icon

Je príspevok na zbierku v obchodnom centre podvod?

yanabella
13. dec 2024

Bola som v obchodnom centre v BA a zastavil ma taky mlady muz, ze je nepocujuci a dal mi podpisat papier ze nejaka slovenska asociacia nepocujucich a prispiet peniaze, co som videla tak v papieri ludia podpisali ze davaju 20€. Povedala som mu ze mozem dat len 5 (vytiahla som 5€) tak sa zatvaril ze je to malo ale potom ok. A o par minut som ho videla uz bez papieru aj s nejakym mladsim chalanom ist do obchodov. Nemate s tym skusenost co to znamena? Ci podvod?

Strana
z2
modrykolibrik
13. dec 2024

@yanabella to ta nenapadlo, ze Ti rozumie ked si mu povedala, ze viac nemas? A tvaril sa, ze je nepocujuci? Ludia kde ste dali rozum. Mne sa to hned nezdalo a zavolala som tam a oni, ze ziadnu zbierku nerobia, tak som poslala na nich policajtov

zobaka
13. dec 2024

podvod, asi tak 10 rokov dozadu odrbal aj mna v hrackarstve, tiez tam mal napisane, ze 20 e zbiera, dala som mu 2 eur a krutil ustami, vacsinou su to rumunski cigani, ktori sa hraju na nepocujucich

aalt
14. dec 2024

Este boli dobri rozdavaci darcekov "zadarmo", co vam strcili do ruky darcek zadarmo, a potom chceli, aby ste si nieco kupili - co bola akoze podmienka pre darcek. Vzdy som ich ignoroval, ale raz som videl ako babenka vnutila takto tusim nejaku vonavku chalaniskovi, ten ju zobral, slusne podakoval a bez zastavenia pokracoval dalej. Babenka ho potom nahanala a za chodu vysvetlovala ... on len vzdy ze dakuje za darcek zadarmo. Isli predo mnou, tak som sa bavil. Bol celkom vytrvaly. Nakoniec jej to vratil, ale odisli celkom daleko aj jej to trvalo.

ndrag
14. dec 2024

tychto ked niekde vidim, tak idem rovno za sekuritakom nech ich vyhodia prec. Najcastejsie som sa s nimi stretla v Auparku..

daeen
14. dec 2024

To su smejdi. Skuste nahlas s usmevom a zretelne povedat kuzelne slovíčko "Policia" a uvidite ako sa zazracne vylieci a rychlo zmizne.

lamar11
14. dec 2024

@yanabella Tiež sa mi to stalo pred pár dňami. Doslova má tá žena prepadla zatarasila mi cestu nebolo možné prejsť popri nej. Začala mávať tým papierom že podpis ja že chce len podpis sumy mala zakryté rukou. Ako som napísala meno už odkryvala. Veľmi zákerné podlé až nepríjemne násilne to na mňa pôsobilo. Ja som ju tam nechala neprispela som a bolo mi fuk ako sa tvári.

kwakina
14. dec 2024

@ibrunova presne, uplne mi to pokazilo cely dojem z Pariza, zial.

maranco
14. dec 2024

@yanabella tu je to video z Paríža "nepočujúca" je od 5 minúty

https://www.youtube.com/watch?v=AKj-RtGP_q8

Raz som sa nechal oklamať od "nepočujúcej" čakal som na autobus v Prahe na Florenci a dievčina s kartónom že jen nepočujúca a potrebuje na cestu do Brna obchádzala lavičky rad radom. Tiež som jej prispel a potom som šiel pozrieť koľko stojí lístok do Brna, tak len z našej lavičky vyzbierala dosť na to aby mohla mať ten lístok. Vtedy som si uvedomil že ma oklamala.

karolinakr
14. dec 2024

Aj Kovešova ma skusenosti s nepočujucimi ciganmi či Rumunmi

iwesska
14. dec 2024

Boze,to si sa po tolkych rokoch,co to robia nechala nachytat? Sa mi paci,ze ludia sa stazuju,ako je vsetko drahe,potom ich poklepka hociaky okoloiduci po pleci,ze chce peniaze a v pohode daju a podpisu ani nevedia co🙈 Mna ked minule otravoval,tak som sa ho opytala,ci mam zavolat policiu. Zmizol ako smrad.

mircalla
14. dec 2024

@yanabella Toto som zazivala tak 30 rokov dozadu, podvod

yanabella
autor
14. dec 2024

@maranco pozrela som si to video od kluci v akci a ten podvodnik s ktorym tam celu dobu az dokonca rozpravaju je ten “moj nepocujuci” :(

maranco
14. dec 2024

@yanabella daj link na ktoré video myslíš

Strana
z2