Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
@dskjhfdlkdjhl ja som stratila akékoľvek ilúzie o Vás
S školstve na SR. Táto diskusia je pre mňa otvorenie oci
@annm81 ako vies, koho tu kto volil z diskutujucich? To nevies.
A k 2. Sice peniaze nie su vsetko (ani som o nich nepisala), ale prostredie v akom sa tu pracuje ano = ci uz vybavenim, alebo naplnou prace, ludia nechcu robit hocikde, ale potrebuju napr. vyskum, vyvoj, specializovane firmy, dajme tomu IT... a tam su aj povahy rozne, vela krat specificke, ako to pri nadanych ludoch byva :D a urcite sa tam nestretne s tetou Betou co fandila este Meciarovi a jej idol je teraz jeho nastupca (a to bez urazky myslim) a ani vzahranici, nie kazdy clovek je podla "predstav". Vybavenost, modernost skol, pristup personalu, moznosti ake im skola ponukala = to bolo dolezite pri vybere, kazdeho jedneho cloveka, ktoreho poznam a vyberal si vysoku skolu (a mohol si vyberat, vieme, ze vela mladych ide tam "kam ich vezmu", ale sikovni ludia idu, kam chcu)
Ja som rada, ze to chcel prezident zviditelnit (a nech to kazdy vola ako chce), nakolko nik by sa o nich nedozvedel z verejnosti a zasluzia si to. Maju zastupenie slovensky studenti tam davno a kazdorocne a myslim, ze raz som videla nejake odovzdavanie minutu na stv. Skoda je, ze musel sokovat prave takymto gestom. Prazdnym. Ale ako som pisala, je to jeho vec, rozhodol sa, prejavil sa = bude s tym chvilku zit. Aj to patri k takymto rozhodnutiam.
@simca06022011 To by si bola prekvapena. Ochadza sa kvoli ludom. Ludia tvoria stat, volia, ludia siria nenavist, ludia su zodpovedni za stav republiky....kvoli ludom sa hanbim za tento stat.
Mne nie je uz vobec prijemne povedat, ze som zo Slovenska....aaa, to su ti, kde je bieda, korupcia a co podporuju Rusko?
Odchadza sa kvoli tomu, ze uz vies, ze to asi nikdy nebude ine, pretoze ti ludia chcu, to co je tu teraz a vyhovuje im to....4. vlada Roberta Fica, Kotlar, Danko, Simkovicova...jedna medzinarodne hanba strieda druhu
Odchadza sa preto, ze uz nie je nadej....
@panonia Vies, kto je sliepka? Ta, co je natolko blba, ze sa nevie vyjadrit k ziadnej teme, namiesto toho sem pride splechnut primitivnu urazku mimo kontext. Na nic ine sa totiz nezmoze a to je jej maximum. Takychto primitivnych hulvatov je vsade dost.
Dakujeme za podnetny koment, mozes zase zaziezt.
@panonia Nezabudaj, ze ak na niekoho ukazujes jedny prstom, zvysne ukazuju na Teba, kvok🙂
@jajka257 @markusrasford ten na "13."mieste sa momentálne angažuje s plným nasadením inde, nemal šancu prísť.
A áno, medzinárodné olympiády sú hodnotené inak, pri medailovom hodnotení je rozptyl bodov. To neznižuje matematické kvality mladého muža a bronzové ocenenie. Pri synovi som taktiež prehodnotila svoj pohľad na skupinky s rovnakými medailami, pochopila som ideu.
@simca06022011
@bloger
To nie je neucta. Keby podal ruku, bolo by to pokrytectvo
"Z rúk ministra školstva výskumu, vývoja a mládeže Tomáša Druckera si spoločne prevzali ocenenie za úspech, ktorý dosiahli na medzinárodnej úrovni."
Druckera student povazuje za najlepsieho ministra
@mircalla áno, šikovní odchádzajú kvôli neprofesionalite personálu na našich školách - za lepším vzdelaním, neprofesionalite v politike - za lepšími podmienkami vo verejnom živote a nastavení pravidiel, ekonomickému zaostávaniu regiónu - za lepšími pracovnými podmienkami a ohodnotením, nekutlivovanosti a problémom tolerovať odlišný názor v spoločnosti - za pocitom slobody...
@eva8 Tak potom nerozumiem kde je problém? Podať ruku káže slušnosť. To nie je nič pokrytecké. Tak ako si podal ruku s Druckerom mohol normálne podať ruku aj prezidentovi. Bez ohľadu na politické názory. Drucker tiež vyjadril tento názor, že sa vytratila úcta aj k hlave štátu. Musíme začať od seba inak sa nič nezmení.
@mircalla no, velmi smutny pristup, ale tak treba ist a vyskusat. Netreba nikoho drzat, nech zostava na silu. Kazdy ma pravo ist, za cim mu srdce pisti, tak to bolo pred 25rokmi a tak je to aj teraz, vsetci mladi vzdy tuzili ist a skusat a vidiet. Veeeeela z nich sa nakoniec vratilo a aj sa vrati. Ja osobne nemam taketo pocity ale napr. dceru podporim ak chce ist, tak pojde.
Ja ak sa hanbim, tak za to, ze tu nik nemoze mat iny nazor, to je fakt, a kazdy je samozvany odbornik. Ludia zhejtuju ekonoma, lekara, politika, kohokolvek... aj vo veciach kde nie je jedine riesenie, aj vo veciach kde je... proste lebo "ich nazor" je nad vsetkym, aj ked nic o tom nevedia, vidno to aj v uplne odbornych otazkach na MK, kde napise clovek ako "odbornik"... A potom sa rovnako hanbim, ze tu ludia velmi rychlo podlahnu sebaklamu, ze su najmudrejsi a chyba im pokora, tak v praci, ako aj zivote. Hadaju sa do nemoty, pracu nerobia dobre a tazko ich ucit nieco nove, posunut niekam, lebo "viem to najlepsie a co som sa naucil pred 40r v skole, to je svate, a co ine by inde vymysleli..." A myslim,ze presne aj toto posledne je dovod, preco nam neostavaju mladi lekari (ak maju moznost) v nemocniciach, preco nemame kopu odbornikov, ktori by mali pokraovat v nejakej praci po starsich kolegoch... A napr. hanbim sa, ze vela ludi je odkazanych a zvyknutych na davky a pomoci, ze nic nenastartuje zlobu v ludoch viac ako nejaky danovy bonus, ktory pred par rokmi bol par eur... ale ze nam kvoli tomu rastu vsetky lokalne ceny, vsetkeho, to nikoho netrapi :D take kratkozrake tuposti. Ale nic to.. ludi trapi plocha zem, a rozne nezmysly teraz, kedy by sa zaoberali realnymi problemami :DDD
@pako24 no len potom neviem ci ten zapad je ono, co sa tyka nejakeho pocitu slobody, ked je tam problem aj po ulici bezpecne prejst, niekedy... to je taka "sloboda".. no... ze sice som kde chcem, na zapade (neviem v com inom sloboda, povedat si mozeme co chceme aj tu), ale neviem ci tuto ma napadne nejaky migrant, alebo sem vpali nejaky kamion, alebo mi dceru unesie nejaky albanec.. atd atd...
@lonely66 a ty si z tych ekonomov ? ano.. kvoli danovemu bonusu a roznym tymto nezmyslom, sa zvysovali napr. o 100% dane z nehnutelnosti v BB (KEDZE SA znizil prijem z dane z prijmov fo, ktore ISLI samospravam). Co bolo pre bezne priestory obchodne, skladove... v tisicoch eur.. nieee.. nezvysilo to ceny.. :DDD ale tak este si povedz, jednoduchsia.
@lonely66 vsak ani nic ine na to nemozes povedat.
@markusrasford KTO nedostal vyznamenanie, o čom točíš???
Sranda že tu na MK je hrdina a ak má 0,5 percent uzivateliek iný názor zvozia ich pod čiernu zem. Na Markíze čo bola v novinách anketa v uliciach väčšina s jeho správaním nesúhlasila. Darmo tento MK to je iná planéta a iný svet čo sa tu popíše a aké sú tu na všetko názory. 😀
@nyusika ...a čo čakal ten hrdina, že ho za tento primitívny čin budú normálni ľudia chváliť? Chcel pozornosť, nech ju má a patrične si ju užije 🤷🏼♀️ Byť mojim synom, hanbila by som sa za neho a dostal by jednu výchovnú, a aj keby som bola riaditeľka školy, vyvodím voči nemu nejakú zodpovednosť. Veď toto je vymývanie mozgov u mladých PS a spol. ,,aktivistami,,...A vôbec tu nejde len o Pellegriniho, môj názor na túto neúctu ku hlave štátu by bol rovnaký, ak by bol prezidentom KTOKOĽVEK...
@danyelia A zakrocila by si aj voci tym, ktori kricali, ze Caputova je americka k*rva? Ci by si bola hlucha ako Benova, pripadne sa rehotala ako Fico?
Strapnil seba, nie prezidenta 🙂
@dskjhfdlkdjhl Samozrejme, že tí skandujúci na proteste toto vykrikovať nemali, je to neslušné smerom ku každej žene a dupľom k prezidentke (aj keď ju vôbec ,,nemusím,,). Je to ale iné, hlavne v tom, že tam vykrikovala banda možno pripitých dedkov, neviem - a áno, odsudzujem to - nadávky a urážky do politiky nepatria. Ale tento mladý nevychovanec je krásnym príkladom, ako dokážu PS a spol. v mladých vyvolávať nenávisť a doslova im vymývať tie mladé a neskúsené mozgy. Veď on je teraz pre tú liberálnu mládež (aj starších) akýmsi vzorom a hrdinom 🙄 Nabudúce nejaký študent vlepí politikovi facku lebo s ním nesúhlasí alebo si o ňom niečo myslí? Také správanie treba odsúdiť a netlieskať mu...

@maranco citam diskusiu. Aku dohodu uzavrel papez s Hitlerom?