icon

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu?

8. mar 2021

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu? Nedávno som bola na nákupe a tam si jedna pani krásne nabrala všetko čo bolo pod 50% zlacnené z detského oblečenia. O týždeň neskôr som to samozrejme našla v bazáriku, ako nové za cenu pôvodnú, etiketovu. Pani podniká na čierno.
Na jednu stranu nechcem nikoho udavat, ale akože podnikať tak ze v kúpim ženám všetky dobre akcie a predávam to drahšie cez internet bez toho aby daná predaj k na mala živnosť, platila odvody ako každý z nás? To je fakt už národný sport neplatenie dani?
Na áno, závidím jej. Nie to ze predáva. Ale to, že kúpila bundu, ktorú som chcela kúpiť v tomto čase synovi. A z danej veľkosti už nezvysilo! Akože kvôli takým kravam musím v tomto čase jazdiť do iného tesca alebo objednávať cez internet. Lebo oni si musia skúpiť všetko.. Kvôli svojej "zárobkovej" činnosti.
Rozmýšľam ci takých ľudí nezačne nahlasovať na živnostenský úrad.

ovechkin
8. mar 2021

Akoze chapem, ze to nastve, mna osobne toto tiez vytaca, ale skor pri veciach, ktore su naozaj nevyhnutne pre zdravie, napr. ked sa kseftovalo s respiratormi, liekmi atd. Ale prepana, obycajne handry, ktorych je vsade dost pre kazdeho?! Nepochopim

jankapepe
8. mar 2021

To že nemá živnosť či sro vieš odkiaľ? Od nej?

ovechkin
8. mar 2021

@peony13 tak ty by si nahlasovala, ale ked nahlasil niekto teba uz je to zle? Trosku dvojity meter. Pretoze ani jedna z vas nema dokaz, ze pani z Tesca robi nieco nelegalne. Ona sa nemusi obhajovat, to vy musite dokazat, ked vam o nieco ide. To je ta ludska zloba.

maximilie
8. mar 2021

@oliolijanka myslis tento bod prikázania?:
10. prikázanie

Nepožiadaš majetok blížneho svojho ani ničoho, čo jeho je.

Človek sa previňuje proti prikázaniu chamtivosťou a závisťou, keď druhým nepraje to, čo majú, závidí im to. Závisť patrí medzi sedem hlavných hriechov. Nezriadená túžba po bohatstve, lakomstvo,  spôsobuje prestúpenie tohto prikázania.

Pretože to sa skôr týka predávajúceho
Lakomstvo a chamtivost
Autorka nezávidí. Škoda, ze stále.mnohw nepochopili poentu

simca06022011
8. mar 2021

@ovechkin danovy urad to velmi lahko dokaze, pozrie si prijmy na ucte a je to jasne. Pridu s nafotenim "bazarom" s 500 polozkami noveho tovaru (to robi napr. SOI, aj "nakupi" ked treba) atd... velmi velmi lahko dokazatelne. Ide len o to, ci to niekto bude chciet riesit alebo nie. Bohuzial na slovensku je to tak, jeden musi, druhy nemusi ;)

zuzanka.zuzu
8. mar 2021

toto neeeee 😂😂😂 kde beriete toľko času?
nekúpila som tu, kúpim inde. už si budeme závidieť aj choroby a nie len bundy... však nech sa nimi doma aj zahádže, to ani predať nemôže, toto by som ozaj nezávidela.

sense
8. mar 2021

Inak ta dotycna kt link si pridala ma predplatene Pro, coze podmienly bazaru neporusuje...mas dokaz zw sno alebp ze nema zivnost?

maximilie
8. mar 2021

@mmt11 a to je presne ten problém. Typická slovač!!!! Ved oni sú horsi, tak co, ja nemôžem?
,,Ved sa robia horsie veci, tak take male zlo nikomu neuskodi"
Typické.... porovnávať sa s horším
Vyhodím tu ten papierik, ved aj tak su tu odpadky po zemi, tak moj sa v tom neporiadku stratí
A presne pre takéto,,slovenske" zmýšľanie sa nikdy nikam.neposunieme
Začnime od seba. Nie, nie je to pekne od tej pani, ze vykupi vsetko v zľave. Je to svinstvo. A obhajovať ju ,,tak je sikovnejsia" by obstalo v prípade, keby tie veci brala pre svoje deti, vnúčatá, rodinu,...

sonava
8. mar 2021

@anita1978 v tomto kontexte je to skor: ja sa prezeriem a nezaujima ma ze druhy sa bude musiet postit ;) ale ako hovorim, slovenska mentalita ..zrejme poznacena byvalym rezimom..nemame na to byt vyspelou krajinou..jak citam niektore komentare tak este pekne dlho nou ani nebudeme ;)

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
8. mar 2021

Príklad ďalšej taketjto priekupníčky čo som tu našla teraz náhodne na MK.
Aj tieto tričká som v našej BA predajni videla. Tiež za nejaké 4-5E balenie 🙂
V ponuke má 4 trojbalenia, rôznych veľkostí, a vyše 800 nových produktov.

https://www.modrykonik.sk/market/detske-tricka-...

Ja to asi fakt nahlásim na tu finančnú správu ako ste baby vyššie písali, lebo ma to vytáča ako ľudia klamú.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
autor
8. mar 2021

@zuzanka.zuzu Akože kde dnes osobne vyskúšam bundu na predajni, keď nie v Tescu??? Zaplatíš mi ty výjazd do Nitry aby som šla sa tam pozrieť? Alebo aj pokutu (lebo je to mimo okres?) Napíš mi zoznam obchodov, kde sa dá v dnešnom čase kúpiť, vyskúšať bundička pre dieťa. Budem fakt rada za túto informáciu.

@ovechkin Keby to bolo tričko, ale bundy sú dosť zle kupovateľný tovar. Kto má deti, vie, že nie vždy sedia. Nechcem kupovať za 20-30 Eur bundu, ktorú budem musieť vracať (inak tie panie väčšinou odmietajú tovar vziať späť ak nesadne, lebo že nie sú eshop - to len tak pomimo).

@oliolijanka Prinesú spravodlivosť do tejto krajiny. To je podľa mňa dostatočný dôvod.

hanka1505
8. mar 2021

Anooo u tejto pani s podobným ničom som raz nasla pyzama hm, ja kúpila dvoj balenie za 12 vo vypredaji ona predávala jeden kus za 8.a podobne🤦‍♀️cele zle. Veci co na nete stali v hm 2eura ona predávala za 6.akoze ce zle toto.

autor
8. mar 2021

@simca06022011 Mňa neštve, keď niekto objednáva z Ali a predáva - tam nikomu zľavu spred nosa, alebo vec na vyskúšanie nevezme. 🙂 Ak to má normálne na živnosť, tak toto je okej (možno to predá niekomu, kto s ali pracovať nevie a nevie si objednať,,pri tomto však neexistuje, že by si to nejaký človek inak bez nej kúpiť nevedel 😀 ).

@ovechkin Myslíš, že nebudú stačiť finančnej správe hodnotenia od kupujúcich na MK? Keď ju vypýtajú faktúry za predaný tovar (keďže niektoré hodnotenia obsahujú aj popis, že šlo o tovar nový, s vísačkami, ktorého má plnú ponuku).

luccija
8. mar 2021

@hanka1505 to je jej šikovnosť, ak nájde niekoho, kto to kúpi čo evidentne nájde, lebo ináč by to nerobila😀
@zazvorka87 práveže na ľuďoch sa zarába, keď sú v núdzi, lebo človek je tvor chamtivy a má potrebu báť sa o seba a skreckovat a podľahnúť tlaku.Ja som veľmi empatický človek preto som tam, kde som a ostré lakte nemám😄ale práve počas krízy sa točia najväčšie peniaze a tí čo sú šikovní vedia vyťažiť

ovechkin
8. mar 2021

Inak bolo by pekne tie linky co si sem nahadzala aj oznacit dane nicky, nech vedia co sa tu na ne uz ,,kuje,, to je inak tiez typicke, o nas bez nas a hlavne udavac je anonymny...vacsina podnetov na urady su anonymne, ja by som na mieste statu riesila len neanonymne a ak by sa ukazal ako neopodstatneny, nech si tu administrativu udavaci zaplatia. Samozrejme s moznostou, aby bol ten co pise podnet chraneny anonymitou, ale proste nech aspon stat vie s kym pise a nie nejaka matka123@centrum.sk

simca06022011
8. mar 2021

Autorka, cize tebe v podstate nevadi, to ze ti ludia si zarabaju na cierno, ale to ze ti niekto kupi nieco pred nosom a potom to predava. Nuz to bola proste nahoda a smola.

@ovechkin urady vedia kto to udal... SOI urcite, ved tam sa posielaju aj "doklady", dokazy atd.. nie len emailik ze na mna predajca skaredo pozrel. Idu na kontrolu konkretnej veci, nie na zaklade nejakeho emailu iba. Iba to nepovedia pri kontrole, ale ak hladaju konkretnu vec tak sa na to lahko pride (aj ked oni ked uz pridu kontroluju vsetko, od opravnenia podnikat, az po hygienu, obchodne podmienky, proste vsetko). A preco by si mali platit administrativu? Tie kontrolne urady su na to, aby kontrolovali. Aj to kontroluju slabo a malo, lebo nestihaju, su tam ludia co sami nevedia co a ako.

makakova
8. mar 2021

No rozum sa mi zastavuje co sa tu rieši. Aby si nepraskla od zlosti. Akoby existovalo iba Tesco. No tak kúpim cez internet alebo na markete na fb , kolko zien predáva nové veci kt. Bud nevynosili ich deti alebo ich dostali darom. To že závidíš ze oani obchoduje a ty nemas možnosť si kúpiť v Tescu lebo ona ťa predbehla, no smola... Ale aby som v sebe mala potom este tri dni zlosť na tu pani je choré 😀 za taku blbosť, skodis len sama sebe... A inak ako vies ze nemá životnosť atď? Poznas ju osobne?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
ovechkin
8. mar 2021

@simca06022011 pisu sa aj anonymne podnety a minimalne niektore urady presetruju kazdy podnet aj s fejkovych mailov

autor
8. mar 2021

@simca06022011 Nie nie, vadí mi ak niekto podniká na čierno. Nevadí mi ak podniká s tovarom z Číny normálne, ako má byť - odvody, dane, faktúry (to som písala len k tomu, že toto mi nevadí, nech si dá akúkoľvek prirážku, je to jeho vec, odvádza všetko čo má štátu, má papiere na poriadku).

Toto tu podnikanie na čierno a ešte takto od veci (vykúpiť zľavy a predávať za plné sumy) je už brutál level. 🙂

lienka.7
8. mar 2021

@h_petra aj predaj novych veci je len do urcitej vysky... aj na bazare ci hocikde inde. V zakone je to uvedene.
Ako pise
@hettinka bez zivnosti len svoje a pouzite veci.

Autorke: ano, mozes ju nahlasit ak tam ma nove veci ... urady si.ju uz velmi radi preveria 😁

autor
8. mar 2021

@makakova Nemá, už som to písala v diskusii vyššie.

@ovechkin Môžeš ich označiť keď chceš. To síce nie je tá pani, o ktorej hovorím, ale sú to príklady rovnakého typu nelegálneho obchodovania. Neverím, že mi niektorá z nich dokáže vystaviť na Lindex, alebo Tesco nové produkty faktúru. To by musela mať nákup oficiálny, doklad o nákupe v účtovníctve. Oficiálne sa nedá nakúpiť z iného kamenného obchodu na ďalší predaj bez faktúry - pričom Tesco a Lindex faktúry nedávajú. Dajú bločik a neriešia (a to nie je daňový doklad). Nepredávajú ako veľkoobchod.
Čiže tieto 2 tu čo som označila, hoc sú z iného mesta ako ja, tak spadajú do rovnakej kategórie ako pani o ktorej je táto diskusia.

maximilie
8. mar 2021

Pozrela som si tie bazariky. Tie co to od nich kupuju su teda riadne hlúpe!
Je to MASAKER!!! Normalne som z toho v šoku.
No co uz, ked sa nájdu take trúbky co su ochotne zaplatiť pomaly drahšie poštovné ako stoji samotné tričko 🙄

hettinka
8. mar 2021

@maximilie zneužívajú nevedomosť, alebo že mamičky bývajú na dedine a do obchodu sa nedostanú, navyse teraz cez pandemiu sa cestovať ani nesmie. Teraz im to prekvitá ešte viac.

maximilie
8. mar 2021

@hettinka jaj, to máš pravdu
Ale ved kurier chodi vsade
Objednám viac veci naraz, aj dopredu, poštovné zdarma a mam to ešte aj so zárukou
Su eshopy, ktoré reklamáciu a vrátenie tovaru riešia na svoje náklady- zara napríklad

simca06022011
8. mar 2021

Autorka : oficialny doklad o nakupe do uctovnictva je pre nu aj uplne obycajny blok z tesca, faktura ktora sa pridava do balika z inych eshopov... cize ona nema problem preukazat nakup tovaru. A nikoho to ani nezaujima. V prvom rade urady zaujima vystavovanie dokladov k PREDAJU. A zdanovanie prijmov. Nikoho nezaujima ci si da vydavky do nakladov... aj keby som predala z firmy ceruzku co mam na stole, a blok som neviem kam dala, tak aj tak som povinna kto mu vystavit danovy doklad

autor
8. mar 2021

@simca06022011 Máš pravdu. V tomto som pochybila. Uznávam.
https://www.danovecentrum.sk/aktuality/blocek-z...

Čiže hlavne ide o to ako píšeš, či vystavuje ona faktúry.

kubkovamama
8. mar 2021

Kks, tak toto by ma nikdy nenapadlo riesit na koni, ze niekto nieco skupil alebo nekupil..🤦‍♀️ Všeobecne si nevsimam co kupuju ostatní okolo mna, skor sa snazim udrzat si (ne)koronovy odstup. A všetci by mali, spalo by sa vam lahsie a netrapili vas nezmysli. Ani moje decka nemaju nove bundy, ked tak kupim hocijaku z bazara a v tejto sprostej dobe neriesim znacku a vzhlad. Inak, dnes som kupovala rano 10rozkov z poloprazdneho boxu, myslim, ze ta pani za mnou musela strasne nadavat a zavidiet kolko som ich nachamtala