icon

Je správne stáť na masívnych prahoch?

papver12
30. apr 2025

Toto je asi úplne hlúpa otázka ale neviem či už som bláznivá ja alebo to tak má byť, tak sa pýtam ako to máte vy. S manželom sme kompletne zrekonštruovali dom. Stálo nás to veľa úsilia, času a energie čo sa týka hľadania majstrov a doťahovania drobnosti aby všetko bolo tak, ako má byť. Bodkou za rekonštrukciou boli aj masívne prahy, ktoré prišiel zamerať a vyrobiť stolár (dalo to námahu nájsť stolára, ktorý by zobral zákazku len prahy) na tie prahy som hrdá, lebo to dotvára celkový efekt.

Z rodičovského domu som naučená, že na prahy na nestavia ale sa prekračujú. Ale môj manžel, jeho rodina a návšteva sa kedykoľvek postavia na ten masívny prah (ešte k tomu často aj obutí). Keď tu ten stolár bol, sám mi povedal, že na prahy sa nestavia. Pochopím, keď človeku nevyjde krok tak časť chodidla na prah vojde, ale postaviť sa naň celou hmotnosťou? Keď však niekoho upozorním, nech mi nestojí na prahu, tak som za úzkostlivú a panovačnú hysterku.

Som teda fakt šialená a príliš opatrná, čo sa týka ochrany svojho nábytku? Môže sa teda stáť a chodiť po prahu? Alebo ho vy prekračujete?

Strana
z4
cacianka
1. máj 2025

Neriešime či máme prekročiť alebo stúpit. Je to bežná spotrebná vec, ktorá má slúžiť mne a nie ja jemu( prahu). Napriek tomu že si svoje veci vážim, udržujem, tak ich maximálne využívam, na to ich mám.
Keď ti to tak vadí, nepusti do vášho dizajnovo vyšperkovaného domu ani nohu, nech si vám nedajbože nikto nesadne na tvoju dizajnovú sedačku, stoličku, kreslo lebo ti to preboha 😱zničí.
Nech ti cudzie ruky neošúchajú tvoje dizajnové kľučky, neocapkaju dizajnový stol, a božechráň si prilozia pery na tvoju dizajnovú šálku. A už dupľom si posadia svoju nedizajnovu rit na tvoj dizajnový záchod, či ponožkou usuchaju tvoju dizajnovú podlahu....

trisha_r
1. máj 2025

@papver12 my máme v dome a zvyknem prekračovať. Debilne sa na tom stojí. Každopádne ak by som niekoho vo SVOJOM dome na niečo upozornila aby nerobil, očakávala by som, že urobí tak ako mu bolo povedané, je totiž to v cudzom dome a nie vo svojom. Vo svojom môže srať na stred obývačky a mne to bude jedno. Ale môj dom, moje pravidlá, akokoľvek divné pre niekoho iného. Musíš si nájsť lepších priateľov.

kikappp
1. máj 2025

Tak veľmi riešiť ci niekto stupne na prahy musíš mat veľmi smutný život. Život nieje o materiálnych veciach ale o úplne niecom inom ,ty stale riešiš co ta to stalo atď...Veru len aby ti neostali len tie prahy a vsetko ostatné bude preč.
Ani by ma to nenapadlo riešiť ak by niekto stúpol alebo aj ja asi by som stúpala alebo prekracovala podla nálady.

guudy
2. máj 2025
@trisha_r

@papver12 my máme v dome a zvyknem prekračovať. Debilne sa na tom stojí. Každopádne ak by som niekoho vo SVOJOM dome na niečo upozornila aby nerobil, očakávala by som, že urobí tak ako mu bolo povedané, je totiž to v cudzom dome a nie vo svojom. Vo svojom môže srať na stred obývačky a mne to bude jedno. Ale môj dom, moje pravidlá, akokoľvek divné pre niekoho iného. Musíš si nájsť lepších priateľov.

@trisha_r jasne, treba si najst lepsich priatelov, ale najma lepsieho manzela s lepsou rodinou🙄.
Autorka hned v uvodnom prispevku pise, ze manzel, jeho rodina a navstevy stupaju na prah…

misanthropicdann
2. máj 2025

@papver12 ja osobne na prahy stupam cielene.
Nemám za tým nejaký vedomý dôvod, ale vždy keď prechádzam cez prahy snažím sa nan stupit tak aby špička prstov bola zarovno konca prahu 😀.
Možno mám pocit že je to štartovacia čiara. 😀
Ale fakt som nikdy nepočul ze by sa nemalo stúpať na prahy alebo ze by to niekomu vadilo.
Ak sa náhodou s niekym rozprávam medzi dvermi je bežné ze jeden z nás stoji na prahu.

nikaeli
2. máj 2025

Mňa zaujíma - ako sa tým poškodia? je to drevo, masív. Opracované na daný účel. Čo sa stane, ak naň niekto stúpi?

evik524
2. máj 2025

@papver12 u nás sa prekračujú, neter iba na na to stúpe a hned ju tiez upozorním aby prekročila lenze u nich sú z bytu naučení na prahy stúpať 🤦

jaroslav81
4. máj 2025
@papver12

@martinka13 Samozrejme, že manželovi nestojím za pätami a sledujem každý jeho krok. Aj mne občas ujde krok a stúpnem na prah. V pohode, nejdem sa z toho poskladať.

S manželom sa kvôli tomu ani nehádame. On to berie s úsmevom, chápe že som háklivá na poriadok a veci, do ktorých som vložila energiu. Fakt nechcem aby to vyzeralo, že celý deň riešime či stúpať alebo nestúpať na prahy.

Mňa len naozaj zaujíma ako to ľudia majú u seba doma s prahmi a či sú teda zvyknutí ich prekračovať alebo na nich stáť. Moja babka mala napríklad prah, kde sa nedbalo na to, či sa naň niekto postavil alebo stúpil a vyzeral po rokoch otrasne.

@papver12 keby si mala deti, neriešila by si také príšerné nezmysli....nechoď ani po podlahe, môže sa zničiť.

papver12
autor
9. máj 2025
@jaroslav81

@papver12 keby si mala deti, neriešila by si také príšerné nezmysli....nechoď ani po podlahe, môže sa zničiť.

@jaroslav81 Ďakujem ale rada riešim tieto nezmysly. Deti neplánujem.

kavasmliekom
9. máj 2025
@papver12

@jaroslav81 Ďakujem ale rada riešim tieto nezmysly. Deti neplánujem.

@papver12 a mas fotku?

Strana
z4