icon

Nevraživosť na pracovisku bez dôvodu

31. máj 2026

Ahojte,

stretli ste sa niekedy s tým, že vás niekto nemal rád úplne bez dôvodu?

Mám kolegyňu, s ktorou som nikdy nemala konflikt, vždy ju pozdravím, správam sa normálne, ale už dlhšie mám pocit, že ma nemôže vystáť. Je nepríjemná, ignoruje ma a pritom netuším prečo.

Najprv som si hovorila, že si to možno namýšľam, ale časom som si všimla, že to vidia aj ostatní.

Zažili ste niečo podobné? Zistili ste niekedy dôvod alebo ste to nechali tak?
Nepracujeme spolu priamo, občas jedna od druhej niečo potrebujeme, ale nie často.

anonym_ebfeb7
31. máj 2026

@anonym_autor Nie je potrebne to riesit. Mozno len vzhladom alebo menom pripominas niekoho, s kym ma zlu skusenost. Navyse ked spolu nepracujete, je to jedno.

anonym_54b7e2
31. máj 2026

@anonym_autor ja som si všimla, ze je to asi novodobý trend...ja som nieco viac a ty menej....je to smutné, lebo poznám pár ľudí, čo práve kvôli tomu dali výpoveď...

anonym_004bb7
31. máj 2026

Ja mam kolegu, ktory by mohol byt mojim synom. Stale neviem pochopit o aky syndrom u neho ide, lebo on akoby so mnou dokonca superil. O spolupraci niet ani reci. Proste taky maly chudak.

anonym_53bad2
31. máj 2026

Nemusíš byť každému sympatická a nemusí byť každý sympatický tebe.Je dobré mať korektné vzťahy na pracovisku, ale kamarátstva si hľadáme inde

martinmmartin
31. máj 2026

Na druhu stranu toxicky ludia su tiez taky co su presvedceny ze ich kazdy musi mat rad. A
ked nema tak
je to
okamzite problem co sa musi vyriesit - nie problem to nieje

anonym_b96789
31. máj 2026

môže za tým byť úplne hoc čo. Ale niečo určite bude. U žien býva závisť aj kvôli postave, veku, vzdelaniu, kamarátkam, vedomostiam, schopnostiam, obľúbenosti, ..... Všééétko sa závidí.

anonym_2f61f6
31. máj 2026

U nas v práci tiež jeden kolega neustále kydal na druhých, že su neschopní, že nič nevedia a vkuse chodil za vedúcim donášať vymyslené veci. Nakoniec sa ukázalo, že najväčší neschopák v práci je práve on a aby zastrel svoje nedostatky, snažil sa to hádzať na iných ... Tento bol ale falošný, za chrbtom rozprával ako dve kolegyne nemôže vystať atd. a do očí im to nikdy nepovedal. Aj na mňa raz skúsil v čase mojho voľna niečo povedať a na druhy deň som mu vyčistila tak žalúdok, že si to podľa mňa zapamätá do konca života. Ja sa totižto s ľudmi nepaprem normálne na rovinu sa spýtam, aký ma so mnou problém a hotovo, sklapol okamžite, že sa nezmohol ani na slovo a len hapkal ... Vždy sa raz všetko vykrištalizuje u nás práci zrazu všetci sme sa spojili proti nemu a zrejme to vycitil a oznámil nečakane vypoveď hip hip huráááááá :D nič lepšie sa stať nemohlo a ja mam o to krajší deň zajtra ísť do práce, že už len pár dni a je fuč 😂

anonym_90e47f
31. máj 2026

Neriešim to. Ak ma ona problém so mnou, je to jej problém, nie môj.🤷‍♀️ slušne, milo sa pozdravím, tam to konci…

senta_sofia
31. máj 2026

Ano, mam taku kolegynu, bohuzial problem je v nej, bola na poziciu dotlacena po znamosti cez riaditela, kvoli nej odsunul z tej pozicie inu kolegynu. Je totalne neschopna, ale sprava sa voci vsetkym nadradeno a tiez rada siri tieto reci, ako ju nemame radi. Takze ono to uplne bez dovodu nebude asi nikdy.

anonym_9e6d51
31. máj 2026

Mám kolegyňu. Keby trošku privriem oči, babkou by mi mohla byť. Pracujeme spolu, aj keď nie priamo, 10 rokov. Od samého začiatku mi je nesympatická, od začiatku ju nemám rada. Absolútne netuším prečo. Neigrnorujem ju, ale keď môžem, rada sa jej vyhnem. Kamoška s ňou nechcem byť, vadí mi aj to, keď mi pochváli šaty. Rokmi som si jednoducho až averziu vybudovala voči nej. A nie, fakt tej pani nezávidím. A prečo sa to deje? Fakt neviem prečo..

anonym_e64489
31. máj 2026

Su dve moznosti.skus si nevsimat a bud rada, ze nepracujete priamo spolu.alebo sa jej opytaj, mozno ti povie.tiez som mala taku skusenost,pracovala som ako servirka a sefova dcera pomahala v kuchyni.uplne zazerala po mne, malokedy odzdravila a pod.pytala som sa sefa ci vie , co proti mne ma.nevedel.spytala som sa potom jej osobne,vraj vobec nic. Tak som kaslala na to nevsimala si ju….bola som jej h nejakeho dovodu proti srsti. Jasne neprijrmne ,hlavne ked ten clovek neprizna,ale tiez to nevie zamaskovat.

anonym_e4a3cc
31. máj 2026

@anonym_autor s tým nič nenarobis...
Bud na teba žiarli,alebo ta proste nemá rada,lebo je aká je.A možno sa obáva,že budes-si-šikovnejšia😉Mam to momentálne v práci a úplne ta chápem.Zensky kolektív je niečo hrozné.

anonym_a51621
31. máj 2026

No nemusí ťa mať rada ,ani byt si sympatické
Ale ignoracia a nepríjemné vystupovanie nepatrí do profesionálnych vlastností
Takže bohužiaľ,nie každý je profesionál