icon

Je obyčajné poštovné naozaj zrušené?

pusinka263
15. jan 2025

Ahoj. Uz druhykrat som sa stretla s tym,ze mi mamicky pisu,ze sa neda balicek poslat obycajne. Je to pravda? Ja si takto davam lacnejsie veci (do 10e) posoelat prevazne ako obyčajný list,zvacsa do 500g to vyjde a tk je 1.60e. Na stranke posty som sa to nedocitala. Aku mate skusenost s obycajnym poštovným vy? Dakujem

s1s4
15. jan 2025

@pusinka263 je tu uz vela diskusii na toto, na stranke by mali byt konkretne informacie k tomu / je tam maximalna hrubka toho balicka

janamt
15. jan 2025

Od januára je to tak, že balíček, ktorý presahuje rozmer (stačí jeden z rozmerov) 25x30x3 cm musí byť poslaný ako doporučený list. A ďalšia novinka je, že už neexistuje váhová kategória do 100 gramov, už je len do 500.

luliu
15. jan 2025

@pusinka263 od januára sa to nedá, list je len do hrúbky 3 cm, takže už máločo sa dá tak poslať, možno nejaké tenké tričko. Ostatné už len ako balík alebo doporučeny list

slavomira236
15. jan 2025

@luliu ja som dnes zabalila 2tricka po synovi 134 ma to este dost do 3cm tak som zvedava ako bude merat zajtra na poste. Este som neposielala v novom roku

iva_na11
15. jan 2025

Presne dnes som bola na poste a snazila som balicek zabalit do papierovej obalky a4, hrubka bola 3cm a vaha 300g, nevzala mi to obycajne... ze len doporucene lebo sa to nevmesti do schranky vraj.... ako keby to nosili do schranok🙈 takze som platila 3.50e...a este mi oani povedala ze na vacsie balicky nie su povolene ani vlastne obaky, ze bude povinna ta biela plastova obalka...ale to neviem teda ci je pravda... akoze posta adios, packeta ahoj🙂

mircalla
15. jan 2025

@pusinka263 Ja to tak. Uplne im uz hrabe

alickapusinka
15. jan 2025

už sa neoplati ani nič kupovať nakoľko niekedy je tovar lacnejši ako pošta.

mircalla
15. jan 2025

Ja som vcera na poste ironicky zahlasila, ked mi toto oznamili (balicek bol maly, akurat hrubka bola 4 cm), ze teda nech mi predaju obalku a ze dufam, ze stoji 3 eura...
Potom som tam zacala otvarat balik a vtlacat 4 tielka za 2 eura do tej obalky a este som to provokativne stlacala, aby to bolo do 3 cm. Ludia za mnou nechapali, ci mi sibe, ale bola som dost nasrana za take absurdity

maranco
15. jan 2025

@iva_na11 mala si použiť zľavu z aplikácie mala by si to za 3€ namiesto 3.50€.

nika185
15. jan 2025

tak to naozaj už len cez packetu poslať, chorá doba veru

earlgrey
16. jan 2025

@mircalla A myslíš, že ľudia, čo pracujú za okienkami všetkých pobočiek slovenskej pošty, za to môžu, že sa zmenili podmienky? Myslíš, že práve oni si zaslúžia takéto správanie od ľudí? Veď oni si tie ceny a podmienku nevymysleli, dostali pokyny, nariadenia...a si predstav, že denno denne takto na nich niekto nakričí, nahučí, bude k ním drzý, ironický atď.
To akokeby si v Kauflande bola nervózna na pokladničku, lebo šunka zdražela o 50 centov 🤦‍♀️

pusinka263
autor
19. jan 2025

@nika185 a cez packetu je teda nizsia cena?o vela alebo ako? Dakujem

mirkam3
19. jan 2025

@pusinka263 cez Packetu začína najlacnejšie poštovné od 3.40eur… všetko je prehľadne viditeľne v Appke.

maholiena
20. jan 2025

Veru dnes som zazila aj ja sok na poste, postovne vyssie ako cena tovaru. Obycajne sa uz poslat neda.

maranco
20. jan 2025

@maholiena obyčajne môžeš poslať do rozmeru 25 × 35 × 3 cm, potom už len ako doporučený list za 3€, alebo balík na poštu za 3.10€ ak využiješ zľavu v aplikácii
https://www.posta.sk/sluzby/listova-zasielka

slavomira236
20. jan 2025

@maranco moj balicek mal rozmer 32 x20 hrubka 2,3 a nechcela mi vziat obycajne vraj da nezmesti do schranky jj veducu zavolala. Ta tiez tvrdila bo sa nezmesti do schranky
Som sa tam pohadala nakonoec vzali a ze ked sa nezmesti vratis mi to a zaplatim postovne spat 🤦

maranco
20. jan 2025

@slavomira236 tak si to mýlia z listom do 50 gramov tam je maximálna hrúbka 0.5 cm, asi nemali poriadne školenie

Vtedy volaj zákaznícku linku +421 48 437 87 77 a vysvetlia jej aké berú obyčajné listy

simca06022011
20. jan 2025

na stranke sa urcite docitas v cenniku, tak o cene, aj rozmeroch aj hmotnosti zasielok.

rainee
22. jan 2025

Ja som posielala dnes 2 balicky, jeden tenky a druhy trosku hrubsi, oba do 500g kde ma byt cena obyc.postovneho 2€, tolko som aj pytala od kupujucej. Ale 1 balik musi ist vraj doporucene, cize sa cena velmi navysila. Postovne drahsie ako tovar tak este budem v strate. Ved to uz asi nikto nebude veci posielat postou za tu cenu, nakolko su vzdy balicky s vecami hrubšie....

maranco
22. jan 2025

@rainee urob si do kartónu otvor 25 × 3 cm a čo cez neho prejde a je do dĺžky 35 cm môže byť obyčajne za 2€ a čo je hrubšie doporučene za 3€ ak použiješ zľavu v aplikácii