Je správne nútiť niekoho šoférovať?
Aký máte názor na to keď niekto niekoho núti šoférovať ? Keď napríklad má človek pár rokov vodicky,ale proste nešoferuje ,boji sa a niekto chce aby ho zaviezol napríklad z návštevy kde budú všetci piť? Príde vám to v pohode,keď napríklad svokra ktorá nemá vodičky,chce aby ich taký človek zaviezol potom domov ? Čiže sa boji šoférovať a ešte k tomu obeta ,že si nič nemôže dať... Aký máte na to názor ?
Vdaka tomu, ze ma tiez tak potlacili ku soferovaniu - som schopna sa samostatne premiestnovat autom, co som mala tiez uplnu paniku na zaciatku. Takze je anozaj otazne ci ta hnusna svokra ti len nerobi dobru sluzbu. Pokial aj ty chces odist v tu hodinu co ti hovori svokra tk by som sa nebranila zubami nechtami proti lebo to, ze ta trochu donuti soferovat ti nepride az tak na skodu.
Svokru by som vôbec neriešila.
Naozaj si nedokážem predstaviť, ako a prečo by niekto odo mňa chcel takéto niečo - resp. OK, môže to chcieť, ale vyriešené by to bolo mojou jedinou vetou - nebudem robiť rozvoz z oslavy.
Ani vysvetľovať prečo by nebolo potrebné.
Inak, kvôli sebe by som začala čo najskôr šoférovať.
Tvoja svokra je jedna vec. Druhá vec si ty. Pravdepodobne tiež od niekoho každú chvíľu vyžadujes aby ta niekde odviezol keď jazdiť nechces. Ci nie?
Môj manžel ma takto "donútil" a som za to teraz vďačná. Vtedy som bola dosť v strese, ale teraz môžem ísť kde chcem a nemusím čakať ani na autobus ani platiť taxík veľa kilometrov. Mám väčšiu voľnosť a veľmi mi to pomáhalo aj keď som musela s deťmi doktorovi ísť.
Treba chodiť zo začiatku pomaly, opatne a zvykať si. Zvládnete to...držím palce.
Ak má strach zbytočne nútiť, poslať kade ľahšie a hotovo.Ten čas príde.Ja som dlhšie nejazdila a keď prišli deti,dom na dedine, manžel v zahraničí..začala som.Vsetko potrebuje čas
Ako sa svokra dostane na tu oslavu?
Soferuje jej syn (tvoj muz) a svokra mu chce dopriat aby si mohol vypit?
Soferuje sama svokra a na oslave chce pit?
Podla toho by som aj reagovala. Ak soferuje jej syn, tak do toho sa nema svokra co starat a diskutovala by som priamo s muzom, Ak soferuje svokra, tak nech si hlada vodica niekde inde, alebo berie taxik.
Mna tak muz raz poziadal aby som ho odviezla z oslavy. Ja sa bojim chodit po dialniciach a tak som suhlasila s tym ze pojdeme po vedlajsich cestach. Muz suhlasil ale myslel si ze zmenim nazor ked na to dojde. Ja som nazor nezmenila a trvalo nam to 3x tak dlho sa dostat domov. Muz zurivy, ale uz nikdy viac ma neziadal aby som soferovala miesto neho.
Podla mna dobre robis ze nesoferujes ak sa bojis. Treba vediet svoje limity a prisposobit sa im.
Tvoja svokra ťa do ničoho nenúti, len ťa učí asertivite. Nauč sa povedať pokojne a jasne "nie" 🤷. Môj názor je, že keď nechcem niekoho niekam odviezť, tak poviem nie a vysvetlím dôvod, napríklad - mám iný program / potrebujem sa v noci vyspať / bojím sa jazdiť v noci / nie je mi príjemné voziť opitých / pripitých ľudí v aute / sama plánujem piť (aj keď napr. inde a s niekým iným), atď., atp. A to som skúsený vodič. Čím skôr sa naučíš asertivite, neskôr akoby si "našla" 😁.
Nalej si vždy prvá 🤌🏻
Ja to nechapem ako ta nuti drzi ti pistol pri hlave? Sak normálne poviem neodveziem a hotovo nech ide na autobus,
Nie neznasam to ked sa nuti ja sama by sim nesadla k niekomu na kom hy som videla strach v ociach to by som sa bala o vlastnu bezpečnosť
Nechápem ako to myslíš, že núti.. však poviem že nie, že aj ty si chceš vypiť 😅 prečo sa máš obetovať ty? Lebo ty vodičák máš a ona nie? Ide ti o strach zo šoférovania alebo že si nemôžeš aj ty vypiť? Inak to, že ťa niekto núti šoférovať za iných okolností, ti môže veľmi pomôcť. Prekonáš strach a nakoniec budeš rada 😉
@volterra To, že má človek vodičák, neznamená automaticky, že má aj auto. 🤦♀️
Môj prípad...viem prečo nesoferujem, radšej nebudem ako mám urobiť kiks na cestách a ísť sedieť za to nebodaj...manžel ma chcel zbaviť strachu zo šoférovania a pri jednej jazde cvičnej na poľnej ceste to vzdal ...
@petronelag ludia ktorý sa boja šoférovať,majú načo vodičák?To by som sa asi skôr syna opýtala.Akože spravím si vodičák a aj tak nikdy šoférovať nebudem?To je k čomu dobré?
Ja v prvom rade nechapem, naco je vodicak cloveku, ktory nevie soferovat a boji sa. Ty kks, ved to nie je povinne ho vlastnit. Kto sa boji, nech nejde do lesa.
A kto chce slopat, nech si zavola taxik. Ani by ma nehlo robit rozvozy ochlastom.
@jabuducanevesta aj ja som bola dlho na tom takto, skoro som zrazila chodca na prechode, nevšimla som si ho, doteraz nechápem ako som ho nemohla vidieť, no a dostala som potom strach šoférovať, asi nejaký blok, že niekomu ublížim 🙈 ale prekonala som to, vďaka mužovi, že ma odmietal voziť. Ešte aj kúpil ďalsie auto pre mňa, aby som sa nemohla vyhovárať, že on je na aute v robote a ja nemám ako ísť, keď ma chcel donútiť samostatnosti 😂
@drahomirrra ja v prvom rade nechapem, preco niekto nechape, ze clovek si najskor spravi vodicak. A az na zaklade nejakej skusenosti ako vodic zisti, ze soferovat nechce.
Inak by totizto musel byt dost hlupy, aby sa dopredu bal niecoho, co ani nevie, ake v skutocnosti je
@nyusika Uz na prvych par jazdach vie clovek velmi rychlo odhadnut svoje sily.
@drahomirrra blbost. z autoskoly malokto vysiel ako vodic, az prax, pravodelne jazdenie ukaze, co a ako.
ak by toto mali robit vsetci, jazdi tak pat percen ucastnikov autoskoly
ale chapem, su ludia, ktori su odbornici na vsetko aj bez akejkolvek skusenosti.
@drahomirrra potrebovala som ho v robote, robila som si ho, jazdila rok a došlo k niečomu na ceste, čím som sa stopla...
@nyusika Áno, ja zas chápem, že máš stále potrebu napádať iných názory. 😉
Proste ja mám v tomto absolútne iný názor, ja jazdím tisíce km, polovica vodičov na ceste sú nímandi, čo by nemali mať nieže VP, ale ani OP. Také teľce sú to. Moja svokra dostala VP, nejazdila roky, potom sa osmelila a v druhý deň takmer zvalila rampu pri OC. Akože úplne zbytočný VP.
@drahomirrra dobre 😀 😀
Ja som milovnik soferova ale odkedy som videla jednu snrtelnu nehodu, mám obavy...kto sa necítí nech nesoferuje, to NIE moze prakticky zachránit zivot.. Lebo nemusis ty urobiť...
Neber to prosim vobec v zlom, ale preco nesoferujes ked mas vodicak? Vsetko to chce len prax, aj strach pominie, ked sa neodhodlas teraz tak uz nikdz a zivot s autom je 10000x jednoduchsi ked si sama pojazdna.
Je to ako keby niekto niekoho nútil učiť sa písať alebo citát ;)

Ved ju postras, ze soferujes priserne, skoro si havarovala a preto uz radsej nesoferujes, lebo sa bojis o svoj zivot. A je jedno, ci casom zacnes soferovat, potom povies, ze pracujes na svojom strachu.
Alebo povedz na rovinu, ze aj ty sa ides zabavit a chces si vypit, tak by som to odkomunikovala ja, ak niekomu nedocvakava, ze nie si taxikar a mozes okaslat taku oslavu, ak si na nej nemozes robit, ako citis.