icon

Je študent hrdina alebo nevychovanec?

14. jan 2025

Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.

Aky je vas nazor na to?

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@danyelia videla si to video? Kto tych ludi vyzval, aby to kricali? Tiez bol ozraty? To si fakt taka zadubena, alebo sa len robis?

A teda ano, bolo to ine, ovela horsie.

jenn25
14. jan 2025

@danyelia je to jeho cena, ta cena mu patri. Preto, ze tam bol niekto, komu odmietol dat ruku sa ma vzdat ceny? Urcite... a nikto nikomu nevymyva mozgy, myslim, ze studenti dokazu uvazovat aj sami...

darina77
14. jan 2025

Mne bol maximálne nesympatický prezident Kiska, ale keby som si mala od neho prevziať niečo tak ruku mu podám, aj keby ma pritom od hnusu striaslo

mircalla
14. jan 2025

@danyelia OK, takze ty by si si podala ruku aj s masovym vrahom....chapeme
A fakt si pusti to video, kde Smer burcuje dav. Chces link? Ci take odmietas pozerat, skutok sa nestal??

danyelia
14. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Zadubená si jedine Ty, keď nerozumieš písanému slovu! Ty si vraj učiteľka, keď som dobre zachytila? Jasné som tento čin OD-SÚ-DI-LA a nesúhlasím s ním. Keď dav začal vykrikovať, mali ho zastaviť. A to isté platí keď niekto v dave na proteste niekomu praje smrť, basu či reve iné urážky. Už vidím, ako takí Saskári či PSkári utišujú tých svojich krikľúnov pod pódiom, burcujú uch ešte viac!

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@danyelia Pisanemu textu skor nerozumies Ty, ale kreslit sa mi nechce.

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2025

@mircalla link som sem dnes davala, ale zbytocne asi.

mircalla
14. jan 2025

@danyelia Dav nezacal vykrikovat len tak. Dav burcoval Smer, aby vykrikoval. Bol to ZAMER. Nemali dovod ho zastavovat, este sa na to zabavali a pacilo sa im to. Capiche?
Ale tak si to video nepozri a tvrd, ze zem je plocha.

danyelia
14. jan 2025

@jenn25 ...to nebol len tak NIEKTO, ale PREZIDENT. Hlava štátu, nech je to ktokoľvek. Čomu na tom sa nedá rozumieť? A nie, cena mu za toto správanie nepatrí. Aj v športe sa môže nepodanie ruky súperovi pred či po zápase brať ako tzv.,,nešportové správanie,, a pretekár je diskvalifikovaný, nikto sa s ním baviť nebude - a je jedno, prečo to urobil, stači, že sa mu ten súper ,,nepáči,,. A v takom prípade mu nepatrí ani medaila. A to je ,,len,, šport. Ani ho nikto nenútil to ocenenie prevziať. Že to mal z vlastnej hlavy...A čo máju tí študenti robiť, keď sú do nich celé dni hustené plačovky ,,lebo Fico, vláda, koalícia...,,?

vikimed
14. jan 2025

Dá sa polemizovať o slušnosti, no s názorom študenta sa stotožňujem. Klamstvá o tom ako pôjdeme bojovať proti Rusku a ešte použiť fotku ukrajinského vojaka, ktorý sa lúči s matkou a vymazať mu vlajku na uniforme, aby sme nepohoršili proruských hlupáčikov. To je falošné ako celý život predstierať, že nie som homosexuál.

vikimed
14. jan 2025

@danyelia v športe sa za nepodanie ruky diskvalifikuje? Už chápem, prečo krajina upadá a pred nami sú už aj také štáty, z ktorých sme sa niekedy smiali.

nevelyn
14. jan 2025

Chlapec je na Slovensko prilis perspektivny a na 90% skonci v zahranici. Fotka, ako si podava ruku s podrztasku putinovej podrztasky by mu v buducnosti len uskodila. Nasho prezidenta si nevazi ani samotny premier. Ja by som sa zachovala rovnako. A napokon prezident tam nemal byt, nabuduce nech sa ohlasi v predstihu a hostia sa mozu odhlasit predom ako u Studenkovej.

jenn25
14. jan 2025

@danyelia v sporte vies s kym superis a do coho ides....tu sa pan prezident zatajoval do poslednej chvile

danyelia
14. jan 2025

@mircalla To je čo za blbé prirovnanie - prečo by som si mala podávať ruku s masovým vrahom? Taký by mi isto dával nejaké ocenenie. Predbehnem Ťa, iba že by si chcela spomenúť Putina (už tu bol tak označený) a ,,nachytať,, ma na tom...,,lebo Ficooo,, si s ním ruku podal. V diplomacii v politike, v práci aj bežnom živote sú situácie, kedy by sme sa mali správať slušne, lebo sa to tak jednoducho patrí - je iné nepodať ruku kamošovi, lebo sme sa pohádali k krčme pri pive... Čaputová nebola ,,moja,, prezidentka, nevolila som ju, nepokladám ju za dobrú političku ani mi nie je sympatická ako osobnosť - ale ruku by som jej v tom prípade podala, lebo je/bola PREZIDENTKA SR. A ešte raz, to moje odsúdenie nadávok smerom k prezidenke mám Tebe aj @mircalla nakresliť? 😃 A plochý je tu asi niekto iný, nie zem...

danyelia
14. jan 2025

@vikimed Áno, deti sa športom učia aj k slušnosti a tolerancii, to si nevedela? 🤔

victoriab
14. jan 2025

Obdivujem kazdu/kazdeho z vas, ktore minate cas a energiu na vysvetlovanie. Niektori/e su taki mentalni atleti, ze to chce sakra pevnd nervy daco vysvetlit. Ja to skusam na fb, ale je to extremne vycerpavajuce a zial, niektori proste nemaju mozgove bunky na pochopenie.

vikimed
14. jan 2025

@danyelia to učia a rovnako, že faloš a klamstvo nepatria k slušnému človeku, no u nás to môže byť aj prezident. Každopádne si písala, že za nepodanie ruky sa v športe diskvalifikuje, čo je rovnaké klamstvo, ako to, že prezident niekoho môže poslať bojovať do inej krajiny.

danyelia
14. jan 2025

@jenn25 Často nevieš, do poslednej chvíle, kto bude Tvoj súper, hlavne v športoch, kde Ti súpera náhodne vylosujú alebo čakáš na niekoho výhru a jeho následný postup do zápasu s Tebou...ale tu ide o to, že ak si športovec a má byť zachovaná ,,fair play,, podáš ruku hocikomu,KAŽDÉMU súperovi. Vieš si predstaviť ten škandál, ak by Slovák odmietol podať ruku Rómovi či gayovi, len preto, že je aký je? MK by vybuchol, čo by ste tu vystrájali...

victoriab
14. jan 2025

@vikimed nenamahaj sa, pani je tu stara znama, jej nazory taktiez. Skoda pismen

danyelia
14. jan 2025

@vikimed Ale nehovor...isto sa športu venuješ dlhšie ako ja 😄

victoriab
14. jan 2025

@danyelia rozdiel.je. v tom ze on mu nepodal ruku z tvojich vymenovanhch dovodov ale preto ze je moralny chudak

vikimed
14. jan 2025

@danyelia to je nepodstatné, pretože sa x krát stalo, že víťaz nepodal súperovi ruku a nikto mu nič nebral. Jednoducho klameš ako pelegrini.

danyelia
14. jan 2025

@victoriab Máš pravdu, ten študent JE morálny chudák 🫡 A v ktorom športe netrestajú pre nešportové správanie?

danyelia
14. jan 2025

@vikimed V športe, ktorému sa venujem 23 rokov (aj) ako rozhodkyňa, sa takéto správanie trestá, 🙄 či budeš sa tu o tom so mnou hádať? 🥱 Lebo klameš jedine Ty...

victoriab
14. jan 2025

@danyelia to fakt porovnavas sport a toto? Sorry ale chod sa radsej venivat svojim 4 detom, potesia sa viac

vikimed
14. jan 2025

@danyelia ešte raz, stovky zápasov, kde kvôli nezhodám nedošlo k podaniu ruky a víťaz zostal víťazom, nikto ho netrestal, pretože to jednoducho nieje v pravidlách. To, že ty rozhoduješ v detských súťažiach a povieš no no deti, to sa nepatrí, nemá s profesionálnym športom nič spoločné. Zamotala si sa do klamstiev a už to ťažko zobrať spät, chápem...

jenn25
14. jan 2025

@danyelia
Dnes 27-ročnému Kližanovi táto prezývka prischla. Či už v pozitívnom, alebo negatívnom zmysle. Do pozornosti slovenských aj svetových médií sa naposledy dostal počas prebiehajúceho Roland Garros, keď mu Laurent Lokoli po zápase prvého kola odmietol podať ruku

Džudistický škandál na olympiáde, Egypťan nepodal ruku súperovi

Český tenista Tomáš Berdych po svojom nedeľňajšom osemfinálovom víťazstve 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (2) nad Nicolásom Almagrom na Australian Open v Melbourne odmietol podať Španielovi ruku.

Dala som si tu namahu, detaily si dohladaj...a nie nikto nebol diskvalifikovany

vikimed
14. jan 2025

@jenn25 jasné, že nie, teta je zmätená ako väčšina voličov peleho a tejto vlády.

danyelia
14. jan 2025

@victoriab Moje 4 deti už spia, neboj sa...Tvoje sú ešte hore o 23:28? 😳 Tu ide o vzájomnú úctu a slušnosť, hocikde a hocikedy- škola, politika, šport...

danyelia
14. jan 2025

@jenn25 Aha - a na svete sú len tieto dva športy, hej? Džudo a tenis? 😃 A áno, títo tzv.,,športovci,, sú hrdinovia tiež...