Je Stafordširský bulteriér vhodný k deťom?

polyana
2. jún 2012

Nakolko moje deti sa boja psov, tak si chceme zadovážiť steniatko,aby zistili ,že psík je ozaj skvelá bytosť 🙂 Manžel je úplne hovotý zo staforda,ale mne až ta nelahodí pre oko. Pôsobí tak bojovne. Máte niekto tohto psíka? Aký je ? A ak by ste niekto mali šteniatko bez PP, budem rada mi napíšete.

carodejnica
2. jún 2012

Staforda by som ja k deťom osobne nekúpila, aj keď viem, že z nich údajne bývajú domáci mazlíčkovia, ale podľa mňa je to plemeno pre skúseného kynológa, píšeš, že manžel je "hotový", ale má skúsenosti so psíkmi?
K deťom radšej mierumilovné plemeno, ako napr. bígel, alebo border kólia.... prípadne sa poobzeraj po útulkoch, bývajú plné mierumilovných orieškov, vhodných k deťom.. 🙂
Napríklad ja som "hotová" z vlčiakov - sama som mala dlhé roky fenku nemeckého ovčiaka (ešte ako slobodná a bezdetná), pes jej povahy by bol ideálny k deťom, ale vlčiakom sa taktiež treba venovať a niekedy sú dosť ostrí, takže vlčiaka by som asi tiež k deťom nechcela. A ešte jedna rada, určite fenku, tie sú (zväčša) jemnejšie a poddajnejšie..

wera.g
2. jún 2012

kupovať psíka preto, že sa deti boja psov? Fúha, to mne keby niekto kúpil hada hoci mám z neho panickú hrôzu, neviem neviem, myslíš, že by som ho začala mať rada? 😅 Skôr by som ich najprv nejako zoznamovala s psíkmi, nejaké šteniatko keď má nejaký známy a tak, nešla by som rovno kupovať psíka.. A čo potom, keď sa budú aj tak báť? Vyhodíte ho na ulicu ako x-tisíc iných? 😕 A k veci 🙂 My máme pitbula, netuším či podľa tabuliek a článkov je vhodný k deťom, ale je to najlepší pes na svete, má 8 rokov, drobca berie úplne v pohode, nežiarli, sem tam ho oblízne na nôžku, či ručičku, vrtí chvostom keď ho vidí.. Podľa mňa záleží od toho ako je pes vychovaný/ako ho vychováte - ak je odmalička s malými deťmi, tak si zvykne 😉 Ale na takéto plemeno treba hlavne veľa času na výchovu, treba sa mu venovať, vycvičiť ho poriadne..

excelent1
2. jún 2012

no tak vhodné plemeno je labrador ,ale určite nie staford čo má zlú povesť..videla som na animal planet ako oskalpoval ženu čo vošla na pozemok ,robila nejakú štatistiku.trhal ju na zemi ,celú ju dohrýzol..

usacek79
2. jún 2012

toto je otazka, na ktoru neexistuje jednoznacna odpoved... 😒
staford je v prvom rade pes, ktory musi byt absolutne vychovany, idealne by mal absolvovat kurz vychovy a NIKDY by nemal byt cviceny na boj ci obranu (mohol by sa do tejto ulohy vzit az prilis, kedze ma iste geneticke sklony...)
ak bude dobre vychovany a bude to domaci maznak, tak je to pes ako kazdy iny, neda sa rozdelovat podla plemena - my mame napr. besneho ratlika 😀 tem keby bol stafordom, tak sme uz davno na cucky 😀
ale kazdopadne, ak by sme isli podla vseobecneho zaradenia psov do kategorii, tak staford je v kategorii "bojove plemeno", v niektorych krajinach na neho treba cosi ako "zbrojny preukaz"
takze zvazte, ci ste naozaj taki skuseni psickari, ze si mozete dovolit psa, ktory potrebuje pevnu ruku a vychovu..
poznam vela stafordov, ktori su naozaj uuuplni maznaci, no ich panovia v nich presne toto pestuju 🙂

a co sa tyka bez PP - kupou psa bez PP podporis mnozitelov, ktori casto mnozia psov v neludskych podmienkach, kadejako krizenych medzi sebou, degenerovanych a pri tomto plemene by som ani nahodou neriskovala, ze by som nemala garantovane, ci nie je z pochybneho chovu, kde sa toboz moze prejavit neskor nejaka porucha spravania..
ale najma - ak ma clovek len trochu rad zvierata, NIKDY by nemal kupovat psa bez PP (jedine si osvojit z utulku!), lebo naozaj ti psici chudaci u mnozitelov ziju casto v takych podmienkach, ze by sme plakali.. vo vlastnych hovnach, v pivnici, v zivote sa neprebehli, nikdy neboli pohladkani, ziadne radosti - len rodia, rodia, rodia a ked uz nemozu, v lepsom pripade ich hodia do utulku, v horsom (castejsie..) ich kdesi zabiju lopatou, utopia, priviazu v lese atd 😒
takze PP nie je len o tom, aby mal majitel istu garanciu kvality chovu, ale aj o tom, ze tym prejavime zodpovednost voci samotnym psikom 🙂

jarmilah
2. jún 2012

my mame doma labradora a u babky staforda, obidvaja su milacikovia a malu beru so vsim vsudy, i ked stafordovi uz nenechame malej olizovat rucky ( je po porazke a nevieme ci je taky ako kedysi)nema len rad druhych psov, pretoze ho ked bol male steniatko pokusal vlciak, s ludmi je OK, je vycviceny. Minule sme boli v parku a malu chnapol yorkshire- nastastie cez mikinu, tak zostala iba modrinka, tak si vyber...ale inak, zaklad je vycvik a vychova je dolezita!

lencita
2. jún 2012

pes je taky ako si ho vychovas,ale ked pises ze sa deti boja psov a donesiete steniatko ktore hryzka vsetko okolo, neviem neviem ci to je najlepsi napad. staford nie je ziadne bojove plemeno, bojove plemeno je podla mna yorksir, ten ma urcite na svedomi viacej uhryznuti ako staford. len sa o tom nikde nepise lebo tymi malymi zubami maximalne roztrhne kozu.ale byt tebou tak by som isla do utulku, a zobrala by som nejakeho hava, napr aj orieska , co ostal po nejakom dochodcovi alebo tak, to su navdacnejsi psy a neublizia lebo si vazia kazde pohladkanie...my mame 4 psov, kazde je ina rasa,aj cistokrvnych a krizencov, aj z utulku aj velkych aj malych a syna zboznuju, a nechaju si od neho robit vsetko,aj v zradle sa im moze hrabat a nic mu neurobia,okrem oblizovania 🙂

kisska
2. jún 2012

Tiez si nemyslim, ze by sa strach z psov mal liecit tak, ze im jednoho donesies domov natrvalo (co ked sa "liecba" nepodari? ).
Nepises ako stare mas deti, ci mate skusenosti s chovom. Treba brat do uvahy, ze kazdy pes dospieva a buduje si miesto vo svorke. Neskuseny chovatel moze mat trochu problemy s psou "pubertou" a vtedy je jedno, ci je pes stafford, yorkshir alebo labrador. Vycvik a vychova je naozaj dolezita.
A ak ti mozem poradit - bud hladaj psa s PP (budes si ista, ze nepodporis mnozitela, alebo aspon istejsia) alebo zbehnite do utulku a tam si drobci urcite nieco pekne a pritulne vyberu. Drzim palce

mataharyy
2. jún 2012

Pes bude vždy odzrcadlovat jen to, jak ne/byl vychován, takže vesměs je vlastně jedno co za plemeno si pořídíš, ale jak ho vychováš... Já bych si zase k dětem nepořídila ty mrňavé zakomplexované štěkny... Protože ty jsou mnohem útočnější. Zato nemám problém pořídit si k dítěti brazilskou filu, tibetskou dogu či jiné velké plemeno... Jediné plemeno které bych k dětem nepořizovala je dobrman, protože jim nejčastěji "rupne v bedně"... Jináč kdybych si pořizovala psa, tak jedině s PP, nebo od lidí u kterých vím jak se o zvířata starají a jak je vychovávají, protože pes nese povahové rysy předků... Proto je PP, určitou zárukou pro povahové předpoklady, ostatní je opravdu jen a jen ve výchově. "Debila" psa můžeš vychovat stejně tak z ratla, jako z rotvajlera... Od psa se ti vždy vrátí to co do něj vložíš 😉
Jináč rozhodně není řešení léčit strach ze psa jeho pořízením, můj brácha se bál psů jak čert kříže, no vyrostl z něho, ale kdyby jsme mu domu v určitém období přivedli psa, tak uteč... 😝
Jináč je dobré pokud nemáte zkušenosti s výchovou psů volit takové plemeno, které není tvrdohlavé...

fomarik
3. jún 2012

Nikdy v živote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§

solinkarka
3. jún 2012

neviem aky je povahovo ale tiez na mna pasuje dost bojovne..ja osobne by som ho nechcela...my mame kokrspaniela krizeneho s labradorom a uplne super...mozes s nim robit co chces 🙂 hlavne je mily, pritulny..idealny do rodiny s detmi 🙂

tea333
3. jún 2012

Prv by som si vychovala deti - nemozes priniest domov stena s tym, ze sa ho budu tak bat! Mohlo by to sposobit nedorozumenia a narusenie vztahu medzi detmi a psom. Budu robit prudke pohyby, uhybat, utekat pred nim a to si mnoho steniat vysvetli ako hru a moze tak detom nechtiac ublizit. deti musia byt poucene a naucene byt v klude v pritomnosti psa.

Dalsia vec - ked si kupujes bezpapieroveho psa, tak netusis ake plemeno si kupujes, nemas ziadnu zaruku o tom, ze sa bude spravat ako by sa plemeno malo. Medzi rodicmi/prarodicmi moze byt zamiesane akekolvek ine plemeno, akakolvek vada, ci uz zdravotna alebo povahova. Do zdraveho kontrolovaneho chovu by sa nemali dostavat jedince napadajuce ludi, agresivne alebo prilis bojazlive so sklonom utocit od strachu.
Ked ale kupujes bez pp, je velmi mozne ze pes bude taky, akeho si ho vobec nechcela. necitaj si teda charakteristiku plemena a neriad sa tym, lebo takto kupis macku vo vreci. nehovoriac o velmi castych vrodenych problemoch a chorobach, za ktore trpko a veela veeela v buducnosti zaplatis u veterinara. nie je lepsie zaplatit za "kvalitu" a "zdravie" psa a potom sa netrapit a nemat dalsie vydavky na operacie, lieky?

Dalsia vec je, ze podla mna su stafordy a pity vseobecne narocne na vychovu.Musite byt odhodlani absolvovat vycvik a dodrziavat nacvicene aj doma. pes vyzaduje disciplinu a pozornost.
inak nevidim problem v tomto konkretnom plemene

gumimaci
3. jún 2012

Nie, mam niekolko zlych skusenosti s tymito ( a inymi "bojovymi) plemenami. Neviem si predstavit, ako by sa mu ubranilo dieta 😒 ja zvierata milujem, ale takyto pes patri skusenemu chovatelovi (to asi nie ste), existuje mnoho plemien vhodnejsich povahovo k detom a do rodiny... retriever, alebo cavalier king charles..

kinka555
3. jún 2012

ak ti môzem poradit, tak najlepsi pes k detom je jednoznacne labrador 🙂 ten kto ma doma Labradora uz by ineho psa nechcel, tiez ho mame tak viem o com hovorim 🙂

stanislavao
3. jún 2012

ked chcete psa k detom, tak si vyberte, zlateho retrievera, labradora, nemeckeho ovciaka, alebo potom nejakeho maleho psika, ale urcite nie bojove plemena. urcite je nieco pravdy aj na tom, ze pes je len taky, aky je jeho majitel, ale mozete natrafit na "zly kus", ktory sa nebude dat dobre vycvicit a to nevidite, ked je to stena. a druha vec je, ze by som urcite volila pekneho psa, a nie takeho, co vyzera ako nesympaticky zabijak. A samozrejme, ze ked sa deti boja psa, tak preco im chcete doniest psa? a otazne je, ze preco sa deti boja psa.

janka9898
3. jún 2012

my sice nemame staforda ale pitbulla a to rovno psa aj fenku a nemenila by som za nic na svete dolezite je mat ho od steniatka a dobre naozaj dobre vychovat a to ze je bojove plemeno ano je ale na boj zo psami nikdy nebol slachteny na boj s ludmi
a nemam rada ked napadne pitbull alebo staford niekoho tak hned v spravach ale ked napadne niekoho civava alebo spic tak to uz v spravach nieje lebo to nieje take zaujmave ako to ked napadne stafort to je moj nazor
nasa pitbulka je uzasna k malemu hraju sa spolu vyvadzaju a mohla by som ich nechat aj dve hodky samych(co samozrejme nikdy nenecham a nenechala by som ani pri biglovi napriklad) istota je istota ale ozaj je to na tebe i ked suhlasim z ostatnymi ze kupovat steniatko preto aby sa nebali deti no neviem uvidis a skus
a neviem kto ma nieco proti nepapierovym ano je mozne ze bude od chovatela co len mnozi psov atd ale nievzdy my sme mali 12steniatok a neviem si predstavit vybavit na 5 psov aas tymi ostatnymi co? mali sme ich dat utratit lebo nedostali papiere?

ginger_fox
3. jún 2012

bullteriera by som k detom nekupovala, ked chcete psika takehoto razenia(zamerne nepisem bojove plemeno, lebo tak ich ludia nazyvaju len z neznalosti a koli zlym skusostiam s majitelmi, kedze niektori s kupou takehoto plemena riesia svoje ego), tak by som sla do plemena americky stafordsirsky terier(AST), ktory je k detom uplne idealny. K chalanom a manzelovi by som si vybrala sucku, kedze suka by bola hlavne k muzom oddanejsia ako pes a dala by som ju pred prvym haranim kastrovat. A od steniatka s nou sup na cvicisko nielen koli vycviku aspon zakladnej poslusnosti, ale aj socializacii s inymi psami.
No a HLAVNE by som NIKDY, naozaj nikdy nekupovala psa bez preukazu povodu! Pes s PP sa Ti moze zdat drahsi, ale mozem ti zarucit, ze nasledne budes platit veterinarovi menej, kedze psy bez PP od hocijakeho mnozitela vacsinou trpi roznymi degeneraciami, nehovoriac o tom, ze PP ti zaruci povahove a charakterove crty psa ake by mal podla standardu plemena mat. Seriozny chovatelia zdruzeny v kluboch chovatelov musia splnat prisne podmienky uchovnenia psov(nielen, co sa tyka vystav a skusok, ale aj roznych veterinarnych vysetreni), co nieco stoji, ale na druhej strane sa Ti s vysokou pravdepodobnostou nestane, ze Ti synovia budu plakat za mtrvym 2rocnym psom a Ty budes s nervami v koncoch, ze si sice zaplatila za lacne stena, ale veterinarovi si dala uz 1000€ za jeho liecbu. Len tolko som chcela 😎
@janka9898 vsetky stence z vrhu maju narok na PP, ked je spojenie z dvoch chovnych psov vhodne, tak prosim ta nezavadzaj pospolity lud

mata_murkova
3. jún 2012

ja mam taky nazor, ze bojovne plemeno nie je, je len majitel, ktory nedokaze svojho psa vychovat.
ako priklad vid foto nizsie, kamaratov pes a moja drnda. inak pes nazyvany najbojovnejsie plemeno...
este ci s papiermi alebo bez. vec sa ma tak, ze ked ma pes s papiermi tusim viac ako 5 steniec, tak papiere moze dat len na 5 ostatne sa predavaju bez papierov, teda su presne tak isto splodene ako tych 5 a nie v nejakych neludskych a degeneracnych podmienkach 😉

monyccka
3. jún 2012

Nie je otazka akeho psika, ale ci psika. Ako psychologicka by som urcite neodporucila psika do rodiny, kde sa deti psov boja. Najskor sa zbavit strachu a potom si deti psa same vypytaju a nebudu zbytocne zmatene, co sa deje, preco im to rodicia robia. Tieto liecby sokom mozu ale nemusia zabrat. Moze nastat uplne opacny efekt ako si zelate, a to, ze deti budu psa neznasat aj doma. Budu sa ho bat, budu sa mu vyhybat, budu plakat a v podstate ich traumatizujete omnoho viac, ako keby si na psy zvykali postupne v okoli. Sup k dobremu psychologovi a do pol roka mate po probleme. 🙂

soldi
3. jún 2012

@stanislavao @excelent1 @kinka555 podla mna je labrador uplne priserny pes. a vobec nie vhodny k detom.
@usacek79 @carodejnica @mataharyy @tea333 zakladatelka napisala stafordsirsky bulterier- stafbul, nie staford. a to su dve uplne odlisne plemena. stafbul je velmi oblubeny pes v anglicku, kde ho volaju nanny dog- pes pestunka. je idealny k detom, cloveka nenapadne a deticky miluje a necha si od nich robit uplne cokolvek. takze predtym nez nieco napisete, tak si aspon zistite o com vlastne pisete 😉
@polyana ahoj, tiez chcem toto plemeno, takze som si o nich velmi vela studovala. k detom su uzasni, vyborni domaci maznacikovia. ako pisem vyssie, je to oblubeny pes v UK, kde ho volaju pes pestunka kvoli jeho vynimocnemu vztahu k detom. necha si od nich kludne pichat do oci 🙂 . avsak, urcite nekupuj psika bez PP! toto plemeno je uzasne svojou povahou, pokial kupis bez PP, tak tu povahu nebudes mat zarucenu. to uz si mozes radsej zobrat psika z utulku a bude to to iste.
je pravda, ze psik posobi bojovne, ale vobec nie je, je to maznacik. prikladam foto pre tych, ktori nepoznaju aky je rozdiel medzi stafordom a stafbulom. prvy obrazok stafbul- stafordsirsky bulterier, druhy obrazok americky staford.

labaga
3. jún 2012

ten najvhodnejší 😖

vefi89
3. jún 2012

@soldi labrador je slepecký pes, čiže ťažko sa hladá oddanejší pes 😉 jedna vec je, že u neho je puberta dva roky, ale netreba zabúdať, aký pán, taký pes! a Labrador nestráži majetok, ale rodinu.

@polyana ja mám Dobermana a dvojroočné dietko.. Napíšem len toľko, že sme mali opletačky aj s políciou, lebo pes je drsný (tak sme ho naučili, stráži dom) a pohrýzol už pár ľudí.. ale na druhej strane, k rodine (iba ku mne manželovi a malému) je ako prítulná mačka.. neštekne, neskočí, neublíži. malý na ňom v pohode jazdí ako na koni.

a samozrejme ako bolo spomínané, záleží, ako psa vychováš, nie čo je napísané v nejakých psích príručkách

@gumimaci a ostatné !! NEEXISTUJE BOJOVNÉ PLEMENO!! TO VŠETKO Z NICH ROBIA LEN FILMY! aj čivava sa dá vychovať, že každého dokuše!

silviaa
3. jún 2012

mata_murkova to co si napisala ohlade PP je pekna hlupost!!! ak sa spoja dvaja psi s PP nikdy nemozes mat nejake stena bez PP. toto je zastarala informacia, som prekvapena, ze este niekto veri na taketo bludy ☹

elienka
3. jún 2012

Ak si trúfnete psa dobre vychovať, tak potom je vhodné skoro každé plemeno. Ja som kedysi túžila bo stafordširskom bullteriérovi, a samozrejme som veľmi pozerala aj na vhodnosť k deťom. Bola som nimi unesená. Už aj zálohu som zaplatila na šteniatko s PP a šteniatka sa bohužial nenarodili. Potom mi manžel predostrel borderku a išli sme do toho. A už by som nemenila. Zostanem borderáčka do konca života. Len človek sa musí zmieriť s ich obrovskou hyperaktivitou a takisto musí vedieť ich vychovať (veľa borderiek končí v Anglicku v útulkoch, lebo ľudia si ich kúpia ako rodinného psa, ale v hlave sú to stále pastieri a potom sa čudujú, že im borderka pohryzie dieťa)
Takže môj záver - kľudne by som do stafordšíra šla, ale treba vedieť vychovať (tak ako každého psa)

adnrea
3. jún 2012

Stafoeda preco nie?
Tiež som toho názoru, že ak je pes dobre vychovaný a vládne nad ním tvrdá ruka pána tak nieje problém.
My chováme bojové plemená už roky rokúce a zatiaľ s nimi nebol žiadny problém. Mali sme staforda -fenku a tá deti zbožňovala. Ja som ako dieťa pri nej vyrastala a boli sme fakt super partička🙂 Treba sa šteňaťu dôkladne venovať 24hodin denne. Netreba ju učiť na boj stači poslušnosť. Ten pes vám bude verný a poslušný. Samozrejme keď to bude treba musí aj občas dostať pozaucho aby si nedovoloval ... stafordi milujú deti!!
Teraz máme rotweilerku a keď som čakala syna bála som sa ako zareaguje. prvý krát som jej ho ukázala keď mal 4 mesiace a prijala ho úlpne normálne dokonca ho ochraňuje ako vlastné mláďa. VŠETKO JE LEN O VÝCHOVE TOHO PSA.
Ja osobne by som ale preferovala radšej feny ako psov. Feny sú viac spoločenské. Od psa neviete čo možete čakať.
Ale ak sa deti boja psov tak by som s kúpou asi počkala. najprv treba prelomiť bariéru, pretože ten pes vycíti strach a vtedy vie ublížiť. Ale inak nevidím problém 😉

pingu1
3. jún 2012

aky pan, taky pes. ako si ho vychovas. pes je len obrazom pana

beata17
3. jún 2012

Ahoj, my máme 5ročného staforda a 2ročného vlčiaka a vlčiak je agresívnejší na ľudí aj psov, ako staford. Staforda sme mali skôr a keď sme si domov priniesli šteniatko vlčiaka a začal kúsať deti za nohavice (tak ako každé šteniatko), tak ich staford ochraňoval a kúsal toho vlčiaka aby to nerobil. Ale zase treba deti naučiť aj to aby psom nerobili zle, lebo potom je jedno aké plemeno máš, napadne každý psík lebo sa bráni.

zuzin78
3. jún 2012

ahoj, ja by som nikdy nekupila detom psa ,ked sa ho boja. co ak sa ho budu bat aj ked ho uz budete mat doma? potom co s nim? vyhodite ho na ulicu? dost takych psikov pobehuje po ulici a je mi ich velmi luto..
nikdy by som k detom nekupila bojove plemeno psa, aj ked sa hovori, ze pes je zrkadlom pana,ale pri detoch sa nebudes mat cas venovat psikovi, aby jeho geny neboli silnejsie ako tvoja vychova.
my mame vlciaka, ani Sofi a ani Zari sa ho neboja, aj ked nevyrastali s nim, uz je dost stara . ale zboznuju ju,/ je to fena/ nikdy by im neublizila,ale aj tak je to len pes a ani na sekundu ich nenecham bez dozoru.
raz ked odide nas pes do psieho neba tak si kupime labradora,😉 😉 😉

maris75
3. jún 2012

Neviem ako stare mas deti, lebo aj moj 2 rocny sa bal psikov, ked po nom skakali, alebo k nemu isli a ked sme doniesli nasho tak sa psov prestal bat. U malych deti je to podla mna len strach z neznameho, ale u vacsich to uz moze mat iny dovod a mozno sa horsie zbavia strachu. Psa by som kupovala s PP, podla mna je tam istota vyrovnanejsej povahy. My sme mali v rodine dobermanov, rotwajlera, foxteriera a pitbula. Jedine rotwajler bol dominantnejsej povahy a deti by som s nim nenechala, ani sa s nim nehravali. Podla mna je to o dobrom vybere stenata, to je z chovu s PP a mozno si nechat poradit, kt. stena nie je velmi dominantne a potom je to o doslednej vychove, a potom je jedno ake je to plemeno.

ress
3. jún 2012

@labaga To je super, dať sem fotku psov čo sa hrajú 😀

@polyana Inak staforda nie. Ako prvého psíka neskúseným chovateľom určite nie. Ono si povieš, že budeme chodiť na prechádzky (ak teda nebude celé dni len na dvore) a to mu stačí, realita je však iná. Každý hovorí, že všetko záleží na majiteľovi a na výchove, ale keď má pes určite gény tak ho človek len tak ľahko nezmení.

Border kólia, Austrálsky ovčiak- plemená, pri ktorých by som čo sa týka detí absolútne neváhala, ale sú to jedny z najaktívnejších plemien, treba im dostatok pohybu a zamestnania (agility, dog dancing, alebo čokoľvek iné, len aby sa zabavili)
Šeltia- pre mňa asi naj plemeno k deťom, rada sa učí nové veci (to síce aj borderky a australáky) a jej výchova je pomerne jednoduchá (samozrejme zavisí od konkrétneho psíka), miluje svoju rodinu a je na ňu dosť naviazaná

Čo sa týka už spomínaného labradora, osobne by som ho doma mať nechcela. Je to pekné a šikovné plemeno, ale treba mu veľmi dôsledný výcvik, dospieva neskôr ako ostatné plemená čiže je to o to ťažšie. Vo svete je labradorov už veľmi veľa, čo je ďalšia nevýhoda keďže sa tie gény miešajú a tým je náchylnejší na rôzne ochorenia.

Ak si trúfate aj na väčšieho psa, určite by bol vhodný Hovawart, Landseer alebo Novofudlandský pes.

Odbehla som od tvojej otázky, ale teda pre mňa staford a deti určite nie. Zameraj sa hlavne na FCI 1 a 2.
A ešte k tým PP, to takisto určite nie bez - nemáš záruku čo kupuješ a čo ti z malého milého šteniatka vyrastie (U psov s PP je možné chovať len s jedincami, ktoré nie sú agresívne a bojazlivé, majú vyrovnanú povahu a spĺňajú základné znaky plemena. Určite sa teda oplatí zaplatiť viac za kvalitného psa, ktorý bude tvojim kamarátom a hlavne kamarátom tvojich detí na dlhé roky)

p.j.jacky
3. jún 2012

Ach jaj,bojove plemeno!!!Ziadny pes nieje bojove plemeno,len ludia z nich urobili prisery.A ak uz hovorime o tkz bojovych psoch,neboli urceny na boj s ludmi ,ale na boj s inymi zvieratami-psie zapasy,lov levov,medvedov atd.Kazdy pes potrebuje vychovu,tak ako kazdy clovek-dieta.Mal by ovladat zakladne povely a vediet co smie a nesmie.Mal by si uvedomit na ktore miesto v priecke rodiny pes stoji!Pravidlom byva ze cim mensi pes,tym je agresivnejsi.Lebo svoju velkost a dominanciu preukazuju prave utokmi.BP utocia na inych psov,lebo to maju v genoch.Su dost ochranasky ,preto sa casto stava ze na dvore ci v okoli napadnu cudzich ludi.
AK smiem vyjadrit svoj nazor,agresivny a hlupy su ludia!Zvierata nie.Preto ak je pes hlupy,zly ,tak len preto lebo jeho pan to zneho urobil.Treba si uvedomit,ze kazdy tvor je spolocensky,vnima a citi emocie.Zalezi len na cloveku kolko mu da lasky,nehy pripadne agresie.Ak psa na cely den zavriete do kotca,alebo na pozemku,necakajte ze bude mily a kamaratsky,lebo nevie co to znamena...cest vynikam.
Kazdy si musi uvedomit,ze nikto neruci za psa ci napadne dieta,alebo nenapadne.*Je to pes a ja osobne by som nikdy nenechala male dieta same v miestnosti ci na dvore so psom,nikdy neviete co sa moze stat...a to neznamena ze, ak pes napadne dieta,ze vi nik je pes!Treba aj deti vychovavat ,aby mali cit,respekt k zvieratam,niesu to hracky ani stroje....
Vela casu som stravila,zachranovanim,tulavych,tyranych psov.Boli tam tkz"oriesci" ale aj cistokrvne plemena a aj bojove.