Je lepšia indukcia alebo sklokeramika?
Zienky, viete poradit co je lepsie? Ci teda ta indukcna platna alebo sklokeramicka.A ak mate skusenost tak odporucte aj znacku.dakujem
Treba si na to len zvyknut a odskusat rozne stupne...ja som zo zaciatku nevedela uvarit napriklad ryzu 😀 kym som prisla na to na akom stupni ju mam varit tak zo 3x sa mi nepodarila, po takom mesiaci (nevarim denne) som sa s tou indukciou nejak zzila a uz nemam problem s nicim 🙂 tiez by som mala radsej plyn keby to slo lebo som nan bola zvyknuta, ale nakoniec som uplne spokojna aj takto 🙂
Ahojte, prosím poraďte, po 25 rokoch potrebujeme vymeniť varnú dosku, mali sme sklokeramickú, varila super, bez problémov - pripaľovania a prekypenia, zvažujeme indukciu, ale vraj je problém s pečením palaciniek - sú nie rovnomerne upečené hnedé, mám doma riady na indukciu, palacinky robím na ťažkej Mauviel-panvici a upečené sú dokonale, aké máte Vy skúsenosti s pečením palaciniek a trhanca na indukcii?
@fessl Ja mám resp varím na troch modeloch indukcie palacinky a nikdy som nemala problém s pečením. Nevidím nato žiaden dôvod. Je treba zistiť ktorý stupeň je ok na palacinky. Na jednej indukcii mám 14 stupňov teda robím na 11ke a na ďalšej mám 8 čiže robím na 6ke. Vždy všetko ok
@fessl robim palacinky a mam ich rovnomerne urobene vzdy.. preco by nemali byt? ved to v prvom rade zalezi od toho, ze musi byt dobra panvica, ktora je na indukciu urcena,a by sa rovnomerne zahriala. Inak tam nema byt aky problem. A ani s vyprazanim som nikdy nemala problem. Tak neviem :D
Ja teraz riešim túto dilemu. Doma som mala obyčajnú sklokeramiku a bola som spokojná. Potom sme bývali v zahraničí v podnájme, kde bola indukcia a nadávala som na to celé 4 roky. Teraz sa vraciame domov, riesime novú kuchyňu a muž trvá na indukcii. (varíme obaja veľa). Stávalo sa mi často, že som si položila prázdny hrniec, alebo hrniec s už hotovým jedlom na zadnú nezapnutu platňu a na jednej prednej som varila. Ten hrniec vzadu napriek tomu, že platňa bola vypnutá a studená mi indukoval teplo a jedlo prihorelo. Preto sa chcem opýtať tých, čo majú indukciu dlho, či je to u indukcie bežný jav, alebo sme mali iba veľmi nevydarený model? Budem veľmi vďačná, ak mi popíšete svoje skúsenosti. Pridala som sem, lebo verím, že to pomôže aj pani, ktorá založila diskusiu. Ďakujem.
@renette tak to bola zla platna, alebo si to mozno zle zapinala (ja mam jedno tlacidlo co mi zapina ze ohrieva cela polovica, ale urcite nejde o bezny jav. Ja mam siemens indukciu, ktora ma vlastne 2 velke zony ( su tam 4, ale daju sa spojit na velke hrncena polovicu) a mozem tam mat hocico a vyhrieva sa mi iba to co naozaj zapnem, cize bud 1/4tiny alebo polovice. urcite nemohla byt studena a vypnuta, ked "indukovala" teplo...
@simca06022011 tu sa zapinala kazda platna zvlast, urcite nebola zapnuta. Za 4 roky by som si asi vsimla, ze zapinam 2😉. Zn. AEG.
@renette aj mne sa zapinaju zvlast 😉 a je tam iba jeden "stuplik" ktory ked sa zapne idu obe. Urcite to nie je bezna vec, keby ti to robila noca ibdukcia doma je to vec na reklamovanie. Ja by som napr do klasockej elektrickej dosky uz nesla nikdy...
@zarrinka ano. Napriklad som tam dala plechovu misu s kuskusom. V ten den ta plotna nebola vobec zapnuta, takze nebolo zvyskove teplo. Varila som na 1 prednej z kriza- cize ani neboli susediace. A keď som išla naložiť kuskys, bol zospodu pripeceny a plotna horuca. Stavalo sa mi to pravidelne. Na obyc. sklokeramike sa mi to nestavalo.
@simca06022011 problém je v tom, že indukcia hreje ak je panvica položená na ploche, keď sa panvica zodvihne hore pre rozliatie palacinkového cesta po celej ploche panvice, indukcia sa vypne, musí sa nanovo zohrievať a preto sú vraj palacinky nerovnomerne upečené, ako pečiete Vy?
@fessl presne tak a nic take sa mi nedeje, nerozlievam asi cesto dost dlho, aby to vychladlo. Vobec s tym nemam problem. Druha vec ona zacne tukat (moja robi taky zvuk) a hladat hrniec ale nevypne sa...
Plus elektricky sporak je otras... Ohrieva sa vzdy cela plocha, ak nemas prrsny rozmer hrncov problém, ak nieco kvapne na tu cervenu plochu problem.. Moja v bytr vyzerala po 5r ako storocna haraburda. Za to indukcia nic.. Vykypi niečo? Vypne sa. Kvapne nieco utriem, lebo okolo je studene vsetko, rovnako po vareni necakam pol hodinu kym vychladne... Rychlost varenia je mne uprimne ukradnuta, ale tieto spomenute veci su pre mna na indukcii jednoznacne dolezitejsie. Jedine s cim som sa najedovala boli panvice a niektoré hrnce 😂
ďakujem za odpovede, veľmi ste mi pomohli pri rozhodovaní

Dakujem vam vsetkym . Najradsej by som mala plyn ale neda sa . Vnutorne som bola rozhodnuta pre indukciu lebo ma hnevalo na skokeramickej to ostatkove teplo len to mam oskusanu iba taku na chate co mame . A zas som citala ze na indukcii sa zle robia oalacinky a vraj aj vyprazane veci? Ale to si mzslim ze bude asi zlym hrncom?