icon

Je nenormálne, keď muž nevie šoférovať?

3. júl 2024

Máte všetky mužov/partnerov-šoférov?
Je nenormálne keď muž nevie/nechce šoférovať?

Strana
z4
mandrewa
5. júl 2024

Záleží od uhla pohľadu. Ak to nepotrebuje k životu a nikoho tým neobmedzuje, nemám problém.
My máme dve autá, každý deň chodíme obaja kopu km, aj keď nuž má firmu v mieste bydliska. Ja malého vozím do škôlky do mesta. Neviem si predstaviť nemať vodičský.
Moja svokra má vodičák, ale nešoféruje. Proste nechce, nemá na to žiadny dôvod. Bývajú na dedine, takže buď svokor alebo môj muž ju niekoľkokrát do týždňa stále niekam vyvážajú a to mi príde dosť otravné. Busom nechce ísť, lebo to dlho trvá 😂.

akvi
5. júl 2024

@lakebabe menejcenny je z tvojho pohľadu, lebo nespĺňa nejakú kvalitu, ktorú požadujes. Pre mňa človek, ktorý nesoferuje, je v pomyslenom rebríčku na tej istej úrovni, ako ten, ktorý šoféruje. Ty ak by si si mala vybrať, pre teba je kvalita vedieť šoférovať dôležitá, čiže človek nesoferujuci je pre teba menejcenný.
Evidentne pojem menejcenny vnímame inak. Pre mňa je to niečo, čo je subjektívne. Pre mňa proste šoférovanie nie je kvalita, ktorú by som akokoľvek brala do úvahy pri výbere partnera. Preto mi je divné, že niekto o tom takto uvažuje. Ja to mám možno v iných oblastiach takto. Napríklad mi napadlo, že ak by som ja mala niečomu prikladať dôležitosť, tak u mňa to bude skôr to, či vie chlap navrtat poličku a vymeniť koleso na aute.

lakebabe
5. júl 2024

@akvi vidíš je to subjektívne, mne napríklad je úplne jedno aké má muž vzdelanie , lebo ma zaujíma co ma v hlave, takisto mi je jedno, či poličku privrta sám alebo na to niekoho zaplatí alebo vymení gumy na aute, čo žiaden chlap ktorého poznám nerobí, lebo majú na to autoservis.
Všetky tieto úkony sa dajú rychlo objednať a zaplatiť. Šoférovanie nie, lebo pre mňa je to dennodenne činnosť, ktorá mi kvalitu života posúva úplne inde ako by bola bez auta.
Takže záleží akú predstavu o živote ma ta žena, ktorá si ho vyberá. Ak budú sedieť spolu cez víkend doma na gauči a kukať telku a na nákup pôjdu spolu MHD a jej to stačí je to v poriadku.
Ale pre mňa to nie je vhodný partner na môj život

huxy
5. júl 2024

@akvi ja veľmi pochybujem, že muž, ktorý nemá vodičák či auto, dokáže bez problémov vymeniť koleso na aute.
Slovo menejcenný asi vnímame úplne inak. Ja by som to nepoužila pri nikom. Keďže nikoho nepovažujem za menejcenného.

riyadh
5. júl 2024

Pre mna ano, divine ak by manzel nesoferoval.. Vacsie vzdialenosti vacsinou manzel, ale Ani ja si neviem predstavit zivot nez vodicaku, keby hi nemame obaja, deti nemaju ziadne kruzky napr, ale aj prakticke veci ako Navsteva lekara atc, si neviem predstavit dieta v horuckach trepat MHD napr

akvi
5. júl 2024

@huxy tak môj syn mal 13 a vedel vymeniť koleso na aute a nielen to a vodičák samozrejme ešte nemal.

Ja to šoférovanie možno fakt neberiem ako niečo nevyhnutne dôležité aj preto, lebo ja sa bez auta zaobídem úplne v pohode a mám aj v rodine niekoľko príkladov, že sa to dá. Možno to nie je vždy pohodlné, ale to je presne o tom, že každý to môže vnímať inak. Ja som sa kedysi čudovala kamošom v Prahe, že ani jeden nemá auto, kým som tam s nimi nestravila nejaký čas a pochopila, že tam je auto viac na ostaru, ako na osoh. Takže iste je dôležité aj to, kde a ako rodina žije a funguje. Moja sestra tiež nemajú auto, ani vodičák, ale žijú v zahraničí vo velkomeste. Ak by žili v Hornej Dolnej bez normálneho spojenia, tak by to bolo o inom.

zafir01
5. júl 2024

Manžel je šofér kamióna . Šoféruje veľmi dobre , vždy mi viac inponovali muži ,čo vedia jazdit veľkými autami ,rychlimi autami ,motorkami ... 🫣 . Zároveň samozrejme bezpečne, žiadne pubertálne frajeriny na cestách .
Ja sama rada šoférujem , skromné poviem ,že nesoferujem zle , a beriem to ako jednu z nevyhnutných schopnosti človeka .

huxy
5. júl 2024

@akvi píšeš, že vodičák ešte nemal. Už má? Tiež poznám chlapca, čo v tom veku dokázal rôzne veci okolo auta, motorky. A práve preto, lebo k tomu mal vzťah, je veľký predpoklad, že ten vodičák mať bude. Neviem si predstaviť, prečo by sa zaujímal o autá, či výmenu kolies, ak by v budúcnosti neplánoval mať auto 🤷🏼‍♀️

lakebabe
5. júl 2024

@akvi nie je to len o bývaní v Hornej Dolnej. Kdekoľvek bývaš , zmyslis si spontánne sadnúť do auta a ísť do Tatier, do Budapešti, do Talianska sadnem a idem. Je to hlavne o časovej slobode a mne by to chýbalo, keby som musela byt odkázaná len na vlaky a lietadlá

akvi
5. júl 2024

@huxy jasné, že má. Ale o to tu nejde, ok, dala som blbý príklad s tým kolesom, ale proste pre mňa je dôležitejšie, aby chlap vedel také tie praktické veci okolo domu. Mám jedného kamoša, ktorý nevie asi ani žiarovku vymeniť, strašne mi tým ide na nervy, nedokázala by som s ním žiť, porazilo by ma. 🙈 Vkuse volá môjmu mužovi za každú blbosť, ktorá sa mu doma pokazí, ja sa už len smejem a vždy vravím jeho žene, že obdivujem, že s ním dokáže existovať. Ale ok, aspoň šoférovať vie 😅😂

cina1
5. júl 2024

kriterium na vyber na vyber partnera by to nebolo. ja vodicak som si robila po VS. potoim nebolo na com jazdit, lezal v sufliku...a mala som strach..ale potom som dostala sluzobne auto a teda som sa musela rozjazdit, a teda som mala s tym fakt problem, ale prax robi majstra... dlhe trasy nechavam na muza, ale nemam s tym problem. dnes si neviem predstavit, ze by jeden z nas nesoferoval...

huxy
6. júl 2024

@akvi ja napríklad aj tú žiarovku vymeniť viem, aj poskladať nábytok... Tiež by som nechcela niekoho, čo nič z tohto nedokáže. Ale tak isto by som nechcela nevodiča 🤷🏼‍♀️

lucylaw
16. júl 2024

Ja osobne by som muža bez vodičáku nechcela,nech si hovorí kto chce,čo chce..Aj mi teraz pár dní dozadu napísal jeden chlap,čo má 35 a nemá vodičák,že nikdy ho to nejako neťahalo si ho urobiť a ani ho nepotrebuje,jazdí MHD..No mňa vyslovene odrádza a odpudzuje predstava toho,že tomu chlapovi nie je hanba nechať sa vyvážať ženou? Akože bolo tam aj viac veci,v ktorých by sme neboli kompatibilní a aj to trochu súviselo s tým vodičákom,ja rada cestujem,či autom,či lietadlom,on letel tento rok prvýkrát v živote,aj to do Madridu na futbal..Lebo nebolo s kým a neviem čo..Pritom mal viacero vzťahov,pýtam sa,či spolu nechodili na dovolenky? No nie nechodili,za mňa divné..Mne nejde o to,aby som mala chlapa,čo ma bude vyvážať,ale chcem mať rovnocenného partnera..Ja šoférujem dennodenne a neviem si predstaviť už život bez auta,áno v meste by som sa vedela pohybovať aj MHD,ale stačí len keď chcem ísť niekam na výlet,napríklad na kúpalisko do Rakúska,kde som autom do pol hodiny a keby som sa mala trepať autobusom,ani neviem,koľko by som tam išla..Nehovoriac napríklad o robení veľkých nákupov,zažívala som to predtým,kým som nemala auto a ďakujem - už nikdy viac..A pokiaľ ide o toho chlapa samotného,akože pre mňa je to absolútne neprirodzené,aby muž nemal a ani nechcel mať vodičák,už len z hľadiska nejakej samostatnosti,schopnosti postarať sa o ženu a o rodinu..Neočakávam už ako kedysi ženy očakávali,že ich bude muž živiť,ale snáď aspoň môžem chcieť chlapa,ktorý ma niekedy niekam odvezie a nebude pri každom raze očakávať,že ja budem vyvážať jeho,akože ja byť chlap,tak mi je naozaj hanba,ak by ma žena musela voziť na nákup,na výlet,na dovolenku,lebo ja si nechcem spraviť vodičák..Akože inak by som sa na to pozerala,ak by mal ten človek nejaký zdravotný problém,pre ktorý ani nemôže mať vodičák..To je iná situácia,ale keď môže a napriek tomu nechce,tak bohužiaľ,môže si hľadať takú,ktorej to nebude vadiť,očividne aj podľa tejto témy je takých dosť veľa..

vandica
16. júl 2024

@lucylaw presne moja reč 👍

iveta1999
19. júl 2024

Pre mňa sú muži, ktorí nevedia ani nechcú šoférovať proste nepríťažliví, nechcela by som takého za partnera (pokiaľ nemá nejaké zdravotné dôvody alebo psychický blok z nehody). Keď som sa dokázala prekonať a naučiť šoférovať ja, žena po tridsiatke, čo sa toho hrozne bála, a sama som si kúpila auto a učila sa na ňom sama šoférovať, lebo mi veľmi chýbalo, tak by som proste považovala takého muža za neschopného. Na každý výlet mimo mesta by som ho musela voziť, ani by ma nemohol vystriedať za volantom.
Ak vie šoférovať, ale momentálne auto nemá lebo ho nepotrebuje cez to by som sa preniesla, môže si ho v budúcnosti kúpiť. Každý muž čo chce mať vlastnú rodinu musí rátať s tým, že rodina potrebuje auto.

gabriela2952
19. júl 2024

@iveta1999 dokážeš prekonať každý strach co máš??

Strana
z4