icon

Je ok žiadať od rodičov, aby čapovali pivo a tak pomohli škole?

5. sep 2023

Zdá sa Vám v pohode žiadať od rodičov aby na jednej akcii čapovali pivo a kofolu stym že pomôžu škole?

Strana
z2
danica2711
6. sep 2023

tak strašne dehonestujúce ti to príde pre dámu ako si ty, ale pre učiteľky nie? Hlavne si nezašpiniť ručičky a škola nech si zháňa peniaze (ktoré sa použijú aj pre tvoje dieťa) ako chce, hlavne keď ty pritom nemusíš pohnúť ani prstom?

victory7897
6. sep 2023

@zafir01 samozrejme inak vyzerá plasťak v ruke ako prosečko na insta..🫢

cacianka
6. sep 2023

@danica2711 netrep od veci, autorka naráža na spojenie deti-škola-alko pivo. nikde nepíše, že nechce pomôcť, že ani prstom nepohne pre deti v škole, ani že jej ruky odpadnú keby mala niečo urobiť pre školu jej detí.

ani mne sa nepáči, aby škola iniciovala čapovanie piva,
odrazu aké sú tu mamičky benevolentné, ked inde a inokedy citujú vyjadrenia odborníkov, že deťom ani prst namočiť do alkoholu, ani penu z piva obliznúť, že ani detské šampanské sa nemá používať lebo to evokuje a pripravuje deti na pitie alkoholu, že to je ok a úplne normálne.
zase dvojaký meter !
škole sa dá pomôcť aj inak, nielen čapovaním piva. je mrte možností

h2
6. sep 2023

@cacianka Aký dvojaký meter? Tam sa bude čapovať pivo rodičom, nie deťom. Myslíš, že deti doma nevidia rodičov piť pivo, víno...?

zuzana76
6. sep 2023

@cacianka jedna sa o akciu rodicov, kto tvrdi, ze bude capovat pivo detom, ved je to nezakonne.

januska12323
6. sep 2023

Väčšina detí na druhom stupni už alkohol ochutnala aj bez školských akcií. Cigarety tiež nepredávajú deťom a aj tak fajčia.

victory7897
6. sep 2023

Mne to príde ,že tu vôbec nejde autorke o to ,že alkohol a deti spojitosť a bla bla ..skôr sa len toho chytila..nikto im ho nejde na akciách dávať ani ponúkať,..
Mne tu príde ,že je to trápne a ponižujuce pre niektoré postaviť sa za tu pipu , citujem ju - nech sa postavia za ten stroj učiteľky..
Potom by bola bola položená otázka takto - je v pohode podľa Vás čapovať na detskej akcii pivo?

cacianka
6. sep 2023

@h2
@zuzana76 kde píšem že chcú čapovať deťom ?
pre mňa za mňa im aj borovičku môžu naliať a do piva mentolku, nech deti vidia že škola akceptuje pivo, veď čo.
za mňa je rozdiel čo je vhodné na pôde školy/ pod záštitou školy , a tým čo a ako akceptujú rodičia/rodina v súkromí. Môj názor, vy si čapujte čo chcete, komu chcete.
(apropo nie som bigotný odsudzovač alkoholu)

h2
6. sep 2023

@cacianka Píšeš o dvojakom metri, kde na jednej strane niekto odsudzuje aj obliznutie peny z piva a na druhej strane je prehnane benevolentný. Tak pod tým si ja nepredstavujem čapovanie piva dospelým ľuďom pred zrakmi detí. Veď to už určite videli. Súdim tak podľa počtu mamičiek, ktoré sem často dávajú fotky s pohárom vína v ruke.

zafir01
6. sep 2023

@h2 počkať , pockat .víno by nevadilo . Preto sa s ním mamky fotia .To len pivo tu vadí ,lebo to pôsobí krčmovo ... Víno ,proseco,šampanské môže byť ,lebo to pôsobí asi gustioznejsie 🤔😂

h2
6. sep 2023

@zafir01 A pritom to pivo má menej alkoholu. 🙃

zuzana76
6. sep 2023

@cacianka ani ja nie som žiaden prehnaný konzument alkoholu, ale ani totálny abstinent, napísala som, mne sa to zdá Ok, ak sa čapuje dospelým jedincom, mne tiež vytravi lepšie taká klobása s pivom. Prispievatelka zadala otázku, tak sme sa zapojili. Patrím k tým, ktorym to nevadí na pôde školy. To je čisto môj názor.

zuzana76
6. sep 2023

@victory7897 aj ja som to tak pochopila, že prist sa zabaviť, ale ak sa od niekoho niečo chce, tak to teda nie.

autor
6. sep 2023

@victory7897 mne nie je hanbou tam stať, mne je hanbou v mene školy podávať alkohol a tiež sa na tom nepodieľa ani jeden pedagóg/pravdepodobne tiež z presvedčenia/ žiada sa to od rodičov. Ide o vec princípu… načo potom tie prednášky o škodlivosti alkoholu deťom a mladistvým … tot môj názor a áno pomáhať sa da aj inak ako čapovanim piva…

maciatkolulu
6. sep 2023

My sme mali rozlúčku so školkou a v pohode rodičia predávali pivo,koláče,malinovky😎,čo je na Tom dehonestujúce? Že si decka pozerajú na telefónoch také veci ,že by ti oči vypadli,to by ma trápilo viac,alebo chovanie deciek,celkovo,celkovo telefóny v škole,ale na akcii,čapovať pivo...no ja neviem. Tak tam nechoď. A máš pokoj.

autor
6. sep 2023

@maciatkolulu
Ja viem ako to riešiť ale dakujem za radu

maciatkolulu
6. sep 2023

Spomínam si aj na "staré časy"na sk vo waldorfe ,vianočné besiedky.... Predávalo sa varené víno,normálne mamičky, veľkonočné besiedky,pivo,takže nie len skazeni rakusania... Ja naozaj na Tom nevidím nič zle. Ale keď niekto chce hľadať vkuse niekde chybu. Nech sa páči. Ja by som to zrušila teda na mieste riaditeľa a pýtala od rodičov priamo peniaze. Jaaaj,teraz sa tu spustí,že štát sa má postarať. Tak toto teda nie,nič som nenapisaaaala😉
Našťastie sme nemali podobne matky v škole a ani nemáme,akcie boli super vždy,nikto sa neozral ,decka sa vybláznili,rodičia spoznavali.

maciatkolulu
6. sep 2023

Jedná sa o základnú,či strednú školu?

autor
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
6. sep 2023

Ako u nás.... Kľud,žiadne dôsledky baby nemajú😉

vroni
6. sep 2023

Naša škola organizuje každoročne ples. Vo svojom mene, výťažok ide na potreby školy. Nielenze na plese podávajú alkohol, dokonca nan púšťajú aj študentov posledných dvoch ročníkov gymnázia (a nekontroluju, ci nepiju alkohol) Hotová sodoma-gomora, dekadentni Francúzi. Ples je mimo priestorov školy. Priamo v škole sa robia vianočné trhy, veľkonočný jarmok a ešte zopár veci, tam sa alkohol neponúka. Na všetkom sa rodicia dobrovoľne spolupodielaju.

sense
6. sep 2023

@h2 ved to, mne príde toto ako dvojitý meter, na akcii organizovanej školou nonsens... Tragédia podávať čapované pivo, ale ze doma to deti vidia bežné a nielen na oslavách je v poriadku... Ešte by sa nakoniec aj vyhovaralinze škola ich skazila, co tam potom ze na rodinných oslavách to vyzerá kadejako

sense
6. sep 2023

Autorka inak môžeš tej učiteľke ktorá to od teba žiadať napísať, ze si proti podávaniu alkoholu na školskej akcií a je to pre teba hanbou. Učiteľka o danej akcií určite nerozhodovala sama resp si takú akciu nevymyslela sama
A určite ak budú všetci zasadovy ako ty, nikto si to pivo nekúpi a tým pádom budú pri ďalšej akcií vedieť ze nie je dobrý nápad ponúkať pivo lebo ho nikto aj tak nepije

monika4487
6. sep 2023

Bezne u nas sa capuje pivo na školských akciach (nezijeme na SR). Akcie vzdy su ked je teplo (samozrejme to je jedine alko a je urcene pre rodicov a dospelych, ved si nedaju tolko, ze nevedia dojst domov). Potom su len limonady, dzusy, atd. Peniaze utrzene z predaja domacich koláčov, salatov, napojov a atrakcii idu do beneficneho fondu. V skole sa za nic neplati okrem obedov. Vsetky tieto peniaze idu bud do zelenych tried v zahradach, kupy knih a zositov, exkurzii a objednava sa skolsky autobus pre vsetky deti. Je to skvele, kedze ludia co maju lepsie prijmy aj sami zaplatia viac, kedze su si toho vedomi, ze nie kazde dieta si moze zaplatit desiatky eur na skolsky vylet (beru to tak, ze deti su kolektiv a maju mat rovnake moznosti na vzdelanie). Ano aj tym predajom piva sa do beneficneho uctu dostane viac penazi. Ved sa predava len dospelym a snad kazdy dospelý vie pred deťmi, kde je jeho hranica.

danica2711
6. sep 2023

@cacianka 07:45 napísala "mne to príde dehonestujúce… aby učiteľky žiadali od rodičov aby šli čapovať pivo… potom nech sa tam postavia k vycapnemu stroju ucitelky…" - a ako ti viaceré napísali, pivo sa nebude čapovať deťom, tak neviem, prečo také pohoršenie nad pivom. Určite sa bude čapovať aj nealko. A je to akcia na získanie peňazí pre školu, tak čo je na tom dehonestujúce? Zakrývať svoju lenivosť za pohoršenie nad pivom je také pôvabné...

cacianka
6. sep 2023

@danica2711 prečo píšeš mne, ja som slušne napísala názor, že mi to nepripadá vhodné, nikomu nezakazujem, nepohorsujem sa, ty sa kľudne postav za pípu a čapuj. Ja by som škôlke/ škole pomohla inak, miesto 2 hodiny čapovania, radšej 5 hodín inou prácou, aj viac x počas školského roka. Bodka

autor
6. sep 2023

@danica2711 prosím Vás, názor sa da vyjadriť aj slušne. Nik nezakrýva svoju lenivosť. A ani nemáte poňatia na koľkých brigádach som bola… Na danej akcii bude x stánkov kde sa bude podávať pivo.. škola sa tak tiež rozhodla …ja im to neberiem len nech má do toho nenútia.. znova pomôžem inak
Dôchodkyne v stánku co predávajú svoje chuťovky vby mohli tiez predávať pivo ale tak nerobia … názor druhých ľudí treba tolerovať a nie robiť unáhlene závery typu: Zakrývať svoju lenivosť za pohoršenie nad pivom je také pôvabné...

Strana
z2