Je suis Charlie
Hladala som tu nieco na tuto temu.
Som si ista, ze mnohe zienky zmatok poslednych dni zaregistrovali aj ked mame vsetky vela starosti s nasimi ratolestami a manzelmi.
Ak ma niekto chut nieco napisat.. Myslim si, ze tato tema sa dotyka nas vsetkych, vsetci zijeme v Europe.. Vsetko je na nete..
Myslim na tych, co v pslednych dnoch nechcene opustili tento svet, lebo sa tak niekto rozhodol..
Je suis Charlie.
"Za posledné desaťročia nastal v chápaní slobody prejavu posun. Kedysi to znamenalo slobodu vypovedať politický názor bez hrozby sankcie, dnes je to právo na obscénne správanie a na zverejňovanie urážlivých, iracionálnych fikcií. Naopak, vypovedanie pravdy sa často trestá. "
Znmmnsdfbhwhjkddjmdhbfebssdnkmjkibjjjcbg
@ewellina pekný článok 🙂
"Po tragédii nás postavili pred voľbu: Alebo si na strane krvavých vrahov alebo musíš vyznať slobodu akejkoľvek obscénnosti."
"Žiadny pravdivý obsah, vrátane toho nepríjemného, nemožno potláčať. A pri podávaní obsahu sme viazaní povinnosťou dodržiavať civilizovanú formu.
Pretože to je sloboda."
možno som divná.. ale ak by niekto vulgárne nadával na mojich rodičov a ani po napomenutí by s tým neprestal a zosmiešňoval by ich ešte viac, myslím že by som bola schopná ublížiť.. priala by som si aby taká špina - človek zomrel, mala by som isto morálne zábrany to spraviť.. ale zase v afekte človek spácha rôzne veci.. a je mi zle z dnešnej spoločnosti kde slušný normálny človek nemá miesto
Pre tuto temu je jeden morbidny vtip ako vysity, kedze vidim, ze tu vela ludi sympatizuje so satirou,,,
Stretne sa Obama a Blair v bielom dome na obede s hostami, Jeden z hosti sa pyta "Pan prezident a o com sa rozpravate cely den?" Obama odpoveda; "Planujeme tretiu svetovu vojnu!" host na to;"Aha a ako vyzera ten Vas plan?" Obama pohotovo odpoveda; "Jednoducho, zabijeme 4 000 000 moslimov a jedneho zubara!" na to sa host spyta; " Preco jedneho zubara?" V tom Blair hrdo poklepe Obamu po pleci a vravi mu; "Vidis, nikto sa nespyta na moslimov!"
Takze co je s1 000 000 moslimami, civilistami, ktori boli doteraz zabiti doteraz od Bushovej vlady? Aj s nimi sympatizujete?
súvislosti je ľahké hádať, ťažšie nájsť. Každopádne keď sa, myslím v 2008, Maurice Sinet ako jeden z redaktorov Charlie Hebdo obul do židov, skončil za to pred súdom a z toho "ultra slobodného" plátku bol nútený odísť. Takže sloboda slova áno, ale len potiaľ, pokiaľ sa to niekomu hodí.

áno zjedla a k niektorým sa zjavne nedostalo 😉