Je legálne platiť viackrát na samoobslužnej pokladni?
Baby cítim sa hlúpo
Mala som kopu veci v rukách no niektoré veci neboli moje tak som nahodila na samoobsluznej pokladni najskôr to čo nebolo pre mňa.. nešla mi pipnut kartička tak som volala ešte pani predavačku.. potom som zaplatila hotovosťou veci som si dala do kabelky
A išla som blokovať zvyšok to som nahodila pre seba na platobnú kartu.. a keď som odchádzala sa tak divno po mne pozerala..hádam si nemyslela že som tam išla kradnúť 🤨 vonku policajti stali.. ale tak to je už asi len nejaká moja paranoja 😂
Robíte to aj vy tak? Môže sa to na samoobsluznej?
@rozculena či môžem platiť takto 2 nákupy 😂
Divno sa po mne pozerala..
Že kombinuješ platby, nejakú časť nákupu hotovosťou a nejakú časť kartou.nevidim v tom problém 😁
Oni musia sledovať, nakoľko nahlasujú záchyty, keď sa kradne.a keď niekto robí niečo menej zvyčajne, podozrivé, tak môžu sledovať viac.
A možno to bola celé len náhoda
A policajti vonku s tvojimi prechmatmi ozaj nič spoločné nemali,to už je paranoja áno 😁
ved to je normalne - blokovat dva nakupy jednym nakupujucim. Pre niekoho si kupovala a platila v hotovosti, pre seba si platila kartou. KArticka sa bezne poziciava aj medzi neznamymi - kolkokrat dobromyselna pokladnicka navrhne niekomu bez karticky, ci mu niekto nepozicia :D aby mal zlavu.
Platila som už tak nákup na dva krát na samoobslužnej a neriešim ako pozerajú blok som pri Tom mala takže keby ma aj chcú skontrolovať neriešim
môžeš aj 10.Veď máš ku kaťdému bločik.A policajti tam neboli kvôli tebe,,,,
Ja to robím bežne 😅 Cítim sa pritom trochu divne, ale ani nekukám po ľudoch či ma okukujú a snažím sa to tak veľmi očividne separovať. Ešte mi nikto nič nepovedal.
A policajti s tým nič nemali. Aj keby niekoho zadržali a zavolali políciu, tak to bude trvať aj hodinu, kým oni dojdu. Takže to sa fakt nemusíš báť že by kvôli tebe tak bleskovo skočili.
Autorka, cez celý kovidu som blokovala nákupy na dva tri krát, niektorí ľudia síce zazerali čo toľko kupujem ale nikdy som si nič také nezamýšľala
@refly hej ja som sa tiež divno cítila a hlavne keď som sa otočila a vidím pohľad predavačky som mala chuť jej to ísť vysvetlit aj keď sa nič nepýtala 😂😂😂😂😂
Tak fajn upokojili ste ma.. cítila som sa blbo.. do toho obchodu chodím skoro denne tak by som nerada vyzerala zle pred predavačkami
Pravidelne takto nakupujem. Chodím na nákup jednej pani a zároven vždy nákupim aj sebe niečo . Tiež mi to občas napadne , či na mňa predavačka nepozerá ... Ale veď mám 2 bločky . A v Tescu aj Kauflande sa dá vyjsť už len s bločkom z tých samoobslužných pokladní.
Ja nakupujem rovno do tašky 🤣 a potom vykladám na pokladňu 😉
v Ikey nam raz kontrolovali blocky ci sme zaplatili 2x 🙂
Ja kupujem casto na 2 karty, na sukromnu a na sluzobnu. Zaplatim jedno a bloknem druhe. Nikto sa divne nediva
preco by si nemohla kl a keby som sa mala podla pozerania ludi riadit tak asi nevyleziem z bytu
nabudúce sa skús najprv zhlboka nadýchnuť, premyslieť si, čo sa stalo/nestalo a až potom (ak už musíš) sa splašiť z toho, že na teba pozerá predavačka
Aj ja sama som kupovala na dvakrát a čo do toho predavačky, to nie sú jej peniaze, ale tvoje a toho pre koho si ešte kupovala pre inú súkromnú osobu alebo ako ostatné dievčatá písali na služobné účely
Potom sa nečuduj, keď ťa budú prehľadávať.😂
@luba98 čo?
@danieli tak ako prehľadávať zas mi príde extrém.. určite mám potrebu kradnúť potraviny..
však presne bločky som mala a ľahko si skontrolujú či sedí realita s bločkom . Neviem či majú oni vôbec pravo prehľadávať.. myslím si že na takéto veci volajú políciu aby to poriesila
Myslela som tým,že keď by sa im niečo nepozdávalo, majú právo celý nákup s bločkom prekontrolovať.Je bežné.
Robím v tescu a bežné ľudia si rozdelia nákup na 2 časti. Niekto chce osobitne zaplatiť pre susedu napríklad, či už na pásovej alebo samoobslužné pokladni. Je to ok a nekukame na nikoho zvláštne.
ano je to paranoia, vobec na teba nemusela "divne pozerat" len sa ti to zdalo...
mozes si aj 10 nakupov spravit ked chces, ak maju problem, tak si to skontroluju podla blockov.
A ano pravo na to maju, a kludne to moze aj pokladna v tescu sama vyhodnotit, ze ti pred zaplatenim musi prist skontorlovat nakup (cely alebo xpoloziek)
Bože jaké kraviny už ženy riešia.
Neboj,urcite je to legalne.Co by na tom malo byt nelegalne.Pozetat mozu,ved kontroluje vsetkych keby nieco.Netreba to brat v zlom.
Pre pokoj duše si mala povedať, kupujem aj svokre.
Na prehladanie potrebuju policiu, ale ak nemas co skryvat - mas blocek - bokuj aj 10x. Ja som napriklad nedavno bola v Lidli a chcela som vyuzit platnost casovo obmedzeneho kuponu. Kym vyprsal (platil iba do urcitej hodiny), naskenovala a nablokovala som dany tovar, strcila ho do tasky a vratila sa k odparkovanemu voziku s inym tovarom pred samoobsluznymi pokladnami a pokracovala v nakupe. Nikto mi nic nepovedal, dozerajuca predavacka sa na mna este usmiala.
Ja chodím počas obednej prestávky na nákup, ak treba niečo kúpiť aj do kancelárie, hádžem všetko do jedného košíka a potom si oddelím pri platení nákup na moje a firemné, svoje platím kartou,firemné v hotovosti. Absolútne neriešim čo si kto myslí,podľa mňa sa nad tým nikto ani nepozastaví. Veď všetko čo kúpim aj zaplatím a snáď nebudem chodiť s jedným zaplateným nákupom zase od pokladne urobiť ďalší len aby som nevyzerala že som nedajboh niečo ukradla 🙈
Aj 10 .

nechápem,čo či sa môže? Zaplatiť a odložiť zaplatené do tašky?