, kamoska chce ist na socialnu pracu na sv.Alzbetu. Ja na tejto skole studujem, ale iny odbor a odhovaram ju (ja s tym idem seknut). Myslite, ze na nieco tuto skolu vyuzije, ak nepracuje v odbore? Ak by aj chcela pracovat myslite, ze je realna moznost zamestnania sa? Dik za nazory.
Poznám slečnu ktorá ju tento rok skončila.Titul si píše aj na toaletný papier,tak asi preto.
Dobry vecer chcem sa opytat kde sa moze zamestnat socialny pracovnik , ktory ma urobeny kurz opatrovatelsky lebo mam sa problem zamestnat ?
Ak niekto chce študovať sociálnu prácu myslím si, že je lepšie isť do Česka na vysoké školy . A tam potom nasledne hladať i pracu. V Česku sa venuje mnoho organizácii, ktoré chcú ponukať socialne služby a tak zamestnávaju socialnych pracovníkov. Na slovensku je ten počet neziskoviek či inych organizácií poskytujucich socialnu sluzbu predsa len obmadzeny. Ohľadom tých platov, na Slovensku ti môžu v roku 2015 cca dvojročnou praxou 550 eur v hrubom. Ak organizácie sú napojenéna Rakusko- napriklad praca s utecencami cc1000 mozno viac. Vychádzami to tak, že ak človek chce robit socialnu prácu a popritom byť finančne samostatný je lepšie ist do zahraničia a tam hladať prácu ako sociálny pracovník. Alebo dobrovolničit ak chce niekto uspokojiť potreby pomoci iným ľuďom a popritom byť napr IT ci Učtovnici, ... v IBM, GOOGLe, Facebook atd.. 🙂
Takže milá Alexandramaria Ty už máš len aké vzdelanie, keď dokážeš takto odpísať štúdium a teda aj prácu sociálnych pracovníkov? Vieš asi je to o človeku, lebo tak napríklad ja nerozdeľujem ľudí na Mgr. - PÁN absolvent matematicko fyzikálnej fakulty a Mgr. - sociálny pracovník. A takým ľuďom ako Ty by som dala k tomu Tvojmu slávnemu titulu poznámku o maximálnej bezohľadnosti. Si nespravodlivá a neúctivá a asi tak budeš viesť aj svoje potomstvo...už sa len modli, aby teda vyštudovali tú matematicko-fyzikálnu fakultu a aby nemuseli byť označení za ľudí tak ,,sprostých,, (podľa Tvojich slov), ktorí nie sú schopní vyštudovať nič iné len sociálnu prácu.
Vystudovala som SP na UPJS. Videla som tu komenty ze studenti SP da na skusku ucia po tri strany. Garantujem ze nie. Zaujimave, ze najviac kecov na tento odbor maju ti, ktori skolu neskoncili alebo maju len Ss. Ja osobne som si vybrala odbor, lebo som v praxi aj chcela robit. Potom prisla realita a dodtala som od nej facku. Mizive percento spoluziak
Zavisi, co od skoly aj dalsej buducnosti ocakava 😉. Ja som skoncila tento odbor na UK este v roku 2001 a nikdy som ani chvilu nelutovala 😊. Skola mi dala uplne iny pohlad na zivot, spravanie, vztah k druhemu,... Neviem ako dnes, ale v obdobi ked som skolu navstevovala, bola mozna specializacia na personalistiku, ktorej sa uz 15 rokov venujem 😊. Cize odpoved za mna ano, odporucam.
@alexandramaria uplny suhlas.
Pracujem vo velkej firme a viem, ze u nas sa CV-cka so sociálnou pracou, masmediálnou komunikáciou, andragogikou, bezpecnostnym managementom, atd. rovno hadzu do kosa.
Jenoducho, ak tieto (pre mna kurzy) ludia vystudovali, nech v tom robia a nesnazia sa dostat na miesta, kde sa vyzaduje "normalne" vzdelanie...
Ahojte 🙂
Napriek všetkým negatívnym komentárom, by som chcela poprosiť všetkých sociálnych pracovníkov ktorých je v tomto fóre dosť aby si našli 3-4 minútky na môj dotazník, ktorý mi pomôže k výskumu v rámci bakalárskej práce. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujem 🙂 https://docs.google.com/forms/d/1v2lzlbN0DxddKI...
som studentka a poviem ti z vlastnej skusenosti - studium socialnej prace je v dnesnej dobe na slovensku totalna strata casu a financii pocas tych 5 rokov studia. Je to krasne studovat ak by ju to bavilo ale po 3 alebo 5 rokov studia vitaj urad prace a potom tu bude vyplakava ze sa nemoze zamestnat a je vysokoskolacka....urad prace je plny sudentami co vystudovali socialnu pracu a nevedia si najst uplatenenie.. a ak si ju najde bude robit za take iste peniaze ake by zarabala uz keby isla rovno teraz robit... moj nazor je ze je to obrovska strata casu
nie
Ahojte dovolím si prispieť na túto tému kedže sama študujem túto školu a presne tento odbor. Prosím vás kde žijete?? Žiaden titul nieje zdarma ani na tejto škole. Taktiež sa tu musíte učiť, taktiež máme písomné či ústne skúšky ako aj na iných školách. Áno je to určite lahšie ako napr. právo.. Ja som maximálne spokojná a hrdá že chodím do tejto školy na Sv. Alžbetu 🙂 A už študujem Mgr a bc nebolo vôbec zadarmo... Takže osobne ma uráža ako študentku tejto školy ked niekto povie že ju urobí každý debil... V prváku nás bolo 90 a teraz?? nás je ledva 60...takže to o niečom svetší.. A škola ponúka aj iné odbory, dokonca i učiteľské minimum. Ale ak kamoška nemá problém s učením tak nech kludne skúsi isť i na inú školu :D Ale osobne som spokojná s tou školou. A čo sa týka práce dnes je to veľa i o známostiach a je jedno akú školu človek má.. Dnes každý sa len pozerá či ma titul pred menom a za menom. Dôležité je aby mala niečo vyštudované a nikdy nevie kde ju "osud zaveje" držím palce :D
Vyber si radšej školu, z ktorej by si sa vedela aj zamestnať. Ak však potrebuješ akýkoľvek titul, tak študuj hoci aj sociálnu prácu.
@nastus vies co, a ja tiez poviem, ze tu skolu urobi kazdy.. kto ma nos medzi ocami a aspon trochu chce. Aj tvoj prispevok o niecom "svetší". Ano, dneska "kazdy" pozera na titul, preto ludia, co nemaju na viac, studuju take "odbory" ako socialnu pracu bez toho, ze by mali zaujem sa v odbore uplatnit.
Ale neboj sa, minimalne v sukromnom sektore zamestnavatelia nie su blbi, a velmi lahko zistia, kto ma vystudovane len preto, aby mal titul pred menom. Nuz ale neschopaci sa musia vyhovarat na kontakty, lebo priznat si, sami neponukaju ziadnu pridanu hodnotu voci tuctu im podobnych by asi bolo pod ich uroven!
baby, moja byvala kolegyna mala na vizitke: Bc. Meno Priezvisko, študentka SP, az potom funkcia. a nesrandujem 😀
určite nie
Ahojte, čítala som len pár príspevkov na túto tému ale môžem prispieť nejakými osobnými skúsenosťami. odbor nejdem odsudzovať, myslím,že význam určite má, ale dnešná spoločnosť, a trh práce, vnímajú tento odbor dosť "vlažne" . A nie je to preto že má niekto ťažké srdce na tieto odbory, oni tí zamestnávatelia dobre vedia, čo títo študenti študujú, aké majú vedomosti a pod....Prvá moja osobná skúsenosť - keď sme spolužiaci a kamaráti nastupovali na vysoké školy, mali sme medzi nimi aj sociálnych pracovníkov a prepáčte, študenti, nevravím,že nemáte skúšky, ale oproti nejakým technickým odborom to bolo ozaj neporovnateľné. Takisto aj s prácou na škole, ja som študovala geodéziu na stavebnej fakulte, zatiaľ čo my sme počítali a rysovali celé noci, sociálni pracovníci, mediamatici, kulturáci, si grilovali pred intrákom...
Druhá skúsenosť so zamestnaním, po Bc. som si hľadala prácu, nemala som veľké oči že sa bez známosti chytím v obore, lebo geodeti si veľmi ale veľmi dávajú pozor na svoju dobre platenú robotičku...šla som na pohovor, kde som bola jediná Bc. medzi samými Mgr. dokonca Ing. Na spoločnom hromadnom 1. kole pohovoru každého personalistka zosumarizovala, a zistila som, že techniku mám vyštudovanú jediná, medzi Mgr. bolo asi 5 uchádzačov so soc.prácou. Keď som postúpila do druhého kola, riaditeľ mi povedal, že som bola jediná, kto vyriešil tých pár matematických úloh správne. Nakoniec som bola do zamestnania prijatá. Nie je jedno, čo študujete, na titul sa už pozerá oveľa menej ako na to, za čo ste ho dostali. A tým nechcem nikoho uraziť, prajem všetkým, čo toto študujú, aby si našli prácu s ktorou budú spokojní, ale predsudkov u zamestnávateľov sa nezbavíte a uvidíte, že tam naozaj sú. A dávajú ich najavo.
uz je jedno na akej si skole, zalezi snad asi iba na titule a uz pomaly ani natom nie
Dnes urobí vysokú školu každý.... Úroveň VŠ išla katastrofálne dole, a tým pádom aj úroveň absolventov. A dokonca nie jednu, aj dve... A profesionálne uplatnenie v živote žiadne.
Sociálni pracovníci, sociálni pedagógovia, vychovávatelia a pegadógovia s
tažiskom na deti v predškolskom veku
ponúkame Vám prácu na trvalý a plný úväzok v Mníchove, Nemecku,
ako vychovávateľ(ka) v materskej škole v Nemecku
(Plat 2.163,- až 2.778,- Euro brutto)
Pracovné podmienky:
- Pracovná zmluva na trvalý a plný úväzok v Mníchove
- Plat: 2.163,- až 2.778,- Euro brutto ( 1.480,- až 1.808,- Euro netto)
- Pracovna doba: 40 hodín týždenne
Požiadavky na záujemcov:
- ukončené vzdelanie v oblasti alebo iné sociálno-pedagogické vzdelanie so špecializáciou na deti od 0 do 6 rokov
- vhodné vzdelanie: Mgr. sociálna práca, pegadóg s tažiskom na deti v predškolskom veku, bakalár vychovávateľstvo,
sociálny pedagóg,
- dobrá znalosť nemčiny (minimálne úroveň B1)
- skúsenosť s ďeťmi vo veku od 0 do 6 rokov výhodou
😀 😀 😀 😀 😀 😝
socialna praca je dôležitá, či budete pracovať s umierajúcimi babkami v nemocniciach, alebo so zabudnutými dedkami v starobincoch, alebo s deťmi drogovo závislých, alebo robiť podporu rodinám umierajúcich detí... je to práca náročná, psychicky vyčerpávajúca a zároveň napĺňajúca. Ak si absolventky nevedia nájsť prácu v odbore, je to preto, že asi nechcú. Sociálnych pracovníkov je stále málo a hlavne tých, ktorí by sa tomu fakt chceli venovať.
Je tu niekto kto studuje socialnu pracu, 1. rocnik magisterske studium ? Dik.
Čítala som pár príspevkov a dostala som potrebu sa vyjadriť, pretože mnohí ľudia, čo sem písali nemajú šajnu o tejto škole... Je najľahšie kritizovať a pozerať sa na iných ako študujú a tvrdiť že je to ľahko zvládnuteľná škola. Nech každý človek, ktorý uviedol že je to jednoduché ide na túto školu a vyskúša si to.
Skúste obetovať svoj voľný čas, peniaze ktoré by ste mohli využiť na dovolenky, lyžovačky, pre svoje deti alebo inak, a investovať ich do 5ich rokov štúdia! Popritom sa starať o deti, alebo chodiť do práce. A potom povedzte, aké to je. Byť v práci, sústrediť sa na ňu a poobede sa ponáhľať na skúšku, a potom, večer prísť domov a porobiť domáce povinnosti, postarať sa o rodinu, navariť, či pripraviť sa na druhý deň do práce s tým, že vás čaká náročný deň. Skúste mať toto vysoké pracovné a študijné tempo 5 rokov! 5 rokov si čerpať dovolenku LEN na školu. Na povinnú prax, skúšky, prednášky... A potom, keď dosiahnete titul Mgr. si vypočujte názory hlupákov, ktorí tvrdia aké je to ľahké a nikdy to neprežili... Ja som na túto školu nastúpila HNEĎ po maturite, pretože sa mi podarila nájsť exkluzívna práca a nechcela som sa jej vzdať pre denné štúdium. Čiže som bola mladá, nemala deti... bola som najmladšia v triede. Moji spolužiaci a spolužiačky boli oveľa staršie, a o to to mali náročnejšie. Obdivujem všetkých čo sa na to dali popri nielen zamestnaní ale aj rodine. Neskutočne veľa museli obetovať. Dostali šancu, ktorú predtým nemali, pretože bola iná doba, iný systém...a verte, neboli hlúpejší, mali by na vysokú školu aj v dobách predtým. Len nemali príležitosť ukázať to, pretože sa venovali rodine. Je obdivuhodné a vďaky hodné, že vznikla táto škola, ktorá dáva obrovské množstvo znalostí, vedomostí, skúseností a rozširuje obzor. Ak ste priemerne inteligentný človek tak to pochopíte.
Tí, ktorí na škole neštudovali a šíria tieto predsudky, názory bez toho aby to skúsili nepatria do kategórie inteligentných. Aspoň pre mňa. A preto, keď niekto vysloví negatívny a pohŕdavý názor na túto školu - beriem ho ako hlupáka. Tak sa skúste tomu vyvarovať.
Tí, ktorí sa rozhodujete ísť na túto školu - ja ju odporúčam. Možno patrím k výnimkám - ale som zamestnaná od 19ich rokov, a dnes - aj spolu s touto školou som pochopila o čom je život. Pretože tam vás pripravia na veľa vecí. Zvládanie syndrómu vyhorenia, rodinných problémov, sociálno patologických javov (všetkého s čím sa pravdepodobne minimálne raz v živote stretnete - a ak aj nie, možno budete obrovskou podporou pre kamarátov, známych, ktorých sa to týkať bude... pretože sociálna práca nie je len práca so seniormi a mentálne postihnutými....ale aj deťmi, mladistvými, nezamestnanými, či ľuďmi, ktorí sa práve ocitli v zlej sociálnej situácii...)
Toto bolo o externistoch. Tí, ktorí to majú ,,najľahšie".
K denným študentom sa nebudem vyjadrovať, pretože som denne nikdy neštudovala...
Ja mam ukoncene VS - soc.praca...aj velky doktorat aj rigorozku...keby ze mozem vratit cas: idem ine studovat.
Rozhodne nie
@lubkavargova1 Si PhD. myslis ? Nema to ziadne uplatnenie u nas ? Vyskum ?
@maryanka11 O ktorej konkretnej skole pises ?
@maslenka47 vieš čo nepoznáš ma.. Ja driem celých 5 rokov aby som túto školu dokončila. A čo ty vieš možno chcem danú profesiu vykonávať! A ešte raz škola nieje zadarmo i keď to je sociálna práca. Je to ľahšie než medicína alebo právo ale tiež sa človek musí učiť a nie málo. Takže mi tu nepíš také drísti prosím ťa! Ja viem čo chcem a idem si za tím. A vždy sa nájde niekto slabší, silnejší. Nemôžeme byť všetci právnici či lekári. A kto chce bude na sebe pracovať aby boli na takej úrovni ako tí lepší pracovníci. A ti si ju zrejme neštudovala takže vieš o tom veľké.... Pekný deň prajem
@nastus tesi ma, ze si si na mna po roku spomenula. Aspon gramatiku si mohla za ten rok vylepsit. Je mi smutno z toho, ze jeden vysokoskolak ma takto biedny pisomny prejav.
@maslenka47 ako hovorím nepoznáš ma. Ľahko je súdiť niekoho koho si v živote nevidela. Gratulujem. Zrejme ti si padla asi múdra z neba .. Ja mám dobrý prejav , som hrdá čo som už dokázala a na čom stále ešte pracujem. Takže ti prajem pekný deň a urážaj si niekoho iného.
Osobne by som sociálnu prácu neštudovala.... tam snáď študuje každý blbec a po škole čo???? Ale ak chceš po tejto škole v tomto odbore pracovať, tak otázke nerozumiem. Záleží teda od teba, či tam ideš z núdze, aby si nejakú VŠ mala, alebo sa tým chceš aj reálne živiť... hoci na SR si tvoje možnosti s touto školou neviem predstaviť.

Neda mi nereagovat na niektore prispevky a ludom vdaka ktorym je tato sola dehonestovana....Vyprosim si aby ma niekto nazyval debilom a inak urazal len preto ze som tuto skolu vystudovala a ukoncila titulom Mgr. Som jedna z tych ktora na tuto skolu robila prijimacky. To boli prve tri rocniky od vzniku skoly...ucila som sa na prijimacky 1000 otazok a verte ze neboli vobec lahke...ani sme ich nedostali vopred od nikoho vypracovane...Za celu dobu studia som si poctivo vsetky znakmy vedrela a ani jednu nemam zadarmo...ucili sme sa z niekolko 100 str.skrypt alebo aj niekolkych odbornych knih a ucebnic naraz z jedneho predmetu a vela krat sme ich ani nemohli zohnat. Ziadny vyucujuci nam nic nedaroval a uz vobec nam nikto nedal otazky vopred vypracovane...Na skuskach sme sedavali tak aby sa nedajboze niekto nepokusil opisovat velmi poriedko a nikto sa nesmel ani pohnut inak ho vyrazili a musel opakovat....Otazky sa nikdy neopakovali ani po 3 termine skusky. Na statnice sme si vsetko museli vypracovat sami a bolo toho teda dost...cca viac ako 300 ot. a jednou vetou odpoved bola nepripustna... vela ludi zo statnic aj vyletelo a taktiez Bc a Mgr diplomky boli poctivo pisane...Celu skolu som brala zodpovedne a skola v tej dobe mala dobre meno a vaznost. Takze Moj titul je naozaj poctivo zasluzeny...a moji spoluziaci boli na tom rovnako.
Je smutne, ze po niekolkych rokoch sa to na skole pomenilo a niektori ludia jedinci namiesto toho aby sa ucili a nasavali vedomosti studium flakali a este k tomu sa s tym chvalili a vysmievali sa ako lahko sa im dari studovat. Nie kazdy ma to stastie a vsetko si hned zapamata, alebo nema problem s ucenim...vela studentov tam naozaj poctivo chodi uci sa a robi skusky a verim ze to naozaj beru zodpovedne. No vela je tam aj takych o kt. sa pise vo vasich prispevkoch a potom rozsiruju rozne negativne famy a tym znehodnocuju a poskodzuju meno skoly.
Neviem ako to tam teraz chodi, no aj tak sa studovat oplati a je jedno na akej skole.
Ak ma clovek zaujem sa nieco nove naucit, rozsirit si obzor a vedomosti a ktomu ziskat aj titul ( ten je ako bonus) tak preco nie? A reci typu moji znami a kamosky tam chodia, chodili a skola o nicom...to su prave ti jedinci co tam ani radsej nemali ani chodit.
Ja som rada ze mam tuto skolu lebo mi dala novy pohlad na opacnu stranu ( zivot v chudobe, chore deti , vzajomna pomoc a rozne ine.Spoznala som aj vela odbornikov z tejto oblasti kt. su aj lektormi na tejto skole
a toto vsetko je tiez prinos...takze sa vsetci co nadavate aspon zamyslite co hovorite a pisete...ak ste tam nikdy nechodili ani sa prosim neozyvajte...lebo mozno raz sa tam niekedy ocitnete a budete to brat zodpovedne a poctivo sa ucit lebo vas tie vsetky znalosti chytia a zaujmu no a potom zistite ze ste nadavali uplne nepravom...Vsetkym co na VS studuju drzim palce a nenechajte sa nikym a nicim odradit...a kto na to nema nech tam ani nejde a nevyjadruje sa.
Takze asi tak .