Je podľa vás vegánstvo strava budúcnosti?
vzhľadom na kl´mu a klimatické zmeny, a vzhľadom na to, že živočíšna strava má vysokú uhlíkovú stopu oproti rastlinnej ?
@katka700 prepáč, ale nejde mi o to sa chvaliť a ukazovať aká som super lebo....pre mna tato diskusia bola prínosna, nakolko som dostala viacero nazorov, a možem rozmýslať a hladať dalej, a som za to vdačná, lebo v okolí nemám o tom s kým porozprávať , a momentálne ma táto téma (ekologia, klima...a aj veganstvo ) zaujíma.
ale som aj zarmútená z komentárov, ktoré urážajú, osočujú... možno máš iný názor na uhlíkovú stopu, ale ja to realne vidim ako hrozbu pre tuto planetu a trapi ma to
@katka700 a aj keby chce clovek pomastit ego, tak tu na mk by sa toho nedockal, pretože aj normálnu otázku dokážu niektoré zehjtiť a autora nazvať trolom, a iné uražky, co
je smutné
autorka-väčšina ľudí býva v paneláku takže úprava vody na splachovanie neprichádza do úvahy. Ešte by ma zaujímalo, čo by si zachytávala, keď je obdobie bez dažďov. Na záhrade zachytávame dažďovú vodu na polievanie, hoci máme studňu ale je to bieda posledné roky, neviem si predstaviť tým aj splachovať, nebolo by čím. Už len suché wc si dat postaviť. Ale to už je zase krok späť.
Radšej keby sa nevyhadzovalo toľko potravín, je alarmujúce koľko potravín skončí v koši. Keď počujem o uhlíkovéj stope, hneď si predstavím Harryho a Meghan ako o tom tárajú a potom si idú domov súkromným lietadlom 😂 Pokrytectvo ako sa patrí.
@valeria_h ale je to moderné, kopa ľudí sa na to namotala, tak prečo nie, keď to môže zvýšiť popularitu.
@kvetinka75 Mám pocit, že ľudia prestali používať zdravý sedliacky rozum.
@valeria_h teiž mám taký pocit. Buď niečo chcem spraviť a podľa toho aj žijem alebo to radšej nechám tak a nebudem sa hrať na pokrytca ako treba zachrániť planétu, prestať jesť mäso a budem sa vyvážať autom ešte aj keď idem smeti vyniesť.
@kvetinka75
@valeria_h každy nech robi podla svojich moznosti, svojho svedomia co najlepsie vie. mne je u prdele nejaky harry a megan, alebo hockto, kto o tom keca askutek utek, ja robim co viem že dokazem a je najlepsie. ale ked niektorých pocuvam, že naco budu robit nieco ked henti sa voza sukromnym lietadlom, robia to ci onoa oni sa nebudu obmedzovat, nikdy tu lepsie nebude. každy nech sa pozera na seba v prvom rade
@kvetinka75 napisala som ze sa moze zachytavat aj voda z prania, sprchovania. to su hektolitre vody niekedy. vystacilo by to. a ano , v bytokach by to chcelo komplexne riesenie,ale nebolo by to nemožne
@sisaka toto som uz od teba citala na viacero tem (energeticka kriza, covid a ockovanie, teraz tu uhlikova stopa), elity a prieskum a idu nas zabit a co ja viem co este. neviem kde na to chodis, ale keby nas chceli zabit, tak by to nerobili takto zlozito. a myslim že skor by sli po ludoch co su neprisposobivy, a na vsetko maju konspiraciu (ti co sa nedali zaockovat napr) ako po luodch co "poslucvhaju elity" a dali s azaockovat, setria energiami, riesia napr uhlikovu stopu z ktorej ti grcas a tak

Vždy ma udivuje koľko osadenstva sa chytí na udicu trolovi čo potrebuje svoju dennú dávku morálneho chvalenkarstva a mentálneho flagelanstva 😭
Stačilo prečítať o 'alarmujúcej uhlíkovej stope' a bolo to jasné.