Je podľa vás fér platiť vstupné podľa výšky?
Ahojte, príde vám fér platiť vstupné podľa výšky? Ide konkrétne o to, že každý rok chodíme do Ostravy na festival, kde deti do 140cm majú vstup zdarma. Mne to veľmi vyhovuje - som nízka, manžel má 174cm a naša 11 ročná dcéra meria 137cm (verím že do júla nevyrastie haha). Chodíme však s rodinou kamošky, a jej 8 ročný syn má už teraz 142cm.... mne je jej extrémne ľúto že musí platiť za jeho vstupenku okolo 50eur, len preto, že je vyšší napriek tomu že je dieťa...čo si o tom myslíte? vyhovuje vám cena vstupu na základe výšky dieťaťa?
Moja 9 rocna ma 137 a do jula urcite bude mat 140+ zbytocne sa netes / netrap pre kamosku budete obe cvakat rovnako .
Tak povedz kamoške, nech sa jej syn zhrbí 😆
Nie nie je to fér. Dieťa čo má 135 cm napríklad zaberie priestoru rovnako ako dieťa čo má 145 cm alebo útla žena so 160cm... Uznávam vstupné zadarmo alebo výrazne nižšie (50 percent a viac) iba pri kojencoch-čo fakt sú s matkou na rukách alebo v kočíku a napríklad aj v nejakom aquaparku nezaberú veľa miesta, sú len v mini detskom bazéniku, vtedy to má logiku. Ale pri starších nad 3 roky nie.
@doriiis tak ale tu ide o to že 11 ročne dievča má vstup zdarma a 8 ročný chalan platí 50eur...
@huxy no, aj to môžeme skúsiť haha :D
To je ako ked sme isli so susedmi na welness, oni 2+12rocny a my 2+2rocny a 5rocna. My sme na nase deti nic neplatili (deti zdarma) a to oni boli riadny papkáči aj na ranajky aj veceru. Za 12rocneho platili ako za dospeleho a pritom nic neje
Navrhni spravodlivejsi system usporiadatelovi. Tu places na nespravnom hrobe
Ty si vazne myslis ze 11r ti nenarastie tie 3cm za ppl rok?? V tomto veku deti zvyknu aj 10cm narast za rok. Skor by som sa obavala o jej zdravie ak nerastie ako sa tesit ze bude mat daky vstup zadara.
je to fér, je to proste hranica a oni si stanovujú podmienky.
@viestta ja viem, ja sa len sťažujem, taký výkrik do tmy :D
Však buď rada, tento rok budeš platiť už aj ty.
Autorka, nas je prerasteny, cez 140 mal uz ako druhak. Co s nim narobim? Zaplatim
Je to jednoduché pravidlo na rýchlu kontrolu.
Spravodlivejšie by bolo podľa veku, ale predstav si že teraz každé dieťa čo chce zľavu, musí mať preukaz totožnosti s fotkou a pri vstupe to niekto bude kontrolovať, aký majú vek/dátum narodenia.
Rodičia prídu bez preukazu dieťaťa a budú robiť krik že dieťa musí zaplatiť plnú sumu lebo nevedia preukázať jeho vek.
Čo ti poviem aj v niektorých aquapark ich je to tak takže mi už veľmi dlho platíme viac keďže moje 11 a dieťa má 163 CM a 140 mala v 7 rokoch. Výhoda v zábavných parkoch môže prakticky na každú atrakciu
To má rovnako ako rodinné vstupné dvaja dospelí plus deti zdarma, žiaľ jednorodic má smolu
Je fér že som vo vlaku takmer jediný platiaci zákazník, všetci ostatní sú študenti alebo dôchodcovia? Podnikateľ si nastavil pravidla výhod ako mu vyhovuje (musí jednoznačne zarobit inak to už druhýkrát nedá). Či je to fér? Nie je, je to marketing.
@zeldia tu by som sa ako platiaca cestujúca pripla. Extra si dokupujem miestenku, nech mám naozaj miesto na sedenie. To by ste videli tú ochotu neplatiacich vám to miesto uvoľniť 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Poučenie: cestujem už iba 1. triedou.
Len tak na pobavenie, u nás v meste na tomto princípe kedysi predávali zmrzlinu.
Pri okienku čiarka, ak bolo dieťa vyššie, nemohlo dostať detskú porciu 😂
@sulavikova ak máte miestenku, predsa nikto nevie, či ste platiaca ci neplatiaca. Som neplatiaca a kupujem si miestenku. Nikdy som nemala problem pri uvoľnení miesta. Asi ste narazili na takých ľudí. Ide o ľudí a ich charakter, nie o to, či ste platiaci či nie.
Čo je dnes fér? Usporiadateľ si určite podmienky . Buď ich akceptujem a idem , alebo nie a ostanem doma . Ani by som sa nad niečim takýmto nerozmýšľala .
@miadi mozno bude nizka ako autorka. Pise ze ona neplati
@lukbe cestujem naozaj často: sama, s deťmi, s dospelými. Je to fakt problém a ľuďom u nás chýba slušnosť.
Síce ti neporadim. Ale príde mi to, že takto by sa mohlo zamýšľať veľa ľudí vo veľa situáciách.....aj baba čo si kupuje XXS tričko za takú istú cenu ako baba čo si kupuje XXL tričko...
Ja toto riešim celý život s detmi...su extremne vysoky na svoj vek, takže na akcie s výškou sme vzdy platili...iba raz nám v aquaparku v DK uznali ze aj keď je vysoký tak neplatil, lebo mal nízky vek...inak, teraz ma 9 rokov, za chvíľu ide mat 10 a výšku 158cm
fuha, tak to moja sestra je odpisana, sestra vysoka, švagor ešte vyšši, syn najvyšši v triede, tí sa nacvakali..
akože neni to spravodlive, možno v takych pripadoch by som ako usporiadateĺ spravila výnimku a nejaký doklad totožnosti dieťaťa
skúste to navrhnúť - napiš mail organizátorovi v predstihu
Prečo tričko veľkosti XS stojí toľko čo veľkosť M?To nie je fér 😃
Alebo preco ja vaziaca 50 kil si mozem do lietadla vziat presne tu istu batozinu ako 150-kilovy clovek.

To je taká istá otázka ako keď by si sa spýtala,že prečo je niekde free vstup pre deti do troch rokov a vyššie už nie. Aký je rozdiel medzi 3 ročným a 4 ročným? No žiadny.Ale proste to tak je.
Aj keď si nízka pod 140 CM asi nemáš