icon

Je sen varovaním pred niečím zlým?

bibimatusova
26. máj 2025

Dobrý deň prešla som si psychickou dobou… veľmi často som sem pisavala atď… no práve teraz som zaspala a zrazu sa mi snival sen že som bola s maminou v kuchyni išla som si pre nieco do mojej izby ktorá je oproti kuchyni a moja ryšava mačička išla akurát vstúpiť do mojej izby. (Vždy ju dávam preč pretože mám rastlinky v izbe a rad ich papa :D) ako som pozerala na tu mačku začalo sa mi zahmlievať pred očami prešla som krok dopredu takže do obývačky a tam už som spadla na zem videla som ešte niečo zo zeme a snažila som sa pohnúť rukou a chcela som zakričať mami. Ale nejšlo to. Počula som ako kričala moje meno bola pri mne a veľmi plakala hovorila že sa mám zobudiť. Potom nastala tma a počúvala som ako mi prestáva biť srdiečko. Prosím vás chcem sa ujistit a nepadnúť znovu do depresii viem že nikomu to príde vtipne ale prosím myslite že sa mi niečo stane ? Že zomriem ? Znamená to niečo zle ? Snar som pozerala ale ani jedna taká veta presná o tom nepadla. Dakujem vopred za odpoved

vanilkovazmrzka
26. máj 2025

Chod si lahnut a spi dalej.

yelena159
26. máj 2025

Bol to len sen. Nič to neznamená. Spi ďalej.

bibimatusova
autor
26. máj 2025
@yelena159

Bol to len sen. Nič to neznamená. Spi ďalej.

@yelena159 dakujem veľmi pekne❤️ (veľmi to pre mňa znamená vždy sa zľaknem všetkého…)

marianarem
26. máj 2025

@bibimatusova Nie, skor sa ti uz nieco stalo, alebo sa deje teraz. Ze ti prestava byt srdce je pravdepodobne len symbol, napr. ze z niecoho uz nevladzes, alebo uz nechces srdce pouzivat. Moze to byt aj symbol niecoho ineho, co v tvojom zivote vyhasina. Tak ale ro si take rany naslepo.

slovakboy
26. máj 2025

@bibimatusova sny sú pre psychiatra dôležitá informácia o stave podvedomia. V snoch sa ti ohlasuje tvoje podvedomie a často tvoje strachy. Sen nemá v sebe realitu a tá sa podľa neho neriadi. Je to virtuálny svet. A len tvoj nikoho iného. Znamená to len že sa trápiš a myslíš úzkostne. Skús si predstavovať cez den pekné bdele sny. Postupne ti zmenia podvedomie a bude sa ti snívať ako niekedy mne, že lietam nad mestom ako superman a dokonca si vyberám kam chcem ísť. Po čase si spomeniem že je to len sen, že v skutočnosti sa lietať takto nedá - a vtedy pasnem aj z obrovskej výšky. Strach je tam aj dopadnem na nohy, ale nič sa mi nestane a idem ďalej.
To sa mi sníva zdriedka, ale vždy keď som sookojný a šťastný.,

bibimatusova
autor
26. máj 2025
@slovakboy

@bibimatusova sny sú pre psychiatra dôležitá informácia o stave podvedomia. V snoch sa ti ohlasuje tvoje podvedomie a často tvoje strachy. Sen nemá v sebe realitu a tá sa podľa neho neriadi. Je to virtuálny svet. A len tvoj nikoho iného. Znamená to len že sa trápiš a myslíš úzkostne. Skús si predstavovať cez den pekné bdele sny. Postupne ti zmenia podvedomie a bude sa ti snívať ako niekedy mne, že lietam nad mestom ako superman a dokonca si vyberám kam chcem ísť. Po čase si spomeniem že je to len sen, že v skutočnosti sa lietať takto nedá - a vtedy pasnem aj z obrovskej výšky. Strach je tam aj dopadnem na nohy, ale nič sa mi nestane a idem ďalej.
To sa mi sníva zdriedka, ale vždy keď som sookojný a šťastný.,

@slovakboy dakujem veľmi pekne za oporu vážim si toho❤️

jumama
27. máj 2025

Citala som radu, ze ak mas zly sen a zobudis sa, ze si ho pamatas, skus este zostat v posteli a predstavovat si iny koniec toho sna, akoze si ho dosnivavas inak... pozitivne.

magic08
27. máj 2025

ja som kdesi čitala, že ak sa ti sniva o smrti, znamena to koniec nejakeho zivotnej etapy a teda novy začiatok. Celkom pozitívne, tak klud.

marsmykkok
27. máj 2025
@bibimatusova

@yelena159 dakujem veľmi pekne❤️ (veľmi to pre mňa znamená vždy sa zľaknem všetkého…)

@bibimatusova Ja by som si to skôr vysvetlila tak, že mama proste chce veľmi aby ti bolo lepšie a nebola si chorá-psychicky. A ty aj vieš že to chce, ale nejako si bezmocná svoj stav zmeniť a toto možno čo aj podvedome vnímaš alebo sa tým trápiš aj vedome možno sa premietlo do fyzického stavu, že proste si skolabovala, počula si mamu že chcela aby si sa prebrala, ale teba sa prebrať nedalo. Teda vnímaš/počuješ tu jej túžbu aby ti bolo lepšie, ale nejako si bezbranná to zmeniť.

maya_hi
28. máj 2025

@bibimatusova sen je len odraz tvojho podvedomia. Takže áno, je dôležitý. Môžeš sa veľa dozvedieť o sebe, o svojich podvedome potláčaných strachoch, nedoriešených veciach. Psychiatria (hlavne Freud) sa nimi celkom seriózne zaoberá. Cez sny dokážeme spoznať samých seba. Ale netreba ich preceňovať. Je to ako s vešticami. Vsugeruješ si niečo, a všetky tvoje kroky, energia, budú smerovať tam, kde ich podvedome povedieš 🤷🏻‍♀️ To, čomu dávaš najviac energie, ťa aj najviac ovplyvňuje.