icon

Je slušnosť pozdraviť sa?

12. apr 2022

Za každých okolností? Ak keď dotyčný má nemá rád ?
Ako sa chovate v takýchto prípadoch keď stretnete niekoho o kom viete že vás nemôže vystáť..ale nepozná vás úplne osobne.. ide o kolegyňu ale nie priamo ..

Strana
z2
blondiee83
12. apr 2022

Zdravim sa kazdemu. Ak ma dotycny opakovane neodzdravi, trebars 3x, tak uz sa viac nepozdravim.

es2021
12. apr 2022

Pozdravila by som, bez emočne, stroho, lebo zvyčajne pridam usmev :D presne, ak by ma dotycny neodzdravil, tiez by som sa nabuduce neunuvala

autor
12. apr 2022

@es2021 tiež som pridala úsmev a horko ťažko sa mi pozdravila.. panebože veď každý má chyby a toto nenávidím na ľuďoch..zlo čo je vo svete už a toľko nenávisti

mariejenka
12. apr 2022

Pozdravím všeobecne dobrý deň, ty s tou "nie priamou kolegyňou" ako do kontaktu prídeš? Musíš? Ako vieš,ze si jej nesympaticka?

pribinak
12. apr 2022

Pozdravila by som ju s úsmevom na perách…..nech si trhne nohou

Ja zdravím všetkých, mužov ženy deti, starších mladších, nebudem tam stat ako take tela a cumiet pred seba

Pozdraviť je základ slušnosti, ak neodzdravi, tak to je jeho/jej vizitka správania

mamamasama
12. apr 2022

Mám vo svojom okolí jednu takú osobu a nezdravím sa, len kyvnem rukou na pozdrav.

a_alexandra_a
12. apr 2022

To, že niekto je teľa a nevie pozdraviť je jeho vec. Ja mám tiež kolegyňu, ktorej som evidentne nesadla od prvej chvíle, nie všetci sú si navzájom sympatickí, ale vždy ju pozdravím, bez emócií, bez vždy pozdravím. Viem čo sa patrí a aj keby ma desaťkrát neodzdravila, nebudem rovnaké teľa ako ona.

katarinka89
12. apr 2022

Som vychovana tak ze mam sa pozdraviť no vekom a skúsenosťami človek upusti od výchovy a z vlastnej skusenosti: blízkeho človeka som cca 2 mesiace v kuse zdravia aj 2krat po sebe v domnení že nepočuje, no vyšlo najavo ze len o môj pozdrav nemá záujem taj sa mu vôbec nezdravim.

bilancia
12. apr 2022

vzdy pozdravim, pride mi detinske nezdravit len kvoli sympatiam v praci

sasanka605
12. apr 2022

Jedna suseda, ked nikto nie je naokolo, mi neodzdravi. Ja sa jej pozdravím vzdy. Slušne ma vychovali, problém ma ona nie ja.

tosomja
12. apr 2022

Pozdravím sa každému. Mne sa často neodzdravia. Môžem ich vieš čo. A učím to aj deti, že sa majú pozdraviť. Syn, keď vojdeme do obchodu, už kričí predavačke ahoj 🙂

mauduska
Autor odpoveď zmazal
hablko2
12. apr 2022

Moja kolegyňa odzdraví podľa nálady. Stretneme sa zoči, ja pozdravím vždy, ona podľa nálady buď odzdravi, zavrčí alebo nič… neriešim ju vôbec. Nerobí to tak len voči mne, ale pri každom…

autor
12. apr 2022

@mauduska neviem proste ..vadila jej moja povaha . Viem to .tak každý nemôže byť ako ona dokonalý

autor
12. apr 2022

@sasanka605 tiež si myslím je to tak . Suseda som mala zvláštneho.. roky sa mi nezdravil a nakoniec začal že ahoj..akože ja som pred 40kou a nepotykali sme si takže už ma môže bozat

zuzanka.zuzu
12. apr 2022

kedysi som aj povazovala za cnost "byt ta slusna a pozdravit"... dnes serem na kazdeho a zije sa mi lepsie 😎

tani777
12. apr 2022

Moj ocko vzdy hovoril "pozdravit slusnost,odzdravit povinnost"..mna ak niekto pozdravi,vzdy zdravim tiez (ak sa nepozname a zacne tykat,tykam aj ja,aj "dedom")....no a zaroven ak sa ja niekomu zdravim a dotycny nereaguje,druhy raz nezdravim..
V Tvojom pripade by som na nu uplne kaslala,ak ma ona problem,je to jej problem

anulienka99
12. apr 2022

Môj otec hovorí, že čím viac sa niekto nezdraví, o to hlasnejšie sa treba pozdraviť. 😂 Nech sa ten dotyčný zahanbí. Takto sa mi už pár ľudí začalo zdraviť 😉 učím to aj deti, že sa musia pozdraviť. Je príjemné počuť potom spätnú väzbu od susedov, že ako pekne sa moje deti zdravia.☺️ Je smutné, ak sa hlavne mladí ľudia správajú ako teliatka. Takže zdraviť, aj keď vieš, že sa neodzdraví - to už je jej problém. 😊

lutam12
12. apr 2022

Zdravím, ja mám zase takú osobnú skúsenosť že dotyčný z nejakého dôvodu keď ma uvidí rovno sa otočí chrbtom, aby sa vyhol pozdravu. Neviem o žiadnom osobnom konflikte alebo o niečom, že by som ublížila. Je to pre mňa vrcholne neslušné, a aj deti ich to robia. Samozrejme niečo im musí na mne vadiť, ale neviem čo. Priznám sa, že veľmi dlho to v sebe spracovávam - zvyknem hľadať chyby v sebe a nie v druhých - ale ja naozaj neviem, čo im na mne vadí -na druhú stranu nemám záujem ich nijak kontaktovať. Ak sme však face to face - pozdravím sa nahlas a slušne, aby ma dostatočne počuli. Pozdraviť sa je slušnosť.

lintu
12. apr 2022

Ked niekto neodzdravi je to este stale dobre, lebo moze prist aj zdrb, aby si ho vobec nezdravila 😂 😂

oli18
12. apr 2022

Ty mas pred 40kou a pytas sa, ci mas zdravit kolegynu, ktoru nepoznas? Ak sa nepoznate, ako ona vie, aku ty mas povahu? Vsetko divne.

vroni
12. apr 2022

Podľa mňa je základná slušnosť pozdraviť a odzdraviť. Toľko teória. V praxi to často nechtiac dávam na hulvata, lebo som slepá ako krt a nevidim, kto ma zdraví, tak sa mi pritrafí, že sa zvrtnem opačným smerom a "odzdravím" nesprávnu machulu. Tiež z toho môže mať zdraviaci divný pocit....

mariaveronikag
12. apr 2022

@vroni 😂

modrykonik1237
12. apr 2022

Odzbroj ju - pozdravenim.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
vanda323
12. apr 2022

Ja sa vždy pozdravím aj keď ma niekto nemá rád. Takému zvlášť

monka105
12. apr 2022

Mňa rodičia vychovali tak, že slušnosť káže pozdraviť sa. Za to naša suseda pracuje v rovnakej firme ako ja, stretávame sa bežne na chodbách doma aj v práci a nezdraví sa vôbec. 🤷🏻‍♀️😅 Keby som nevedela, že sa nezdraví ani kolegom z rovnakej kancelárie, zrejme by som to brala osobne. Takto mávnem rukou a idem ďalej. Jej neslušnosť, nie moja.

euka210
12. apr 2022

Neslusnost je neodzdravit...to hovoril moj svokor.
...takej by som sa natruc pozdravila, aby videla ze mi to nic nerobi 😁

Strana
z2