Je neohľaduplné vziať si v obchode viac kusov akciového tovaru?
Je podľa vás neohladuplne v obchode nabrať viac kusov niečoho, čo je v akcii, keď tam nemajú takú zásobu? Dnes som sa dostala totiž do konfliktu s pani, ktorá mala pocit, že je nespravodlivé aby ja som si brala veľa kusov akčného tovaru, lebo na ostatných sa potom nedostane a vraj ja si to určite môžem dovoliť kúpiť aj bez akcie. Je pravda, že som si zobrala kartón tvarohu, ale nevidím na tom nič neohladuplne. U nás sa koľko krát spotrebuju aj tri vaničky tvarohu za deň. Nie je predsa nejaký nedostatok, že by sa na ostatných nedostalo. Je to podľa vás z mojej strany neohladuplne? Kamoška pečie torty a často nakupuje suroviny aj v lidli a to ako musia po nej zazerať, pri tých množstvách čo ona kupuje.
@zuzitko74 Ano presne tak, kupujem cca 3-4 jablka, k tomu este ine ovocie, pretoze kupujem ovocie cerstve. Jablka vydrzia, cucoriedky, banany ci maliny nie, kombinujem to a menim to a nejeme 2 tyzdne tie iste jablka. Takze ano, nakupim 2-3 druhy ovocia podla chute co sme dlshie nemali a v mensom mnozstve, ked sa minu (pomerne rychlo), kupim dalsie.
Nemam rada stereotypne stravovanie jest to iste 2 tyzdne, lebo to bolo v akcii
@h2 Ja nechodim do obchodu kazdy den. Cca kazdy druhy, miniem priblizne 60-80 eur za nakup, ci to je vacsi nakup - no podla Vasich mnozstiev asi nie. Ano, nakupujem castejsie, ale aj ked je daco v akcii, nikdy netaham karton niecoho, dokonca ma to v zivote nenapadlo. U nas sa napriklad vypije dost mlieka, ale kupim maximalne 3, hoci je v zlave. Asi som divna. Mlieko kupujem cerstve, nie trvanlive, neviem naco by mi bolo do zasoby, ked to vydrzi tyzden.
Narvem si ho vsetko do chladnicky so spokojnym pocitom, ze som usetrila 80 centov?
@mircalla Vychádzala som z toho, čo si predtým písala, že chodíš skoro každý deň. Tak OK, každý druhý. Ale aj tak je to 3,5x menej, než napríklad ja, takže logicky ja na tom svojom nákupe nakúpim 3-4x viac, než ty. A keď ma tam uvidíš s plným vozíkom potravín na celý týždeň a nebudeš vedieť, že je to na celý týždeň, tiež si môžeš povedať, že som hnusne nenažraná. 😁
@mircalla Ja mlieko nepijem vôbec, pije ho muž a syn. Kupujem tiež čerstvé, 6x litrová fľaša, tak, ako je po tých 6 balené v Lidli. To nám tak zhruba vyjde na týždeň. Po kartónoch kupujem akurát tie mačacie konzervy, ako som už spomínala. Tie ináč bývajú málokedy v akcii, čiže kúpim 20 ks kartón tak či tak. Myslím, že nič iné nekupujem vo väčšom množstve, než tých 6 ks, keď je to tak balené (nápoje atď.).
Teraz som si spomenula, ako ked Putin napadol Ukrajinu slovaci vykupili jodove tabletky, pripadne vsetka panika ohladom muky a cestovin pocas covidu. Proste mentalita nepusti....
@mircalla boze zena, ty mas PMS ci co? Sak to sa neda citat. Povysujes sa tu nad vsetkych. Nad matkou co ma vela deti, nad tych co pouzivaju cukor, co minu muku, co chodia do obchodu raz za dva tyzdne, na nieco som urcite este aj zabudla. Ty nic z toho nerobis, ty jes primerane potraviny, ty mas primerany pocet deti, chodis do obchodu primerany pocet dni v tyzdni, robis si primerane zasoby, ocividne ty mas patent na rozum. Absolutne nepripustas, ze niekto iny to ma inak a je rovnako dobry ako ty. Ponizis vsetkych naokolo, ale autorku nazves sebeckou sedlanou , lebo zobrala karton tvarohu.
@mircalla mam normálnu 70ku chladničku, 24 tvarohov mi nezabere ani celu policu. Realne tam mam objemovo možno tri krat viac zeleniny a pomenej inych potravin. Ono my nejeme viac ako ostatní, takže ta chladnička je rovnako plná, ked mame viac tvarohu ako keby sme to naplnili viacerymi druhmi potravin. Je uplne jedno, či ma trojčlenna rodina v chladničke 20 tvarohov,ktore spotrebuje za týždeň, alebo je tam pre jedného 7x cottage, pre ďalšieho 7x jogurt a pre tretieho 7x pribináčik. Objem to zabere cca rovnaký a stále je to jeden mliečny výrobok na hlavu na deň, žiadne prežieranie.
co si nerieš ! aká neohladuplnost? Véd dolozia alebo v inej pobočke si pani kúpi.
@fido69
@drahomirrra je rozdiel kúpiť mlieko za 0,58 a za 1,15 s tou istou trvanlivosťou a 2x12 kusov je úplne v pohode

@mircalla Ale ty si písala, že nakupuješ skoro denne. Podľa profilu bývaš v BA, v centre mesta. Tak pre teba nie je problém ísť si nakúpiť každý deň, čo a koľko potrebuješ. Ale autorka písala, že býva na dedine, do mesta nechodieva. Tak nemôžeš porovnávať tvoje každodenné nákupy s jej nákupom na dva týždne. Ani ja nenakupujem každý deň, väčšinou idem na nákup raz do týždňa, takže toho, čoho ty kúpiš na 1 deň, ja potrebujem 7x toľko. Bez ohľadu na to, či to je, alebo nie je v akcii. Keď to potrebujem, tak to kúpim. A toľko, koľko mi na ten cca týždeň treba.