icon

Je ok žiadať od rodičov, aby čapovali pivo a tak pomohli škole?

5. sep 2023

Zdá sa Vám v pohode žiadať od rodičov aby na jednej akcii čapovali pivo a kofolu stym že pomôžu škole?

Strana
z2
anjelicek26
5. sep 2023

Ano, zda sa mi to uplne v pohode... dokonca aj moje decka pri poziarnikoch capuju bezne, jedine, co nemozu capovat je alkohol (to robia dospelaci)... vsetko, co ostane nad ramec nakladov, ide na chod poziarnickej stanice... pecu hranolky, otacaju pri grile hamburgeri a klobasy, kasiruju ludi... v skole to nebude o nic ine... capovane napoje idu dobre, marzu vies dat aj 60%, zmysel to ma urcite, da sa dost vyzbierat... kde konkretne ty vidis problem?

sissy27
5. sep 2023

@anjelicek26 ja vidim problem v spojeni “skola (deti) + alkohol” 🤷‍♀️ tak ako sa nesmu na pode skoly predavat alkoholicke napoje, tak by nemala skola profitovat z predaja alkoholu. Proste alkohol a skolska akcia mi nejde dokopy.

anjelicek26
6. sep 2023

@sissy27 tak zavisi, ci je to na pode skoly, alebo je to skolska akcia napr. niekde na futbalovom ihrisku... Ja v tom nejaky zasadny problem nevidim jednoducho, le to len jeden zo sposobov, ako ziskat nejake prostriedky navyse, pochybujem, ze sa tam nejaky rodic strieska s toho piva pod obraz bozi, plus capuje sa aj nealko pivo...

sissy27
6. sep 2023

@anjelicek26 ja v tom problem vidim - aj skola ma vychovavat. A nemala by vychovavat k tomu, ze alkohol je super vec, len nech su prachy. A potom zrazu ma skola nove ipady, lebo oteckovia vypili dost piva 🤷‍♀️
Proste za mna je spojenie skola+alkohol uplne no go, je dost inych sposobov, ako tie prostriedky ziskat. Akurat to pivo asi pojde na odbyt viac ako napr pomarancovy dzus (a aj to o niecom svedci…).

anjelicek26
6. sep 2023

@sissy27 nebudu capovat len pivo 🙄 Rovnako to nebude jediny napoj na vyber. Ja by som to nehrotila, je to uplnen bezne snad na kazdej akcii...

autor
6. sep 2023

@sissy27 mne to príde dehonestujúce… aby učiteľky žiadali od rodičov aby šli čapovať pivo… potom nech sa tam postavia k vycapnemu stroju ucitelky… toto je celé bizar

sense
6. sep 2023

U nás keď je schulfest (školských akciách) bežne chystajú a predávajú dobrovoľníci teda rodicia. S tým ze sa striedajú po hodinke, aby si užili aj fest. A keďže sú zvyčajne mimo vyučovania tak áno podáva sa aj pivo. Žijem v krajine kde pivo a víno môžu už 16r. Ale napr neexistuje ze by prišlo dieťa zobrať rodičovi pivo ako sme chodili mi ako decka.
Rovnako tak pečú koláče typu Muffin, bábovka, rožky matky dobrovoľníckych ktoré sa predávajú na akcii a výťažok ide pre školu. Samozrejme je to dobrovoľne. Deti donesú papier zo školy ktorý rodič môže pomôcť a teda vždy je dosť dobrovoľníkov

autor
6. sep 2023

@anjelicek26 a áno je iné keby sa točila cukrová vata…

anjelicek26
6. sep 2023

Ved ti nikto nekaze tocit prave to pivo, urcite je viacero moznosti, ako sa vies zapojit a pomoct. Tam ide o to, ze potrebuju pomoc rodicov, inak sa niektore akcie zorganizovat nedaju...

moonlight1210
6. sep 2023

Takze problem je v tom, ze statie za pakou pri sude vnimas ako ponizujuce miesto?

Lebo ak ide o to, kto pri akom pulte pomaha, nevidim rozdiel, ci si pri nejakom s kolacikmi, ci cajom a kavou, ci pivom. Pult ako pult.

Alebo je problem s tym, ze na akcii bude vobec alkohol?

autor
6. sep 2023

@moonlight1210 ja vnímam zle spojitosť škola a alkohol

h2
6. sep 2023

Predpokladám, že učiteľky nikoho nenútia, oslovili rodičov, či sa nájde dobrovoľník. Ak s tým máš problém, čapovať nepôjdeš. Kto nemá, pôjde. 🤷🏻‍♀️

zafir01
6. sep 2023

Som v rade rodicov a pravidelne máme akcie ,kde capujeme alko punč ,či proseco na plese ,ktorý usporadúvame . Pečieme koláče ,ktoré tiež na jarmokoch v stánku predávame . Musím povedať ,že potom na konci roka tých pár tisíc € zisku za to stojí ...
Deti z našej školy neplatia vôbec lyžiarsky , ani množstvo exkurzií ,keďže na to zarobíme takýmto spôsobom . Rovnako majú veka akcií počas roka ,ktoré sú z týchto zdrojov sponzorované ,a nás teší ,že aj obyčajná obecná ZŠ má takéto možnosti a deti posúvame vpred . Vôbec mi to nepríde ponižujuce

galganka
6. sep 2023

...chvíľka zamyslenia... kolko ockov (aj maminiek) by na danej akcii frflali, ak by tam prišli a bola by iba kofola? Prípadne, koľko ockov si na spoločné grilovačky a pod. prinesie vlastnú plechovku?
U nás doma pivo nepije nikto. A keby bolo treba, tak no problema, aspoň môžem neskôr povedať, že už viem aj čapovať. Ktovie, kde by sa mi to ešte zišlo... 💪🏻

zafir01
6. sep 2023

Na školskej pode alkohol nepodavame.avsak na jarmokoch ,či iných akciách v okolí áno . A áno dokonca sa v zime aj my matky pri predaji na vianočnom trhu zahreje vareným vínom ,a nemá problém si s nami dať ani pán riaditeľ ,keď sa zastaví v stánku na pokec 😂

tykat
6. sep 2023

Uplne v pohode, ak to nerobia štýlom "pani Kováčová pôjde ku pivu, pani Nováková ku kofole..."
U nás sa vždy povedalo čo je potrebné a rodičia si rozhodili úlohy medzi seba, niekto napiekol koláče, potom sa balili balíčky vianočného pečiva, niekto robil cigánsku, niektoré mamičky vyrábali svietniky, zase niekto dodal čečinu zo záhrady, decká priniesli vianočné ozdoby ktoré už doma rodičia nepotrebovali, niekto čapoval punč, niekto zabezpečil odvoz a boli aj takí čo nedali nič ale prišli a nakúpili toho kopec (čiže premenili peniaze, kávu, punč, svietniky... na peniaze). A najlepšia akcia bola keď deti vyrábali ozdoby a potom sa na vianočnom trhu predávali, každé dieťa dotiahlo rodiča aby kúpil tú jeho ozdobu 😀 syn ma ani dospať nenechal aby si náhodou tú jeho niekto iný nekúpil 😀
Najkrajšie roky, malá dedinská škola a neskutočná komunita rodičov a učiteľov ❤
PS: tie balíčky s domácim vianočným pečivom boli úplný trhák, ľudia sa dopredu pýtali či sa budú predávať a brali aj po 4-5 balíčkov.

zuzana76
6. sep 2023

@autor na nasej skole byvaju akcie pre rodicov a ano, capuje sa aj pivo a kofola a ano, rodicia sa aktivne zapajaju a pomahaju, je to akcia pre nich, ale samozrejme prilozia pomocnu ruku, ano, rodicia varili punč, napriklad. Skola je zivy organizmus a ma byt jedna rodina, rodicia sa maju aktivne zapajat aj do mimoskolskych akcii a pomahat pri organizacii akcii.

sissy27
6. sep 2023

@anjelicek26 a to je to smutne na tom celom - ze alkohol je uplne beznou sucastou akcii s detmi a na nealko akciach je nizsia ucast, pripadne si ludia donesu vlastny…

anjelicek26
6. sep 2023

@sissy27 percentualne sa capuje 70% nealko vs. 30% alko piva, len tak btw. statistika s nasej poziarnickej akcie pred troma tyzdnami... ano nie skolska akcia, ale ludia sa dost zmenili za posledne roky... a aj ich konzum alkoholu...

zuzana76
6. sep 2023

@sissy27 u nas to byva len na akciach pre rodicov, rozne posedenia a plesy a tam sa alkohol capuje, rodicia pomahaju tiez

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
6. sep 2023

@kittykat22 tak u nas si rodicia griliju a ku klobase sa hodi pivo a nie proseco, to je na plese

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
victory7897
6. sep 2023

@kittykat22 no ja neviem mne príde zase ,, kultúrnejšie,, stať a čapovať malinovku ,pivo ,každý si dá jeden pohár od smädu ,ako chodiť s fľaškou vína a nalievať..
Na školských akciách sa opekaju špekačky ,bežne sa griluje..neviem čo tam chceš jesť? Krevety k tomu prosečku?

zuzana76
6. sep 2023

@kittykat22 grilovacka pre rodicov nie je skolska akcia? u nas si griluju aj deti, tam sa alkohol nepodaa, ale kazdy rok koncom skolskeho roka je akcia pre rodicov, kde sa griluje, je aj pivo aj kofola, rodicia napecu kolace, samozrejme participuju aj ucitelia, jednoducho kazdy prilozi ruku k dielu, podla mna boli rodicia poziadani, ze kto moze byt pri com napomocny

zuzana76
6. sep 2023

@victory7897 u nas klobasky, naozaj kvalitne a chutne boli, akcie som sa ako rodic zucastnila, pivo som si sice nedala, bola som autom, ale myslim, ze sa vypilo viac piva ako kofoly, alebo minimalne pol na pol

victory7897
6. sep 2023

@zuzana76 ale jasné že ano..robia sa na parádne a na úkor deti 🤦😋

zafir01
6. sep 2023

Mne to príde také uzkoprse a povrchné považovať prosečko v ruke ok. Ale čapované pivo nie ,lebo to pôsobí "krcmarsky a nemoderne "
Sorry ..ale nemoderny je ten názor .🫣

zuzana76
6. sep 2023

@victory7897 ake na ukor deti, deti maju akcii az az, myslim, ze dve - tri akcie pre rodicov za rok, aby sa stmelil kolektiv je uplne v poriadku, deti maju stale nejake akcie ako Dofe, Mikulas, Ples pre studentov, Zajazdy do Rima, Pariza, Londyna, prespavacky na skole,

tenerifka
6. sep 2023

u nas byvaju taketo akcie na meststkych oslavach, stanok tam ma o.i. aj skola, kde obsluhuju rodicia deti posledneho rocnika (12-rocnych deti), a zo zarobenych peñazi sa plati cast koncorocneho vyletu, trieda mojej dcery leteli na tyzdeñ do Andory a Barcelony (vratane Portaventura), mali zazitok. A ano, capuje sa aj pivo, a dokonca sa rozlieva aj vino, je to pre siroku verejnost a nikomu to nepride zvlastne ani nevhodne

Strana
z2