icon

Je normálne, aby dieťa močilo do jazera?

30. aug 2024

Ahojte. Príde vám normálne aby kamaratov syn (3r) pred nami močil do jazera?Ešte more ako tak pochopím, aj keď my sme to nikdy nerobili....Ale jazero? Toto by som dieťa
Asi neucila že je ok cikať do jazera ...aký máte názor? Nechcela som im nič povedať , aby sme sa nepohadali.

simca06022011
30. aug 2024

@biba_18 ano ked to urobi 100,200,1000 ludi ktori dam denne pridu, tak znecisti... ale ano, ved ked robi jeden, alebo "ved jeden nevadi", tak vlastne mozeme byt prasce :D
Okrem toho je to nechutne nechavat aj deti okato curat, tam kde sa o chvilu ma ist niekto namocit do vody. Elementarna slusnost. Rovnako ako chlapi curajuci po uliciach po fasadach a podobne... humus, ale tazko oducat, ked od malicka je to v pohodicke.

mclissa
30. aug 2024

@simca06022011 ja som nepisala o tom, ze su stastny a niec o rieseni. Pisala som, ze sa to robi a napriek tomu sa tam milion ludi kupe.

simca06022011
30. aug 2024

@mclissa nie ty pises, ved curajte, aj tak sa tam zachody splachuju :D

mclissa
30. aug 2024

@simsalabim kontrolovat mozu. Ale robi sa to.
Prosim ta chorvatsko? Vsak stale je v spravach, ze plaze zatvaraju koli bakteriam vo vode z vypusteneho odpadu.

simsalabim
30. aug 2024

@mclissa ale z lodi!!! Prasata, ktorym to je jedno, lebo ved sa svojou jachtou odvezu tam, kde je cisto. Preco by mali platit, ked to mozu vypustit? Nie je to z toho, ze tam Chorvati vypustaju odpad z kanalizacie. Zisti si o tom nieco, Chorvati uz roky maju kanalizaciu odvedenu k cistickam.

mclissa
30. aug 2024

@simca06022011 ano pokial nie je WC poruke tak je to uplne normalne sa vycurat do vody, alebo do kricku.

mclissa
30. aug 2024

@simsalabim ano maju. Ktora to zredukuje, ale neprecisti na 100%.

simsalabim
30. aug 2024

@mclissa aj to je lepsie ako nic.A je rozdiel cikat do vody, kde sa v tom kupu ini ludia, ako ku kricku, kde viem, ze vacsina ludi stupat nebude. Ja som normalne zdesena z toho, co tu citam. Uplny stredovek, tak vylievajme nas odpad na ulice 😨

mclissa
30. aug 2024

@simsalabim a ked nemas WC poruke tak kam pojdes?

xsuzannex
30. aug 2024

https://www.idem.sk/idem/clanok/aj-vam-pripomin...

Pravdou však je, že chlóru trocha krivdíme. Síce sa pridáva do vody v bazénoch na to, aby pomáhal udržiavať vodu aspoň ako-tak čistú, a tiež aby eliminoval baktérie, v správnom množstve ho v bazénovej vode nie je cítiť a nepáli. To, čo spôsobuje nepríjemný zápach, sú podľa odborníkov látky, ktoré vznikajú pri reakcii chlóru s močom, opaľovacími krémy a ďalšími nečistotami.
Spojením molekúl močoviny a chlóru sa uvoľňujú dve zlúčeniny chlórkyán a trichlóramin. Trichlóramin je žltá, olejovitá a štipľavo páchnuca kvapalina, ktorá je známa pod názvom chlorid dusitý. Práve ten cítiš, keď vstúpiš na kúpalisko.

Ja len tolkoto k naivite tu pritomnych.. 😉

simsalabim
30. aug 2024

@mclissa no za ten krik. Kde sa v tom nikto kupat nebude.

viestta
30. aug 2024

@simca06022011 ľudský moc obsahuje sol, ktorá zasoluje pôdu, potom mocovinu, ktorá je zdrojom dusičnanov v spodných vodách a nejaké lahôdky v prírode neodburatelne ako syntetické hormóny z HAK, ATB... Je jedno ci sa vycuras za krikom, do jazera alebo na WC, tvoj moc je ekologickou casovanou bombou. Tak sa tu nehrajme na chrumkavých, pretože maslo na hlave mame vsetci.
A obsah ToiToi-ky, to je samostatná kapitola

autor
30. aug 2024

@doriiis napríklad aké?

simca06022011
30. aug 2024

@viestta ked povies. v kazdom pripade nepovazujem za spravne curat ludom pod nos, tam kde sa kupu. Neviem ci keby si mama lahne do vane doma, tak jej nevadi ked sa jej tam niekto pride vycikat. A v chlorovej vode, napr bazenoch to uz je len fajnotka.

simca06022011
30. aug 2024

@xsuzannex akurat som to chcela tiez zavesit sem :DDD len z ineho zdroja https://dennikn.sk/696592/zacervenanie-oci-nesp...

simsalabim
30. aug 2024

Inak, ked hovorime o tom cikani, my sme raz boli na vylete so znamymi. Sedeli sme spolu na takej lavici so stolom a jedli, ked zrazu ich 3 rocny syn vytiahol pipisa a popri tom, ako jedol, sa pod ten stol posediacky vycikal, pricom ocikal moju vtedy 7 rocnu dceru. Rodicom to prislo hrozne vtipne, nam s muzom teda vobec a dcera este teraz - uz je dospela! - na to spomina ako totalnu nechutnost. A mne to pride podobne, ako vedome cikat do jazera, kde sa ini ludia kupu. Ale tak zjavne som s mojimi standarmi mimo....

viestta
30. aug 2024

@simca06022011 nikde som nenapísala, že je v poriadku cikať do bazéna alebo na verejnosti. Ani vycurat sa za kríky nie je nič super eko-bio-natur, len je to spoločenský tolerovane

nika23t
30. aug 2024

Moje deti od malicka vedeli, ze cikať sa chodí na vecko. Teraz ma najmladšia 2 r a 8 mesiacov a keď sme boli vo vode, vzdy sa opytala von. Staršie to isté, hoci nadavaju na vyzliekanie mokrých plaviek 😁 A je mi nechutná predstava, ze to takto robia dospelí a učia to aj deti. Ale nejako špeciálne to neriešim, nakoľko to neviem zmeniť. O bazénoch po mlčím, tam by som nešla.

mclissa
30. aug 2024

@simsalabim ale nie na kazdej plazi mas kricek.

sissy27
30. aug 2024

@luliu asi ta prekvapim, moje dieta pozna vsetko. V obdobi, kedy uz bola bez plienky ale zaroven este v pripade potreby musela ist cikat rychlo a nie o 10-15 min, sme sa zdrziavali na takych miestach, kde boli dostupne nejake toalety, kludne sme zbehli do najblizsej restiky napriklad a predstav si, nikde nas nevyhodili lebo sme neboli zakaznici. Vies, vzdy je to len o tom, ci chces alebo nechces, vsetko ostatne su len vyhovorky.
Ak niekto normalizuje vykonavanie potreby na verejnosti u deti, tak to musi byt prenho v poriadku aj u dospelych a nema pravo sa pohorsovat, ked sa mu opity sused vymoci do zahrady alebo na auto, nie?
Este pochopim ked naozaj u dietata nie je ina moznost, tak ho vziat niekde za krik, ale zial bezne na sidlisku vidim, ze nechavaju deti vycikat do predzahradky pri panelaku (no a co, ze tam niekto rukami pracuje aby to vyzeralo, ze nad tym ma niekto okna…), za presklenu autobusovu zastavku, len tak pri chodniku do travy a strop bol pre mna dat vycikat dieta do travy na kupalisku - do travy, kde si bezne ludia lahnu, asi minutu chodze od zachodov 🤮 pripadne v rade na kolotoc do kvetinaca, medzi vsetkymi ludmi (hej, slovaci v rakusku vo family parku)…
A ktovie, ako to riesia v krajinach, kde su za to pokuty, hm? Proste je to cele len o tom, ako to ma kto upratane v hlave a co je pre koho normalne 🤷‍♀️

simsalabim
30. aug 2024

@mclissa hovoris o plazach na Slovensku?

xsuzannex
30. aug 2024

@sissy27 takze to ste s malymi detmi nikdy nechodili do prirody? Les, luka, opekacka kdesi na kopci.. a neuveris ale raz sa mi stalo ze sme boli na namesti a dieta mi zahlasilo ze cikat. Sla som do najblizsej kaviarne a nepustili nas.. aj ked som povedala ze dieta potrebuje. Podotykam ze nas vtedy poslala prec zena, pravdepodobne tiez matka..

mclissa
30. aug 2024

@simsalabim pisem vseobecne. Jednoducho nie vzdy WC je po ruke, ani kricok ani za co sa schovat. A nemas inu moznost sa vycikat nikde inde ako do vody.

mclissa
30. aug 2024

@sissy27 prosim ta ty si vyberas miesta ktore chces spoznat podla WC?
O vela prichadzas 😉

juliacenc
30. aug 2024

Tu sa moze napisat cokolvek, ale proste retardovane zeny tu, budu tvrdit opak aj keby mali byt este retardovanejsie. Keby si napisala ci je normalne vysrat sa niekomu do huby, tak ti napisanu ano je len aby si ty bola za divnu

simsalabim
30. aug 2024

@mclissa ale ja nepisem vseobecne. Ja nepoznam jazero v SR, kde sa nie je v okoli kde vycikat. A ano, v situacii, kde sa nie je kde vycikat, clovek urobi vsetko preto, aby sa nepocikal pred zrakmi ludi. ALe my nehovorime o takejto situacii. My hovorime o situacii, kde rodic NORMALIZUJE cikanie do jazera aj vtedy, ked sa je kde inde vycikat. Doslova svojmu dietatu vstepi to, ze je normalne cikat do jazera, v ktorom sa kupu ini ludia.
Pravdupovediac, uz ma tato diskusia nebavi. Som z nej znechutena.

simca06022011
30. aug 2024

@mclissa a to kde je take? lebo teda chodim po kupaliskach a jazerach a take som veru nevidela...
@xsuzannex a to v akom meste, nebodaj v BB? kde su oooobrovske verejne wcka... a v kaviarnach maju davno a dlhe roky nervicky z toho, ze si tam chodia ludia len odskocit. Ale je tam xy kaviarni kde ani si nik nesimne ze ides dnu/von iba pre toto jedno a absolutne ta nik ani nezastavi co tam robis.

biglovemom
30. aug 2024

Za jej skoro 6 rocny zivot sme boli stovky x sa kupat.
Vzdy som ucila ,ze do bazenu,mora ,jazera sa necika.
Kolo 5teho roku mala obdobie ked to robila ( u kamosky videla-pocula) ale po kraktom procese to uz nerobi.

Ano robilo/robi to vela ludi, ale ucim dieta ze sa to proste nerobi.je to fakt ble…

Mna dokonca voda nutka na cikanie,ale dam si tu namahu a vylezem von.

mclissa
30. aug 2024

@simca06022011 kupalisko, plaz okolo jazera je umelo vybudovane tak ano WC tam budu.
Ale su plaze, odlahle miesta kde nemas WC a nemas ani zasah cloveka. WC alebo obcerstvenie budes tazko hladat na km.
@simsalabim tu je chyba, ze sa ide z jedneho extremu do druheho. A vsetky sa tu budu dusovat a prisahat, ze nikdy necikali ani do vody, ani v prirode do kricku. A ani nikdy, nikdy nebudu ani oni a ani ich detmi. Neviem vobec sa nepohybuju v prirode asi. Opekacky, vatry nepoznaju. A ziju iba tam kde je WC. Lebo logicky to rozum neberie.
Ked si ako dieta pamatam sme sa kupavali v rieke,v jazerach kde tazko bolo WC do kriku si nesla, lebo chlapci by ta videli.

mclissa
30. aug 2024

A ja stale tvrdim pokial WC NIE JE po ruke tak je to normalne cikat do vody. Nikde som nepisala, ze je normalne cikat na verejnosti, v mestach a este neviem kde tu baby spomenuli.