icon

Je reklama na výhru v McDonalds podvod?

28. feb 2024

Dcére vyskočila na FB reklama z Mekača, kde odpovedala na 3 otázky a vyhrala menu s donaskou za 2€. Stretli ste sa s niečím takým? Mne to zaváňa skôr podvodom. Jednak tu u nás na dedine žiadna donášková služba nieje a tie recenzie tam boli tiež podozrivé.

hiro
•
28. feb 2024

Smeruje ta reklama na https://www.mcdonalds.sk ?
Je ta stranka https://www.facebook.com/mcdonalds.sk ?
Ak nie tak to je podvod. Tak ci tak detom by som pustal web ci FB jedine cez blokovac reklam. Nemaju co a nemaju preco pozerat ci klikat na akekolvek reklamy.

liz_lemon
•
28. feb 2024

dufam, ze si nikam nezadavala udaje z karty, ak ano, tak kartu zablokuj, na FB je milion podvodnych sutazi, najprv zaplatis 2 EUR, a za par dni bude ta suma vyssia, ak by ti nieco stiahli, reklamuj v banke

autor
•
28. feb 2024

Nie, nevyplnili sme žiadne údaje, už vôbec nie číslo platobnej karty. Ja fb nemám, netušila som, že tam dávajú priestor pre takéto podvody, zarazilo ma to.

autor
•
28. feb 2024

Takto vyzerá stránka

janai1
•
28. feb 2024

mc pollo na SK ani neexistuje

hefo
•
28. feb 2024

Zdá sa ti tá adresa (tie malé písmenká za tým zámkom) ako nieco.mcdonalds.sk ? Nie, to je jasný podvod alebo minimálne podozrivá vec.

autor
•
29. feb 2024

@hefo áno, ide o podvod, to má hneď napadlo, len mi nie je jasné, ako sa takéto podvody dostávajú na fb, to tak veľká spoločnosť je natoľko zúfalá, že vezme peniaze od kohokoľvek bez preverenia za reklamu a je im jedno, že ich užívatelia môžu dôjsť o peniaze vďaka tomu, že takto podporujú podvodníkov. Čudujem sa, že tam ešte nejaký užívatelia sú.

hiro
•
29. feb 2024

@autor Ano, FB je plne podvodov, raz som vypol blokovanie reklam a je to jedno cez druhe. Este aj taky maju system ze zobrazi podvodny web s nejakym realnym clankom (co sa tiez inak normalne nezobrazuje inym ludom) a v nom su reklamy kde ta presmeruje na tie ich podvody.
Inak aha co mne zobrazi na tej stranke:

hefo
•
29. feb 2024

Ono aj na Youtube boli nedávno podvodné reklamy o "investovaní do Slovnaftu" a pod., a Youtube na to úmyselne kašľal (nahlasoval som ich niekoľko, ale žiadna reakcia).

8mirka7
•
29. feb 2024

Tá stránka prehodí dieťa na stránku predaja s obuvou a keď nedá pozor, budú každý druhý týždeň odchádzať sumy...

terina25
•
24. apr 2024

@liz_lemon a ak sme zadali udaje z virtualnej karty? Nedala som ani potvrdit cez mtoken ale aj tak mi to rezervovalo z karty. Mam sa bat aj tak ak je to virtualna karya?

jesenzima
•
24. apr 2024

Ja nechápem, že ľudia stále dokola na takéto niečo naletia ... Silou mocou ušetriť na hovadinach a nakoniec na to doplácajú ...