Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
podľa mňa ho slušne odmietol jednoduchým gestom, bolo to jednoduché a veľavravné - každý človek má právo nepodať ruku človekovi, ktorému nechce či je to prezident alebo pápež
Keď prebehnes koňa tak nájdeš snáď 10 diskusii na tuto tému
@pribinak nevidela som ani jednu, a este som aj rollovala.
Prosim admina aby to zmazal. Dakujem
Nie je ani hrdina ani nevychovanec, ale chlapec, ktorý si stojí za svojim názorom, čo je skvelé.
Fandim mu a Zdenke S. tiez, milo ma prekvapili.
@denkabemommy aj my by sme si mali stat za svojim aj ked politici tvrdia na bielu farbu ze je cierna https://www.postoj.sk/168478/kym-politici-vedu-...
Ani jedno ani druhé. Pre mňa niekto kto chcel byť slávny na chvíľku a upútať pozornosť a inšpiroval sa Zdenou Studenkovou, kedže jej neprijatie ocenenia a kritika PP bola dosť pretriasaná v médiách. Hlavne nech to chlapec ustojí tu pozornosť, neviem či si uvedomuje aké to je a proste že názory budú na neho aj negatívne a nie je o sebe príjemné čítať niečo negatívne alebo na ulici ak na neho bude mať niekto niečo negatívne... Predsa len, je to stále skoro decko ešte...
Je neslušné povedať vrahovi, že je chmuľo?
Skvelý chlapec, vyjadril svoj názor 😃
Chcelo by to viac takych ludi😉
Tak podľa mňa je slušnejšie ruku podať. Je to aj taký znak úcty k hlave štátu. Ale nevidel som to a neviem pri akej príležitosti to bolo. V akej súvislosti.
@bloger Asi by bolo lepsie najskor si aj nieco precitat a pozriet a az potom reagovat, nemyslis?
@dskjhfdlkdjhl A čo zlé som napísal? V zásade je to pravda.
@bloger Myslim, ze som sa vyjadrila jasne. Ktorej casti mojho prispevku nerozumies?
@bloger vyjadruješ sa k niečomu o čom vieš len vety od autorky. Pozri si video a prečítaj študentovu odpoveď, možno odpovieš inak.
Pre mňa je hrdina. Iní sa bijú do pŕs na internete a nič neurobia a pritom mladý človek zabije toto 💪
Ja mu fandím. Neúcta by bola keby prezidenta oplul alebo mu dal facku. On len nepodal ruku a keby sa to nenatáčalo ani by sme nevedeli.
Ani hrdina ani nevychovanec. Je to iba normálny a slušný človek, ktorý má jasné postoje a vie ich dať slušným spôsobom jasne najavo. Len naša spoločnosť je tak prehnitá, že už aj obyčajná slušnosť je hrdinstvo. A pre tých úplne zhnitých je to nevychovanosť.
Obecně není obvyklé podávat ruku člověku, kterého si nevážíte. V případě prezidenta to chce velkou odvahu.
Prezident je navyssia statna funkcia, k ludom reprezentujucim vysoke funkcie by sme mali mat uctu. Ak to tak nebude, system sa bude rozpadat. Rovnako to plati pri uciteloch, zachrannych zlozkach atd.
Ale ak niekto ziska funkciu tym ze oklame, necestne zavadza a na polo-infarkt vystrasi pol naroda, k takemuto cloveku nemam uctu ani keby bol riaditel zemegule a prilahlych objektov . Chlapec to dobre urobil, aj pekne vysvetlil. 👏
@bloger Peter Pellegrini pred voľbami označil Ivana Korčoka za vojnového stváčá a natom vyhral voľby. Dokonca Eštók platenou inzerciou štval proti Korčokovi. A proti tomu sa študent postavil a odmietol podať rukou klamárovi. A môj rešpekt má. Proti lúze treba takto postupovať. A nie prázdne reči v rozhlase trepať.
@markusrasford To je vyjadrenie toho študenta? Lebo jeho vyjadrenie som nikde nenašiel.
Bola by som hrdá, keby sa tak môj syn zachoval.
Hadam sa citi, hrdinsky, presne ako hlupucky studentik. NIkto, mu ale jeho nazory a gesta nemoze zobrat 🙂 hadam nazor zmeni casom a pochopi, co je to slusnost a co predvadzanie sa 🙂 Je jedno ci mu podava ruku neoblubeny vyucujuci, alebo sused, alebo prezident = je proste slusnost si pri takychto "akciach" ruku s nim podat. Keby si nesiel pre ocenenie, to by bola ina vec,ale to by sa nemohol predviezt pred svetom. A este ten uskrn pritom... haha velmi bol vtipnucky.
V kazdom pripade, je to jeho veci. Nech si uzije 5 minut slavy, urcite to spolocnosti pomoze. Este viac sa hasterit.

Ako slusne vyjadrit nazor? Vykrikovanim na namesiach a vulgarnym nadavanim do kuriev a podobne? Alebo nepodat ruku a slusne, vecne vysvetlit, preco som tak urobila? Alebo by sa ti viac pacilo, keby mu pri podani ruky nadaval do buzerantov alebo podrztasky? Nakoniec, prezident tam ani nemal byt, mozno, keby to vedel student dopredu, tak by si po ocenenie osobne neprisiel. Ako slusne vyjadrenie nesuhlasu.