Je slovo "srať" považované za nadávku?
Chcem sa spýtať?... je podľa vás slovo "srať" (Nemôžem sa vysrať, môžem to osrať") veľká nadávka?
Pripadne kakať.
Jednej rodinnej známej som napísala kakať, a ide ma z toho robiť aká som nechutacka a neviem co..
Tak ako to vidíte vy 🙂
Tak si jej to asi povedala jemne asi so jej mala povedať môžem to jebat možno vtedy by bola spokojná
Tak ona zrejme neserie pardon nekaká ... voňavé ružové obláčiky jej zo zadku idú ... och, už aby tie prázdniny skončili.
@andrejka1974 no zostala som zlá raz za to ze som povedala srať a potom aj kakat... mne to trochu s tým sranim uslo (nie do gati 🤣😭) uznávam. Ale aj kakat je zle?
sranie nepoužívam, práve preto použivam kakať…
Sr.. je značne vulgárne - ak ho niekto použije, pomyslím si niečo o jeho úrovni. Kakať je infantilné a ak ho niekto použije mimo vtipu alebo konverzácie s malými deťmi, pomyslím si o ňom tiež niečo. Existujú podstatne vhodnejšie slová, ak už človek potrebuje toto diskutovať s inou dospelou osobou - napr. veľká potreba.
Tak záleží od toho, v akom zmysle si to slovo použila 😃 Ak niekomu napíšeš, môžem Ťa osra*ť či okakať , tak áno, je to neslušná nadávka. Neviem si predstaviť, ako si ju mohla uraziť slovom kakať 🤔 Ak si napísala, niečo v zmysle,, musím končiť, lebo dieťa chce kakať,, tak jasné, že za to sa normálny človek neurazí...teda záleží od kontextu toho celého, ako to bolo myslené a aj pochopené...
Pre mna je nechutne v konverzacii dospelych osob pouzivat slovo kakať. Pride mi to take detinsky primitivne.
môžem na teba vykonať veľkú potrebu… no, možno to v budúcnosti niekedy použijem 😂
No ja som to povedala v kontexte, že proste tiež som sa veľmi dlho nemohla vysrať a robila som potom toto a tamto a potom to prešlo. Chcela som len pomoct a uslo mi to no... potom som sa ospravedlnila a povedala kakat a uz som zase bola zlá.... Keďže aj s moju babku tak povieme a ona proste už to co prežila a nie je to obyčajná sedliacka.
Slovo srať bolo už v Slowari u A.Barnolaka z roku 1825.. je to až taký vulgarizmus?
Samozrejme ze doktorovi nepoviem vysrať:DDDD
Tak za mna je to 5ta cenova a este u zeny, ze nemohla som sa vysrat…to som za 33 r mikdy nepouzila…vlastne to slovo pouzivam len v kontexte mozem to osrat…
Nemohla som ist na velku dlho,mala som zapchu…nie nemohla som sa vysrat😂😂😂😂
Ale mňa to mrzí 😞 a urobila zo mňa aky som človek a neviem co a ako sa mam hanbiť.. ale ja som chcela len pomôcť... proste keď už človek nemôže dlho kakuškat tak ... proste nemôžem sa už vysrať jak dlho?! :D
@biba_18 otázka autorky bola "ako to vidíte vy?" Moja odpoveď je, že ani jeden z týchto výrazov nepatrí do konverzácie dospelých, ktorá chce mať nejakú úroveň. Ale áno, závisí to od spoločnosti, niekde sa na rovinu povie srať, niekde sa tieto slová považujú za primitívne alebo za trápne. U nás ich fakt nepoužívame medzi kamarátmi, medzi kolegami ani v rodine mimo detí (ak sme na verejnosti, tiež sa detí opýtam, či musia ísť na toaletu, nie či potrebujú kakať). A zjavne ako sa nezhodneme my tu, nezhodla sa ani autorka a jej kamarátka.
tak dúfam že sa hanbíš!!
Neviem co si mam predstavit pod pojmom rodinna znama 🤷♀️ ak by som s rodinnou znamou podla mojej definicie cosi take diskutovala, tak by som nepouzila ani kakat ani vysrat - normalne tiez mam problem so zapchou, pripadne s travenim atd.
Ak sa bavime s kamoskami alebo v partii a hlavne aj o detoch, tak obcas aj o srani aj o kakani.
Jej sa to zda too much, no tak to akceptuj a bodka. Moze sa ti to zdat zvlastne rovnako ako jej, ze niekto take slova pouziva.
Určite nie je zle je fajnové a neverím tomu že ona keď sa na štve povie kakať myslím že ma iný slovník lennsa tvári že my sme slušná rodina
moje oblubene je hodit bobek. uz aspon vies, ze tvoja znama nepatri do kruhu priaznivcov fekalneho humoru. kazdopadne slovo kakat/osrat by som pouzila len naozaj v intimnom kruhu priatelstva pri ludoch na rovnakej vlne. po takejto reakcii by tato osoba u mna viac v tomto kruhu nebola a po pani ucitelkovskom upozorneni na nevhodnost tohto slova by som ju urcite natrvalo vylucila (rozumej vyj..bala) z kategorie otvorenej konverzacie.
@petamich jednoducho kamarátky ale už očividne nie :D proste dlhé roky, aj prespavanie, všetko
@cherrystone ta das tak… mám kamošku fakt dobrú, veľmi sa ľúbime, ona by v živote nepoužila slovo čo by len trochu mohlo evokovať neslušnosť, ale nikdy nemala potrebu mňa poučovať…
By si ju asi mala poslat za mnou, by dostala záchvat z toho ako sa niekedy vyjadrujem 😂 (samozrejme ak sa jedna o niekoho blízkeho, v neformálnom priateľskom vzťahu u koho si to proste môžem dovoliť). My sme toto napríklad v rodine nikdy nehrotili, ani u môjho muža a pokiaľ nie je nadávka adresovaná niekomu, je to pre mňa slovo ako každé iné a v niektorých prípadoch to pasuje viac ako nasilu chrumkave slovo
Autorka: za cele tie roky ste pred sebou nenadavali? ze si teraz pouzila vysrat a kamoska to nerozdychala? 😬😵💫😅
@petamich no nie nikdy, lebo nenadavam.. teda okrem tohto slova

Hra sa na chrumkavu🤣