Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
Skúsme nereagovať na tie vulgárne, provokačné komentáre.
Stačí ich nahlásiť
@namina mozes si precítat na aktualitách, ako písu, ze student neurobil nic zlé a je to v poriadku s ústavou. Moze byt. Ale toto, ked spraví mladý a obratil by sa niekde na pomoc, tiez by ho mali odmietnut, nech si nájde inde. Bolo to pekné podla teba? Prajem mu, nech sa to vráti.
@mandarinka555 ako chcela by si zakázať aby mohla ísť? Len čo povie Robinu to bude sväté. Tak si predstavuješ tento svet. Keď ma chuť a čas tak nech kľudne píše. Prečo nie? Ty nám budeš určovať kedy môžeme a čo môžeme?
@danyelia ty co si uznávaná rozhodkyna dve VŠ a nevieš ze aký je rozdiel. Hmmmm ze kto je potom vacsi primitiv no ja sa prikláňam ktomu ze teba za primitívna roka už mali dávno vyhlásiť.
Je rozdiel medzi slušnosťou spoločenskou a slušnosťou morálnou. Mnohí to asi nepochopili. Sú ľudia, ktorým by som nikdy ruku nepodala ( nemohla by som, nemala by som na to žalúdok, nedá sa to keď tým človekom opovrhujeme) a myslím, že to má tak každý človek.
@bubuska to ano. Aj ja mam problemy s niektorymi ludmi. Tiez si tu situaciu skusam predstavovat sama na sebe. Ruku by som nepodala ako pozdrav alebo ako suhlas s niecim, s kym/cim nesuhlasim a citim odpor. No na oficialite, ktora by nemala nic spolocne s nasimi sukromnymi zalezitosti a presvedceniami, by som tu gratulaciu prijala a zatriasla.
Kazdy sme nejaky a kazdy mame svoje presvedcenie. Niekto to berie ako hrdinstvo, niekto ako prejav nesuhlasu s danou osobou, niekto ako neslusnost. Da sa na to naozaj pozerat rozne.
@akje podľa mňa to nikto neberie ako hrdinstvo.
To sa opäť len ujal jeden výraz a tie, čo nepremýšľajú, ho opakujú v každej vete...ako keď bol argument proti PS jedine "nechcem 72 pohlaví"
Žiaden iný totiž nepoznali.
Toto bol protest, cielene vykonaný, nie hrdinstvo.
Hrdina je ten, kto zachráni topiaceho (príklad)
@kassandra25 dokopala by si si vlastne dieta? Dospele dieta? Naozaj takto vychovavas svoje deti???
@guudy tiez som v soku...kazu o moralke, ale kopali by, fackovali, no ved maju vzor u svojho guru, tak co sa cudujeme, ze vobec nic nechapu, nema zmysel nieco vysvetlovat takym ludom :((
@guudy Tieto stvorenia sem prisli len vyplut jedovatu slinu a provokovat. V podstate len opakuju to, co siria ti zo sumracnej, pripadne k tomu pridaju vlastne nadavky, ine nevedia.
@namina
@la_dolce_vita
Ja len chcem verit a dufat, ze vela ludi ma na nete len silacke reci a v realite to maju inak. Nechcem sem tahat lgbt, ale ako rodic lgbt dietata som si kdeco podobne agresivne precitala v roznych diskusiach🙄
@guudy to je smutne, ze mas take skusenosti, ja takych ludi "stretavam" iba tu a som zdesena. Radost vladnut takym obmedzencom, tu nepomoze asi nic, maju to v genoch :((.
@la_dolce_vita vies co, ked je toho vela, tak mi to samozrejme dvihne tlak. Na druhej strane, dieta nam zije v zahranici, v neporovnatelne tolerantnejsej a akceptujucej krajine, takze sme s muzom pokojni a spokojni 😊
@vevesh Chalan je student, nie medzinarodny diplomat. Na neho sa ziadna 'medzinarodna diplomacia' nevztahuje. On sa riadi tym, co je vhodne a slusne v konkretnej situacii. Jeho gesto bolo slusne, kedze sa prezidentovi nevyhrazal, neoplul ho, ani mu nevynadal do americkych vieme co. A bolo aj vhodne, kedze podat si ruku s klamarom a podvodnikom je pre cloveka s vysokym moralnym nastavenim nepripustne.
@vevesh
@bubuska napriklad ja som si v tomto pripade stopercentne ista, ze mna by Kotleba neocenil a ak ano, nesla by som tam.
hentakemu by som nikdy ruku nepodala, ani ziadnym inym frustrovanym, zakomplexovanym nackom
uz som vyssie pisala - neviem, ako by som reagovLA V TOMTO PRIPADE - PRAVDEPODOBNE BY SOM pELLEGRINOHO GRATULACIU (PODANIE RUKY) PRIJALA...TEDA, PRABVDEPODOBNE, TAKMER URCITE.
Ja neviem chapem - nechaoem tak prezident ( štát) ho vyznamená a on mu nepodá ruku ???? To čo je už !!!! keby bol odmietol prebrat významenanie to pochopim a to msl spraviť ale toto !!!! Hovorte si čo chcete ……kde ja tá ucta voči najvyššej hlavy statu ktora mu udelila vyznamenanie. ……. Co je toto za dobu a za výchovu , co nám to vyrastajú ake decka. Čo si ochvlu Mlady dovolia voči nám vsetkym toto je priklad odvahy !!!!???? Zamyslime sa veru …. Nabuduce iny student čo urobi …. Atentát !!!!
@tanika Aj si citala, ako to bolo a za co student dostal vyznamenanie a od koho? Ci len tak pises to, co tu ista skupina osob neustale omiela?
@bubuska to nevysvetlis... ach jaaaj.
@dskjhfdlkdjhl ja fakt obdivujem tú trpezlivost dookola takýmto nieco vysvetľovať, to sa nedaaa 😂😂
Kde boli vsetky tieto moralistky, ked sa urazalo a vyhrazalo prezidentke vratane jej rodiny atd atd atd, ten dvojaky meter je neskutocny.
@tanika treba vyfackat a dokopat, to uz vieme...
Médiá to veľmi preháňajú a analyzujú. Nič sa nestalo, žiadne škody, traumy, nič. Iba Fico a jeho fanúšikovia majú príležitosť filozofovat o slušnom správaní. Z úst Fica toto poučovanie znie smiešne s pokrytecky. Pelegrini sa zachoval veľmi dobre, keď sa vyjadril, že študenta rešpektuje. Úplný kontrast s Ficovou reakciou.... Ale každý musí uznať, že jeho prezidentská kampaň je čiernou škvrnou na jeho čistej prezidentskej duši, ktorá chce ľudí spájať a zmierovat. Študent vyjadril nesúhlas s touto kampaňou. A to nepodanie ruky je veľké nič v porovnaní s tým, aké problémy na Slovensku sú a tiež aké správanie vidíme u niektorých politikov.

@subartic tu rozprávku co si napísala si kde vyhrabala? Kto a kedy tvrdil ze Fica a Pellegriniho nikto nevolil? Na margo tvojho bluznenia sa ta rad opýtam ze kde si viem prečítať tvoje príspevky keď hulvat Fico urazal študenta práva? Keď pchal rožok Hegerovi do huby? Keď sa silno Fico vyjadroval na adresu Simona ze by mal dostať tri facky? Keď si sa už rozhodla nás dat do jednej skupiny (PS) lebo podľa teba už iná skupina voličov tu nežije tak keď budeš mat čas tak si pozri videa Smeru a Hlasu kde Šutaj nabáda ľudí ako treba lopatou vyhnať opoziciu