icon

Je to koniec priateľstva, keď si ťa niekto vymaže z priateľov?

6. aug 2021

Stáva sa vám, že si vás vaše kamarátky, kamaráti zo školy alebo kolegovia bývalý z práce VYMAŽÚ z priateľom na Facebooku alebo Instagrame ? ... Ja chápem tomu ,že to nie je životne dôležité tento online svet, ale príde mi to zvláštne. Neviem si predstaviť vymazať si napríklad kamaráta alebo kamarátku zo strednej školy. Keď sme niečo spolu prežili aj keď teraz nie sme v kontakte. Alebo robíte to vy? Že si mažete ľudí zo sociálnych sietí ? .... zaujíma ma, čo vás k tomu vedie ? ....
niekedy mám chuť spýtať sa toho človeka prečo to urobil. A či ma vôbec odzdraví keď ho stretnem.
Napríklad : na Instagrame si ma vymazala jedna moja kolegyňa z bývalej práce. Teraz vidím, že si pozerá moje Stories a aj mi lajkne fotku niekedy. Dokonca som ju stretla a teda pozdravili sme sa 🙂 ale Nevidím v tom zmysel.
A zároveň neviem čo robím zle. Alebo či robím zle tým ľudom.
Chápem, že to môže byť aj tak, že keď sa spolu nestretávame a nie sme v kontakte tak si ma vymažú. No ja by som to napríklad nespravila. Raz som to urobila a to len vtedy keď ten človek bol veľmi nepríjemný na internete. Dával nenávistné statusy, nadával na politiku a tak. Žiadna konštruktívna kritika. A to som tiež len dala, že aby som nevidela jeho príspevky.

Zaujíma ma váš názor.
Ďakujem

Strana
z3
iwesska
6. aug 2021

Nechapem,preco by som mala byt v kontakte s niekym,s kym si nemam co povedar,len preto,ze sme spolu niekedy chodili do skoly,alebo pracovali.

autor
6. aug 2021

@kittykat22 a ci ma vobec odzdravi ked ho stretnem som napisala .... takze to znamena ze ja sa pozdravim .... no ale to bolo viac menej len tak napisane nemyslela som to nejak urazene alebo co .

yoxinka
6. aug 2021

Ja som si svojho času tak premazala facebook, že mi tam ostalo asi 120 ľudí a bolo ich tam oveľa oveľa viac. Zo základky tam mám asi 5 ľudí, s ktorými keď sa stretnem, máme o čom kecať, stredná to isté, vysoká tiež. Skrátka, snažím sa tam mať ľudí, s ktorými nemám problém sa v reálnom živote v pohode baviť, aj keď sme si nie nejakí extrémne blízki. A úplne mažem ľudí s nejakými extremnými názormi AKÝMKOĽVEK smerom a tam už išlo aj pár členov rodiny preč, lebo nemám na to nervy.

autor
6. aug 2021

dobre dakujem vam za vase nazory. Aspon viem ze pravdepodobne ked si ma niekto vymaze tak ma ma v pazi ako ste niektore pisali.

Neznamena,ze ked mam niekoho rada ja , tak ma rad aj on mna.
A je lepsie ked sa takyto ludia vymazu z mojho zivota sami.

Ano online svet nie je dolezity. ale Vtedy ked ma clovek uz vlastny zivot toto je jediny prostriedok ako tych ludi vidiet. Pretoze samozrejme neda sa urziavat kontakt s 1000 ludmi ktorych za zivot stretnes.

pekny den vsetkym

autor
6. aug 2021

@yoxinka ano toto chapem .ja tam mam tiez takych ludi.... s tymi co som si nerozumela tam ani nemam 🙂

autor
6. aug 2021

Este tu aj niektori pisali, ze ked si niekoho vymazu z FB alebo IG tak to neznamena ze sa s tym clovekom v realnom zivote nebavia. No ale ked si tych ludi zmazete s tym ze vas nezaujima ako sa maju, co robia ako sa im dari, vytacaju vas atd. Tak potom asi ani v realnom zivote nemate o com komunikovat.

mirka438
6. aug 2021

Ja mam na fb v priateloch len ludi, ktorych osobne poznam a nieco sme spolu zazili. Nepotvrdzujem ludi len preto, ze su mojho oca konov brat..a mam to rozdelene. Mozno raz za rok si otvorim zoznam priatelov a ludi, s ktorymi som sa sice "spriatelila" ale ani raz sme si nepisali, nelajkovali, niesu nejak aktivny atd tych po case zo zoznamu zmazem. Oni si to pravdepodobne ani nevsimnu ale samozrejme na ulici sa normalne pozdravime aj vetu-dve prehodime podla situacie. Potom su ludia, ktori zdielaju az prilis vela, 30 fotiek deti s infantilnymi popismi, momentalne ocko/neocko/politika..tak pri takych vyuzijem moznost "zrusit sledovanie". Priatelia byt mozme, ved su to super ludia len mame proste odlisne nazory na urcite veci a radsej to nebudem citat ako nedajboze sa rozmotrit kvoli takym temam

durianka1973
6. aug 2021

Ja si myslim, ze to dost zavisi od toho, ako ma ten-ktory clovek nastavene vnimanie facebooku. Rozni ludia ho vnimaju inak. Ja napriklad tam mam striktne len rodinu, naozaj dobrych priatelov alebo ludi, ktorych si nejakym sposobom vazim a mam rada ich nazory, posty. Ak dlho nemame ziadny kontakt, ani on o sebe nikdy nic nepostne a je tam len ako mrtvy chrobak, preriedim to. Na ulici by som ho ale srdecne pozdravila, ved preco nie? Mam to v sebe zaroven nastavene tak, ze si chodim na fb oddychnut a nie sa rozculovat 🙂 A preto bez milosti mazem, ak ma napr. niekto extremisticke nazory a opakovane ich prezentuje alebo nazory, ktore ma rozculuju 🙂 Vtedy vlastne predchadzam tomu, aby som sa s tym clovekom pohadala. Radsej ich vymazem (a to aj ludi z rodiny), aby si odo mna nevykoledovali rozculeny koment 🙂 Viem, nie je to demokraticke, ale beriem fb ako priestor, kde sa citim dobre. A viem, da sa nastavit nesledovat - ale naco ich tam mam mat, ked ich vlastne sledovat nechcem. A ak by v buducnosti potrebovali moju pomoc, su ine sposoby, ako ma mozu kontaktovat.

autor
6. aug 2021

@durianka1973 pekne napisane ❤️

akinom0077
6. aug 2021

som presne ako ty nespravila by som to, ale kazdy sme iny

sashabb
6. aug 2021

Fb beriem ako telefonny zoznam. V telefone mám tiež XY čísel "preistotu" ak by som potrebovala, alebo aby som sa vedela skontaktovať. Na fb v priateloch mám ludí, s ktorými som bola v kontakte aj 15r. dozadu a stále ich beriem ako kamarátov. Prečo ich mám mazať? len preto, že si nenapíšeme?

autor
6. aug 2021

@sashabb ja si ich tiez nechcem mazat. Pride mi to ako moja minulost a nieco co ku mne patri. Pokial je ten clovek normalny. Vela starsich ludi by mozno za takuto moznost mat kontakty boli vdacni. No my uz si pomaly nic nevazime. Ano online svet je len online a realita je dolezitejsia. Ale takuto moznost mat kontakt na ludi s ktorymi sme vyrastali nema kazdy.

autor
6. aug 2021

@akinom0077 veru kazdy ma iny nazor a inak to citi. Ale tiez ked ten clovek nechce mat kontakt a ma zly postoj ku mne az tak ze si ma vymaze lebo mu vadim alebo len ma v pazi mna. Tak je lepsie ze sa zmaze sam 🙂

alaguema
7. aug 2021

nemažem, ale nesledujem takých, ktorý často postujú obsah, ktorý ma nezaujíma, alebo pridávajú príliš veľa svojich fotiek, ktoré ma nezaujímajú tiež.

makova333
7. aug 2021

Ale tak, ved uz nebud taka jesitna... 😉Tak ta nechce medzi priatelmi na Fb, ty ju chces tak si ju nechaj. Co mas 15?

zoodiac
7. aug 2021

no keby si ta vymazala ozajstna kamoska, bolo by to zvlastne, ale niektori ludia si robia sem-tam taky cleanup tychto socialnych sieti a koniec koncov, ak sa s niekym stretavas aj osobne, tak nepotrebujes riesit jeho virutalny svet . ak sa nestretavate, moze ti to byt viac menej jedno. ale spytat sa jej/ho mozes vzdy

annamarin
7. aug 2021

Ja osobne si mazem aj kolegyne/byvale spolužiačky. Príde mi zbytocne ich tam mat a tváriť sa, že ma to zaujíma, čo robia a kde boli. Samozrejme keď ich stretnem na ulici, tak to je už o inom. Rada sa zastavím a pokecam. Vtedy ma to aj reálne zaujima ako žijú. Tak na obrazovke mi to proste nepride také podstatné. Osobný kontakt je v tomto nenahraditeľný.

markaterka
7. aug 2021

Instagram nemám, ale na Facebooku si robím často poriadky. Mažem priateľov, ja nepotrebujem mať 457 priateľov, mám tam len okolo 50 ľudí,a všetko sú ľudia, ktorí pre mňa niečo znamenajú. Tých ľudí, čo vymažem, keby ich stretnem pozdravím sa s nimi, nemám problém.

leskovael
7. aug 2021

No ja nemam veľa kamarátov z detstva, zo školy a pod medzi priateľmi. Na fb nemam nikoho tam len predávam a na instagrame chcem sledovať to čo ma zaujíma, pre mna je insta taky moj ventil, mam tam aj par kamošov smaozrejme, ale keby som mala všetkých ktorých som poznala ci poznám, tak sledujem milion ľudí... To neznamená ze si sem tam nepozriem tých, ktorých nesledujem, alebo že si nenapíšeme. Keby sa ma to niekto spýtal tak mu to presne takto poviem... Podla mna je ok ze každý vnima veci inak, takisto ako je ok že si každý robí tak ako chce. Nebudem predsa teraz followovat všetkých kamošov zo školy a detstva keď chcem na instagrame pozerať niečo iné,čo je pre mna hobby a čo ma zaujíma.

kofolala
7. aug 2021

@panelacikova amen ,uplne súhlasím s tvojimi názormi. Ja som to taktiež robila občas premazavala az nakoniec som uz po určitom case zistila ze uz pomaly nemam koho a naco mam FB .
Pred 8rokmi som ho zrusila uplne a fungujem s par skutočnými priateľmi a rodinou cez whatsapp. Takze ig a fb su premna nepotrebné inštitúcie a vďaka bohu za tieto komunikačné aplikacie

bublinka1426
7. aug 2021

mam tam len ludi s ktomymi som v kontakte. nezaujimaju ma osudy inych napr kamosov zo strednej ci zakladky, nestretavame sa, nemam dovod ich mat medzi priatelmi. su mi ukradnuti. niektorych mam ale zopar.

ckatka
7. aug 2021

99% na fb mam.ludi, ktorí sú mi blízki a sú napr rodina alebo spolužiaci zo strednej alebo z vysky s ktorými sa stretávame aspoň sporadicky. Mam zasadu NIKDY si nepridávat kolegov. Až keď dajú /dostanú výpoveď oni alebo ja 😉
Prácu mam od fb striktne oddelwnu a nastavene co.kto môže vidieť.
Občas sa mi stane ze tam mam niekoho...s kým nemám potrebu ďalej zdieľať svoj casopriestor...A proste ho zmazem. Nič osobne. Bud zdieľa "blbosti" alebo už mi príde, ze sa nemáme čím obohatiť. Nemusím ho prestať mat rada.

1sally12
8. aug 2021

@panelacikova ešte k tým narodeninám - úplne TOP je keď si potom dotyčný napíše na nástenku "ďakujem všetkým, ktorí si spomenuli" 🤭🤭😁😁 ja tomu vravím "komu to FB pripomenul"😏

panelacikova
8. aug 2021

@1sally12 tak 😀

siska53
25. jan 2023

@h2 da sa obmedzit zobrazovanie prispevkov od urcitej osoby. Pred par mesiacmi som tak spravila s jednou byvalou kolegynou, lebo ma otravovali jej politicke prispevky. Ked chcem, viem si ju pozriet, ma aj dieta, to ma zaujima viac.
Autorka, neviem, mazem len tych, kde bol nekaky konflikt alebo prosto .naco....ak to nebol mne nejaky blizky clovek a ani napr.v praci som sa s im nebavila velmi..aj mna si viaceri vymazali, ale dovod ma nezaujima, ich problem. Boli to ludia, s ktorymi sme sa velmi nebavili, tak mi to bolo a je jedno.

Strana
z3