icon

Je lepší život v Nemecku alebo na Slovensku?

nadaa1
31. mar 2022

Otázka na vás dievčatá ja žijem 10 rokov v Nemecku som tu spokojná dobre sa mi tu žije nič mi nechýba deti sa mi narodili v Nemecku akurát čo je nevýhoda že žijeme v podnajme a platíme veľký nájom treba nám zo všetkým aj s elektrinou 900e + internet a na slovensku sa mne nepáči i malé výplaty a tak akurát čo by tam bola výhoda že tam máme dom kde býva ešte moja mamka žeby sme nemuseli platiť nájom manžel vždy rozmýšľa žeby sa tam vrátil a začal pidnikať ale neviem či by nám to šlo v dnešnej dobe i prídavky sú na sk malé a tu v nemecku to je omnoho lepšie tak neviem poradte niečo ďakujem

Strana
z3
sisaka
1. apr 2022

@amelia89 nie, v Čechách nežijem, ale narodila som sa v Československu a žila som v ňom takmer 20 rokov, polovica mojej a manželovej rodiny je odtiaľ, Čechy pre mna nikdy nebude cudzina, aj tu kde žijem mám veľa kamarátov Čechov.

miadi
1. apr 2022

@f333 bavime sa o autorke Mne niekde uniklo ze ona a muz su ucitelia? Ja som niekde spomenula ucitelov ? Hovorim o minimalnej mzde vseobecne.

f333
1. apr 2022

@miadi Tak prepac, kedze tema je aj o skolstve .. Autorka niekde uviedla,ze ma minimalnu mzdu v de?

f333
1. apr 2022

@miadi Pretoze to neznamena,ze ked v de ma niekto min.mzdu,tak to plati pre vsetky povolania...

amelia89
1. apr 2022

@sisaka dobre no tak ale nezijes tu to som chcela vediet🙂 ked nezijes urcite situcie nedokazes to ani pochopiť

miadi
1. apr 2022

@f333 tema vobec nie je o skolstve. Nechapem preco reagujes na mna. Ine baby sa zacali bavit o skolstve. Ja som len povedala ze treba porovnat ake su vyhody pre deti ak tam ostanu a budu mat vyzsie vzdelanie. Nikde som nepovedala ze autorka mà minimalny plat 🤦‍♀️ povedala som ze je to naprd vsade zit z minima. Sorry na toto dookola nemam cas opakovat sa Asi si chcela niekomu inemu napisat 😌

f333
1. apr 2022

@miadi ja ma z teba pocit agesivity skrytej v tvojich prispevkoch ku mne.....Nevem ,co je slovo naprd... Ale ano,ked uz pises v dalsom slove a vete,ze minimalna mzda je pre pretitie zla,to suhlasim.
ja som regovala nato,co som uznala za vhodne.. A k tomu tiez, co si napisla na ver.,forum.... Ak mas nejaky problem,ze na teba,tak sa ospravedlnujem,ze som ta oslovila..
zelm pekny podvecer..

stvura
Odpoveď bola odstránená
darkswan
3. apr 2022

@zmrzlinka2021 tak s tym si dovolim nesuhlasit, mozno na standartnu poziciu nie je problem, na manazerske pozicie je vyzva sa dostat v ba

darkswan
3. apr 2022

@amelia89 ti co strasia zial maju pravdu, ostante v Prahe

zmrzlinka2021
3. apr 2022

@darkswan nie je problém, pretože byť leadrom je veľmi náročné. Zlý manažér, žiadny schopní ľudia.

darkswan
3. apr 2022

@zmrzlinka2021 ty si pojdes stale svoje, viem, ze je to narocne, sama tu poziciu mam, len myslim, ze je fer ludom povedat, ze tu na nich ziadne otvorene dvere necakaju, nech nie su sklamani...celkove nielen co sa tyka prace BA nie je zrovna foreigners friendly miesto

rencakm
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3