Je normálne komentovať plačúce deti na ulici?
Ahojte,s tymto sa stretavam pomerne casto. Dieta 3rocne zacne na ulici plakat,uz je jedno z akych dovodov a okoloiducich nic lepsie nenapadne len mat doslova pridrble reci. Toto zazivam hlavne od seniorov. Ludia povedze mi,je toto normalne?? Placuce dieta doslova vo vytrzeni a cudzi ludia sa jej zacnu prihovarat a mat rozumy ako nema plakat,co place,tam leti vtacik atd. Mne placuce dieta nevadi,ale tieto debilne reakcie fakt neznesiem. Dnes si dcera udrela ruku a zacala silno plakat. Hned mala mila tetuska reci preco place a ved to nic nebolo a samozrejme spustila este vacsi rev. Bola by som rada keby si kazdy hladel svojho a neriesil placuce cudzie deti po uliciach.
pekne to tu vidime denne v temach. ludom vadi doslova vsetko. pred tehotenstvom, v tehotenstve, po porode ked chodia deticky do skolky do skoly a vlastne az do staroby kedy zostane z cloveka ufrflany nervny dochodca. krasa naozaj.
niektorim to tu vazne kvalitne prepina a myslia si ze su stred sveta a vsetci maju chapat ich emocne pochody miesto toho hodit sa trochu do kludu a prestat sa brat tak smrtelne vazne.
Moja starsia mala a ma zachvaty placu a vreskotu. Niekedy mi to ozaj pomaha, ked sa k nej prihovoria a odvratia pozornost. Minule sa mi stalo v parku, ze mala amok, vreskot na cely park, ja som sa ju snazila utisit, prihovorila sa k nam starsia pani, odvratila jej pozornost a dala jej obycajny sacok cukru a ona sa upokojila. Zato som bola ozaj vdacna. Inokedy su vsak situacie, kedy by som uvitala, aby nam dali vsetci pokoj… Vseobecne v tom vsak nevidim nic zle, pokial nehovoria hluposti…
Veď na tom je aj založený plač (je neprijemny, vzbudzuje sucit), aby dieťa upútalo pozornost matky/niekoho a aby sa tym riešila okamžite jeho potreba. Ty vlastne po ludoch chceš, aby isli proti prirode a tvárili sa, že nič nepočujú. Tí ľudia tá nechcu nasrat, chcú teba a dietatu pomôcť, ukľudniť ho. Pochybujem, že nejaká 70 rocna babička ma nastudovanu novú teóriu, že keď odvrati dietatu pozornost od placu, tak v ňom potlači emocie (inak tato teória je dosť na houby, isli sme podľa nej a z revou za blbosti dieťa vôbec nevyrastlo a práve reve za každú blbosť, lebo sa naučilo, že môže revat za všetko, aj keď to už v tomto veku vôbec nie je primerane).
Inak taká zaujímavosť, rovnako preto sú babatka, steniatka, mačiatka zlaté, aby sa matkám páčili, aby sa o ne starali a neopustili ich (jednoducho priroda veľa veci vymyslela uzasne).
@tramtada31 ja ty tiez nabuduce napisem,ze si zle nastaveny clovek a ked sa urazis tak len poviem ze aaaale ved som to dobre myslela,len som ti chcela pomoct a nie ta nasrat 😂
@pralinka25 👍🏻👍🏻👍🏻
Neries. Vyventiluj sa a klud. Na mna tiez kukal taky prije3any otecko s malym synom minule ako na divadelnu etudu (stali kusok od auta) ako nakladam vrieskajuce vzdorujuce dieta do auta. Este viac ma vytacalo, ze otec nepovedal dietatu (2r cca asi) ze pod ideme dalej , teta toho ma dost teraz, ale miesto toho zastali a kukali. Tak som tresla dvermi a z pier sa mi dalo odcitat ze som ho pocastovala sprskou nadavok. Nechapala som naco zastanem a kukam na matku co zufalo zapasi s dietatom a este viac ju tym nasieram.
Takze ani nemusia niekedy nic povedat. Len cumiet 🤣🤣
Ja som bola rada, ked v tych najhorsich vreskoch nejaka mila babkq prisla a pomohla mi. Oni to robia s tym umyslom(nie strigy, ktore decku povedia, ze ho zoberie bubak😄) a ja som im bolq velmi vdacna
Kedysi som pocula termin Samovytoc = sam sa vytoci aj be cudzej pomoci. V tejto debate sa mi ten termin zda mimoriadne vhodny
@viestta ak si ma chcela urazit,ponizit..nepodarilo sa ti to. Ale ked rada davas ludom nalepky kludne v tom pokracuj 👌
@pleja chapem, ze niekto nepochopil postarat sa o niekoho- opatrovanie, starostlivost o deti, rodicov.... a starat sa DO niekoho( co ma oblecene,ake ma konicky, co robi vo volnom case) su dve sakra odlisne veci.
@pralinka25 starat sa o niekoho a DO niekoho co robi su sve odlisne veci- niekto nepochopil vsak?
Prekrutila si to, ako sa Ti akurat hodilo. Tebe sa nepacilo, ze sa niekto prihovoril placucenu dietatu, a Ty ako raspla si mu hned vynadala. Teda, aspon tak pises. No, pekny vzor si pre dieta. Stacilo povedat, dakujem, nechajte, ju to prejde a bolo by po probleme. Mozno by to aj Tvoju malu zaujalo, ale Tvoj negativny postoj k pani, vyvolal aj negativny postoj Tvojej dcery, tak nervne rucala nadalej, len, aby zaujala. Nuz, deti radi kopiruju vlastnych rodicov. Nervna mama, nervne dieta.
@mk1111111111 tebe neni sväte asi nic,ked si mas chut kopnut este do mojho dietata. Ale tato nevrazivost sa ty vrati ako bumerang.
Mne sa raz stalo, že mojej plačúcej dcére stričila jedna pani rýchlo do ruky cukrík.
Pomohlo!
Len som sa ani nestihla sa rozhodnúť či s tým súhlasím alebo nie 🤣
Pocuj, Ty si nejak strunka napruzena? Sa troska odosobni, lebo puknes. Nic zle sa nestalo a Ty to z toho robis cirkus. Vezmi dietko, vyjdi s nim na slniecko a hod sa do kludu, obe budete spojne a happy.
Staci odpovedat "Dakujem za zaujem, zvladnem to s dcerkou vyriesit sama"
Predpokladam, ze ked to povie starsi pan / pani, je to iba prejav zaujmu a snaha pomoct, netreba v tom hned vidiet zly zamer.
Keby si oproti na lavicku sadla ina mama, vytiahla z kabelky gumene medvediky a so zaujmom sa na vas pozerala ako v kine, tak ok, to by nastvalo, ale to, co opisujes, nie je nic zle. Podla mna je mile, ked sa ludia o seba zaujimaju takto v dobrom.
@mamatroch to jej nevysvetlis. Ide si svoje
@mk1111111111 my sme uplne kludne a happy,lebo nemam potrebu pisat cudzim ludom ze su-strunka,nervna,cirkusant a podobne. Ale dufam ze si si ulavila a aj tvoje ego je spokojne,ze nadavas cudzim ludom na nete,prajem pekny den bez hate 🥰
boze uz sa prestan vytacat. uz je druhy den. neuveritelne ze furt ides. vsak si daj cokoladu
@zuzinka888 pochopila som velmi dobre a ty to prekrucas. bavime sa o ludoch na ulici nebavili sme sa o staroslivosti o deti, rodicov ani o nejakom opatrovani. cize ked odpadnes uprostred ulice alebo sa ti rozsype taska s nakupom je fajn ze sa do teba bude okoliduci starat a poskytne alebo ponukne ti pomoc, ale ked vidi urevane dieta a prepovie nieco vo viere ze to pomoze uz je to problem. ok. rozumiem.
@pralinka25 je to podobné ako to dieťa tebe a keď sa jej niekto prihovorí, je mega zle
Založí diskusiu a keď sa jej snažíš napísať pohľad aj z druhej strany, je mega zle.
Ja chápem,že staršia generácia nemá naštudované odborné state z pedopsychologie, či akých čertov, ale používajú rozum a zažité všeličo. Nie každý je odborník a vie sa prihovoriť rečou kmeňa dieťaťa, ale keď počujem mladé matky, ako sa vedia s dešpektom a hnusnym nastavením vyjadrovať na adresu postarších a seniorov, je mi zle z ich mega nadradenosti, povýšeneckosti a vlastného ega.
Takéto budú na starobu ešte horšie, asi aj megery, ako súčasní seniori.
@pralinka25 nie je to myslene starat sa do niekoho v zmysle nevyziadanych rad o "radodajok". To jest od ludi co ta nepoznaju vidia ta prvy krat a myslia si ze maju navod na riadenie zemegule. Zo zlomenou rukou a odpadnutim a neviem akym zranenim si argumentovala ty. Autorka riesi nevyziadane rady a premudrele komentare. A tento vyrok na toto presne sedi ako rit na serbel.
@zuzinka888 Ved budte si neprijemne na ostatnych 🤷♀️, naco o tom zakladat diskusiu.
@zuzinka888 je tam napísané keď sa každý bude starať O seba.. Nie nebude sa starať DO niekoho. Pani sa chcela postarať O to aby dieťa neplakalo, možno cudne ale tak ako vedela, ale matka má pocit ze pani sa stará DO nich.
@pleja diera tam ma matku a ta sa oostara aby dieta neplakalo. Hadam si nemyslis ze cudzia a neznsma zena vie ukludnit dieta skor ako jeho matka. A ak by sa to aj podarilo hlaskami typu- pride ujo/ teta zoberu ta, fuj aka si sksreda, pride po teba bubak ci cert - urobi to zkrs strach a traumu. A toto presne chcene vsak? Aby dieta v tom momente prestalo plakat. Ale tieto tetky potom uz nevidia, ze dieta moze byt viac placlive, bat sa cudzich ludi- ved zas budu do neho " hucat", bat sa tmy a pod. Chapem, chcu pomoct no moze urobit viac skody ako osohu.
@zuzinka888 bavili sme sa o obstaraní o a stará i do... Ja som sa nevyjadrila k tomu co ta pani povedala a nepovedala dieťaťu. Takže príslovvie keby sa každý staral o seba, bolo by o každého postarané nie je pravdivé.. Ale keď už ideme na tému, ako tu písali niektoré matky naozaj cudzí človek pomohol niekedy ukľudniť dieťa. A ako tu mnohé píšu pani to asi myslela v dobrom akurát to urobila zlým spôsobom ktorý ničomu nepomohol. Toz všetko čo sa stalo.
Ja sa čudujem,že vás tá pani niekam neposlala...ona sa prihovorí v dobrom,na väčšinu deti to zaberá,a vy jej ešte naložíte ...juuuuj

@zuzinka888 myslis? tak ked dostanes infarkt alebo sa ti na ulici nieco stane mozno sa zrovna bude starat kazdy o seba. mne ako decku padlo vhod ked mi spadla retiazka na bicykli ze sa vzdy nasiel niekto kto pomohol. padlo mi vhod ked som bola na deti cely den sama ze sa mi niekto prihovoril. mam tri deti a nikdy som nezazila nic tak negativne ze by ma to vytocilo do vyvrtky ako tu niektore matky. mozno len ked na detskom ihrisku stupil syn do obrieho psieho hovna som navyskala radostou.