icon

Je nenormálne, keď muž nevie šoférovať?

3. júl 2024

Máte všetky mužov/partnerov-šoférov?
Je nenormálne keď muž nevie/nechce šoférovať?

lakebabe
4. júl 2024

Nepoznám takého a bola by to pre mňa obrovská stopka takyto vztah. Obmedzovalo by ma to v životnom štýle , v cestovaní, nákupoch, deťoch, vo všetkom. Co sa týka havárii mala som ich za život šesť, dve z toho väčšie a ani jednu mojou vinou. Šoférujem ďalej.

tomcimka
Autor odpoveď zmazal
huxy
4. júl 2024

Úprimne, muža bez vodičáku by som pravdepodobne nechcela. To aby som sa nikdy nemohla na neho spoľahnúť, keby som niečo potrebovala a ja nemohla. Alebo výlet, nákupy, čokoľvek stále len na mne? No nie, aj keď rada šoférujem. Ale mne to príde už ako nutnosť.

jana_eyre_2
4. júl 2024

Nikdy by som si nemyslela o nikom že zato, že nesoferuje je divny, prečo aj? Som rada že môj muž šoféruje, ja tiež šoférujem, ale ak by nesoferoval určite by som ho za to nepovažovala za divného.. za divných považujem skôr ľudí, ktorí si za volantom zožrali nesmrteľnosť a ohrozujú všetkých v premávke.. takých machov čo obiehajú pri plnej čiare, čo idu zo stopky ako neohrozeni voldemorti, tí čo idú 150 cez dedinu a je im jedno že po chodníku idú deti, alebo tí čo pridajú ak vidia chodcov na prechode ( a pritom takíto ľudia sú tu koľko krát ospravedlnovani a teraz čítam aké je divné ak niekto nesoferuje 😳).. ti sú divní a nie ti čo vedia zvážiť svoje možnosti a radšej šoférovanie nechajú na niekoho koho to baví..

jeennyv
4. júl 2024

Za mna sa tu uz v kazdom 💩 spara…lebo hodnota je vodicak atd… kazdy je nejaky…poznam takych, vedia si vsetko zabezpecit mhd, bicyklom, peso…

modra_kolobezka
4. júl 2024

Posudzovat muzov bez vodicaku ako menejcennych je predsudok. Svagor je rusnovodic a precestoval cely svet bez vodicaku. Druhy svagor je zase pilot a deto. Auto je na nich proste slabe 🙃

huxy
4. júl 2024

@modra_kolobezka tu ale vôbec nejde o to, že ľudí bez vodičáku, či čo nešoférujú, považujeme za menejcenných. To je hlúposť. Ale vybrať si partnera pre život, to je niečo iné, každý má nejaké preferencie, záleží mu na niečom inom, má iné potreby, životný štýl 🤷🏼‍♀️ a myslím že ide skôr o to a nie že sú niečo menej.
Bývam v meste, prácu mám 5 minút s mhd, dobré spojenia, aj do centra, obchodov... Ale, akonáhle potrebujem mimo mesto, či väčší nákup,nehovoriac o výlete,tak to je problém.
Musím byť sebestačná, a v určitej miere to očakávam aj od partnera

bubulatko
4. júl 2024

@huxy presne tak môj názor je taký tiež...

vandica
4. júl 2024

Neviem či je to odomna sprosté, ale ja by som do takého vzťahu nešla. Nech si každý myslí o mne čo chce. V praxi, v reálnom živote si fakt neviem predstaviť keby som mala chlapa bez vodičáku. Koľkokrát ma musel niekam odviesť, akútne k dr napriklad. Aj výlety s deťmi. Sú trasy, na ktoré by som si ja netrúfla. Proste viem sa na neho spoľahnúť v tomto. Tak isto si neviem predstaviť keby ja nemám vodičák. Aj muž povedal že by ho slahlo keby ma musí stále niekam vyvážať, alebo chodím s deckami busom k dr. Je to obmedzujuce pre obe strany keď vodičák jeden nemá, a zase slobodné keď ho majú obaja.
Bývame na dedine, takže auto je fakt potrebné pre oboch.
Neviem si predstaviť prečo chlap nemá vodičák. Podla mňa taký chlap je nepoužiteľný aj v iných mužských veciach.
A vtipné je keď idú na rande, on príde busom, ona autom, ale ešte lepšie keď ide žena po neho 😀 Neviem to mi príde taký chlap-nechlap. Samozrejme sa bavíme o chlapoch, ktorý nemajú zdravotné dôvody, a ani iné traumatické dôvody ho nemať. Také, že nepotrebujem vodičák, u mňa neexistuje.

miskakyska
4. júl 2024

..no toto sú názory na nevodičov🙈ako z predpotopnej doby .. podľa mňa je na hlavu, čo sa teraz robí na cestách skrz premnožených vodičov 🤪

denisahudecova
4. júl 2024

Nie je to bežné, ale poznám rodinu kde manžel nešoféruje a ani nemajú auto a inú rodinu kde manžel má epilepsiu a nemôže viesť motorové vozidlá a jazdí manželka

blackcat8885
4. júl 2024

Síce takého muža nepoznám ale nie je na tom podľa mňa nič divné. Určite by som si podľa toho muža nevyberala či má vodicak.

ikuska27
4. júl 2024

@laurita285 presne ako aj ja..tiež poznám jedného takého chlapa, ale ten nieje použiteľný k ničomu 🙈

judar
4. júl 2024

Tu je jeden zasadny problem ze ludia su strasne rozmaznani...a ta rozmaznanost je hlavnym problemom kedze este aby zenske nechceli chlapa bez vodicaku pff lebo hy ich nemam kto vyvaaazat ...a tvrdit ze zijeme v dobe kde by mali seca vediet soferovat a mat auta akoze nech si take tvrdenia mudrlanti dakam strcia nie kazdy musi byt vo vsetkom mainstreamovou opicou lebo vacsina ma...

modra_kolobezka
4. júl 2024

@huxy aj partner bez vodicaku moze byt sebestacny. Len ta nikam autom nedvezie. Proste su ludia, co maju iny zivotny styl, nez sadnut do auta a sa vozit po nakupnych centrach. Vylety sa daju realizovat v pohode vlakom, letadlom. Alebo moze soferovat zena, ak chce auto

sarahh09
4. júl 2024

@zuzubb007 ja takého mám doma , proste to k životu nepotrebuje a je mu to jedno. Je to hrozné.

nyusika
4. júl 2024

Podľa mňa je divné aj to, keď nešoféruje žena.

isis234
4. júl 2024

Nie. Každého nebaví šoférovať. Tak ako všetky ženy nevedia šoférovať, tak i muži.

huxy
5. júl 2024

@modra_kolobezka ja som písala aj o sebe, že ja by som sa necítila sebestačne, nemať vodičák, auto.
Po nákupných centrách sa nenavážam, hovorím o väčšom nákupe potravín a bežných veciach.
A výlety vlakom, lietadlom? No ano, ale nejak sa aj na to letisko človek musí dostať. A zas aj nie všade je komfortné ísť s batožinou vlakom (veľa prestupov, kombinácie dopravy ..)

slovakboy
5. júl 2024

Som presvedčený, že určité percento ľudí má veľký problém šoférovať a jednoducho to nevedia. Môžu sa učiť a chodiť na rekondičné jazdy, ale nebudú to vedieť. Môže to byť strach z rýchlosti, pomalé pohyby očí, neustále napätie v už len trochu hustej premávke. Takže by som neodsudzoval takych ľudí. Raz som kdesi čítal, že robili seriôzny výskum, a chceli zistiť, kto robí najviac nehôd, či muži, ženy, začiatočníci, pretekári, odvážni ľudia, nesmelí ľudia atd. Záver bol že najviac nehôd robia odvážni ľudia, jazdiaci vo veľkom bezpečnom aute s kopou bezpečnostných prvkov a majú pomalé pohyby očí. Pretekári sú napriklad horší vodiči ako začiatočníci.

akvi
5. júl 2024

Tieto dve témy tu na MK ma utvrdili akurát v tom, že to nenormálne množstvo áut v našich mestách je aj preto, lebo proste nemať/nepoužívať auto je niečo, čo priam znižuje status človeka. Už sa úplne prestávam diviť, aká obrovská neochota ľudí je ubrať zo svojho pohodlia a zacinam chápať tie otrasné komentáre na FB, pod témami, ktoré sa snažia ukázať ľuďom, že aké nevyhnutné je zredukovať automobilovú dopravu v mestach A bohužiaľ si myslím, že sa to v tomto štáte nepodarí ani za 20 rokov, pretože dnešné deti sú rodičmi rozvazane autom vždy a všade. Keď vidím pred školou ten natresk áut, pričom drvivá väčšina detí to ma do 10 minút pešo, tak mi je smutno, že čo za ďalšiu generáciu to vychovávame. Úplny obrázok som získala pred pár dňami, keď susedove decko dostalo pomaly hysterický záchvat, že ho ocinko nebol vziať pred školou a on chudák musel ísť pešo. Školu má 15 minút pešo a decko má 15 rokov. Ale to je presne len kopírovanie života rodičov, ktorí bez auta nevytiahnu päty z domu. Stavím sa, že do mesta v živote pešo nešli. No chvalabohu za modrého koňa, že ma dostáva do obrazu 😂😅🙈

huxy
5. júl 2024

@akvi zas extrémy. Ja bežne chodím aj peši, auto vlastním len cca pol rok, i keď vodičák mám od strednej. Dieťa mi chodí do školy mhd.
Ja si jednoducho nedokážem predstaviť sa všade dostaviť inou dopravou. S dcérou chodím každý mesiac na zubný strojček, je to mimo nášho mesta. Čiže ovela dlhsie a komplikovanejšie by to bolo bez auta. Tak isto sa chystám do školy aj ja, neviem si predstaviť stale sa spoliehať alebo čakať na nejaký spoj, kedže to bude 80 km od miesta môjho bydliska.
Ak niekomu vyhovuje byť bez auta či vodičáku, je to v poriadku. No nik nemá právo zazlievať druhému, že partnera bez vodičáku by nechcel. Každý má iné preferencie ohľadne povahy, vlastností, výzoru alebo iných vecí.
Nikdy by som neočakávala od muža že mi bude robiť taxikára, a tak isto by som nebola ochotná vždy všetko riešiť len ja.

aandrea9
5. júl 2024

Môj brat tiež nema vodičský a žije 😃

akvi
5. júl 2024

@huxy veď ale to je v úplnom poriadku, ja sa čudujem nad niektorými komentármi, ktoré robia z človeka, ktorý nemá vodičák, nejakého menejcenného a neschopného. My tiež máme auto, aj na nákup ním ideme, to je ok. Ale ja 90% presunov robím busom a pešo, lebo prave to mi príde normálne, keď bývam v meste. Samozrejme, že ak mám ísť niekam, kam by som cestovala pol dňa, pričom autom som tam za hodinu, tak idem autom.

huxy
5. júl 2024

@akvi tak neviem či čítam inú diskusiu, ale ani jeden koment neudáva, že človek bez vodičaku je neschopný či menejcenný. Ale život bez vodičáku (aspoň jedného z partnerov) by bol predsa len v určitých situáciách omnoho ťažší. A rozhodnutie je na každom, či chce po boku niekoho, kto nešoféruje. Nerobí to z nikoho lepšieho či horšieho človeka. Ale pre mňa by to bolo dosť podstatné,ako napríklad pre niekoho, že chlap vie navariť, poriadi, majstruje okolo domu ... 🤷🏼‍♀️

akvi
5. júl 2024

@huxy tak asi si nečítala poriadne. Pretože tu padli slová, zvláštny, nepraktický, ďalšie by takého nechceli a bol by to dôvod k rozchodu, nesoferovat je divné, nenormálne, nepochopiteľné. Nesoferovat znamená nebyť ochotný sa postarať, Ďalšej blikaju kontrolky, keď muž nemá vodičák, ďalšia by si s takým nezalozila rodinu, lebo taký chlap je slabý a nepostara sa o rodinu, ďalšia sa nemôže na takého spoľahnúť. Zhrnula som to do slov menejcenny a neschopný. 🤷

huxy
5. júl 2024

@akvi ty si to zhrnula do týchto slov, ale nič z toho neznamená menejcenný či neschopný. Jednoducho tie ženy majú tento nárok na muža a nechceli by takého 🤷🏼‍♀️

akvi
5. júl 2024

@huxy no veď ok, keď takého niekto nechce, je to pre dotyčnú menejcenny človek, ako ten s vodičákom. Resp. pre ďalšiu, ktorá si myslí, že sa taký nevie postarať o rodinu, je to človek neschopný.

huxy
5. júl 2024

@akvi nevkladaj ľuďom slová do úst. To že by som nechcela takého človeka, neznamená, že si o ňom myslím, že je neschopný. Len jednoducho nespĺňa moje požiadavky.

lakebabe
5. júl 2024

@akvi prečo by mal byť niekto menejcenny, lebo ho niekto nechce. Niekto si partnera vyberá aj podľa vzdelania, výzoru atď. Co to ma s menejcennostou.
Nikdy by som nebola s mužom, čo nesoferuje, lebo by ma to obmedzovalo. Keď to zvládnem ja čakám to aj od muža. Veľmi veľa cestujem aj po sk aj po zahraničí aj autom a vadilo by mi ,že šoférujem len ja.
Keď nejakej zene vyhovuje chlap , ktorého musí rozvázat alebo spolu budú chodiť MHD nech takého ma, nikto jej to nezakazuje.