Je možné vycvičiť aj psa, ktorý je pasívny?
Pred tyzdnom sme si doniesli z utulku fenku. chcem sa opytat ci nemate skusenosti s treningom psa , ktory je extremne kludny a nema zaujem. Nasa sucka dokaze cely den mimo kratkych prechadzok pocasd dna prelezat a spat, hrat a saliet sa nechce, nezaujima ju ani hracka, ani maskrty ju nelakaju ak s nou chcem cvicit povely, radsej flegmaticky odcupita do pelecha a lahne si spat nez aby skusila posluchnut a zopakovat nieco a dostat mnamku.Skusam to milo, aj prisnym hlasom, ale rozhodne dovodom tohto spravania nie je ze by mala predo mnou strach, nekricim ani netresta fyzicky, radsej ju nechavam tak.
Dokonca ani raz nestekala za tento cas a ani nebezala za niecim , len prechadzkou alebo stat a obzerat okolie. Nema depku , ani neposobi smutne , lebo casto spokojne vrti chvostikom a tym ukazuje radost, vsetkych nas olizuje ked ju hladime,.. Je dokonca mlada, ma menej ako rok, zdrava, jest jej chuti, ale strasny kludas a flegmos, co sa nechce hybat, taka nuda je s nou :D . Povedzte mi ci sa toto da vyformovat? :D
zalezi aka je stara,co vsetko prezila etc.. niektore psy maju hold taku povahu ... a ozno ozaj jej treba len cas .. ukazat troska lasky pomojkat ju ,uistit ze je doma ze sa jej uz nic nestane..
Mam tibetsku dogu s papiermi.. Je to lenivý flegmos pes.. Psa necvicim. Psa vychovávam. Ide o dlhodobý celoživotný proces .
Musí si zvyknúť. Mot o ma takú povahu a neurobíš nič.
Určite sa musí udomácniť a zvyknúť si, že je konečne doma a ľudia okolo nej sa nebudú striedať ako v útulku. Musí si zvyknúť a teba a na všetko co momentálne okolo nej je. Je aj dosť mladučká, možno to, ze sa nechce moc šaliet súvisí s nejakým zdravotným problémom. Taky mladý pes by sa za mnamkou aj zabil ale ako píšu ostatní možno je taka povaha. Byt tebou nechám ju v kľude sa adaptovať a preverím jej zdravotný stav 🙂
No ma taku povahu. To je akoby si flegmatickeho cloveka chcela naucit aby bol strasne akcny, dravy az cholericky vzdy ked mu to prikazes. V kazdom pripade jej daj este cas, mozno sa este uvolni, zvykne si na vsetko a trocha sa bude aj jasit a nahanat trebars lopticku. ale urcite nebude z nej vycviceny pes posluchajuci na kazdy nezmyselny povel. iba co by si ju trapila a zlomila jej kludnu pohodovu dusicku.
@jenni_p dufam, ze autorka si nezaobstarala psa z utulku za ucelom cvicenia a jedla iba za odmenu. a dufam, ze to neaplikuje aj na deti - jedlo iba za odmenu ak budu posluchat..
och, ja asi ozaj stracam iluzie o ludstve, ze sme sa posunuli smerom k ludskosti☹
@jenni_p moj pes je tiez z osady a je vycviceny s tym, ze jest dostane vzdy bez ohladu na to co spravi a co nespravi. neskace mi po hlave aj tak. pretoze som ho tak vychovala a nijakym sposobom netrestala odmietanim dat krmivo. praveze je to ako s detmi, tiez ich za dobre neodmenujem a za zle netrestam. ucim ich prirodzene k urcitym veciam.
Daj jej ešte čas nech si u vás zvykne. Môže byť ešte trochu vykolajena z novej rodiny, je u vás krátko. Nájdi ale maškrty ktoré jej chutia - piškotu alebo kúsok šunky žiadny pes neodmietne, ale moja fenka (z osady) nebola vôbec pažrava a najlepšia motivácia pre ňu bola veľká pochvala. Treba zistiť co ju motivuje. A možno je len také flegmaticke plemeno ..

Este sa len adaptuje. Ved ju mate len tyzden! Psovi z utulku trva niekolko tyzdnov, kym sa uvolni a prejavi naplno. Moja utulkacka prvykrat zastekala tak po dvoch mesiacoch. Netlac na nu, musi sa zacat citit ,doma'.