Je normálne komentovať plačúce deti na ulici?
Ahojte,s tymto sa stretavam pomerne casto. Dieta 3rocne zacne na ulici plakat,uz je jedno z akych dovodov a okoloiducich nic lepsie nenapadne len mat doslova pridrble reci. Toto zazivam hlavne od seniorov. Ludia povedze mi,je toto normalne?? Placuce dieta doslova vo vytrzeni a cudzi ludia sa jej zacnu prihovarat a mat rozumy ako nema plakat,co place,tam leti vtacik atd. Mne placuce dieta nevadi,ale tieto debilne reakcie fakt neznesiem. Dnes si dcera udrela ruku a zacala silno plakat. Hned mala mila tetuska reci preco place a ved to nic nebolo a samozrejme spustila este vacsi rev. Bola by som rada keby si kazdy hladel svojho a neriesil placuce cudzie deti po uliciach.
@svetlonos sucit mam s tymi ludmi ze to musia pocuvat. Ale hold kazdy vzdy hovori ze sa rodi malo deti a aj tie deti co sa rodia im vadia. Tak ja uz neviem. Ono to patri ku koloritu spolocnosti-kriciace placuce deti,vystrajajuca mladez,uponahlani dospeli,starki co radi somru. Ok vsetko chapem. Tak ale nech pochopi konecne aj niekto nas matky,ze skratka my tie deti neutisime na pockanie za sekundu 😃
@momoftwo uctive je zosmiesnovanie pocitov dietata? Kebyze ti spadnes a rozbijes si xyz a niekto ti bude hundrat ze hmm ved neplac,to nic nie je,tak asi v sekunde sa zazracne vyliecis a zivot gombicka hej?
autorka, ja Ti len drzim palce, aby si takuto toleranciu mala aj za cca 18 rokov, ked vedla teba bude matka, a dieta jej bude nariekat. Teraz to beries velmi vztahovacne, za par rokov si myslim, ze uz nebudes.
@pecatica mne nikdy nevadil nejak extremne detsky plac,aj pred detmi som sa nachadzala v prostredi kde deti preplakali cele desiatky minut a ver mi ani raz ma nenapadlo to ist riesit,takze mozes byt pokojna 😃
v azdom komente co napises ma ta udalost iny priebeh. Len mne to pride divne?
@viestta neboj, nie si jediná. Za takúto blbosť zakladat diskusiu a keď jej niekto nepritakava, tak z toho urobí drámu, že koniec. Strašne sú niektoré precitlivene
Manzela zastavila jedna starsia pani, ktora ho doslova dobehla, aby mu oznamila, ze mu place dieta v kociku(maly mal obdobie, ze ked sme do dali do kocika, tak strasny plac, ale do 2-3 minut spal). Manzel len na nu divne pozrel a vravi jej, ze pocujem. On siel dalej, pani zastala. O chvilu ho zase pani dobehla a vravi mu, ci nechce pozret na to placuce dieta. On jej vravi, ze nie... Zase zastala a opat sa pohla za nim a vravi mu, ze ale mal by ho skontrolovat. Manzel uz celkom nervny, ze mu rusi uspavanie jej vravi, ze naozaj netreba, ale oma do neho este chvilu hustila. Zase zastala, manzel ide dalej a ona zase ho dobehla, ze ci teda to placuce dieta moze skontrolovat ona. Manzel ju uz poslal prec. Ta na neho zazerala statocne, presla asi 50 metrov, konecne bola ticho a nase dieta spalo. Celkom sa potom obzerala, ze ako to, ze je ticho... Ja som to len videla zdialky, lebo starsim detom som davala jest a pit. Fakt je potrebne rodicovi oznamit, ze mu dieta place v kociku? 🤔
Nie, ale urcite sa nebudem samonasierat a robit z toho kauzy na modrom koniku🤦🏽♀️
@marhulka13 to keby sa mi stalo raz mavnem rukou. Na dennej baze toto pocuvam. Ale ok radsej budem precitlivela ako bez chochmesu komentovat vylevy 3rocaka.
@pohodacka03 starsie panie a ich cit pre detsky plac 😂😂
Mne tiez raz takto jedna starsia pani sa prihovorila mojmu placucemu synovi slovami "no co ti zas ta mama urobila,ze tak places". Podotykam sme ju videli prvykrat v zivote
@xsuzannex mala si odpovedat:"porodila ma,odvtedy tam placem" 😂😂😂
To je ako v tej téme s padleboardom na šírave, že mamka sa zľakla, že chlapci neposlúchli a zašli do hlbokej vody, tak zdžubala nielen syna, ale aj synovca a nemala čo kecat do výchovy švagrinej. Jasné, Jarko, ty zapchaj si uška a bež za mamkou, nech ťa usmerní, a ty Milanko, počúvaj, či tak nejak 🙈
A autorka, áno pomohlo to. Raz som nedávala malého, nemal ešte ani dva roky, a nie a nie a nim odísť domov a od fontány. Ja som mala jeho, veľkú kabelku, pracovnú tašku s notebookom, nákup a kočík, so všetkými tými vecami plus s ním som sa nevedela vytrepať po schodoch od fontány,.lebo vždy sa mi vytrhol a hajde späť k fontáne. Bol už unavený, umrncany, ja nasrdena a zúfalá z neho. I zrazu prišla jedna staršia pani a v pohode chytila malého za ruku a povedala, že no poď so mnou. Stačilo. A pomohlo. Som jej za to vďačná.
Nás kedysi pokarhali úplne cudzí ľudia v buse či šofér, keď sme nevedeli čo od dobroty, a to bol teda väčší prúser, keď zistili doma, že nás museli usmerniť iní dospelí..
Teraz už nemôžeš nič povedať, ani sa pozriet na cudzie dieťa. Jasné, malá drzaňa bude hádzať naše hračky o zem v piesku a ničiť ich a ja sa budem otáčať a hľadať zákonného zástupcu, aby ju usmernil (samozrejme slovne).
@babulkomale , @ivik4
@ukgirls

@candii ja by som sa 1x usmiala, 2x jej zakyvava a 3x jej ukazala prostrednik🙈
tak treba si uvedomit, ze skusenosti tej generacie su uplne inde. pouzivaju to tak, ako sa to naucili. ako sa to robilo v eobe, ked oni same mali deti. ved vlastne male deti aj 40 rokov dozadu. dnes uz je doba uplne niekde inde. ver tomu, ze na dochodku budeme tiez vsetky pekne mimo z tej buducej doby a budeme si tukat na celo z matiek, ze preco nerobia podla nasich rad (tiez 40 rokov starych), ze tak je to pre dieta najlepsie.
@zuzinka888 a tak mala som ju na salame ale bolo mi to veľmi nepríjemné. To proste cítiš že na teba niekto stále čumí .. neviem teraz čo som jej bola taká sympatická alebo taká nesympatická 😁
Áno, u starších ľudí je toto pomerne bežné, tiež si to všímam. Minule sme boli v obchode, plakal tam možno 2 ročný chlapec a staršia pani na neho "no ty si ale zlyyyy".
Nám sa to tiež viackrát stalo ze to niekto komentoval keď dcéra plakala. Ja nad tým len myknem plecom, sú to skrátka starí ľudia a oni už iní nebudú.
@cherrystone ja velmi nerada davam niekomu radi,cudzim uz vobec nie a vsimam si okolie fakt minimalne. Mozno to potom ocakavam aj od okolia,ze si bude hladiet svojho.
necitam komentare, nech sa nevytacam 🙂
ja ti rozumiem, je to ta stara vychova typu "chlapci neplacu", "uz si velka, tak neplac", "nerev, nic sa nestalo", "vezmem ta prec od mamy, ked neposluchas" atd. zazila som to viackrat. nepomozes si vsak nadavanim na inernete, musis byt asertivna v realnom zivote a ucit to aj svoje dieta. ja mam viacero metod - bud nahlas protirecim danej osobe tak, aby to pocula ta osoba a aj moje dieta - "nie, nikto ta nikam nevezme", "samozrejme, ze sa mozes vyplakat" a pod. alebo ked uz ma velmi nasere niekto, tak mu priamo poviem, nech nas teraz necha, ze si to chceme/potrebujeme vyriesit sami. a vzdialim sa z dosahu.
@deedol btw ja som tej pani aj povedala svoje,len som chcela vediet nazor vas ostatnych,lebo ja sa s tym stretavam pomerne casto a vzdy tie iste bezcitne frazy...
podla mna zavisi od toho, v akom velkom meste byvas a ake "osvietene" mas okolie. (cim vacsie mesto, tym menej sa ludia staraju, a cim tradicnejsi region, tym viac). a super, ze si sa ozvala, tym svoje dieta ucis, ze si nemusi vsetko nechat 🙂
Autorka, ste veľmi zle nastavený človek a vysadený na starých ľudí.
Nečítam komentáre, ale hej, niekedy je to na škodu. Ja som išla raz s neterou, asi tri roky mala, bola už unavená a akurát sa niečo stalo co ju strašne rozplakalo, tak som si k nej sadla na obrubník a snažila som sa ju utíšiť, vysvetliť, že ideme domov, že si ideme pozrieť rozprávku a spat atď, tak už bola ako tak ok a išiel starší pán okolo, ktorý jej povedal, že aká je škaredá keď tak plače a ze ak ma bude ešte hnevať tak si ju berie zo sebou a nedá jej obed. Neter rev, ja som ostala cumiet ze wtf, čo sa práve stalo, a ujko sa len smial.
Ale, mam aj pozitívnu story, mala som asi 15, rozišli sme sa s mojim prvým frajerom, strašne som plakala a išla som sa prejsť k jazeru. Prihovorila sa mi jedna stará pani, bola veľmi milá, prechádzala sa so mnou, rozprávala mi rôzne príhody, dávala rady atď. To som bola rada, že sa mi prihovorila. Čiže záleží od situácie. Niekedy je to na škodu, inokedy pomôže.
@lucia13022023 v tomto prípade by som ale povedala že je rozdiel 3r dieťa a 15r "dieťa" 😉 a určite aj prístup cudzieho človeka
@eva233 jasne ze je to rozdiel. Ale hlavne ide o ten prístup človeka 🙂
Ked sa budu vsetci starat o seba - o vsetkych bude postarane! Keby sa tymto mottom riadili ludia- bobo by nam vsetkym fajn.
@zuzinka888 túto kravinu tu čítam častoa už som na ňu alergická. Som zvedavá keď budeš napr. sama na prechádzke a stane sa ti niečo že budeš v bezvedomí v ohrození života ako sa o seba postaráš. A keď sa každý bude starať o seba tak o teba nebude postarané..resp. bude, ale na inom svete....

@babulkomale to sa uz stalo aj mne 🙄 ako keby som bola nejaka striga alebo co 😅 vtedy som komunikovala len s dietatom a iba som ho ubezpecila, ze nikam ho neberiem, patri k mamke/ockovi. Co si z toho vzalo to dieta neviem, rodic si dufam uvedomil jaku sprostost povedal a ked nie, aspon ja som sa z toho pomyselne vyzula 😅