Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
Mne bol maximálne nesympatický prezident Kiska, ale keby som si mala od neho prevziať niečo tak ruku mu podám, aj keby ma pritom od hnusu striaslo
@dskjhfdlkdjhl Zadubená si jedine Ty, keď nerozumieš písanému slovu! Ty si vraj učiteľka, keď som dobre zachytila? Jasné som tento čin OD-SÚ-DI-LA a nesúhlasím s ním. Keď dav začal vykrikovať, mali ho zastaviť. A to isté platí keď niekto v dave na proteste niekomu praje smrť, basu či reve iné urážky. Už vidím, ako takí Saskári či PSkári utišujú tých svojich krikľúnov pod pódiom, burcujú uch ešte viac!
@danyelia Pisanemu textu skor nerozumies Ty, ale kreslit sa mi nechce.
@mircalla link som sem dnes davala, ale zbytocne asi.
@jenn25 ...to nebol len tak NIEKTO, ale PREZIDENT. Hlava štátu, nech je to ktokoľvek. Čomu na tom sa nedá rozumieť? A nie, cena mu za toto správanie nepatrí. Aj v športe sa môže nepodanie ruky súperovi pred či po zápase brať ako tzv.,,nešportové správanie,, a pretekár je diskvalifikovaný, nikto sa s ním baviť nebude - a je jedno, prečo to urobil, stači, že sa mu ten súper ,,nepáči,,. A v takom prípade mu nepatrí ani medaila. A to je ,,len,, šport. Ani ho nikto nenútil to ocenenie prevziať. Že to mal z vlastnej hlavy...A čo máju tí študenti robiť, keď sú do nich celé dni hustené plačovky ,,lebo Fico, vláda, koalícia...,,?
Dá sa polemizovať o slušnosti, no s názorom študenta sa stotožňujem. Klamstvá o tom ako pôjdeme bojovať proti Rusku a ešte použiť fotku ukrajinského vojaka, ktorý sa lúči s matkou a vymazať mu vlajku na uniforme, aby sme nepohoršili proruských hlupáčikov. To je falošné ako celý život predstierať, že nie som homosexuál.
Chlapec je na Slovensko prilis perspektivny a na 90% skonci v zahranici. Fotka, ako si podava ruku s podrztasku putinovej podrztasky by mu v buducnosti len uskodila. Nasho prezidenta si nevazi ani samotny premier. Ja by som sa zachovala rovnako. A napokon prezident tam nemal byt, nabuduce nech sa ohlasi v predstihu a hostia sa mozu odhlasit predom ako u Studenkovej.
@mircalla To je čo za blbé prirovnanie - prečo by som si mala podávať ruku s masovým vrahom? Taký by mi isto dával nejaké ocenenie. Predbehnem Ťa, iba že by si chcela spomenúť Putina (už tu bol tak označený) a ,,nachytať,, ma na tom...,,lebo Ficooo,, si s ním ruku podal. V diplomacii v politike, v práci aj bežnom živote sú situácie, kedy by sme sa mali správať slušne, lebo sa to tak jednoducho patrí - je iné nepodať ruku kamošovi, lebo sme sa pohádali k krčme pri pive... Čaputová nebola ,,moja,, prezidentka, nevolila som ju, nepokladám ju za dobrú političku ani mi nie je sympatická ako osobnosť - ale ruku by som jej v tom prípade podala, lebo je/bola PREZIDENTKA SR. A ešte raz, to moje odsúdenie nadávok smerom k prezidenke mám Tebe aj @mircalla nakresliť? 😃 A plochý je tu asi niekto iný, nie zem...
Obdivujem kazdu/kazdeho z vas, ktore minate cas a energiu na vysvetlovanie. Niektori/e su taki mentalni atleti, ze to chce sakra pevnd nervy daco vysvetlit. Ja to skusam na fb, ale je to extremne vycerpavajuce a zial, niektori proste nemaju mozgove bunky na pochopenie.
@jenn25 Často nevieš, do poslednej chvíle, kto bude Tvoj súper, hlavne v športoch, kde Ti súpera náhodne vylosujú alebo čakáš na niekoho výhru a jeho následný postup do zápasu s Tebou...ale tu ide o to, že ak si športovec a má byť zachovaná ,,fair play,, podáš ruku hocikomu,KAŽDÉMU súperovi. Vieš si predstaviť ten škandál, ak by Slovák odmietol podať ruku Rómovi či gayovi, len preto, že je aký je? MK by vybuchol, čo by ste tu vystrájali...
@danyelia ešte raz, stovky zápasov, kde kvôli nezhodám nedošlo k podaniu ruky a víťaz zostal víťazom, nikto ho netrestal, pretože to jednoducho nieje v pravidlách. To, že ty rozhoduješ v detských súťažiach a povieš no no deti, to sa nepatrí, nemá s profesionálnym športom nič spoločné. Zamotala si sa do klamstiev a už to ťažko zobrať spät, chápem...
@danyelia
Dnes 27-ročnému Kližanovi táto prezývka prischla. Či už v pozitívnom, alebo negatívnom zmysle. Do pozornosti slovenských aj svetových médií sa naposledy dostal počas prebiehajúceho Roland Garros, keď mu Laurent Lokoli po zápase prvého kola odmietol podať ruku
Džudistický škandál na olympiáde, Egypťan nepodal ruku súperovi
Český tenista Tomáš Berdych po svojom nedeľňajšom osemfinálovom víťazstve 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (2) nad Nicolásom Almagrom na Australian Open v Melbourne odmietol podať Španielovi ruku.
Dala som si tu namahu, detaily si dohladaj...a nie nikto nebol diskvalifikovany

@danyelia videla si to video? Kto tych ludi vyzval, aby to kricali? Tiez bol ozraty? To si fakt taka zadubena, alebo sa len robis?
A teda ano, bolo to ine, ovela horsie.