icon

Je nenormálne, keď muž nevie šoférovať?

3. júl 2024

Máte všetky mužov/partnerov-šoférov?
Je nenormálne keď muž nevie/nechce šoférovať?

marcellka32
3. júl 2024

@ahhola otvorila by som takému dvere na aute a nech si ide peši...

zuzubb007
3. júl 2024

Áno za mňa je to nenormálne v dnešnej dobe, nechcela by som takého chlapa ani keby co bolo

danica2711
3. júl 2024

ak na to nie sú zdravotné príčiny, je to divné u muža aj u ženy

katkaseiner
3. júl 2024

Necitam vsetky komentare, ale prispejem. Pre mna je nepochopitelne ked muz nechce soferovat, pripadne si ani vodicak neurobi.
Na druhej strane sa kludne mohlo stat nieco co to zapricinilo... napr. ako u mna.
Pred asi 19 rokmi sme mali nehodu - soferoval svagor, nebol ani vinny, napriek tomu odvtedy mam blok (zili sme v zahranici, hned som do auta ako sofer nesadla, podla mna toto je problem, az cca o 4-5 rokov som sadla ako sofer do auta) ... dovtedy som odisla aj na koniec sveta, chodili sme autom do Danska. Z 15 hodinovej cesty sa mi vzdy uslo par hodin soferovania, ale ta havaria zapricinila ze momentalne som vodic z nudze. Nemam problem sadnut do auta a ist nakupit, pre deti, k lekarovi, vlastne vsetko zvladnem... ale ak ide muz so mnou, tak ja nesoferujem.... proste ak nemusim tak nie.
Dnes ideme akurat na team building a za mna obrovska dilema kedze to mam 100km... aj by som odsoferovala tam aj naspat (vacsina je dialnica, zbytok viac menej poznam) ale mam paniku z hladania parkovania v hlavnom meste.... cize idem vlakom, pol cesty ma hodi domov kolega a na polceste ma vyzdvihne muz. Pritom to auto bude do vecera stat v garazi, ale mam z toho paniku a toto je momentalne pre mna najschodnejsie riesenie.

minenkak
3. júl 2024

Práve, že v dnešnej dobe ,ak človek nežije kde chodi autobus tri krát do dňa,je vodičák úplne zbytočný,všade sa človek dostane,autobusom,metrom, vlakom.

andreatytler
3. júl 2024

@taminy
@lindus_esterka
Presne to zacne byt problem s takym clovekom ktory odmieta soferovat, ze sa odmieta aj postarat.
Ak muz nechce soferovat, nech pre zenu zabezpeci odvoz do porodnice, alebo na pohreb jej mamy. Lebo ak nie, je to hnusne pokrytectvo. Pre neho je soferovanie natolko narocne, ze ho uplne odmieta, ale pre inych to ma byt zabavka vzdy a vsade.

ndrag
3. júl 2024

Mala som takeho ex, ale to nebolo o soferovani, on bol stale v komfortnej zone a odmietal robit nove veci... Vadilo mi to velmi.

gabika0825
3. júl 2024

Áno mám kolegu, ktorý vyslovene nikdy nechcel ani robiť vodicak, lebo jemu to príde zbytocne, kedze byva pri práci a žije sám, nemá rodinu zatiaľ a vyhovuje mu chodiť mhd ako sám hovoril. Ja si neviem predstaviť nemať auto, bolo by to pre mna veľmi obmedzujúce

diewcatqoo
3. júl 2024

Moj otec nesoferuje, nasi ani nemaju auto. Jeho brat si sice urobil vodicak, aj kupil auto, ale jazdi len po overenych kratsich trasach. Ist niekam dalej a tam, kde v zivote nebol, tak to by nedal.
Co sa tyka partnerov, tak ja tak nejak asi podvedome pritahujem autickarov. Kazdy jeden moj frajer bol posadnuty autami. Takze si ani neviem predstavit, ze by moj partner nesoferoval. Moj manzel jazdi na zavodnych okruhoch, takze o autach viem aj to, co by som mozno ani nechcela vediet.

pimpulka
3. júl 2024

kazdy ma iny zivotny styl a rytmus, nerozumiem tomu skatulkovaniu podla toho ci ma ci nema niekto vodicak...ja vodicak mam, ale do prace ak idem, idem s vlakom a MHD, a vsade inde ak idem prilezitostne chodim s taxikom...vyjde ma to ovela lacnejsie ako keby som mala mat vlastne auto...ja napriklad nerozumiem tomu ked ludia kruzia pol hodinu okolo miesta a cihaju snoria kde to auto zaparkuju, hlavne nech to je zadara samozrejme a ak aj najdu volny parking tak ten je samozrejme kilometer od miesta kam potrebuju ist....uhol pohladu...

mk1111111111
3. júl 2024

Ani som to tu nedocitala. Niektore nazory su teda fakt na zaplakanie. Nechapem, preco by muz bez vodicaku nebol OK. Vela zien nesoferuje a nezda sa im otravne, ze ich musia muzi vyvazat? No to uz sme kam dospeli?
Jednoducho treba akceptovat, ked si zena/muz na to netrufa a je im ku cti, ak to nerobia na silu a ten druhy ich za to neprepiera.

jaskolka
3. júl 2024

Ja poznám takých, nejako to neriešim, bývajú a pracujú tak, ze majú dostupnú MHD alebo veľmi dobre medzimestske spojenie. Ja tiez nemám vodičský preukaz,nemám k tomu vzťah, záujem a mam hrôzu z volantu, preto absolútne to nepovažujem za niečo "ponižujúce" keď človek (muž či žena, to je jedno) nesoferuje.

jaskolka
3. júl 2024

@mk1111111111 presne tak 👌

mk1111111111
3. júl 2024

@katkaseiner vidis, Ty mas z toho paniku. A teraz co? Mame Ta odsudit? A muz sa ma s Tebou rozist? Teraz to neber osobne, len ako priklad som Ta pouzila. Ja som rada, ze nesoferujes, ked mas blok, je to ako pre Teba, tak aj pre ostatnych to najlepsie, co mozes urobit. To iste plati pre muzov

pukina
3. júl 2024

Ja sa celkom bavim na odpovediach, kde blikaju kontrolky z toho, ze chlap nema vodicak alebo nesoferuje :D akoze wtf. To ste zeny co, nesvojpravne, ze potrebujete mat sofera? Moj muz nesoferuje, vodicak ma, nema k tomu vztah a ja ho nenutim. Do prace chodi busom, aspon nemusi mat u nas kazdy clen domacnosti auto, ako to byva teraz standardom. Jasne ze mi obcas vadi ze musim soferovat vsade ja, ale za to z neho nebudem robit ziadneho neschopaka ani menejcenneho cloveka. My mame hodnoty postavene niekde inde.

A este dodam, pri tom, kolko idiotov na cestach denne stretnem, by mali aj ini zvazit, ci radsej nezahodia vodicak do kosa.;) Radsej zodpovedne na sedadle spolujazdca alebo v autobuse, nez nezodpovedne za volantom.

akvi
3. júl 2024

Ja tomu úplne rozumiem, pretože mám sama ten problém. A nie, ani kondičné jazdy a pod. nepomáhajú, ako to tu niektoré odporúčate. Ja som dennodenne šoférovala 10 rokov, lebo to bola nutnosť kvôli dieťaťu. Akonáhle to nutnosť prestala byť, zavesila som kľúče na klinec a viac za volant nesadla. Sa čudujem, že sa niektoré v tejto téme čudujete a v ďalšej téme brblete nad pomalými/ neschopnými/zmätkujucimi vodičmi a rozculujete sa, prečo sadnú za volant. No možno chudáci musia aj napriek tomu, že to neznášajú a nedávajú, lebo by sa s nimi partner priam hneď rozišiel kvôli tomu. 🙄🙈 Takže áno, existujú ľudia, ktorí z nejakého dôvodu nechcú šoférovať a je úplne jedno, či muž, či žena. Chápem ich oveľa viac, ako arogantných idiotov za volantom, ktorí si niečo dokazujú a ohrozujú ostatných.

akvi
3. júl 2024

@pukina konečne normálny komentár, vďaka.

andreatytler
3. júl 2024

Nesuhlasim s tym ze existuje rovnopravnost medzi nesoferujucou zenou a muzom. Praveze tam je velka nerovnopravnost.
Zeny v minulosti nesoferovali, lebo to muzi nechceli. Mozno preto lebo sa citili doleziti a dominantni, alebo aj preto lebo sa citili uzitocni a davali tym zene najavo ze sa o rodinu staraju. Nechcem tym povedat ze to bolo z ich strany len vyslovene na to aby zeny utlacali, ale bolo to robene velmi aktivne a intenzivne.
Este aj dnes je v tejto oblasti tak velka nerovnopravnost medzi pohaviami, ze reci o rovnopravnosti su tu len teoria.

nesana
3. júl 2024

Muž má vodičák , šoféruje a já nemám. Auto sme kúpili až keď sme mali po 30. Nejak mi to nevadilo, vždy sme bývali v meste a dostupnosť mhd bola dobrá. A aj teraz žijeme v meste. Ale začína mi vadiť že ho nemám, takže rozmýšľam že si ho urobím. Dokonca keď som pár ľudom povedala že nemám tak sa zasmali a pozerali na mňa ako na postihnutú.
Ale musím uznať že to jedno auto v rodine je fajn, hlavne kôli výletom. Teraz si neviem predstaviť že ho nemáme, takže som rada že aspoň jeden z nás. šoféruje.

namornicka
3. júl 2024

Je to rovnako zvlastne/alebo normalne ako ked zena nesoferuje. Obmedzuje to v istom zmysle, ale da sa zit aj bez toho. To je na kazdeho zvazeni. Podla mna to nie je muzska praca, ktora vyzaduje extra fyzicku silu.

namornicka
3. júl 2024

@andreatytler ja myslim, ze odviezt zenu do porodnice alebo aj choreho muza do nemocnice by partner ci partnerka mal. Ide o to, ze ten jeden je v tom case toho neschopny. Na druhej strane, “na pohreb matky” sa vie kazdy dopravit sam, aj ked v takomto pripade tiez jeden z nich potrebuje oporu a dobre mu padne, ked to odsoferuje ten druhy.

gabriela2952
3. júl 2024

Nevidím v tom problém, šoférovať môžeš aj ty ak muž nechce ... môj tiež nesoferuje, má strach pred 6 rokmi sme mali autonehodu a odvtedy je v strese aj keď je len spolujazdec

tetapetra
3. júl 2024

Určite by mi to vadilo. Pokiaľ som nemala dieťa a bývalá v meste a aj keď som potom dieťa mala nevadilo mi,že vodicak nemám. Keď sme začali stavať dom mimo mesta, spravila som vodičák a neľutujem. Neviem si predstaviť presúvanie sa za rodinou vlakom, busom.

petronelag
3. júl 2024

Muž bez vodičského preukazu to je veľké minus, pretože to môže potrebovať aj do práce, ja som šoférovala hneď od 20-tky, ale radšej stále chodím na kratšie cesty a naplánujem si vybaviť viac vecí naraz. Ale veľa mi pomohlo presúvať sa autom. Ešte som haváriu nezažila, raz sa mi nabúral iný vodič do zaparkovaného auta.

nikpa
3. júl 2024

Normálne to asi je, žiť sa s tým dá 🤷😄 ale za seba hovorím, že pre mňa je to indikácia o tom človeku, niečo to o ňom hovorí... Ja by som si s takým človekom napr. určite nezalozila rodinu. Ano, je to pre mňa jeden z dôvodov prečo by som s takým chlapom neisla do rodiny. Ja mam muža zafixovaneho ako silného jedinca, ktorý sa postará o rodinu so všetkým čo k tomu patrí. Aj napriek tomu, že sama šoférujem a pracujem, nie som na mužovi závislá ale už len ten pocit, že sa dokáže o nás postarat, jednoducho potrebujem.

777januska777
3. júl 2024

Nie pre mňa by toto nebol problém. Fakt aby som kritizovala a hodnotila muža za to, ze nemá vodičak? Mňa by práveže skôr odradil muž co ma vodičak a bez auta je ako stratený, muž co neexistuje, aby išiel napriklad autobusom alebo peso. To je pre mňa reálne problém a nie to, či by mal alebo nemal vodicak.

hopsas
3. júl 2024

Jeden môj brat šoféruje a je veľký autickar ale ďalší dvaja bratia sú takí typickí hispteri, chodia všade na bicykloch, šoférovať auto odmietajú lebo auto smrdí a škodí klíme. Ak by ste nevedeli. 🙂

mironka
3. júl 2024

Náš dedo je muz po 60tke,nesoferuje, dovody nepoznam,ale je manualne velmi zrucny,doteraz pracoval pre stavebnu firmu. Ak nieco treba opravit,stavat,vrtat,tazsie manualne robit a pod. idem za nim,nez za muzom,ktorý sice vodicak má,ale je skor kancelarsky typ...takze nepovazujem muzov bez vodicaku za neschopnych..mozno výnimky....ja mam cerveny diplom z vysky,aktualne dokoncenu dalsiu skolu...no vodicak nemam...musela som sa teraz ucit hrať na klavir a bol to pre mna masaker...chytala ma nervozita a panika z toho,ze nedokazem prepojit obe ruky...a hrat obojrucne...tak som rada,ze som s tym skoncila...a nemotivovalo ma ani dalsie precvicovanie...v tomto naladeni nemam odvahu ani vodicak robit....doma trenujem hru a pred ucitelkou sa so spotenymi rukami na klavesnici doslova hladam...toto by som mala aj na vodicskom...ani sa nepokusam robit ho...panikarim

bubulatko
4. júl 2024

Myslím si že žijeme v dobe kde by muž aj žena mala vedieť šoférovať to je môj názor..

paradajkova
4. júl 2024

Muz nesoferoval prvych 7 rokov co sme boli spolu, mal vodicak, ale isiel na aute asi 3x za cely ten cas. Ked som otehotnela kupil auto a odvtedy soferuje on, mna ani za volant nepusti.