Je pred odoslaním vecí problém všetko oprať?

7. mar 2023

Neda mi to maminky, ale musim sa opytat. To je naozaj pre vas taky strasny problem pred tym ako poslete veci, ktore predavate oprat/vycistit??? Uz niekolkokrat sa mi stalo, ze mi prisli spinave veci. Vzdy ich pred nosenim najskor operiem, ale uz len z principu. Hanbila by som sa poslat oblecenie/obuv, nevycistene. Mnohe predavate kvalitne znackove veci, ja osobne som za to, aby este sluzili dalej, ale ked mi pride balik zabaleny v hnusnej spinavej igelitke a v nom zabryzgane oblecenie, tak to normalne cumim. Obalka stoji 0,10-0,50€, tak si to do paroma priratavajte k nakupu, ak nie ste ochotne platit ani cent nazvys, ale nech to tu ma, aspon daku uroven! A nie balit veci este aj do "ALOBALU". 🤦‍♀️ Cudujem sa, ze vam to vobec na poste zoberu.

vava_1994
7. mar 2023

Presne..tiež si hovorím..mne jedna baba poslala nike leginy so štítkom a cítila som medzi nohami moč..

mima1608
7. mar 2023

To s tým balením je pravda. Mne jedna pani (z Bazošu) zabalila veci do obalu od jednorazových plienok 😅 vyzeralo to všelijako veru 😅😅😅

nafka0483
7. mar 2023

Ja zas neznasam ked mi pridu vonave veci. Neznesiem vonu prasku a uz vobec nie avivaze, potom mi trva kym tu vonu na x-te pranie dostanem prec.
Ale ciste by veci mali byt. A obal od plienok mi vobec nevadi ani ine recyklovane veci. Ved je to pevny plast, aj tak to vyhodim, naco tvorit dalsi zbytocny odpad.

drzaopica
7. mar 2023

@mima1608 a čo je zle na takom obale?snáď nebude kupovať krabicu a ty sa s ňou hádať 3,50 za obal.Ja posielam v čiernom hrubom sáčku od smeti a na to nalepim lepku nikto ani nevie, že to je na smeti

mima1608
7. mar 2023

@drzaopica prečo krabicu? Ja posielam v tých obálkach s bublinkovou fóliou. Stoja doslova pár centov a ani miesto to nezaberá (či už mne a adresát to potom v pohode hodí do smetí).

solida1
7. mar 2023

Poslať čisté veci je základom slušnosti.

drzaopica
7. mar 2023

@mima1608 to si ty.Ona sa rozhodla inak.Ak tá obálka niečo stojí tu sa každý hada za každý cent.Prislo zabalené nič sa nestratili toť vsjo

cyberk
7. mar 2023

Mne vobec nevadi, ked to je zabalene v roznych obaloch (cistych!).. praveze kupovat kvoli tomu obalku/krabicu mi pride divne 🙂 dolezity je aj tak obsah vo vnutri, ci splna to, co pisala pani v inzerate
Raz mi pani poslala overaly na spanie, na fotke vyzerali super, nazivo otras.. rovno som ich vyhodila, jeden mal dokonca rozliaty atrament... ta krava to odfotila isto pred nosenim nove.. a nosili to do poslednej minuty pred odoslanim 😵

milanemila
7. mar 2023

Ja veci vzdy operiem predtym ako ich odkladam, tesne pred predajom ich neperiem znova len aby vonali, aj tak si ich kazdy operie este doma, predtym ako ich oblecie svojmu dietatu. Urcite ale suhlasim, ze posielat vylozene neoprate znecistene veci je velka hanba 🙈 co sa tyka balenia, tak ja recyklujem obaly nie kvoli tomu, ze mi je luto penazi za novu plastovu obalku ale z principu. Pouzivam napriklad priesvitne plastove sacky v kt chodia veci z hmka alebo inych obchodov ked kupujem online a potom zabalim napriklad do zbytkov baliaceho papiera (z narodenin/vianoc) alebo odkladam aj obaly v kt mne chodia z eshopov balicky, samozrejme plati, ze tie obaly su ciste.

nikpa
7. mar 2023

Úplne súhlasím. Naposledy mi prišli oteplovaky pre syna z ktorých sa trusilo blato a keď som mamičke napísala, že ich mohla aspoň vyprášit, že čo by som chcela za 15€ 🤦 no hlinu nie... Ale tak pre niekoho je toto asi normálne a takej to ťažko ide vysvetlit.

denden77
7. mar 2023

ja to nie len, ze periem.. ja to aj zehlim 🤣

jaskolka
7. mar 2023

Ja periem predtým, ako veci definitívne odkladám. Čiže tesne pred odoslaním neperiem, ale napíšem dotyčnému kupujúcemu, že veci sú vyprate, ale napríklad ležali nejaký čas v skrini. Aj tak to každý perie pred oblečenim.
Posielam bud v obale od vecí aké trebárs prišli mne poštou (bonprix napríklad má také pevné vrecka, len to otočím a odlepim svoju adresu)
Alebo normálne v čistej bielej ci tmavej igelitke, prevratenej naruby.

vikusjk
7. mar 2023

Akoze predat neopratu vec je podla mna cez ciaru. Ja veci zasadne darujem, ale ani tie nie su spinave, lebo pred odlozenim boli prate. Ak mi uz aj nevonaju, tak ich supnem na kratky program len s avivazou, aby nesli zatuchnute (vonave vydrzia len v tych vycuckavacich obaloch).

sarita510
7. mar 2023

co oprat ale aspon skontrolovat v akom su stave,v inzerate neposkodene a pridu komplet derave alebo guma vytahana jak traky ,som si nevsimla alebo ved to stalo malo nezarobila som nic ,no by som si v zivote nedovolila veci takto poslat aj keby za 10 centov pokial v inzerate stoji ze su bez chyby a potom sa tu este vyplackavaju ze historicky prvy krat negativne hodnotenie

mimi2120
7. mar 2023

Áno, čisté veci by mali byt samozrejmosťou. Ale v čom to príde zabalené je mi srdečne jedno, pokiaľ je to čisté.

miskakyska
7. mar 2023

Skôr ide o princíp.. dotyčná bude presviedčať, že oprala ,pritom si je vedomá , že to tak nie je..nájdete vo vrecku bundy použitú vreckovku, kamienky..na futre chlpy,vlasy ale bude si stať za tým, že oprala 🤷🥴

A áno,ja radšej pred odoslaním radšej periem.. aviváž nepoužívam,iba kapsuly,tak presmradene to hádam nieje 😏

jaroe
7. mar 2023

@mima1608 nejde o to, koľko stojí nová bublinkové obálka, ide aj o ekológiu. Ak doma mám niečo, čo môže poslúžiť ako obal, nebudem kupovať novú obalku aj keby stala pol centa. Mne je úplne jedno, v čom dostanem balík, skôr ma poteší, keď vidím niečo kreatívne. Naposledy papierový sáčok od ryže,😁 Skvelý nápad.

diewcatqoo
7. mar 2023

Ja sa cudujem kazdemu, ze sa mu chce babrat s odosielanim veci, ktore predava za par supov. Vsetko riesim osobnym odberom, lebo som prilis lenivy clovek na to, aby som riesila balenie a odosielanie a zaroven sa mi takto nestane, ze sa ludia budu stazovat, co za blbost im prisla. Takto to vidia, omakaju si a bud beru alebo nie. A ano, veci by mali odist z domi v ramci moznosti ciste a nezatuchnute.

kristie571
7. mar 2023

Ak mi niečo dlhšie stoji v skrini, pred predajom to operiem, ale zas ja nepouživam avivaže adpod. pradlo vyslovene silno nevonia. Ak kupujem niečo ja, hned to ide do pračky, automaticky, hoci by mi to predavajuca vyprala pred predajom.

sense
7. mar 2023

Fu... Ako zabalene v igelitke čistej by mi nevadilo, ani v sáčku od smeti čistom ale špinavé veci? Teda ja som predávala len pár značkových min. Využitý h v 100perc stave ale teda vždy oprate à balíka som takmer vždy do krabice od topánok a ak sa zmestili do. Obálky tak v tej

22abigail22
7. mar 2023

Ja mám doslovne napísané v podmienkach, že veci balím do recyklovaných obalov (ale naozaj sa jedná buď o obálku, baliaci papier alebo krabicu) a ak si kupujúci prosí zabalit inak, treba požiadať a priplatiť balné. 🙂

Veci pred odoslaním neperiem, pretože sa mi to neoplatí (najmä časovo vzhľadom na to, že periem iba raz týždenne). Navyše by niekomu mohol vadiť aký používam prací prostriedok alebo ariváž. 🤷‍♀️ Ale samozrejme, neposielam veci špinavé/smradlavé či flakate. Len, upozorníme, že keďže veci niekde stáli (bez doktnutia) v skrini, treba osviežiť. Dokonca keď som predávala zimnú bundu tak som priamo do inzerátu napísala, že nikdy nebola opratá a odporúčam zaniesť do čistiarne.

nikaeli
7. mar 2023

... a na to slúži hodnotenie 🙃
Nie je to tak dávno, čo som narýchlo zháňala drobcovi niečo elegantné na fotenie do škôlky. Našla som košieľku s popisom top stav, ako nová. Dohodli sme sa v piatok a že to v pondelok posiela. Na košieľke nedeľný obed (?) - prilepené rezance a mrkva. Pani sa samozrejme vykrúcala. Tak som to odfotila, screenshotla text z inzerátu a vložila do hodnotenia. Áno, ide o pár smiešnych eur, ale ide aj o princíp 😉 Pres nákupom si vždy pozerám hodnotenia a zablatené otepľovaky by ma stopli. Takto si predávajúca hádam premyslí, čo a v akom stave posiela.
Ja posielam veci čerstvo vypraté a vyžehlené v samolepiacich fóliách, ale využívam aj naopak otočené igelitky, či krabičky, v ktorých niečo prišlo mne. Šetríme prírodu a recyklujeme, zvlášť, ak mamička pri nákupe za 2€ ešte rieši poštovné na polovicu, ak nie zdarma 🤦🏻‍♀️

kiwi3
7. mar 2023

tiez nekupujem nove obalky a krabice, ked sa mi vsade mozne povaluju nejake z eshopov, ktore su ako nove.
s tymi spinavymi vecami nechapem, ja to vzdy detailne pozeram pred odoslanim, ak nahodou nieco najdem, co som si predtym nevsimla, radsej poslem o den neskor, pride mi to ako celkom velka hanba a fakt blba vizitka.

panonia
7. mar 2023

Mne mamicka napisala že bundu nestihla oprat, niekedy mám pocit že to nové odfotia a po čase to z tych deti len vyzleču a zabalia🤣.

deti95060810
7. mar 2023

@vava_1994 no a teraz ma naplo...pfúúúj
😨😈

deti95060810
7. mar 2023

@cyberk ja by som asi sa vybrala osobne a pani vecičky otlkla o jej blbú hlavu..

deti95060810
7. mar 2023

@22abigail22 od teba veci by som veru nekúpila... predávať smradľavé bundy to je TOP...
a prať raz za týždeň ? prepáč, ale čo ťaháte vodu do práčky zo studne?

sipopa
7. mar 2023

mne by to fakt nedalo, rozhodne by som nic spinave a neoprate nikomu neposlala, ved by ma hanba prefackala :D ale tak niektori ozaj nemaju ziadny chochmes.

deti95060810
7. mar 2023

ešte som nikdy nič nepredala, veci len darujem... ale ešte aj tie pekne vyperiem a pekne poskladané zanesiem do kat. charity....u nás v meste je len kat. charita, tak preto tam.
vždy si pomyslím že ten bezdomovec nech je čistý aspoň keď tie veci dostane, lebo viem že to nemá kde vyprať....

macekovam
7. mar 2023

Podľa mňa tvoj problém vyrieši nákup nového oblečenia...prečo píšeš anonymne... Pred nákupom si z až ci naozaj potrebuješ doma nosené veci a ci nebude lepšie kúpiť si nove. Zvlášť v tvojom prípade a s tvojimi skúsenosťami.