Je normálne že 15 ročné dievča má už frajera?
Moja najstaršia dcéra má frajera a už sa s ním bozkáva a chodí prechádzať neviem čo by robili ostatný lebo ja fakt neviem
@eliska13 rodina, kde su rozvedení rodicia nie je normalna podla teba?
@klaricka8 bola by som z toho na nervy, ale je to normálne. To už som mala aj ja a bol rok 1991 😉 Neviem, čo máš robiť. Asi len nehysáčiť, snažiť sa s ňou o tom nenápadne porozprávať, aby "neporobili somariny" 😉 Kým sa len bozkávajú je to o.k.
@hettinka tak taká je aj moja dcéra. Ale každý je iný a niektoré deti nemôžu za to v akých rodinách vyrastajú. A tým cestovaním som nemyslela po SK. Ale mimo a tam už sa ceny vyšplhajú niekedy dosť vysoko. + ubytovanie keď chceš ísť na pár dní. Mňa napr. láka exotika. A tam sú už iné ceny. Za 2 osoby nad môj limit. Ale je to mojim snom, tak snáď sa niekedy splní. Nie vždy je všetko jednoduché.
@221girl prosím ťa nemáš tipy na nejaké stránky ako lacno cestovať? Alebo nejaké rady ohľadne ubytovania, dopravy a tak. Rada by som ešte čo to precestovala ale niektoré tie ceny.....Alebo kde si bola za lacný peniaz? Kedysi som cestovávala, potom som prestala, hlavne kvôli peniazom - deti, krúžky, a pod. A teraz by som zase chcela aj s dcérou. Tá nemá žiadny príjem a niekedy platiť za 2 osoby, to už je niekedy nad môj limit. Tak by som rada uvítala nejaké rady. Ďakuejm. Kludne aj mailom alebo IP.
Ja som mala 15 keď som mala frajera 😂 potom sme sa rozisli na paru rokov a co čert nechcel už sme manželia 😂
13rokov som mala v roku 1997 a mala som vtedy prveho frajera.. nemam pocit, ze by som nemala stabilnu rodinu a ani sme nerobili nic co by vas mohlo tak poburovat.. dali sme si pusu a rozpravali na prechadzke.. odvtedy som mala frajerov viac a robila som s nimi to iste.. btw, spominate si na film prva laska?
@beky1813 neviem, aké veľké máš dieťa. Ale je super byt liberálny, kým sa zo netýka rodiča osobne, kým doma nemá dievča (alebo aj chlapca), čo chce randiť už na základnej škole. Vtedy rodičia zvycajne názor dosť zmenia, keď sa zo týka ich dieťaťa.
Na reťazi doma deti neudržím, ani nemám ilúzie, že ešte pusa nebola... ale som rada, že dcéra je aká je a nemusim už riešiť frajerov.
No, ja som mala prvého "frajera" v 12. Jasne, ze o sexe tam nebolo ani myšlienky, vodili sme sa za ručičky a nejaké oblizovacky tam boli, ale nič iné. Až do 16 sme sa takto ťahali, potom nás to prešlo a nasli sme si nových frajerov. A prvý sex som mala až po 18 a bola som úplne vo vekovom priemerne. Určite by som dcéra vysvetlila, že 15 rokov je priskoro na začatie sexuálneho života, ale vodiť sa za ruky a bozkávať na rohoch je veku úplne primerane.
s manželom sme spolu od mojich 15-tich😀
Spomenula som si, ze moja kamoska mala prve rande, ked ona mala 13 a jej frajer 15. A to obaja pochadzali z krestanskych rodin 😀 Rande bolo s povolenim rodicov, boli iba v kine. Vztah im vydrzal tusim tak 3 roky a pocas tej doby k sexu nedoslo.
@denisa87 to neznamena nic predsa
tie reči o nestabilnej rodine a nedostatku lásky a pozornosti v rodinách v prípade randenia 15-ročných, ach jaj... vždy to tak bolo, vždy niekto randil v pätnástich, iný zasa v 18-tich. Predstavte si, že sa nejaká dievčina fakt zaľúbi v 15-tich. Nejde hneď sexovať, len sa jednoducho zaľúbila. Nastúpi vážny rozhovor s mamičkou, dievčina povie, áno mamička, mám na všetko čas, budem sa radšej učiť, cestovať, študovať, pracovať, chlapcov si vyhodím z hlavy, lebo ty si taká múdra a vieš tak dobre poradiť a chlapca si budem hľadať ideálne v 25-ke, aby ma nerozptyloval v mojom osobnom raste. Ja neviem, mne to pripadá čudné, fakt že čudné. Ja som odjakživa tvrdohlavec prvej triedy. Ak by mi mama takto zasahovala do osobného citového života, naschvál urobím presný opak. Ale to som ja, obdivujem tie dievčiny a mladých mužov, ktorí na intervenciu svojich matiek si dajú povedať a odložia svoje city na vhodný čas.
Ja mám takú v rodine čo má 20rokov a jej rodičia si myslia, že ani pusu ešte nedostala, lebo je vzorná a nemá frajera. Veď načo by jej bol. A na diskotéky chodí len občas, len s kamarátkami je stále vonku, prechádzať sa chodia. A všade sa s tým chvália a ona už pre**ahla polku mesta, fakt to na dvoch rukách nezrátaš...
je... neznamena to hned, ze spolu za kazdym rohom nieco robia.. aj ja som mala prveho frajera v 15tich... a bola som s nim do 20 🙂 takmer vsetky baby mali vtedy frajerov a poznam minimalne 2 ktore s u s nimi doteraz, vydate... 🙂
@kvetinka75 aké preventívne opatrenia ? Nasadit jej antikoncepciu ? Tak to som zásadne proti tomu aby 15 ročné dievča " žralo " antikoncepciu . Jediná antikoncepcia v 15 tich je nesexovat . Niekedy skutočne mám pocit že svet sa zbláznil .
@simonkaba skus sa ich opytat po 20rokoch ci su este spolu a ne po 2 rocnych vztahoch
@maminuska nie, vysvetliť že sa dá aj inak sa chrániť. A to že chodí s chalanom ešte nemusí znamenať, že majú hneď aj sex. PRečo hneď vidieť všetko čierno. Možno sa časom rozídu, k ničomu nepríde a tu už niektoré skoro očakávajú že bude tehotná.
@kvetinka75 ale ved o tom celý čas píšem , NIE sexu v 15 rokoch .A v tomto prípade platí že jediná ochrana je ten sex v 15 nemať. Žiadne iné preventívne opatrenie neexistuje. nevidím to čierno , vidím to reálne. Jednoducho je príliš skoro .
@maminuska lenže život je o tom, že nie vždy všetko ide podľa nejakej šablony. A keď už baba má v 15 chalana, stáva sa, tak sa s ňou treba porozprávať o všetkom a dúfať, že sú obaja dosť zodpovední. A hlavne spoznať aj toho chalana čo je zač. Niekto čaká dlhšie, niekto nie. to iní asi neovplyvnia. My si môžeme myslieť svoje ale konať či nekonať budú oni a keď budú niečo chcieť, tak žiadny zákaz im v tom nezabráni

@hettinka ty to strasne prehanas, ako keby dievca, co ma v 15 frajera, nerobila nic ine, len s nim sexovala a olizovala sa. Ty vsetky zatracujes ako stratene existencie, co nic nedokazu 🤦♀️