icon

Máte skúsenosti s plemenom Akita inu?

Dnes o 13:18

Má niekto skúsenosti s Akita inu? Sú háklivé alebo je to fit plemeno ? Veľmi sa mi páči toto plemeno, ževraj inteligentné.
LEN REÁLNE skúsenosti, žiadne také že čo píše chatgpt a google.

colsami
Dnes o 14:01

Realne skusenosti su take, ze je to extremne narocne plemeno, vyzadujuce skusenosti a pevnu ruku, inak tieto psy koncia velmi zle.

anonym_7290d0
Dnes o 14:03

Osobne ho nemám ale viac ako 15 rokov vlastním psi salón a mala som veľa zákazníkov s týmto plemenom. Všetko zalezi od výchovy a socializácie. Vôbec neodporúčam človeku čo nemá skúsenosti so psami. Sú tvrdohlavé, agresívne na ľudí aj iné zvieratá ak je zanedbaná socializácia a náročné ako na údržbu tak aj na výchovu. Pri tomto plemene by som si nie 2 ale 100x rozmyslela či na neho budem mat čas a energiu najbližších cca 15 rokov.

anonym_69e366
Dnes o 14:26

"Paci sa mi to plemeno"- mne sa paci tiger, ale nerozmyslam o nom😏
Plemeno si mas vyberat podla tvojho zivot.stylu a moznosti, a nie ze sa ti paci. To nie je hracka.
Toto klasika SK, kazdy druhy si kupi psa, na ktoreho nema predpoklady, necha ho bez vycviku a potom inzerary "darujem z rodinnych dovodov"- zrazu vsetci maju alergiu, stahuju sa, atd.
Treba trochu rozmyslat.

autor
Dnes o 14:37
@anonym_69e366

"Paci sa mi to plemeno"- mne sa paci tiger, ale nerozmyslam o nom😏
Plemeno si mas vyberat podla tvojho zivot.stylu a moznosti, a nie ze sa ti paci. To nie je hracka.
Toto klasika SK, kazdy druhy si kupi psa, na ktoreho nema predpoklady, necha ho bez vycviku a potom inzerary "darujem z rodinnych dovodov"- zrazu vsetci maju alergiu, stahuju sa, atd.
Treba trochu rozmyslat.

@anonym_69e366 zbytočný komentár, ani ma nezaujíma. Pekný deň

autor
Dnes o 14:39
@colsami

Realne skusenosti su take, ze je to extremne narocne plemeno, vyzadujuce skusenosti a pevnu ruku, inak tieto psy koncia velmi zle.

@colsami Prečo je extrémne? Poznám jednu a je taká kludná, že nemajú s ňou žiadny problem

anonym_69e366
Dnes o 14:49
@anonym_autor

@anonym_69e366 zbytočný komentár, ani ma nezaujíma. Pekný deň

@anonym_autor Tak nezakladaj temu, ked si aj tak rozhodnuta si toho psa kupit. A dufam, ze pojde do garzonky😄

autor
Dnes o 15:00
@anonym_69e366

@anonym_autor Tak nezakladaj temu, ked si aj tak rozhodnuta si toho psa kupit. A dufam, ze pojde do garzonky😄

@anonym_69e366 lieč sa

anonym_4a9d1f
Dnes o 15:03
@anonym_69e366

@anonym_69e366 Snad ho aspon nekupi na bazosi... Podla jej vyjadreni mam pochybnosti.

autor
Dnes o 16:07
@anonym_4a9d1f

@anonym_69e366 Snad ho aspon nekupi na bazosi... Podla jej vyjadreni mam pochybnosti.

@anonym_4a9d1f akože prečo. ? Mali sme psa z bazosa a nebol problém.

anonym_7290d0
Dnes o 16:08
@anonym_autor

@colsami Prečo je extrémne? Poznám jednu a je taká kludná, že nemajú s ňou žiadny problem

@anonym_autor podľa jedného psa nesud všetkých. Väčšina je ako píšem ja a colsami extrémne náročná. Kamoska možno dobre ,,trafila” a keď to nie je akita s papiermi tak je tam možno nejaká zmes pováh aj keď vyzorovo môže byt 100%.

anonym_4a9d1f
Dnes o 16:11
@anonym_autor

@anonym_4a9d1f akože prečo. ? Mali sme psa z bazosa a nebol problém.

@anonym_autor Pretoze kupou psika z bazosu podporujes tejto spinavy nehumanny biznis mnoziarni a utrpenie zivych bytosti. Ak si nemozes/nechces dovolit psika z oficialnej chovnej stanice tak mas moznost vybrat si nejakeho z utulku.

colsami
Dnes o 19:08
@anonym_autor

@anonym_autor pretoze nam pravidelne chodia majitelia s nezvladnutymi, nevychovanymi, nesocializovanymi akitami (a niektore najma bezpapieraky maju fakt este aj patologicke povahy) a su tak nestastni z tych psov, ze ich velakrat odmietaju aj vycvikari (kedze aj vycvikar je clovek, ma iba dve ruky a svoju rodinu, deti, takze sa "nechce nechat zabit"), no a tito nestastni majitelia nam chodia so zdravymi dospelymi zvieratam 3+ rokov s prosikom, ci ich nemozeme utratit lebo pes je hrozbou pre vsetkych naokolo. Takze preto.

Jedna akita je velmi mala vzorka na posudenie plemena vo vseobecnosti. Rozhodne je to pes, ktory patri len do ruk velmi skuseneho cloveka. To sa ale dozvie ci docita kazdy, kto vyber psa zvazuje zodpovedne a o tych akitach si toho naozaj vela a vsade nastudujena pozistuje.

PS: neskutocne sa mi tie psy pacia, nemam voci nim ziadnu osobnu averziu, ale toto su fakty.

anonym_69e366
Dnes o 19:11
@colsami

@anonym_autor pretoze nam pravidelne chodia majitelia s nezvladnutymi, nevychovanymi, nesocializovanymi akitami (a niektore najma bezpapieraky maju fakt este aj patologicke povahy) a su tak nestastni z tych psov, ze ich velakrat odmietaju aj vycvikari (kedze aj vycvikar je clovek, ma iba dve ruky a svoju rodinu, deti, takze sa "nechce nechat zabit"), no a tito nestastni majitelia nam chodia so zdravymi dospelymi zvieratam 3+ rokov s prosikom, ci ich nemozeme utratit lebo pes je hrozbou pre vsetkych naokolo. Takze preto.

Jedna akita je velmi mala vzorka na posudenie plemena vo vseobecnosti. Rozhodne je to pes, ktory patri len do ruk velmi skuseneho cloveka. To sa ale dozvie ci docita kazdy, kto vyber psa zvazuje zodpovedne a o tych akitach si toho naozaj vela a vsade nastudujena pozistuje.

PS: neskutocne sa mi tie psy pacia, nemam voci nim ziadnu osobnu averziu, ale toto su fakty.

@colsami Ale autorka ho chce a chce a chce🤪

michaela329
Dnes o 19:14

@anonym_autor chorlave čo viem, nie sú nejak. Ale sakra tvrdé povahy, isto nie pre každého a najmä nie pre začiatočníkov. Kamarát majú chov.