icon

Je pred odoslaním vecí problém všetko oprať?

7. mar 2023

Neda mi to maminky, ale musim sa opytat. To je naozaj pre vas taky strasny problem pred tym ako poslete veci, ktore predavate oprat/vycistit??? Uz niekolkokrat sa mi stalo, ze mi prisli spinave veci. Vzdy ich pred nosenim najskor operiem, ale uz len z principu. Hanbila by som sa poslat oblecenie/obuv, nevycistene. Mnohe predavate kvalitne znackove veci, ja osobne som za to, aby este sluzili dalej, ale ked mi pride balik zabaleny v hnusnej spinavej igelitke a v nom zabryzgane oblecenie, tak to normalne cumim. Obalka stoji 0,10-0,50€, tak si to do paroma priratavajte k nakupu, ak nie ste ochotne platit ani cent nazvys, ale nech to tu ma, aspon daku uroven! A nie balit veci este aj do "ALOBALU". 🤦‍♀️ Cudujem sa, ze vam to vobec na poste zoberu.

Strana
z2
lady_hurts
7. mar 2023

Čudujem sa tým ženám, ktoré majú odvahu odoslat takýto tovar. Raz som objednávala malému veci a prišli mi zasmradene, polepené, no hnus... Ale pani to "prala". Hneď šli naspäť, odkiaľ prišli.
Nevravím, že musia voňať po avivazi, ale predsa čisté veci sú základ. Ja by som sa na ich mieste od hanby prepadla.

maryetta
7. mar 2023

Posledne roky nakupujem 90% iba z druhej ruky. A ako povacsine bolo oblecenie ciste. Ale raz bolo tak prijemne vonave co ma ozaj velmi milo prekvapilo a aj som to dotycnej napisala.
Ale chapem ze niekomu aj toto moze vadit.
Co sa tyka ze niekto da balik do obalu od plienok co nejakej “igelitky”. To prave beriem-takuto recyklaciu 😉 aspon to splni dalsi ucel nez to skonci v odpade.

22abigail22
7. mar 2023

@deti95060810
Tu bundu som nenosila (bola mi veľká, ostala zavesena na vesiačiku na chodbe) tak načo by som ju prala. 🤷‍♀️ Navyše sa jednalo o typ bundy, ktoré sa nedalo prať v práčke a z finančného hľadiska sa mi neoplatilo zaniesť do čistiarne.
A ako som písala, uvedené v inzerátoch to bolo, takže som neklamala, netajila a netlačila nasilu do kúpy.

Nie, bývame v bytovke. Ale sme iba 3 dospelí a nemám potrebu prať každý deň (nemáme málo oblečenie, ze nosíme to isté denno-denne 🤦‍♀️). Dám cez víkend naraz oprať 3-4 krát (podľa množstva špinavého prádla) a mám pokoj na zvyšok týždňa (môžem sa venovať iným veciam).

lia2022
Autor odpoveď zmazal
simona92101
7. mar 2023

Vela x sa mi stalo,ze na foto krasne oblecenie s popisom nenosene nove,a pride mi spinava smradlava handra este so zaschnutym jedlom/soplom.a tiez odpoved: nevsimla som si😡

micha1linka
7. mar 2023

tak na toto mam pekne nervy. ja ked nieco posielam, zakazdym je to krasne vonavo oprate a veru mne uz tolko krat prisli tak neskutocne zafulane veci, no osobne by som sa hanbila nieco take poslat

ariannazara
7. mar 2023

Periem,žehlim slušne zabalím a k detských veciam pribalim malé autíčko🙂 🥰 ale tiež veľa objednávam a tiež mi príde vždy v super stave. Nikdy mi našťastie neprišlo nič špinavé ani smradlave.

cyberk
7. mar 2023

@deti95060810 no to som mala sto chuti… 😅

mistymay33
7. mar 2023

@deti95060810 Co je teba do toho, kolko krát za týžden dotýčná používa práčku? čo su toto za komentáre? Ja tiež periem obvykle iba jeden krát za táždeň a čo to o mne vypovedá??? Sme dvaja dospelý ludia, používame každý den čisté spodné prádlo, ktoré hádžeme každý večer do koša na spinavé prádlo. Raz za týžden, kos vysypem, vytriedim podla farby, materialu a postupne periem všetko, kým nemám prázdny kos. Co je prosím ťa na tom také zlé, že sa tu nad tým pozastavuješ?

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
mishka81
7. mar 2023

Mne raz síce prišla vec oprata, ale dotyčná to poslala v obale od muky, a tá bola všade 🤦🏻‍♀️

simca06022011
7. mar 2023

@mima1608 tak obalky s bublinkovou foliou su na oblecenie hlupost. a predrazena.

mima1608
7. mar 2023

@simca06022011 mne sa na bábätkovské veci osvedčili. Samozrejme, že keď predávam nejaké oblečenie po mne alebo mužovi, tak na to ich nepoužívam, ale použijem skôr stretch foliu, poprípade krabicu od topánok a tu zabalím v papieri. Ja keď niečo predávam, tak jedine v 100% stave a preto si dávam aj na balení záležať - ak už za niečo pýtam 14 eur pre seba, tak to je naozaj to najmenej si prirátať povedzme euro za balné a dať cenu 15 eur. Dotyčných v tom prípade ani nenapadne, že je tam zarátané nejaké balné.

@ell_mala presne o tom som hovorila aj ja. Pani za okienkom sa dosť divne tvárila, keď mi to podávala. Keď už nie bublinkové obálky, tak existuje spomínaná stretch fólia. Stála má rolka 10 eur, ale už ju mám vyše roka a mám tam stále menšiu polovicu, takže XY balíkov sa s tým v pohode dá zabaliť a je pevná a nepriehľadná.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
7. mar 2023

Tak este vam aj vona prasku vadi. Ty kokos, ako hovori moj svokor “nas**t do paprc a tyzden k vode nepustit”. Podaktore to uz vazne prehanate. Ze vona prasku nie. No ja odpadnem.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
7. mar 2023

Inak k praniu, ja veci periem/zehlim pred fotenim, pred tym ako veci odidu zo skrine do krabice "bazar". AK tam tie veci stoja rok, stoja tam rok. Ale pred odosielanim ich neperiem, ani casovo by som to nedavala, lebo kolkokrat mi pride "objednavka" a ide to hned prec, cize ziadne pranie a suseniue 2 dni. Je mi jasne ze kazda z nas si to aj tak operie hned ako to dostane domov.
Rozumiem, ze balia zeny do vsetkeho, ak rataju kzady cent.. a zaratat do ceny? ved sa tu zjednava aj 0,5EUR v bazaroch, kde este doratat balenie. Ja mam sice nakupene velke balenie obalok, plastovych, bezpecnych, rozne velkosti, ale tiez uvazujem, ze zacnem byt viac ekologicka :DD

@mima1608 myslela som to tym, ze tie obalky su zbytocne na oblecenie, preotze su drahe, su urcene na krehke veci. Existuju obalky plastove, bezpecne, lahke, lacne... zabalis tam vsetko. Aj topanky a cokolvek ine. A nesuhlasim s tym eurom na balenie, su zeny co sa dotahuju aj za par centov za postovne, nie to este balne a aj pri drahych veciach:DDDD Ja som predavala veci cca 50EUR kus stym ze poslem kurierom v cene (ja som mala kuriera este rok do zadu v cene postovneho na firme), a uz sa zjednavalo, ze radsej obycajne a nech dam lacnejsie :D Strec folia tiez nie je prioritne urcena na male zasielky, balia sa do toho krabice a velke veci pre ochranu, nie je to ani ekonomicke a ani pohodlne to do toho balit (mame, pouzivame) Ale tak jasne, kazdy mame nieco. Okrem toho tu strec foliu musi adresat odstrihnut z toho, ak tam niekto zabali handry alebo nieco citlive, a nie je adresat dost zrucny, vie si poskodit aj obsah.

Ale samozjreme je to na kazdom, ved nech bali kazdy ako chce 🙂 Ja hladam vzdy ekonomicku a efektivnu cestu. Nebudem ani stare obaly zbierat, ani sa nadrapovat s foliou a ani balit veci hodinu do papiera ked je na to lahke riesenie 🙂)

simca06022011
7. mar 2023

@ell_mala PRESNE! Zakladala som bazar, kupila som si sadu obalok.. vybavena vec. Na co sa morit. napisem adresu a idem na postu, ziadne ceremonie okolo balenia.

mima1608
7. mar 2023

@simca06022011 áno no, tá fólia môže byť problém pri rozbaľovaní 😅 treba na to dávať pozor. Ja som to začala používať po tom, ako mi v tom jedna pani poslala veci (som sa jej spätne pýtala na fóre čo to bolo za obal). Zvyknem aj plastove obaly kupovať, ale tých bublinkových mám plný šuflík (bola dobrá cena na nete) a účel to splní a hlavne je to pre mňa stále lepšia alternatíva ako obal od cestovín napríklad 🫤

simca06022011
7. mar 2023

@mima1608 no ja som zase tie plastove kupila vela za dobru cenu, a este aj rozne velkosti boli v baleni.. pred rokmi dokonca aliexpress som mala fakt mozno 200 ks za par eur :D

jane1987
7. mar 2023

Samozrejmostou je ciste oblecenie a zasadne balim do cistych obalov od plienok (otocenych bielou stranou), ci obalok z eshopov. Hovori sa tomu recyklacia a komu to vadi, nech kupuje nove veci a nerozculuje sa zbytocne. Tak, ako sa plastova flasa vrati v obchode, tak sa vedia vyuzit este dalej plastove obaly.

vandala
7. mar 2023

Akurat vcera som mala prvu negativnu skusenost s bazarovym oblecenim. Obcas pre decka nieco objednam - co viem, ze bude tak na jednu sezonu, potom z toho vyrastu. Ale vcera mi teda prvy raz prisla bunda (velkost 86, cize pre malinke dieta) a strasne zapachala cigaretami, varenim a neviem, cim vsetkym este. V prvej sprave som sa predavajucej pytala, ci bunda nema diery a flaky, ta mi odpisala, ze nema. Bunda vsak dosla flakata na minimalne troch miestach. Prislo mi to, ze rovno z dietata, ktore, chudatko, dychalo ten cigaretovy smrad, tu bundu zvliekla ,zabalila a odoslala. Otras.

iwet25
7. mar 2023

Mne tak prisla 2x bunda detska špinavá. Prvýkrát som bola prekvapená, druhýkrát už nie. Niekedy zase prídu veľmi vonave veci od avivaze a to mam problém vyprať. Neviem co je horšie. A obaly z plienok aj ja využívam na balenie, takto dostanú aspoň druhu šancu.

zuzanaam
7. mar 2023

@drahomirrra keby Ťa z tej chémie celé dni hlava bolela inak by si hovorila.

jannka89
7. mar 2023

Ja nakupujem len od mamičiek čo majú dobre recenzie, zatiaľ mi prišlo všetko v peknom stave, čisté ;)

Strana
z2