icon

Je pes Akita Inu dobrý aj k deťom?

simona745
23. aug 2021

Dobry den prosim vas potrebujem vediet ci je vhodny akita inu aj k detom .Sestra si ide kupit a neviem ci to je aj dobry napad ked som pocula ze nemaju dako radi deti

Strana
z2
nika523
26. aug 2021

@janne318 veď toto presne robia mnozitelia čo píšete, nikdy som nepočula o tom že by sa také niečo dialo v chovnej stanici , sú pravidelne kontrolované, kľudne tento pes mohol byť ukradnutý a preto mu vybrali čip

nika523
26. aug 2021

@janne318 ja netvrdím že treba kupovať psov s PP že to pre mňa niečo znamená keď pes má papiere, je kopu krásnych, múdrych, dobrých psov zatvorených v útulkoch a na uliciach nechápem že má niekto potrebu si kupovať neviem akého psa keď by mohol dať domov nejakému chudákovi a bol by mu vďačný do konca života a skvelý pes a už keď má niekto z nejakého dôvodu potrebu mať cistokrvneho psa tak aspoň nebudem kupovať z bazosu lebo väčšina tých predajcov sú mnozitelia ktorý sa o svoje psy nestarajú a nebudem podporovať tento nechutný biznis a už to má byť aj zakázané, že vy ste mali šťastie na dobrú chovateľku neznamená že všetci sú takí a treba myslieť na kopu psov čo kôli tomuto biznisu trpí a keď nebude dopyt nebude ani ponuka .

lula313
26. aug 2021

@janne318 pp suky nemajú veľa vrhov, mohla byt aj ukradnutá, alebo ju niekto daroval a takto skoncila. Hlavne by mala tetovanie. Som dobrovoľník v ks a ono pp psov mame minimum a keď aj nejakých mame, je o nich bitka. Ja som mala 6 ročnú vlciacku so zdravotnymi problémami(bola s Pp) a zaujemcov som na ňu mala niekoľko.
Inak bežne sa darujú/predávajú Pp psy aj keď sú starší, čiže by sa jej chovateľ “zbavil”, keby chcel.

angel993
26. aug 2021

@simona745 susedia ho majú. Vôbec sa mu nevenujú, len ich dcéra sa s ním mazna, takže na ňu je zvyknutý. Ja mám pred ním rešpekt, deti by som k nemu nepustila hlavne preto lebo vôbec neposlucha. My sme kvôli nemu museli riešiť pevnejší plot, lebo stále skáče na plot a šteká na nás.

zuzanaam
26. aug 2021

@lula313 naša má len 5 😉 a hneď na svoju obranu dodávam, že ju máme z útulku.

janne318
26. aug 2021

@nika523 ak sa smiem spýtať - ako často majú Vaše fenky vrhy? A do akého veku ich využívate na chov?

lucuska28
27. aug 2021

Veľmi sa tu zastavate chovných staníc a papierových psov ale nieje pravda, že by ich niekto pravidelne kontroloval v akom stave majú psov a kde ich chovaju. Mám skúsenosť s chovnou stanicou,kde psi žijú v pivnici vo svojich výkaloch a pritom sa šteniatka predávajú za veľké peniaze s papiermi. Poznám viacero chovných staníc, kde na kontrole nikto nikdy nebol.. tak ja by som tie bezpapierove toľko nezapracovala ale súhlasím, že si treba čo najlepšie zistiť v akých podmienkach šteniatko vyrastalo.

nika523
27. aug 2021

@janne318 Prosím? Tak to je asi vtip toto vôbec ste nepochopila čo píšem, pomáhala som v slobode zvierat, dočaskujem, mám doma dvoch psov z útulku a štyri mačky zachránené z ulice samozrejme všetko vykastrovane som proti akémukoľvek ďalšiemu množeniu lebo zvierat ktoré potrebujú domov je dosť. Človek ktorý si kúpi za 600e psa je pre mňa snob ktorý sa chce ukazovať a ten ktorý si kúpi z bazosa be po je hlupák lebo chce cistokrvneho psa a nie je ochotný si ho zaplatiť. Sledujem organizácie ktoré zachraňujú psov a ešte som nezaregistrovala aby nejaký týraný alebo vyhodený pes pri ceste a pod.bol s PP z chovnej stanice, ale tých bazosovych je dosť, väčšinou takto končia psy darované do,, dobrých rúk."alebo lacno kúpené, niekto kto si kúpi za 600e psa ho potom nevyhodí alebo nenechá zdvihnúť od hladu

nika523
27. aug 2021

@lucuska28 prosím vás kde je takáto chovná stanica? Treba to nahlásiť slobode zvierat, linke proti krutosti, zvierací onducman.... Prečo keď o takom niečom viete ste nič nespravila? Prosím napíšte mi kde je takáto chovná stanica

janne318
28. aug 2021

@nika523 Interpretujem reálnu situáciu a postreh veterinára, pre ktorého zrejme nebol spomínaný mastif prvý prípad takto vyhodeného čistokrvného psa, s ktorým sa vo svojej praxi stretol. V žiadnom prípade som sa mojim príspevkom nikoho nechcela dotknúť - ak sa tak stalo, ospravedlňujem sa. Každý pes a každé zviera si zaslúži šťastný život a dôstojnú starobu - bez ohľadu na to, či je to pouličná zmeska, alebo šampión s kilometrovým rodokmeňom. Zodpovednosť za zviera však musí mať človek v sebe. Pokiaľ ju nemá, my dve to tu žiaľ nevyriešime.
Vám i všetkým obetavým chovateľom prajem všetko dobré. 🍀

Strana
z2