icon

Je niekde na Slovensku nonstop otvorená lekáreň?

jednoduchomirka
18. aug 2025

Ahojte 🙂 Je niekde na Slovensku otvorená lekáreň neretržite? Lebo ako googlim, tak nie. To ozaj nemáme takéto fungujúce služby aj v noci? Máte s tým niekto skúsenosti?

Strana
z3
vevesh
24. aug 2025
@patka06

@vevesh Zaujímavé, s tým som sa ešte nestretla.
V nemocnici, na poliklinike, v blízkosti urgentu nie je lekáreň? Nehovodím o nosstop, ale otvorenej v bežnej pracovnej dobe

@patka06 je, nevedeli vydat lieky. Toboz na 24h lekarni (ak taka bola). Moja reakcia bola na margo urgentu a vydavaniu liekov pre pacientov...

anonym_b94455
24. aug 2025
@anonym_ff6e53

Tak ja som raz dosla na sk, zabudla som si pribalit brufen, mama nemala, mala len nejaky paracetamol alebo co a mne zacala pomaly gradovat migrena. O 22h som si dala z maminych zasob a lahla som si spat , dufajuc ze so zavretymi ocami, v tme, tichu mi to prejde a rano si uz zbehnem po brufen. O 1-2h nadranom som sa uz splhala po stene, zacalo ma natahovat a v celom meste ani len jedna lekaren otvorena - namiesto toho aby som bola isla, alebo poslala niekoho aby mi kupil brufen som musela napochodovat na urgent aby mi nieco pichli, a museli mi urobit aj dalsie vysetrenia, lebo sa museli uistit, ze to nie je nieco ine ako migrena - cize namiesto otravovania jedneho lekarnika, som otravila dve sestry a dvoch doktorov. Fakt nechapem tu logiku, ze 24h lekaren obyvatelstvu netreba🤦🏽‍♀️

@anonym_ff6e53 akurát som chcela napísať veď to není ako ísť zbytočne na pohotovosť - kde som sa ja inak slušného jednania tiež nikdy nedočkala. Naposledy som cez sviatok a víkend -t.j. tri dni šla na pohotovosť, mala som.anginu jak svet a horúčky, k tomu doma dve choré deti a proste tri dni mi.boli veľa čakať ďalšie, ale dostala som zdrba že až ....ale teda do lekárne si snáď človek môže ísť kúpiť aj vec čo neohrozuje život keď uz si niekde nočné otvorené. A tiež by som sa nespoliehala nato ako tu niekto písal že nevadí keď čakali so zapalom ucha na ATB do rána, že veď v nemocnici by podali keby je to také nutné. Vieme aký si v nemocniciach, poznám aj prípad keď z jednej malé bábätko poslali preč že mu nič není a v druhom meste ho hneď hospitalizovali kvôli veku a silnému zápalu stredného ucha... U nás našťastie je vždy v okrese nejaká pohotovostná lekáreň, to asi všade. Takže keď syn mával často zápal stredného ucha tak som zohnala ATB aj večer napríklad a štíhla som mu dať aj dve dávky tím pádom kým by druhý deň otvorili lekáreň niekde

1mina
24. aug 2025

Ja som napr naposledy kupovala v pohotovostnej lekárni 25.teho decembra na sviatky krémy atď pre obe deti na kiahne 😂 od teploty, hnačky atď mám vždy lieky doma ale zrovna že dostanú kiahne druhý deň po vianociach som nedomyslela. Ale myslím že všade musí byť pohotovostná lekáreň nie ? Nie v každom meste ale na nejakú vzdialenosť musí byť

mandzula
24. aug 2025
@1mina

Ja som napr naposledy kupovala v pohotovostnej lekárni 25.teho decembra na sviatky krémy atď pre obe deti na kiahne 😂 od teploty, hnačky atď mám vždy lieky doma ale zrovna že dostanú kiahne druhý deň po vianociach som nedomyslela. Ale myslím že všade musí byť pohotovostná lekáreň nie ? Nie v každom meste ale na nejakú vzdialenosť musí byť

@1mina ine je pohotovost s predlzenymi prevadzkovymi hodinami (sluzbu urcuje VUC, lekarne v rajone sa striedaju) ine nepretrzita prevadzka.

xxemma
24. aug 2025
@anonym_ff6e53

@tramtada31 ako fakt je to zvlastna logika - vsade v eu je ekonomicke myslenie to, ze mensie urgencie obyvatelstva by mali byt osetrene v primarnej starostlivosti - cize poliklinika, ktora je otvorena po ordinacnych hodinach obvodnych lekarov az do rana vyjde system omnoho lacnejsie. Vo vacsine statov sa snazia odklonit vsetkych chorych co pridu s nejakou virusovou alebo bakterialnou chorobou do nejakej polikliniky kde staci 1-2vseobecni lekari s 1-2 zdravotnymi sestrami, aby odbremenili urgenty v nemocnicach, kde by mali ist uz len naozaj vazne stavy. Ale na sk nie, ak mas sople a horucky, a sa ti nedaj bohu pritazilo nad ranom, tak treba ist do nemocnice, na urgent, a este nakazit aj tych co su v nemocnici so zlomeninou alebo s infarktom 😅

@anonym_ff6e53 treba si pozriet ktora lekaren ma v dany den sluzbu

anonym_ff6e53
24. aug 2025
@xxemma

@anonym_ff6e53 treba si pozriet ktora lekaren ma v dany den sluzbu

@xxemma v celom meste nebola jedina lekaren otvorena 24h. Vsetky do 20.00h a potom od 8h rano sa mi zda, lebo bola nedela takze 12h bez pristupu k liekom a bez auta aby som mohla ist do 60-70km vzdialeneho ineho mesta ak by tam nahodou bola nejaka lekaren otvorena, a s migrenou kde som poriadne nevidela, by som ani nebola mohla soferovat. Mozte tu obranovat kolko chcete, ale nemat dostupnu otvorenu lekaren v okresnom meste a v mnohych pripadoch ani pohotovost nie je normalne

prosimopomoc
24. aug 2025
@xxemma

@jednoduchomirka naco by boli otvorene 24/7, ak pitrebujes alutne lieky, tak pohotovostna bohato staci pre cele mesto. Nevidim v tom vyznam, aby boli otvorene nonstop, ked lekari pracuju cez den.
Kolko je takych ludi v meste, ze v noci idu vyberat lieky?

@xxemma práveže, mňa večne chytí šialená angína na večer , do rána počítam ovečky a nechodím otravovať na pohotovosť lebo viem, že antibiotika nezozeniem. Prebdiem do rána a idem k Dr. Nie je to život ohrozujuci stav, no potešilo by ma, keby si môžem vziať hneď lieky a o 12 hodín ďalšie. Hneď by sa mi uľavilo, nočné čakanie na ráno to len zbytočne predlžuje. Ale chápem, že nie sú otvorené. Skor by sa to možno dalo riešiť tak, že by sa dali zakúpiť priamo lieky na pohotovosti. Čo ja viem, že by tam boli najzákladnejšie antibiotika, maste.

maialeo
24. aug 2025

Ja teda neviem, kam tento svet speje.... ale mat doma zakladne lieky na banality mi pride normalne. Mam celkom slusne vybavenu "lekarnicku", prakticky mensi kufrik a veru by ma s hocicim nenapadlo lietat v noci do lekarne. Dodam, ze som mensi hypochonder, takze paleta liekov je u mna v sirokom spektre vzdy dostupna. S oboma detmi som snad nikdy na urgente nebola, vzdy sme to zvladni nejak sami. A chudata... prezili s tak strelenou matkou az do 20 rokov.

lalenka33
24. aug 2025
@1mina

@1mina každé okresné mesto musí mať pohotovostnú lekáreň. Tie sú otvorené do 20:00 , niekde do 21:00, 22:00. U nás je denne otvorená lekáreň v Tescu do 20:00 a tá teda denne vykonáva pohotovostnú službu od 16:30 kedy zavrie posledná lekáreň. Keď je sviatok a tesco zavreté, tak si pohotovosť delia ostatné lekárne od 8 - 20. Pred tým bývala pohotovosť do 22:00 , ale bolo to zbytočné. Od 20 do 22 prišiel sem tam niekto , buď spoluobčania kupujuci cumliky alebo max raz za tyzden niekto z detskej pohotovosti. Tú už nemáme.
To, že si šla kupovať 25.12 krém na kiahne je OK, presne nato tá pohotovosť slúži. Na akútny stav. Ale aby si niekto 25.12 prišiel cez pohotovostné okienko kupovať krém na tvár a na ruky a za ním rad ľudí s receptom z pohotovosti už OK nieje.

evkatk
26. aug 2025

V Košiciach zrušili pohotovosť, ale tam zostala lekáreň, otvorená non-stop.

vkatush
26. aug 2025
@evkatk

V Košiciach zrušili pohotovosť, ale tam zostala lekáreň, otvorená non-stop.

@evkatk v KE nie je žiadna lekáreň otvorená non-stop. Bola naToryskej kedysi, ona je najdlhšie otvorená. Ale zatvárajú 22:30.
A zo skúsenosti, keď sa dotrepete konečne z nemocnice s receptom, lebo lieky vám tam nedajú, však pôjdete si do lekárne, a prídete 22:29, tak vám povedia dobrú noc, príďte ráno, my sme skončili. A to sme na parkovisku boli asi 3 autá, čo potrebovali z lekárne niečo.

anonym_96f340
26. aug 2025

My sme v noci leteli na urget s dieťaťom v 40 horúčkach po febrilnych kŕčoch . Predpísali diazepan, ak sa to bude opakovať, že ho máme podať... Nuž pohotovostné lekárne sú do 22:00 a my sme z urgentu odišli 00:30. O tretej dostala dcéra ďalší kŕč, nemala som čo podať, kŕč trval veľmi dlho,pomohla až záchranka, ktorá jej ten diazepan podať prišla. Keď si prečítali správu z urgentu tak som dostala taký " náklad" , že prečo som jej tie lieky nedala ja skôr...Všetko mohlo byť v poriadku keby sme sa mali ako dostať k potrebným liekom... To len na margo toho, že čo také môže matka potrebovať a nemať keď je dieťa choré... Nehovoriac napríklad o takých zápaloch uší, ktorý dieťa zdrapí kľudne aj o desiatej večer, vydrž do rána keď bežné lieky od bolesti nezaberajú . Alebo obličková kolika je tiež sranda. Na urgentne ti síce pichnú niečo, ale do troch hodín sa ti to v pohode vráti a vydrž tak kým otvoria lekáreň aby si si mohla kúpiť predpísaný algifen...

mirkatv
26. aug 2025
@patka06

@mirkatv rovnako aj u nás do 20.00 je ambulantná
Po 20.00 ak je treba sa chodí na detské lôžkové oddelenie
Mne sa to zdá logické, úplne zbytočne slúži lekár a sestra na ambulantnej, keď na lôžkovom je aj lekár aj sestra, ktorý ošetria

@patka06 ale unas uz nieje ani detske oddelenie 😔 Cize najbližšia pohotovost Michalovce 🤦‍♀️

patka06
26. aug 2025
@mirkatv

@patka06 ale unas uz nieje ani detske oddelenie 😔 Cize najbližšia pohotovost Michalovce 🤦‍♀️

@mirkatv Chápem, áno v niektorých mestách nie je detské oddelenie
Pozerám, že do Michaloviec je cca 30 km, to nie je neprekonateľná vzdialenosť, pokiaľ je to naozaj nutné

maialeo
27. aug 2025

Po najblizsej konsolidacii to bude este horsie....ale vsak trebalo aj lekarom platy dvihnut... v prvom rade, ze.... a tie zmeny k lepsiemu sa akosi popritom vytratili.

mirkatv
27. aug 2025
@patka06

@mirkatv Chápem, áno v niektorých mestách nie je detské oddelenie
Pozerám, že do Michaloviec je cca 30 km, to nie je neprekonateľná vzdialenosť, pokiaľ je to naozaj nutné

@patka06 jasne ze nie. Ale ja nesoferujem napríklad. A budiť niekoho ked muz nieje doma o jednej v noci aby somnou šiel na pohotovosť so 6 rocnym dieťaťom, ktoré zvracia a hnackuje naraz a každých 15 minút nieje sranda 😏

Strana
z3