icon

Je študent hrdina alebo nevychovanec?

14. jan 2025

Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.

Aky je vas nazor na to?

vikiki29
14. jan 2025

@jajka257 prečo tu pletieš Zdenu? Ona mala prevziať štátne ocenenie priamo od prezidenta. On si prevzal ocenenie ministerstva školstva od ministra. Nedochádza stále? Treba nakresliť?

kofa77
14. jan 2025

@guudy inak gratulujem sikovnej dcere👍

jajka257
14. jan 2025

@vikiki29 ja som nezačala🤣tu mi niekto uviedol ako príklad. Reagovala som

guudy
14. jan 2025

@kofa77 ❤️

mircalla
14. jan 2025

@guudy A tiez gratulujem

guudy
14. jan 2025

@mircalla vdaka😊

jajka257
14. jan 2025

Pre všetkých útočiacich. Stačilo. Akonáhle môj názor nie je ako vas, útočíte, urazate. Pamätajte sa. Mnohé ste vzdelané, mnohé ste matky. Uvedomte si, aký vzor dávate iným. Ak chcete ukľudniť situáciu, urazkami to nedocielite. Sloboda slova a názoru spociva v tom, že sa rešpektujeme a neurazame. Keďže ani toto nedokážete,, želám príjemný zvyšok večera.

mircalla
14. jan 2025

@jajka257 Uz nam teda vysvetli teoriu o zatieneni a prospecharstve, kedze ho cakaju len problemy a velke..No ved daj daco logicke pre zmenu.

kofa77
14. jan 2025

@jajka257 neuraza,me ak mas ten pocit, za seba hovorim prepac. ale skus sa aj ty sa zamysliet, citala si s nim rozhovor? vysvetluje to, ziaden prospech z toho nema, ma z toho len problemy, kedze tipujem, ze do 24 hodin tzverejnia o nom vsetko na infovojne, aj o jeho rodicoch.
tak sa spytam, stalo sa ti uz niekeedy, ze si zmenila nazor na nieco?

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@jajka257 Este prosim napis, kto na Teba utoci.

mircalla
14. jan 2025

@jajka257 To je taka klasika. My utocime, ale ty diskutujes, ze? Jedine co vidim je, ze my argumentujeme - logicky a presne, ty argumenty nemas. Ziadne. To su fakty, nie utocenie
Ale teda az 3. krat sa ta pytam to iste, ako je to s tym prospecharstvom? Ved sa aspon zamysli

markusrasford
14. jan 2025

@jajka257 treba si prečítať na topky.sk co povedal Pellegrini k celej situácii. Ze to bola apoliticka akcia. Ten co dokáže naklamať je vrchol.

guudy
14. jan 2025

@jajka257 ja som teda neutocila, prave naopak, snazila som sa vysvetlit situaciu zvnutra… kedze je to beznou sucastou nasich zivotov uz dlhe roky.

annm81
14. jan 2025

@jajka257 strhol na seba pozornosť... prospechár... ty kde žiješ, prosím ťa? Koľko podobne ocenených z minulých rokov poznáš? Koľkí účastníci olympiád a podobných sútaží už si v minulosti ziskalo tvoju pozornosť? Hádam, že presne NULA. Ja zopár takých pracovne poznám a poteším ťa, šanca že tento prospechár bude zneužívať vo svoj prospech čokoľvek, čo by s tebou súviselo, je pomerne malá. Veľká časť týchto študentov neostáva na Slovensku. Aj vďaka takým ako ty.

bosorkabb
14. jan 2025

Slušnosť káže ruku podať. Pellegriniho som nevolila ale je prezident tejto krajiny.
A tiež som názoru že si chcel užiť 5 minút slávy. Chápem Zdenku. Tá slušne odmietla vyznamenanie a akcie odovzdávania sa nezúčastnila. Nekecá o tom do kolečka. Dala jedno stručné vyjadrenie.

markusrasford
14. jan 2025

@bosorkabb a kto o tom dokolecka keca?

markusrasford
14. jan 2025

@bosorkabb slušnosť káže neklamat

eva8
14. jan 2025

@jajka257 mozno ti dvaja boli chori, alebo pozvanie odmietli, alebo boli prilis mladi, nesplnali kriteria. Na MK sa drmo pytas. Ako vies, ze neboli oceneni?

softiesofie
14. jan 2025

@markusrasford Slusnost kaze nezucastnit sa ak s niecim nesuhlasim. A ak nastane neocakavana situacia prisposobim sa, aby som sa nestrapnila.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
guudy
14. jan 2025

@lonely66 vdaka, pekne si to zhrnula👍🏼❤️

bosorkabb
14. jan 2025

@markusrasford politik ktorý neklame neexistuje.
Za ďalšie. Otázka znela aký máte názor, ten som napísala. Nemusí sa páčiť všetkým.

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@eva8 oceneni boli, citaj dalej, mas tu aj odkaz na zoznam vsetkych.

jajka257
14. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl odpoviem len tebe. Ja som si ťa nesmierne vazila. Bola si pre mňa vzor učiteľa. Po x tvojich príspevkoch, netuším, čo sa s tebou stalo. Si profesorka. Ty máš byť vzor. Kde si sa stratila? A prečo ponizujes iných ľudí? Povedz mi, kde je tvoja osobnosť a tvoj zmysel pre rovnováhu. Ako chces viesť mladých, keď ponizujes iných. Čítala som, čo píšeš. Prečo to robíš? Komu má mládež veriť, keď nie svojim profesorom. Mám pocit, že si tých mladých zradila. Už ich skatulkujes. Ty si taký a ty onaky. Opakujem. Akademická pôda má svoje pravidlá.

eva8
14. jan 2025

Vyjadrenie prezidenta:
Môžem ho len rešpektovať. Do Prezidentského paláca som pozval našich olympionikov z matematických, fyzikálnych, geografických a iných olympiád. Vôbec po prvýkrát v histórii Slovenska s nimi prišiel minister do Prezidentského paláca. Chcel som vyzdvihnúť, upriamiť pozornosť a podporiť všetkých tých, ktorí študujú odborné predmety, matematiku, chémiu, fyziku a ukazujú, že sa dá časť stráviť vzdelávaním. Naši študenti ukazujú kvalitu nášho školstva, pretože sú úspešní na medzinárodných a svetových olympiádach. Chcel som úctu vzdať aj pedagógom, ktorí ich pripravujú a aj samotným účastníkom týchto olympiád, aby som ukázal, že si to zaslúži až prezidentskú pozornosť, pretože to najväčšie bohatstvo a najväčšia devíza slovenskej republiku sú práve vzdelaní a úspešní ľudia,“ povedal Pellegrini.
Samozrejme, že sa stane, že mladý muž to poňal možno trochu inak. Možno nevnímal, k čomu to stretnutie smeruje a aký je jeho tón – ktorý bol čisto apolitický a mal byť prejavením vďaky a úcty im všetkým – a rozhodol sa, že do toho ponesie nejaký svoj politický odkaz, alebo prejaví svoj politický názor," uviedol.

"Nemôžem urobiť nič iné, len to rešpektovať. Na druhej strane poviem toľko, že mňa vychovali tak, že som zatiaľ vo svojej politickej kariére podal ruku každému, aj môjmu politickému oponentovi, s ktorým som v politických súbojoch možno nikdy nesúhlasil a nikdy súhlasiť nebude. Ale slušnosť a výchova ma núti sa vždy aj voči mojim oponentom správať slušne a pozdraviť ich, keď mi ten pozdrav nejakým spôsobom opätujú,“
https://www.topky.sk/cl/10/2944311/Student-odmi...

eva8
14. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl o.k., dakujem, idem hladat.

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@jajka257 No, ja som tu nikoho neurazala (na rozdiel od Teba), takze neviem, cim som Ta pohorsila. Ja som naopak sokovana z toho, co si tu vyprodukovala Ty. Tiez si ma prekvapila.

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@eva8 Citaj na strane 6-8, tam je asi to hlavne, na 7. strane su odkazy na zoznam studentov. Priznam sa, ze vobec nerozumiem, o co tu @jajka257 islo, nepochopila som to. Mozno Ty budes mat viac stastia.

simca06022011
14. jan 2025

@annm81 nie, "vdaka ludom ako ona" odchadzaju, ale vdaka tomu, ze tu nie je co robit = nemame dobre skoly, nemame pre nich uplatnenie nasledne v praxi... tak sa zase netreba na ludi vsetko hadzat :DDD ani jeden, nema na rozhodnutie niekoho, taky vplyv, ako prave nedostatok moznosti a niekedy este naozaj zaostale skoly/system = ktory netvori nik iny ako statny zamestnanci. Verim ze Ferko Mrkvicka z KE, neodide za more studovat, lebo jeho susedka Betka na neho skaredo pozrie alebo ma iny nazor na politiku... ale preto, ze ked nemoze studovat to co chce a tak ako chce, nema moderne priestory, moderny pristup, metody, ma na to financie/moznost tak ide... Tak zase netreba miesat jablka s hruskami.

Keby sa toto stalo v inej krajine, tiez by na takuto situaciu nebol iba "jeden" spravny nazor a neprijali by to ludia s aplausom (vsetci). A tu sa otvara viac otazok, preco je u nas problem respektovat ine nazory (a ci prave to nebude to co robi zlu krv) a tiez kto tejto krajine prave urobil vacsiu hanbu, stalo sa taketo nieco niekde inde na svete? a to maju krajiny roznych prezidentov, roznych politikov...

annm81
14. jan 2025

@simca06022011 je to práve kvôli takým ľuďom. Pretože 1. sú to voliči a ich výber je zodpovedný za to, ako na tom ekonomicky sme
2. peniaze nie sú všetko a morálka na pracovisku ale aj v spoločnosti ako celku zohráva omnoho väčšiu úlohu, ako si mnohí namýšľajú.