icon

Je poštárka povinná doručiť doporučené listy a balíky?

11. mar 2024

Je poštárka povinná nosiť doporučené listy či balíky na adresu?
Alebo môže len rovno zaškrtnúť "adresát nezastihnutý" a vhodiť žltý lístok do schránky bez toho, aby použila aspoň 1x zvonček?
(obec)

Strana
z3
bodika
16. mar 2024

@monicatko20 super milá a ochotná pani poštárka

nika185
16. mar 2024

ja som sa s mojou poštárkou dohodla, že keď mi pride zasielka ako list ale je väčšia že mi stačí listok v schranke, pytala som sa ci mi musí priniesť, len tak zo vedavosti, povedala, že áno, ked je to poslané ako list, alebo doporučene tak duplom ako aj dobierku, ked to je balik nad 2kg nenosi, v bytovke takto zvonia pri dverach bytu, aleže keď je toho veľa na ten deň, tak aj hodi listok ked ma ťažšiu či väčšiu zásielku, ja jej rozumiem, nevadi mi to, hlavne že sa mi to nestrati a keď si pomyslím, že takto v každom počasí musí íst.....my sme proste dohodnuté a myslim si, že každý rozumný človek ich prácu pochopí.

maranco
16. mar 2024

@nika185 dohodni sa nech ti pošle mail a SMS, nemusí nosiť žltý lístok
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/

zuzana734
Autor odpoveď zmazal
zuzana734
16. mar 2024

@hefo ja som poštárka, bicykle máme zakázané..všetko nosíme ,balíčky doporučené do 5cm.Obyčajne, len čo sa zmestí do schránky 😉.

maranco
16. mar 2024

@zuzana734 je to bezplatná služba pre občanov aj firmy.
Načo máš ísť domov, v schránke objaviť žltý lístok a potom na poštu, keď rovno cestou domov sa stavíš na pošte po zásielku.

zuzana734
16. mar 2024

@maranco vlastne áno len myslím, že musíte mať poštovú kartu ,ktorú vybavíte na počkanie..

maranco
16. mar 2024

@zuzana734 žiadnu poštovú kartu netreba, to bolo už dávno kedy chceli kartu

mahuliena_biela
17. mar 2024

My máme úžasnú pani poštárku, všetko do 2kg, ako list, mi donesie. Ale napríklad mojej mame v inom meste, hodia žltý lístok, aj keby to boli napríklad len ponožky, ale nezmestia sa do schránky... takže podľa mňa záleží od človeka, od prístupu a ochoty.

73daniela
17. mar 2024

@maranco aj ja to mam byvam v panelaku medzi somarinami sa mi zvykol stratit zlty listok a takto viem hned ze mi nieco prislo

danuso06
17. mar 2024

Predstav si poštárku z 10 takými balíčkami za deň...čo pôjde ako stromček? Kam to dá?

smejo111
17. mar 2024

Vosiel by list do schránky? Mal take rozmery? Ak nie, ostava na poste

amima
17. mar 2024

Ja si preto radšej nechávam poslať obyčajnou poštou. Poštu máme vo vedľajšej dedine, počas MD a RD som vždy musela ísť po ten list na poštu. Spoje naprd,doma dve deti,auto mal v čase otváracích hodín muž so sebou v práci. Vždy mi poštárka len šupla do schránky, že adresát nezastihnutý,čo nie je pravda,lebo sa ani nepokúšala ma zastihnúť,ale rovno to takto vypísala. Takže ma potom ten list stál oveľa viac. Obyčajný mi s takou váhou priniesla vždy 🤦‍♀️

ibrunova
17. mar 2024

Pošta ak doručuje balíky, tak má balíkového doručovateľa, ktorý chodí dodávkou a rozváža balíky, je to iná osoba, ako klasická doručovateľka. Ale nemajú to všetky pošty.

A čo sa týka listov, veľké rozmery ostávajú na pošte, aj obyčajné.

nika185
17. mar 2024

@maranco dakujem 🙂

hefo
17. mar 2024

@zuzana734 Tak to neviem, ako kde funguje, ale tu majú normálne bicykle s nápisom Slovenská pošta, jedna má tuším aj skúter, ale tá chodí až do vedľajšej obce.

zuzana734
17. mar 2024

@hefo ja som v meste..

katkaa01
18. mar 2024

@zuzana734 ešte raz si precitaj co som napísala.

zuzana734
18. mar 2024

@katkaa01 čóóó???

lucia245
18. mar 2024

Toto iste robili aj mne, boli povinné toto nosiť, keďže slo o listovú zásielku do 500g, no poštárka nenosila. Po troch sťažnostiach (aj na ustredie) som to vzdala. Nikto na poste robiť nechce za tie peniaze, takže oni sú radi, za aspoň žlté lístky u nás niekto roznosi

Strana
z3