icon

Je študent hrdina alebo nevychovanec?

14. jan 2025

Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.

Aky je vas nazor na to?

mapa
16. jan 2025

@tanika pleties hrusky s jablkami, prezident nie je stat! Absolutna neznalost zakladnych pojmov, ale vyjadovat sa musis? Na zaklade coho? Primitivnych komentarov dezolatov na telegrame a fejsbuku?

vv88
16. jan 2025

@kassandra25 doma by si dieťa dokopala, aby sa na verejnosti spravalo dôstojne? 😁 Krasny priklad respektujucej vychovy, urcite by to fungovalo 🙂

vevesh
16. jan 2025

@vv88 v pritomonosti prezidenta dodrziavas diplomaticku etiketu, pretoze jeho funkcia je diplomaticka a ked o tom nevies, tak si asi v diplomatickej pritomnosti nebola. Ako protest mozes napisat pamflet, blog, adresovanu staznost na x- uradov, priamo prezidentovi, ist na referendum, protest, na volby, mohol cenu odmietnut, ale nie, nepodanie ruky svedci o jeho nevyzretosti, aj ked bol predtym upozorneny, ze ruku podat ma podla protokolu -vsak sa mohol otocit na pate, ked tam prezidenta videl a ruku podat nechcel...

tanika
16. jan 2025

@mapa Prezident Slovenskej republiky je hlavou Slovenskej republiky a hlavným veliteľom Ozbrojených síl Slovenskej Republiky. Podľa Ústavy Slovenskej republiky prezident reprezentuje republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov
Tak Hrusky s jablkami 😉
A ty by si urcite svojho syna za toto pochválila .
Ake sko si napisala kazdy sa môžeme k tejto téme vyjadriť a dať postoj . Ja len hovoŕim ze mal odmietnuť vyznamenanie a neprehrať ho. Keď už nesúhlasí z týmto tu čo sa tu momentálne deje.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@tanika Mas to dopletene Ty, ale zjavne Ti to nevadi.

eva8
16. jan 2025

Este malicka poznamka.
Kto si vsimol, ze sa student chcel vyhnut incidentu s nepodanim ruky tym, ze sa neotocil smerom k prezidentovi. Bol k nemu (v dobrom, vsak mozno zabudol kvoli treme) nasmerovany. A tak student nemal na vyber a elegantne odmietol podanie. Pellegrini to prijal s noblesou. Len p. premier to zneuziva na sirenie nasilia a zloby, na zaklade ktorej spravil kampan p. prezidentovi, ktory vyhral.

vv88
16. jan 2025

@vevesh Ano, mas pravdu. Dodziavanie diplomatickej etikety je nepochybne pekna a spravna vec. A ano, mame vsetky tebou spomenute alternativy vyjadrenia nesuhlasu. Avsak tie mozu byt ucinne v state/splocnosti, kde prevazuje slusnost a moralka. Takou krajinou Slovensko zial uz nie je, preto si zvolilo vladu, ktora ma mizerne charakterove vlastnosti, ktore ich volici nevidia, nechcu vidiet, alebo im vyhovuju. Pri takejto vlade su vsetky tebou vymenovane sposoby vyjadrenia nesuhlasu zbytocne. A pri takejto vlade, ktora sice dodrziava 'diplomaticky protokol' (dajme tomu), ale uz nie ten moralny, je spravanie, ktore stavia moralku nad diplomaciu, legitimne.

kassandra25
16. jan 2025

@vv88 nechytaj sa slov. Podstata je tu inde. A ano, zato fasuje otcovskú. Ze si zhodil rodicov. Susedovi nepodas ruku? Aj tam das gesto, ze neni ti treba?

samik88
16. jan 2025

@kassandra25 tam je chyba vo výchove. Ved vidíš tie mamičky tu ako mu za to tlieskajú a že keby to spravilo ich dieťa tak by ho pochválili. Neučia deti k úcte,rešpetku a pokore. A to sa dá naučiť aj bez bitky.

la_dolce_vita
16. jan 2025

@kassandra25 ako zhodil rodicov?! Co ked su na neho rodicia hrdi?

tanika
16. jan 2025

@kassandra25 presne toto som chcela napisať aj ja nech už sme tu rôzny ludia , rozne nazory, rozne politicky orientovany ….podstata je tu niekde inde ….
Ľudskosť , úcta, respekt
to čo ma moji rodicia naucili a vychovali, a ja som tak vychovala svoje deti tiez mám 23 ročného syna . a vystupuje tiez u nas za našu firmu neviem si predstavit tiez máme veľkých obchodných partnerov riaditeľov a zeby im nepodal ruku lebo nesúhlasí s jeho názormi na našu vládu , štát nie … veru nie úcta k človeku ako takeho sa u mladych ale aj dospelých vytratila a co my dospely mame byť vzor pre nase deti ….😏 hovorte si čo chcete. Môj syn by sa takto nezachoval 😉 ani voči prezidentovi ani voci iným predstaviteľom ci uz vlády či luďí celkovo vypočuje posúdi a diskutuje s partnermi sj o témach politiky .
Veď komunikácia diskusia by nás mala posúvať ďalej to je cesta nie ignorscia a nenávisť 😏

vv88
16. jan 2025

@kassandra25 Nie, nepodam ruku podvodnikovi a klamarovi, nech je to hocikto, ale chapem, ze v tvojom svete je to inak 🙂 A nedala by som facku dietatu, ak by ma 'zhodilo', lebo by to bolo z vychovneho hladiska uplne kontraproduktivne 🙂

subartic
16. jan 2025

@markusrasford no a toto je presne to primitívne vyjadrovanie na ktoré reagujem , nech by si bol zástanca akejkoľvek politickej strany . Vyjadruješ sa ako bača z lazov .

heln
16. jan 2025

toto je krasny priklad odvedenia pozornosti, uz nikoho nezaujima zlata vana a ficov luxusny vylet, ktory doteraz nevysvetlil.... vsetci teraz venuju pozornost jednemu studentovi, ktory nepodal ruku, mohlo sa na to za 15 minut zabudnut, ale nie, vsetci tomu musia venovat pozornost a musia sa k tomu vyjadrovat, aj ked sa ich nikto na to nepytal, zrazu pocut kadejake "hviezdy" ako sa k tomu vyjadruju, ludia o ktorych existencii som ani nevedela, a dano sa chce rypat v jeho zivote, zistovat rodinne pomery.... a kolkym vadi ta ukrajinska vlajocka na jeho saku.
a kolko moralistickych reci, ako sa neslusne spraval a mal by dostat tri facky, alebo dokopat, oj aka vysoka moralka. fico nikdy nezdokladuje kde teda nocoval vo vietname a kto mu to platil, klame pri kazdom slove, osocuje a nadava novinarom, uraza volicov, inym chce pchat rozky s maslom do ust..... v nasej vysoko moralnej spolocnosti, kde chce kazdy kazdeho odrbat, pretunelovaneho mame pol statu, v tejto spolocnosti kde je normalne aby muz nadaval zene, kde je mormalne davat detom vychovnu, tu na mk sa idu zeny zhejtovat pod ciernu zem, nehovoriac o hejtoch na internete, tak tu zrazu jedno nepodanie ruky je povazovane za najhorsi nemoralny cin a riesi sa tri dni.

kofa77
16. jan 2025

ano, ja som ta matka, ktora by na takeho syna bola hrda, vy si svoje deti fackajte, dokopavajte a ucte drzat za kazdych okolnosti hubu a krok, tu mate pan velkomozny bicik, udrite si...

markusrasford
16. jan 2025

@subartic ty fabulujes bez argumentov. Aj baca z lazov môže mať názor. Alebo ľudia z lazov majú byť ticho? Kto bude ta autorita ktorá povie kto sa čomu bude vyjadrovať? Ty? Nebuď smiešna nechaj ľudí slobodne konať.

softiesofie
16. jan 2025

Ja by som este len dodala. V zahranici by si tento mladik taketo spravanie ani zdaleko nemohol nedovolit, lebo ak by bol rozumny tak by pochopil, ze po takomto "geste" by ihned skoncil.
Takze nech zostane pekne glorifikovanym buranom na SK.
Ak bude ale chciet zahranicie, tak musi pochopit, ze tam je len jedina moznost a to byt rozumnym diplomatom, lebo vonku to cele funguje trochu inac. Nemas za co, chlapce.

markusrasford
16. jan 2025

@subartic americká k...a, študent s výražkami, bača z lazov a podobne nálepky používa inteligencia. Pre teba je to normálne. Ty si osvojila nalepkovanie od elity národa.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@softiesofie Zahranicie je pre Teba Rusko?

softiesofie
16. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Rusko je za hranicami Slovenske Republiky. Takze ano, pre mna je zahranicie aj Rusko, pre teba nie?
Mas aj konkretnejsiu otazku? Ci len popracovat na nedostudovanej geografii?

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@softiesofie Tak, zrejme si nepochopila moju otazku. Skusim inak. Ktore dalsie zahranicie si mala na mysli svojim prispevkom? Lebo to, co popisujes, sedi najma na staty podobne Rusku. V normalnych krajinach by neskoncil😉

la_dolce_vita
16. jan 2025

@kofa77 presne!! A hlavne s pokorou...

subartic
16. jan 2025

@markusrasford prosím ta prestaň . Oháňaš sa tu tým v každom jednom tvojom stupidnom komentári . Už som jasne napísala že je to primitívne a neschvaľujem to . Ale ty sa vyjadruješ ako fakt bača čo nemá ukončené ani základné vzdelanie.

nyusika
16. jan 2025

@softiesofie tak existuje aj ine zahranicie, ako diktatorska Korea, Cina, Rusko...

la_dolce_vita
16. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl tiez by ma zaujimalo, v akom zahranici by skoncil, zrejme nejaku totalitnu krajinu mala na mysli.

softiesofie
16. jan 2025

@dskjhfdlkdjhl Zapadnu Europu. Zijes niekde v zahranici? Ze si si taka ista, ze by neskoncil?

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@softiesofie Ano, v zapadnej Europe by skoncil? Ako a kde?

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2025

@softiesofie V zapadnej Europe by hlavne skoncil taky Fico a jemu podobni. Ti mozu akurat do Ruska lietat.

softiesofie
16. jan 2025

@nyusika Ano vsetko mimo SK je zahranicie.

subartic
16. jan 2025

@markusrasford a žiadna fabulácia , napísala som jasne svoj názor . Neschvaľujem a nikdy nebudem schvaľovať takéto jednanie mladého človeka , nech je zástancom akejkoľvek politickej strany .