icon

Je normálne, aby dieťa močilo do jazera?

30. aug 2024

Ahojte. Príde vám normálne aby kamaratov syn (3r) pred nami močil do jazera?Ešte more ako tak pochopím, aj keď my sme to nikdy nerobili....Ale jazero? Toto by som dieťa
Asi neucila že je ok cikať do jazera ...aký máte názor? Nechcela som im nič povedať , aby sme sa nepohadali.

h2
30. aug 2024

@simsalabim Tým slovom "normálne" som nemyslela, že je to správne. Len, že je to bežné.

gondyo
30. aug 2024

Čítala som o tom,je to nebezpečné,synovi by som nikdy nedovolila cikať do vody, či to je jazero alebo more alebo kupko..ja som to naposledy urobila keď som mala asi 4 roky...

majlo1234
30. aug 2024

Bezne curaju deti aj dospeli do vody. V bazene ma moj syn zakazane, v prirodnych vodach bez wcka neriesim.

autor
30. aug 2024

@sissy27 no počkať ale na takej turistike s dieťaťom nieje iná možnosť ako ísť za strom, na travicku.... Trepat so sebou na horách prenosné wc nehodlame.

autor
30. aug 2024

@doriiis ale tie spermie rýb, a moč rýb, je prirodzený, lebo tie ryby sa tam prirodzene predsa vyskytujú. Ale moč ľudí nieje podľa mňa ok

luliu
30. aug 2024

@sissy27 neskutočne prehanas. Tvoje deti celé detstvo asi len doma sedeli. Nepoznali les, celý deň vonku, lebo ty by si im nedovolila vycikať sa na tráve, v lese..... Jedna vec je jazero, druhá čo tu prehanas a zvelicujes ty

tinalia
30. aug 2024

Ja som v mori videla uz aj hovno 🙈

simsalabim
30. aug 2024

@tinalia to bolo urcite z lodi.

simsalabim
30. aug 2024

@h2 normalne a bezne je z mojho pohladu rozdiel... ale tak v tejto diskusii asi na tom nezalezi. Myslim, ze cikat by sa malo mimo prirodnych vod aj mimo bazena.

dzejny656
30. aug 2024

Tak mne to normálne nepríde. My sme našu vždy učili že sa neciká do vody, ale na WC, ak WC nikde v blízkosti nie je tak za nejaký krík. Ani do mora neciká, ani do bazénu, ani do jazera, ani doma v sprche.

biba_18
30. aug 2024

a ten dážď to zmyje kam? presne tak, do jazera ...

simsalabim
30. aug 2024

@biba_18 nemyslim, ta cikanica sa totizto vsiakne do pody mimo jazera (predpokladam, ze sa pojde vycikat niekde dalej za krik) alebo ju do seba vsiakne ten krik. Do jazera nema sancu dazdom stiect, jedine, ak by uprostred riadnej burky cikal priamo na brehu jazera.

biba_18
30. aug 2024

@sissy27 zas nepreháňaj ... jazero a hlavná stanica sú 2 rôzne veci ...

ina2405
30. aug 2024

@dzejny656 doma v sprche to počas sprchovania stečie do toho istého odpadu ako z wc.

mclissa
30. aug 2024

A inak zeny v primorskych oblastiah vsetok odpad z WC ide do mora, tak isto z lodi.
Takze je uplne jedno ci sa tam vycikas priamo, alebo to bude vypustene z toho isteho WC kde cikas neskor.

simca06022011
30. aug 2024

pride mi nechutne toto deti ucit. A nie je to normalne. O tom, ze potom curaju aj pocas plavania a vsade (nie len do jazera) ani nehovorim, oducit sa to tazko oducia + casto su z toho aj zapaly mocovych ciest apod...

biba_18
30. aug 2024

@simsalabim neviem čo si mala z geografie alebo prírodovedy či kde sa o tom učilo, ale existuje niečo ako cirkulácia vody - takže ten moč skončí v jazere a v podstate aj niekde v balenej vode lucka keď sa to tak vezme ...

mamutka
30. aug 2024

@fido69 no áno, takého veci sa tam prečistia, ak toho nie je veľa a je tam dostatok rastlín. Napr ako v akvarku kde rybky prdia o stošesť, je to low tech, žiaden filter, kyslík a keď to dobre funguje a je tam veľa rastlín, je krásne čisté.
Čím ale neobhajujem mocenie do vody 😅

mclissa
30. aug 2024

@biba_18 vsak kricek to prefiltruje, vsiakne.

simca06022011
30. aug 2024

a tie co pisu, ze to dazd zmyje do jazera tak ani netusia ako to funguje, nakolko kym prejde cez zem, tak sa prefiltruje, vsaje kopa veci z neho do pody a orbi tam co ma.. do spodnych vod to vobec nejde... a uz vobec nie v lucke :DDD co su vrty desiatky/niekde aj 100+ metrov hlboke na pitnu vodu.
Ale raz darmo, humus nad humus... radost chodit plavat niekam.

simsalabim
30. aug 2024

@biba_18 ale ano, ucila, ale ten moc NEMA sancu tam skoncit, su to 2 dcl vycikane pri kriku, ktory to vsiakne, alebo to vsiakne poda, alebo sa v tomto teple vysusi v priebehu 2 hodin. A neda mi sa ta neopytat, kebyze mas doma bazen, tiez ti pride OK donho cikat?

simca06022011
30. aug 2024

@mclissa a ano, vsetci su z tej stoky pri brehoch stastni, ze? neriesi sa to vobec? tak treba pridat a este viac tam robit bordel :D

belllinka
30. aug 2024

@dzejny656 a čo keď sa vyciká v sprche? 🙄 už fakt niektoré preháňate

simsalabim
30. aug 2024

@mclissa toto NIE JE pravda. Zavisi od krajiny a od infrastruktury - vacsina odpadu - minimalne v Chorvatsku - prechadza cez cisticku! Ale ano, jachty a pod. obsah WC do mora vypustia, aj keby nemali. Kvalitu vody vsak urady monitoruju a preto vies, ci tam mozes vliezt.

biba_18
30. aug 2024

a k tomu samočisteniu jazera, už neviem kto sa pýtal ... jazero má koľko kubikov vody? 250 tisíc? 750 tisíc? mnohé oveľa viac. koľko je moču? deci?

simsalabim
30. aug 2024

@biba_18 pochop, ze 1dcl nevadi. Ani 5 dcl. Ale ak to budeme normalizovat, ak to bude robit kazdy, nemyslis si - naozaj? - ze to jazero sa naozaj moze znecisit? Preto je z mojho pohladu nespravne toto robit a nespravne toto deti ucit. To mas akoby niekto do toho jazera chodil umyvat motorku ci auto. Co sa stane, ked to budeme robit vsetci? ALebo vacsina? Polovica? Kde je ta hranica? Prirodu treba chranit.

biba_18
30. aug 2024

@simca06022011 ako ti znečistí deci moču 750 tisíc kubikov vody? ďakujem ... a to s tou luckou to bolo obrazne, lebo presne rovnako ako v tej lucke to bude s tým jazerom ...

marsmykkok
30. aug 2024

Je mi zle z arogancie žien-matiek tu a že je to normálne a učia tak deti. Nebudem predsa ak sú ľudia tam a kúpu sa šťať pred nimi do vody kde sa kúpu a je jedno, že kvôli tomu neumrú a je jedno či mám 3, 30, 50. Takýmto by asi trebalo ísť domov vykonať potrebu do vane ked sa kúpu, však to nič nie je. Deti ak nie sú wcka majú ísť niekde za pláž do trávy alebo kríčkov. Je to hnus ak učíte takto deti že je to v poriadku. Ohľadupnosť k iným nulová čo sa chcú kúpať a užiť si voľný deň beztoho aby sa niekto tesne vedľa nich vymočil.
Ale tak čo už, dnešní rodičia sú fakt na hlavu. Mne stačilo ked som videla včera na vlakovej stanici že na jednokoľajky si rodičia sadli na kraj ZA čiaru s nohami dole na koľaj a dali tak aj deti, neuvedomujúc si, že nejde len ich vlak o polhodinu ale môže ísť aj z druhej strany alebo nákladný vlak. Nech naučia tak decko a potom raz pôjde samé, sadne si tak, na ušiach bude mať slúchadla a čumieť do mobilu a vlak mu odrhne nohy a potom môžu plakať ako dieťa naučili. Fakt zdravý rozum už mnoho rodičov nemá.

thirstymonk
30. aug 2024

@liusa82 vazis si prirpdu, tak necikas dpc 🤣🤣🤣🤣 akoze fakt? 🤣🤣🤣

doriiis
30. aug 2024

Ja keď čítam tuto diskusiu,tak mi napadá toľko nechutných faktov,ktoré nás denno denne obklopujú.😀
Cikanie do jazera je veľmi slabý čajík oproti iným veciam.