Je tento postup autoškoly v poriadku?
Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, či je normálny takýto postup inštruktora autoškoly.
Na začiatku bolo, že autoškola bude stáť 750 eur. To som zaplatila. Ale.
Po niekolkych dňoch chodenia do autoškoly inštruktor povie, že sa musia robiť aj online testy. To na začiatku pri prihlasovaní sa nepovedal. A za ne treba platiť po 3 eurá 2x za týždeň. Až kým nebude jazda už s policajtom, ale nevie kedy, ani mesiac,. To mám akože platiť aj rok za SMS-ky? Aj keď už nemám jazdy, len čakám?
Ale vážne, ako sa volá tá "autoškola" ?
Však to mám pocit akoby Jano z Hornej Dolnej, čo sa s pradedom poznal, si urobil rýchlokurz inštruktora, otvoril si vlastnú "autoškolu", nalákal ľudí a netuší ani, čo má robiť. Tak bude strašiť, že pozná policajtov 😑
@vkatush Veď aj ja.
@martul To som písala vyššie. Oco povedal, len veď choď.
@martul Lebo som ...
@vkatush Nie je to v KE, je to v inom meste, dochadzam. Ale nechcem napísať názov, aby niečo nevymyslel, nezduchol, ak je v tom podvod. Tamti traja sú dosť cholerici, tak som sa prihlásila k nemu, vyzeral pohodak. Ale...
@22simonasimona22 nedokážeš, keď namiesto teba bol niekto iný, resp. On odpipol a vozil sa sám. Dôležité by bolo pre mňa, aby som urobila vodičak a mala všetky doklady.
Veľmi by som v tom prípade pohybovala že ti vôbec dajú prejsť.
@22simonasimona22 môžeš mi napísať do ss o akú autoškolu ide?
@22simonasimona22 no nie je spravny pristup. Minimalne by som prestala platit za testy. Stiahla si apku a tam si ich robila. Ak som ja spravne pochopila, je potrebne mat urcity pocet hodin odjazdenych v premavke, cvicisko sa do nich ani nepocita. Ja som bola na cvicisku xykrat, lebo mi neislo pozdlzne parkovanie. Samozrejme, ze nesmies zhodit kuzel, ani do neho narazit na skuskach.
@22simonasimona22 koľko máš rokov?
Normálne choď za inštruktorom musíš cca vedieť koľko si mala jázd a povedz mu kedy máte termín na ďalšie, lebo si ich nemala všetky.Alebo napíš mail...možno má v tom taký bordel, že ani nevie koľko s kým jazdil.Plus sa ho spýtaj kedy sú záverečné skúšky...veď ty môžeš byť odcestovana, na služobke čokoľvek....ty nie si na spagate
@22simonasimona22 vieš kedy presne si mala jazdy? Nepísala si si niekde? Alebo podľa čerpania dovoleniek v práci? Skús si ich zrátať a potom sa spýtaj v autoškole koľko jázd a kedy si mala podľa nich. Ak tam budú jazdy navyše a budú v Tom čase, keď máš dôkaz že si tam byť nemohla (že si bola v práci, kde ťa samozrejme videli na kamere) tak máš dôkaz o "vymyslených" jazdách.
@22simonasimona22
Kurník, kto má kamarátov na polícii? Inštruktor? ????
Ja som vodičák robila 1980, tiež nemám dobré spomienky na instruktorku. Ostatní ju odmietli, nevedela som prečo, tak ostala mne. A po rokoch, keď som dlhé roky nemala auto, som si zaplatila kondičné jazdy, tiež som mala inštruktora veľmi nepríjemného, ale keď som sa sťažovala majiteľovi, tak ho hneď vymenil.
@zltalienka Jazdy viem, kedy som mala. Skúsim sa opýtať.
@bohumilabohumila Áno, on. Pripomínal nám to na každej druhej hodine. Zo začiatku bol milý, ochotný. Keď sme zaplatili kurz, teda sa mi zdá, že to vtedy začalo, zacal byť namyslený a arogantný.
Sú tam 4 spoločníci a oni zároveň robia aj inštruktorov. A tento vyzeral najmilší, zo začiatku. Ale to už je jedno. Chcela som aj skôr odísť, ale mal dni, keď bol opäť milý a prívetivý. Neviem, či má problémy doma, dosť bol náladový?
Ahoj, aktuálne si robím vodičák.
Začína sa teóriou = predpísaný počet hodín. Potom nasleduje trenažér 2x2 hodiny, ak ním autoškola disponuje. Potom nasledujú jazdy, tzn. jazdy v premávke a cvičisko= kuželky. Podľa toho komu ako čo lepšie ide, tomu sa môže venovať.
Hodiny majú 45 minút ako v škole, teda nie 60 min. ako na hodinkách. Počet hodín, koľko musíš absolvovať, sa dá nájsť aj na nete. My sme mali čipy, ktoré snímal inštruktor na teórii, aj v aute. Robil to tak, že som to videla. Do žiadosti na začiatku som zadávala svoj mail, na ktorý mi prišlo prihlásenie do systému jicd, kde si viem všetko pozrieť. Každú jednu hodinu.
Ja som si všetky jazdy aj písala, veď aby som aj nezabudla termín a všetko aj sedelo. Na konci mi povedal, že si musíme pridať po 5minut na jazde, aby to pre istotu hodinovo sedelo, lebo by ma nemohol prihlásiť na skúšky. Termín skúšok autoškole polícia zadá a termíny na posledné jazdy sme si ,,natlačili,, aby sme nemuseli čakať na ďalší termín od polície.
Medzi poslednou jazdou a termínom na skúšku musí byť predpísaný počet dní.
Názov autoškoly sa dá nájsť aj v ,,nejakom,, registri. Tebe mohol tiež odsnímať tvoj čip, aj keď si fyzicky nejazdila. To, že pozná policajtov možno myslel tak, že sa nemusíš obávať malého počtu jázd a toho že ti to nejde, ale policajt ťa nechá prejsť, aj keď niečo ,,pokazíš,,.
@22simonasimona22 a autoškolu môžeš počas výučby zmeniť, našla som to niekde na FB. Finančne by mali rozrátať na časť, ktorú si absolvovala a zbytok vrátiť.
Ja by som sa skúsila zájsť do inej autoškoly a najprv sa nezáväzne informovať, aké sú možnosti
@findomatej Citujem: To, že pozná policajtov možno myslel tak, že sa nemusíš obávať malého počtu jázd a toho že ti to nejde, ale policajt ťa nechá prejsť, aj keď niečo ,,pokazíš,,.
Môžno aj to. Ja som to však s tými policajtmi pochopila úplne inak. Že keby sme sa pokúsili niečo voči nemu podniknúť, za tie jeho jazdy nejazdy, on pozná policajtov a obráti to proti nám.
A ešte na začiatku som mu hovorila, že som nikdy nesedela za volantom, že absolútne neviem, či sa ako zapína. To som sa našťastie naučila rýchlo, ale každý hodinu som sa strašne sústredila.
Ale občas počas jazdy akoby na to zabudal. Niekedy mi pripadal ako samovrah. Ideme do križovatky alebo zákruty a on na mňa, "veď pridaj." Ja, že nie, nemôžem pridat, je to nebezpečné. A dostane nervy. Začne kričať, čo som ho nepocuvla.
@22simonasimona22 prečo nenapíšeš o akú autoškolu ide? Myslíš ze by sa niekto išiel pýtať na simonu z MK? Mala by si skôr urobiť službu ostatným, aby sa stihli vyhnúť takým nelegálnym praktikám.
Testy, ktoré idú policajtom idú cez jisic sa robia zadarmo, ktoré musia byť vypracované všetky ináč nepustia k skúškam. Nechápem aké testy dáva ti platiť? Keď dôležité sú cez jisic tam vidia ci si spravila testy všetky, jazdy jednoducho všetko
@sofinka107 Ďakujem. Skúsim sa ešte porozprávať s rodičmi, aby sme to mohli riešiť. Dúfam, že ma zas neodbiju.
Na nete som našla, že keby som chcela vymeniť autoškolu, musí s tým pôvodná autoškola súhlasiť. A to pochybujem, že by súhlasil...
@22simonasimona22 čo si uňho uzavretá naveky?
@karolinakr Keby súhlasil, musel by aj vrátiť peniaze, že? A nevyzerá ako typ, čo by sa vzdal peňazí.
Neviem, kto to vymyslel, že prvá autoškola musí súhlasiť s prestupom?
@22simonasimona22 to je zas nejaky ofuk na teba
@22simonasimona22 ahoj, poriešili ste niečo?
Koľko jázd si vlastne už mala, alebo koľko máš do konca?
@findomatej Teraz je vikend, takže nič. Skúsime ďalší týždeň. Chcela by som vymeniť autoškolu. Čo však urobím, keď inštruktor nebude súhlasiť?
@22simonasimona22 on ťa tam nemôže držať jak vo väzení...máš nejakú zmluvu podpisanu od nich?
Autorka, diskusiu si zalozila v pondelok a nebola si schopná nič poriesit odvtedy? Ty si idealny zakaznik na takéto zderstva fakt. Hovoríš ze zmluvu nemáš tak potom na zaklade ĉoho ma instructor nesuhlasit keď si nesuhlasila s ich podmienkami?
@22simonasimona22 inštruktor s tým nič nemá, iba ak by bol aj majiteľ. Môžeš si žiadať aj výmenu inštruktora v danej autoškole.
*Napíš mi prosím súkromnú správu, (ak nechceš tu), o akú autoškolu ide.
* Koľko jázd máš za sebou?

@22simonasimona22 ja som by som sa len chcela spýtať, prečo si sa k nim prihlásila na kurz. Zmluvu nemáš, na internete si o nich nič nenašla, aj tak si sa prihlásila....