icon

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu?

8. mar 2021

Je podľa vás normálne vykúpiť všetky akcie v Tescu? Nedávno som bola na nákupe a tam si jedna pani krásne nabrala všetko čo bolo pod 50% zlacnené z detského oblečenia. O týždeň neskôr som to samozrejme našla v bazáriku, ako nové za cenu pôvodnú, etiketovu. Pani podniká na čierno.
Na jednu stranu nechcem nikoho udavat, ale akože podnikať tak ze v kúpim ženám všetky dobre akcie a predávam to drahšie cez internet bez toho aby daná predaj k na mala živnosť, platila odvody ako každý z nás? To je fakt už národný sport neplatenie dani?
Na áno, závidím jej. Nie to ze predáva. Ale to, že kúpila bundu, ktorú som chcela kúpiť v tomto čase synovi. A z danej veľkosti už nezvysilo! Akože kvôli takým kravam musím v tomto čase jazdiť do iného tesca alebo objednávať cez internet. Lebo oni si musia skúpiť všetko.. Kvôli svojej "zárobkovej" činnosti.
Rozmýšľam ci takých ľudí nezačne nahlasovať na živnostenský úrad.

irusa
8. mar 2021

kde nie je dopyt, tam nie je ponuka...len toľko......

alexk12
8. mar 2021

Bodaj by jej tie handry co bude predávať ako nové nik nekúpil krava 🙄

ivka21
8. mar 2021

Do 500 e zisku za rok si môžete predávať co chcete. Ale jasne nie ilegálne veci 😁. Áno aj mna by naštvalo že by som potom nekúpila svojemu dieťatku ale no nieje to trestné. Skus pozrieť v inom tescu.

evaachesa
8. mar 2021

Žiaľ tak to funguje aj s Aliexpresom. Minule som chcela kúpiť drevené hračky túto z bazárika...predtým som ale fotku hodila do Aliexpresu a tam mi vyhodilo presne ten istý produkt o 5e lacnejšie...pani to tu predáva ako dovoz zo zahraničia a takto odrbkáva mamičky...keď som ju konfrontovala, tak ma vysmiala a tu fotku hneď zmazala, nechala len svoje nafotené...

irusa
8. mar 2021

to baby fakt ešte toto závidíte ???? Veď podnikajte aj vy tak, ak Vás baví doťahovanie sa s mamičkami napríklad na MK, čo sú schopné dať premerať aj hĺbku vrecká...v dnešnej dobe fakt závisť nemá obdobu..... kľudne choďte do toho a nie vyplakávať, že sa Vám nejaká bunda nezvýšila...kľudne si mohla ísť kúpiť v čase ako ona prípadne skôr.... ako stačí ísť do LIDLA, keď je detský sortiment prípadne jeho výpredaj....vtedy máte pocit, že tí ľudia majú doma stonožky a nie deti.....a udávať sa...vo vláde sa prelievajú milóny a Vás trápi nejaká mamička na detskom bazáre, čo si prilepší o nejaké to euro... a žiaľ ako vyššie píšem, kde nie je dopyt , tam nie je ponuka

aurorastone
8. mar 2021

@ivka21 napríklad u nás je len jedno tesco 🤷‍♀️

mariska1989
8. mar 2021

Len ju pekne údaj .urob snímky vytlač a pošli anonymne tak tiež kvôli takym furiam nemôžem kúpiť svojej dcére nič dcéra rastie e-shop predražený alebo nemajú veľkosť ktorú potrebujem

lesana25
8. mar 2021

On to od nej za tie ceny aj tak nikto nekúpi. To je ako s tými "eshopmi" ktoré predávajú tovar z aliexpressu s 500% prirážkou. Ľudia čo majú aký taky prehlad a trochu rozmýšľajú sa nenechajú oklamať.

mariska1989
8. mar 2021

@ivka21 prepáč že reagujem ale nedá mi to 😁 vieš si predstaviť aby niekto cestoval do iného Tesca každý možno nebýva v meste de sú 4/5 po kope napr ja mám 15 km od domu a keď nebude tam mám cestovať ďalších 15 do ďalšieho ? To už mám dokopy 60 km nehovoriac že to nemusí byť tam alebo nebude iný tovar vhodný takže mi ostáva ísť domov a cestovať dokopy 120 km do ďalšieho mesta

irusa
8. mar 2021

no tie vetrovky dnes ako podpultový tovar ako za komunizmu mandarínky a banány 😀

h_petra
8. mar 2021

@rusalinka mne sa to este nestalo a som si ista, ze ani nestane 😉

zuzanka.zuzu
8. mar 2021

autorka, nie ja ti výlet do NR platiť nebudem 😂 a ukludni sa lebo praskneš od jedu a od zlosti 🙊😂 ty bundička...

hettinka
8. mar 2021

@maximilie áno, toez tomu nerozumiem, však objednam rovno z oficiálneho eshopu a mám doklad, záruku, a postu v cene veľakrát. Plus ešte rôzne akcie, zľavy. Ale ľudia sú rozni ...
Nakupovať nové veci v bazarikoch od týchto priekupníčok sa zvycajne neoplatí. Len ak niekto predáva nejakú 1 vec, ktorú nevyužil so zľavou, vtedy áno.

aurorastone
Autor odpoveď zmazal
hettinka
8. mar 2021

@zuzanka.zuzu ja napríklad nikomu nezávidím, práve naopak, prajem šikovným ľuďom, ktorí sa poctivo živia. S dorazom na “poctivo”.
Nech predávajú, veď každý chce žiť (a momentálne aj prežiť), ale nech robia tak, ako sa má ... vybavia si živnosť, pošlú tovar s účtom, zárukou, cez net s možnosťou do 14 dni vrátiť alebo vymeniť. Marže majú krásne, aj 50% navýšenie, tak nech si zaplatia odvody, dane, ostatne naklady, rovnako, ako platí každý normálny živnostník, keď podnikajú.
Inak je to proste čierna práca. Nič viac..,

potvorka88
8. mar 2021

Zeny to vazne toto? Vam sa zda ok ked niekto si nakupuje na kseft a nikomu neostane? To nie je o zavisti. Ale predstavte si, ze idete kupit trebars tu bundu dietatu. Potrebujete ju vyskusat a mate 1 tesco v meste a nejaka zenska pred vami zhrabne vsetky, len preto ze su v akcii. Bolo by to ok? Jasne je bazar a net, ale to nemate hned. Je rozdiel nieco kupit a mat ako cakat 4-5 dni s rizikom, ze to nesadne, budete musiet vracat atd. Ja autorku plne chapem. Mna by to tiez vytocilo. Nehovoriac, ze v tejto dobe kazdy pozera kde usetrit a niekomu nie je jedno ci za bundu da 10 alebo 15 eur. Ci aj ked bola prva panika pri vypuknuti korony bolo ok, ked ste nedostali kupit muku, cukor, drozdie? Povedali ste si, ze ostatni boli rychlejsi a sikovnejsi a to nevadi, v pohode si obehnete este zo 3-4 dalsie obchody? Co tak sa chovat empaticky? Nehovoriac o tom, ze niektore schvalujete takyto typ podnikania a obraciate to na zavist. Fakt? Cize je ok odrbavat inych aj stat, pricom vela z vas chodi do prace kde muklujete a musite platit dane. Myslite, ze vam to tie "podnikatelky" zavidia? Smeju sa akurat ako so vsetkymi vybabrali. A teorie o tom, ze potrebuju zarobit pre chore dieta, no vtipne. Mozno 1 z 10. Aj to prehanam. Ked chcu predavat a tak na seba zarabat, tak legalne a mozu nakupovat vo velkoskladoch a nie nadrzovku zobrat vsetko. Ja by som sa od hanby prepadla. Ale to je typicky slovenske. Je to v akcii, tak aj ked by roztrhlo, tak zoberiem. Co ma zaujimaju ini. A velka chyba je, ze taketo obchody to nereguluju, ked niektori nevedia co je slusnost.

luciannka83
8. mar 2021

@hettinka podnikanie je sustavna a nepretrzita cinnost. To, ze to nakupuje raz za čas, nieje podnikanie.

irusa
8. mar 2021

@potvorka88 držím sa toho : dopraj a bude ti dopriate .... vôbec mi nevadí, že niekto kúpi aj desať búnd, nakoľko v dnešnej dobe je toľko možností a nie len čakať na tesco....my okrem sportissima vzdialeného 30 km nemáme žiaden obchod, kde by som deťom kúpila bundu a žijeme ..... nepomrzli ..... a , že je niekto šikovný ???? budiš...nech si každý pomôže ako vie..... ak dotyčná si kúpila desať tú istú šancu mala aj tá, čo nekúpila ani jednu.... kto vie ako to bolo

luciannka83
8. mar 2021

@evaachesa a preco by nemohla nakupit a potom predavat. Ved vsetok obcjod je o tom. Lacnejsiie kupim, drahsie predám. Kto chce, kupi, kto nie, nech si zadovazi insk.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
8. mar 2021

@luciannka83 keby napísala že je to z Aliexpresu tak som s tým ok..lenže ona zavádza že je to dovoz zo zahraničia a poslala mi link na stránku kde predávajú originálne montessori hračky za o dosť vyššiu sumu. O to ide.

hettinka
8. mar 2021

@miriam11 keď má v bazariku 100 nových veci, asi to nebudú nevhodne dary... a často berú aj objednávky.

hettinka
8. mar 2021

@luciannka83 nie, tak to nie je. Živnosť si má vybaviť ešte skôr, ako vôbec predá prvú vec. Najskôr živnosť, potom biznis. A tu predsa ani nejde o jednorazovu činnosť, podnikajú roky, stále a pravidelne.

Nakupuje tovar za účelom predaja (a potenciálne zisku), takze klasicky malopredaj. A vôbec sa tu nerieši, koľkokrát do mesiaca, kde, ako predáva. Ak živnosť nemá, je zo čierna práca, nič iné.

thoughtfulweirdo
8. mar 2021

Mne by to vadilo tiež a nie kvôli tomu, že potrebujem tú vec. Zrovna oblečenie z Tesca ani moc nekupujem. Ale často sa ľudia sťažujú, ako sú na tú Slovensku niektorí rovní a iní rovnejší, no ale prečo je to tak? Lebo je to ľuďmi v malom tolerované, ako ukazujú aj tu komentáre. Nevadí mi, že niekto podniká na čierno, hoci iní si dajú námahu a robia to poctivo? Tak potom mi nemôže vadiť ani to, že napríklad politici nedodržujú vlastné nariadenia. Stále je to o tom istom, rovní a rovnejší. A kým sa to neprestane tolerovať v malom, nie je šanca, aby sa niečo zmenilo vo veľkom.

potvorka88
8. mar 2021

@irusa presne dopraj a bude ti dopriate. Preto nekupujem jak salena. A aj ked je v akcii napriklad muka tak nekupim 10kg ale iba 2 aby ostalo aj pre inych. Nemala by som s tym problem keby mala doma desatorcata, ze kupi 10 bund v rovnakej velkosti, ale to asi tazko. A pochybujem ze aj ked by si sa ty trepala 30km kvoli bundam a takato "sikovna ta predbehne", ze by si si povedala ok, ja jej doprajem.

autor
8. mar 2021

@thoughtfulweirdo @potvorka88 Tak tak.

Hoc ma tu niektoré možno ukameňujete, ale tú svoju hviezdu som už na finančnej správe nahlásila. Nech sa ženská spamätá.
Zákon platí pre všetkých.
Nech si im kľudne vysvetľuje ako je možné, že má 1500 nových položiek na bazariku v rôznych veľkostiach s vísačkami, keď nepodniká. Oni si to už preveria.

Týmto túto diskusiu končím.

ovechkin
8. mar 2021

Vsetky poctive udavacky si na tuto diskusiu potom spomente, ked budete v sucasnej situacii na ihrisku s detmi a pridu vas riesit policajti, lebo vas niekto nahlasil

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sense
8. mar 2021

@potvorka88 ja by som sa takejto rovno v obchode spýtala ci by mi nemohla jednu bundu prenechať.... Keby vidím ze ma 5 rovnakých bund
...

vevesh
8. mar 2021

Ako pokial sa nemylim, kazdy obchod ma interne smernice, kolko akych produktov na zakaznika sa moze predat. Ja by som normalne oslovila predavacov/pracovnika na prevadzke, ze dana osoba "zhrabla" vacsinu veci v akcii. Nastastie tu v nemecku, ak je raz napisane max.3 rovnake produkty na zakaznika (aj v roznych velkostiach), tak cloveka nepustia a moze tam aj odzemok na hlave skakat. Boli snazivci, ktory sa to snazili obist, ale museli sa otacat v obchode ako ventilatori (von z obchodu, do auta, naspat do obchodu) a na 3x ich stopli...