Je to koniec priateľstva, keď si ťa niekto vymaže z priateľov?
Stáva sa vám, že si vás vaše kamarátky, kamaráti zo školy alebo kolegovia bývalý z práce VYMAŽÚ z priateľom na Facebooku alebo Instagrame ? ... Ja chápem tomu ,že to nie je životne dôležité tento online svet, ale príde mi to zvláštne. Neviem si predstaviť vymazať si napríklad kamaráta alebo kamarátku zo strednej školy. Keď sme niečo spolu prežili aj keď teraz nie sme v kontakte. Alebo robíte to vy? Že si mažete ľudí zo sociálnych sietí ? .... zaujíma ma, čo vás k tomu vedie ? ....
niekedy mám chuť spýtať sa toho človeka prečo to urobil. A či ma vôbec odzdraví keď ho stretnem.
Napríklad : na Instagrame si ma vymazala jedna moja kolegyňa z bývalej práce. Teraz vidím, že si pozerá moje Stories a aj mi lajkne fotku niekedy. Dokonca som ju stretla a teda pozdravili sme sa 🙂 ale Nevidím v tom zmysel.
A zároveň neviem čo robím zle. Alebo či robím zle tým ľudom.
Chápem, že to môže byť aj tak, že keď sa spolu nestretávame a nie sme v kontakte tak si ma vymažú. No ja by som to napríklad nespravila. Raz som to urobila a to len vtedy keď ten človek bol veľmi nepríjemný na internete. Dával nenávistné statusy, nadával na politiku a tak. Žiadna konštruktívna kritika. A to som tiež len dala, že aby som nevidela jeho príspevky.
Zaujíma ma váš názor.
Ďakujem
Vymazať si niekoho, s kým už x rokov nie som v kontakte, je úplne normálne. Robila som to aj ja, ale v súčasnej dobe nenavštevujem toľko FB, aby ma trápili príspevky ľudí, ktorí ma už tak nezaujímajú.
Áno preriedila som "kamarátov" na fb... To ze jiekoho poznám, neznamená ešte ze je môj priateľ...plus niektorí zdieľajú každú hovadinu a posielaju x pozvánok kade tade
Ja zas nechápem ako môže mať niekto x 100 alebo x1000 priatelov len preto ze sa mu niekedy mohol v živote reálnom al virtuálnom.. A nepotrebujem zbierať like
Nemám na fb ani dátum narodenia, nestojím o blahoželania preto ze to niekomu vyskočí. Ten kto ma pozná a je mojím priateľov vie kedy mam narodeniny
@h2 staci, ked zrusis sledovanie…ja som to uz urobila pri mnohych mojich fb priateloch
Toto sa stalo aj mne a vcelku som to akosi nepochopila 🙈 😅
@sashabb co myslis ze sa stalo aj tebe ?
Osoby, s ktorými nie som v kontakte si mažem, keďže preferujem menší okruh ľudí. Co robia bývalé spolužiačky zo základnej ma fakt nezaujíma... Teraz si ma vymazala kolegyňa, ktorá ma pasovala za jednu z jej najlepších kamarátok. Lebo jej preplo. Keď jej prepne naspäť do normálu, kľudne si ma môže opäť o priateľstvo požiadať a ja ju rada potvrdím. Takéto sprostosti nemajú v mojom živote miesto.
Mne dcéra povedala, že som vyrástla v jaskyni 👍 (svet bez internetu, Instagramu a FB a počítača a bez mobilu) a žijem, trávili sme celý voľný čas vonku, nikdy ma ale nebude obmedzovať veta, že si ma niekto vymazal...aj teraz len občas pozriem FB, ale nie ľudí, ale svoje favorite stránky, mám ešte WhatsApp, tam sa len dohodnem na stretnutí, všetko ostatné riešim osobne
Aj ja som uz zopar ludi vymazala a neznamena to, ze ich nenavidim. Taky je zivot, vztahy ochladnu, ludia sa schadzaju a rozchadzaju (aj v kamaratstve a medzi kolegami). Mna velmi zamrzelo, ked som poslala ziadost kolegyni, s ktorou sme si rozumeli, kazdy den spolu na obede a ziadost zamietla. Ale tak povedala som si, ze asi chce oddelit sukromny a pracovny zivot, nie to tym, ze ma nenavidi.
Autorka:a aj reálnom zivote ides pozriet rano pred dom cloveka, "s ktorym si nieco pekne prežila" co ma oblecene do prace? Ako vedie dieta do skoly/skolky. Ides mrknut ake kvety si nasadil v zahrade? Jaj to uz je smirovanie🤔 Ak toto iste robíš na socialnej sieti a s tym clovekom sa reálne nestretavame, tak jedine o co ti ide je ukonit svoju zvedavost.
@panelacikova hodnotiť niekoho na základe nejakého názoru počas covidu je trochu povrchne, nemyslíš?
A gratulácie k narodeninám..
Neviem ako ostatní, ale ja mam dátum skrytý a plochu uzamknutu...nejaké ovácie a verejné gratulácie tak neprijímam🙃
@makova333 preboha to vobec. To pises ako by som rano vstala a zacala si priatela po priatelovi prezerat :D
ale aj toto je nazor ... a ja to beriem... no nepotrebujem si nic ukojit .... za to ze som niekoho mala rada a potom ma mrzi ze si ma vymazal tak za to si ma teraz takto zaradila medzi dost psycho kategoriu :D
To, že nemám niekoho na FB neznamena, že nie sme kamosi. Instagram nemám vôbec. Úplne aj na tebe vidno ( a už sa to tu v témach objavuje ), ako negatívne Vás tie soc siete ovplyvňujú. Zi reálny život. Net vypni. Z tejto závislosti budeš mat len problémy.
vymazavam jasne a naco mi tam maju byt ludia ked si s nimi za cely rok aj viac nenapisem ani ahoj...spoluziaci zo strednej atd kazdy ma iny zivot a vacsinou ma to absolutne nezaujma :D mam tam len ludi s ktorymi som v kontakte stretam sa a zaujima ma co a ako.
Ak ta mrzí ze si ta niekto vymazal, prečo sa nesoytas práve jeho prečo to urobil?
@fantaghiro21 ja som nepísala, že ľudí hodnotím podľa názoru na covid, hoci to je tiež super meradlo, ale písala som, že covidová doba odhalila charaktery a hodnotové rebríčky ľudí a podľa toho som triedila. niečo pridávala, niečo odoberala. čítaj s porozumením a potom sa navážaj. v opačnej postupnosti to nemám rada.
a čo sa týka narodenín, mne je srdečne jedno, čo ty nastavené máš a čo nie, opäť som len napísala, že mi je prakticky smiešna napríklad situácia, že človek sa teší, že koľko ľudí si naňho spomenulo a pritom má narodeniny "odkryté" a priateľom chodia upozornenia o tom, že narodeniny má. tak toto mi je fakt smiešne. ja tiež nemám zverejnené napríklad. a osobne neposielam žiadne gratulácie, len vyslovene tým ľuďom (aj to zavolám a neposielam nejaký trápny riadok či verš cez FB), ktorých narodeniny si pamätám. mnohých z nich ani nemám na FB alebo nemajú FB. pre mňa sú podstatní reálni ľudia, a teda tí, ktorých reálne aj stretávam alebo aspoň máme niečo spoločné a nie sme si navzájom otravní 🙂 to je pre mňa podstatné. a takúto vzorku mám aj v priateľoch. teraz tam mám fajn ľudí. ani nie 40, ale sú to ľudia, ktorí majú podobné zmýšľanie a hodnoty ako ja a ktorých môžem aj reálne stretávať.
Za cely čas co mam fb som vymazala iba jednu osobu, ktora v realnom zivote urobila co urobila a nemala som chut viac sa s nou kamaratit a ona aj vie preco. Inak bacha nato, mne sa to stalo viackrat ze samotny fb mi pridava a odstranuje priatelov. Minule mi pisal kamarat ze co mi zrobil ze som ho vymazala a ja ze co??? Tak som si pozrela zoznam priatelov a trocha som bola v soku, zopar cudzich ludi, ktorym som nikdy nic neposlala a dost vela zmazanych ktorych som si potom pridala naspat. A nestalo sa to raz a nestalo sa to len mne..
@panelacikova jejda. Prepáč, ja som sa pýtala. To. Nebolo myslene ako navazanie sa
Prečo si to tak pochopia? Ak jednas takto nedotklivp, potom chápem ze ti vela ľudí nesedí...
Covid doba nas prinútila prehodnotiť rebríček(teda hlavne ti, ktorí mali život na vyssej nohe)
Ja mam dobre kamarátky, s ktorými mame niekedy rozdielne veci na vec, názor a ine hodnoty a pritom si rozumieme, respekujeme jednu druhu, toelrujeme, každ si pocit svoj názor a nejak si rozumne argumentujeme.... Nevidím v tom nejaký pruser.....
Ak je niekto zaryty, zakompelxovany tak bude ľudí mazať jedna rad.a vzdy si nájde nejaký dôvod politicky. Nábožensky, celosvetový, b otázke očkovani atd... Ja mam rôznych ľudí v okolí. Aj co sa týka náboženstva, očkovania, politiky.... Je tk vec názoru a tolerancie....
Za to, ze niekto ma iny názor ako ja, alr pritom vo väčšine si rozumieme, budem kvôli tomu vymazavat zo života?
@fantaghiro21 paci sa mi co si napisala 🙂
@fantaghiro21 ty si to ani po druhýkrát nepochopila 🙄
Autorka: ale teda vobec so nepochopila, co som napisala. Ja nikde nepisem, ze si psycho,ale to, ze mat exkolegynu na fb a obcas ju mrknut, nie je preto, ze ste niečo prezili, ale preto, ze si zvedava. No, a ak si zvedava, ako sa niekto ma tak mu zavolaj a neokukuj ho na fb. Kočka mozno pochopila, ze ju len okukujes, ale nikdy sa neozves, tak ta dala z priatelov prec. Lebo priateľky nie ste, keďže sa neszretavate. A mne by tiez vadilo, aby ma nirkto ocumoval, ale realne ma mal v prdeli. Uz sa rozumieme?
@panelacikova klasicka odpoved ked nemas co povedať....
Občas si pretriedim kontakty (vymažem tých, s ktorými nie som roky v kontakte a tých, ktorí dávajú pre mňa iritujuce príspevky)... Aj mňa si už pár ľudí vymazalo, ale neberiem to nejako tragicky. Niekto má na soc. sieťach len blízkych priateľov. Ja som v poslednom čase skoro úplne neaktívna napr. na Facebooku, takže sa ani nedivím, ak si ma niekto vymaže, lebo môj profil je nudný 🙂
Takže by som to vôbec nebrala tragicky, ak si ťa aj niekto vymazal, je to len virtuálny svet.
@makova333 ja sa naozaj nechcem dohadovat 🙂 ale myslim si ze si nerozumieme.
-napisala si : ..... kocka mozno pochopila ze ju okukujes tak si ta dala prec z priatelov.....
keby jej vadilo ze ju JA okukujem, vymazala by si to tak aby som ju ja nevidela ... to znamena ze by zaklikla ako moznost odstranit( aj z mojich priatelov)
ale to neurobila ....
takze akoby si ty napisala : ona mna okukovat nechce ale chce aby som ja ju :D
...dobre ale to bolo len aby si pochopila co som pisala ...
inak je to nepodstatne pre mna a bol to iba priklad ...co je tam aj napisane v tom prispevku uvodnom ze Napriklad...
ale vobec si mi neodpisala na prvu cast mojej otazky. Tu podstatnejsiu. Ta baba co ta vymazala & spol. Volas im ako sa maju? Posielas spravy alebo sa ozves aspon na narozky alebo vianoce? Zaujimas sa o tych ludi aj citovo a priatelsky? Kedy si s byvalou kolegynou bola naposledy na kave? .... ak sa o tych ludi aktivne nezaujimas, nie je dovod aby si ta v priateloch nechavali. Nie kazdemu je prijemne zdielat svoj zivot na sietach. A to, ze tebe to pride v poriadku - na tom nie je nic zle. Ale svet sa netoci podla teba. Sto ludi, sto nazorov.
@kittykat22 dobre tak som rada ze aspon v jednej veci uz sa chapeme.
na tie tvoje otazky. nestretavam sa s nou byvame ale v jednom meste. nevolam jej ale kometovala som jej napriklad fotky z vyletov a zaujimala som sa o to ako sa ma. ONa svoj zivot kludne zdiela. Cize v tom nie je problem.
ALe tu vidiet dva pohlady, teba ktora si myslis ze iba ti ludia exstituju s ktorymi si v kontakte a ja ktorej nevadi mat medzi priatelmi aj ludi ktorych poznam a nieco som s nimi zazila . ALe to radsej nech si ma ti ludia vymazu ak maju mat nazor ako ty alebo niektori ktori tu kometovali , ze maju v pazi druhych ludi ... Okey v tomto pripade nechcem ani ja okolo seba takychto ludi .
ale to ako pises tak provokacne ze okolo mna sa svet netoci hmmm neviem ty si ani neni typ cloveka co vie poradit bez toho aby urazil
tak tvoj uvodny prispevok bol provokacny. Ci mas niekoho pozdravit na ulici ked ta vymaze z priatelov? To ti pride normalne? Ako nechapem co robis. Socialne siete su nerealny svet. Ludsky kontakt je osobny a nejaky lajk na fotku alebo koment sa tomu nevyrovna.

@saxana000 :D no ja taketo veci nerobim :D ja to zas beriem tak ze som s nimi nieco prezila tak si ich nevymazem 🙂